eNyT v. 16/2017

En Casbah till medina Rosengård

 Ett 22 våningars skrytbygge mitt i Rosengård utlovas bryta segregationen och göra området till en attraktiv och trygg stadsdel. Docent Alf Ronnby menar i stället att namnvalet Casbah – ett arabiskt fort där stadens ledare residerade – snarare antyder andra planer.

Provokativ mässa om dekadens och Europas historia i Skeppsholmskyrkan

 En ovanlig konsertupplevelse bjöds det på i Skeppsholmskyrkan, numera Eric Ericssonhallen, i Stockholm lördagen den 4 februari. Då spelade svenska Ordo Rosarius Equilibrio och tyska Triarii. Den ornamenterade kyrkolokalen från 1800-talet fick agera ramverk för samtidens nihilism genom wagnerianska toner och lyrik, krig och sexuella orgier.

Islam snart största religion i flera brittiska städer

 Om trenden fortsätter är kristendomen i England snart bara en liten spillra i jämförelse med en allt mer växande islam. De största brittiska städerna har stora muslimska befolkningsminoriteter, och redan nu är det troligare att ett barn föds till en muslimsk familj än till en kristen. 2015 noterades det att olika varianter av namnet Mohammed var det vanligaste namnet på nyfödda pojkar.

Åkesson utestängs från Lövfens samtal om nya terrorstrategier

 Trots att Sverigedemokraterna pendlar mellan att vara Sveriges största eller näst största parti i opinionen, stänger statsminister Stefan Löfven ute SD:s partiledare Jimmie Åkesson från regeringens samtal med övriga partiledare om nya nationella strategier mot terrorism. Endast de som var med och beslutade om nuvarande strategier är välkomna att delta, hävdar man.

Erdoğan tänker hålla islamisk bön i Hagia Sophia på långfredagen

 Kristna världen över provoceras av ett tillkännagivande från den turkiska regeringen att president Erdoğan tänker hålla islamisk bön under en av kristenhetens viktigaste helgdagar. Bönen kommer att hållas på långfredagskvällen i Hagia Sophia, som under århundraden var en av den kristna världens viktigaste kyrkor. Samtidigt hävdar Erdoğan att Kemal Atatürks beslut som innebar att byggnaden omvandlades till museum är en förfalskning.

Psykiatriker: ”Henbarn” ett postmodernistiskt experiment

 I ett uppmärksammat reportage i SVT den 30 mars intervjuades två småflickor som utgav sig för att vara ”hen” – det vill säga könlösa – kompletta med androgyna kläder och frisyrer samt det obligatoriska ifrågasättandet av könsnormer. ”Nu vet jag att jag är en hen så då kan jag berätta att jag är det. Då känner man sig lite lugnare i kroppen”, säger Lava 8 år till SVT:s reporter. Nu visar det sig att den ena flickan är dotter till en vänsterjournalist på Dagens Arena. Inslaget fick dessutom psykiatrikern och författaren David Eberhard att gå i taket: ”Ett postmodernistiskt experiment”, menar han.

Amerikanska patrioter besvikna på Trumps nya krigspolitik

 Efter förra veckans amerikanska luftangrepp mot en syrisk flygvapenanläggning, visar nu flera av Donald Trumps tidigare framstående anhängare sig öppet kritiska mot presidenten. Anhängare som lade sin röst på just Trump i tron på hans löften om en ny amerikansk utrikes- och säkerhetspolitik där USA håller sig undan inblandning i utländska konflikter, vänder honom nu ryggen.

Feministisk stadsplanering i Stockholmsförort

 Först kom feministiskt självförsvar, sedan fick vi en feministisk regering med en inte helt tydlig feministisk utrikespolitik och förra året introducerades feministisk snöröjning av det röd-grön-rosa styret i Stockholm. Nu kommer i samma stad en ny feministisk satsning: feministisk stadsplanering. Först ut för att vara föremål för detta genuspolitiska projekt är Stockholmsförorten Husby, där man noterat att de invandrade männen inte riktigt beter sig som förväntat.

Partistyrelsen överkörd – nu vill S öka invandringen igen

 Vid Socialdemokraternas partikongress körde delegaterna över partistyrelsen i fråga om migrationspolitiken. Den tillfälliga asyllagen från förra sommaren i vilken tillfälliga uppehållstillstånd har gjorts till regel, ville partistyrelsen göra permanent. Kongressledamöterna ville dock annat.

Ännu en fredsvän petas från Trumps nationella säkerhetsråd

 K.T. McFarland, som gjort sig känd som en ryssvänlig och anti-interventionistisk ämbetskvinna, petas från sin post som presidentens biträdande nationella säkerhetsrådgivare. Detta sker veckan efter att Steve Bannon avlägsnats från USA:s nationella säkerhetsråd NSC, vilket följdes av president Donald Trumps plötsliga angrepp mot Syrien.

Tysk media och polis underrapporterar invandrares brott

 Som en del i ett experiment i syfte att motbevisa tesen om invandrares överrepresentation vid brott har en tysk tidning beslutat sig för ett oväntat drag, nämligen att faktiskt skriva ut gärningsmännens nationalitet. Läsarnas misstanke om att tyska medier och polis mixtrat med statistiken och dolt hur det egentligen ligger till, riskerar nu snarare visa sig vara befogad.

Bokmässan i Leipzig.

På bokmässan i Leipzig: Ungdomarna som besegrade DDR

 Staden Leipzig i Sachsen mitt i östra Tyskland har arrangerat varumässor i 750 år. Numera håller man i raden av utställningar och konferenser även en bokmässa i mars varje år. Bland de hundratals böcker som presenterades i år fanns en dokumentärroman om de nätverk av unga människor som var pådrivande vid murens fall 1989.

Trump förvarnar kongressen om en eskalering av Syrienkonflikten

 I ett brev till den amerikanska kongressen rättfärdigar president Donald Trump sitt agerande i Syrien. Brevet ger också intrycket att presidenten kan tänka sig trappa upp konflikten. Samtidigt vänds kritiska högerblickar mot presidentens svärson Jared Kushner som allt mer ger intrycket att vara en person som drar i trådarna bakom Vita husets maktkulisser.

Muslimsk friskola missköter sig – då vill S också straffa kristna skolor

 Den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby delade upp tjejer och killar i skolbussen genom att flickorna hänvisades till den bakre dörren, medan pojkarna fick gå in genom den främre. Händelsen har återigen fått tongångarna att gå höga kring religiösa friskolors vara eller icke vara. Nu skärper Socialdemokraterna tonen mot alla religiösa friskolor – också mot kristna som inte begått något fel.

Tyskland motsätter sig amerikanska Nato-krav

 USA:s relation till Nato har varit en av de frågor som blivit aktuella sedan Donald Trump blev ny amerikansk president. Redan under sin presidentvalskampanj flaggade Trump för att ställa högre krav på övriga Nato-medlemsstaters finansiering av försvarsalliansen. Särskilt Tyskland har nämnts som en Nato-medlem som betalat oproportionerligt lite till alliansen enligt den nya amerikanska regeringen. Nyligen markerade tyska ministrar mot de amerikanska kraven.

Danmark drar tillbaka jihadisters medborgarskap

 I sin dom mot en före detta pizzeriaägare som gjort sig skyldig till terrorbrott i Syrien, beslutade en dansk domstol att den nu terrordömde 25-årige kurden ska mista sitt danska medborgarskap. Detta är första gången någon som är född i Danmark mister sitt medborgarskap på grund av terrorbrott.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.