eNyT v. 16/2023

Pentagon-läckan visar att Ryssland är ”djupt infiltrerat”

 Läckan av topphemliga dokument från Pentagon är pinsam för USA. Informationen, som trots allt bör tas med en nypa salt, läckte ut i början av mars 2023 på meddelandetjänsten Discord, innan den sedan hamnade på Twitter och Telegram. Dokumenten rör främst kriget i Ukraina. De avslöjar att USA har infiltrerat den ryska underrättelsetjänstens militära apparat djupt och också att man utövar spionage mot allierade länder, som Sydkorea och Israel. Pentagon, som erkänner att denna läcka utgör ”en mycket allvarlig risk” för USA:s säkerhet, utreder nu saken. I torsdags greps nationalgardesmedlemmen Jack Teixeira av FBI, misstänkt för att vara ansvarig för läckorna.

Brå får i uppdrag att studera ”otillåten påverkan” från ”systemhotande aktörer och grupperingar”

 Brå får i uppdrag av regeringen att studera otillåten påverkan som utövas av vad man kallar ”systemhotande aktörer och grupperingar” i Sverige mot enskilda förtroendevalda, politiska partier och beslutande församlingar på alla nivåer. Åtgärden ska sannolikt ses mot bakgrund av olika skandaler med klanröstning och försök att ta över i kommunfullmäktige i flera delar av landet, samt hot mot åklagare.

När Jesus var i dödsriket

 Berättelserna om Jesu födelse, offentliga verksamhet, död och uppståndelse är allmänt kända. En berättelse som däremot är mindre allmänt känd idag inom västkyrkan, men som intresserade de tidiga kristna, är tiden då han var i dödsriket. Däremot skildras nedstigandet i dödsriket på ortodoxa kyrkors ikoner och det skrevs till och med två evangelier, som inte finns i Bibeln, om denna händelse.

Dostojevskij och människan

 Fjodor Dostojevskijs författarskap har till stor del präglat den västerländska litteraturen och det finns utan tvekan väldigt mycket att skriva om inte bara Dostojevskij själv utan även om böckerna och de olika teman som präglar verken. Ett av de första verk som Dostojevskij skrev efter exilen i Sibirien var Anteckningar från ett källarhål och ett genomgående tema i denna roman är materialism och mänskligt beteende.

Barnvåldtäktsmän utvisas på livstid

 En försvunnen 13-årig flicka ledde till ett flertal artiklar i massmedier i höstas. När hon väl återfanns, tack vare engagerade privatpersoner, visade det sig att hon manipulerats av två äldre invandrare och utsatts för flera våldtäkter. Nu har de två männen, varav en knappt hunnit avtjäna ett annat fängelsestraff för att ha våldtagit två andra barn, dömts till fängelse och utvisning på livstid.

PK-kampanj gör att öljätte förlorar 45 miljarder

 Efter att Bud Light valt att bli samarbetspartner med en kontroversiell transaktivist rasar försäljningen av den tidigare populära ölen och företaget som äger Bud Light tappar närmre fem procent av sitt börsvärde – motsvarande över 45 miljarder kronor.

Invandraren som mördade MED-politiker fritagen

 Den 17-årige Frunze Saghatelyan, som dömdes till ett minimalt straff efter mordet på trebarnspappan och lokalpolitikern i Medborgerlig Samling, Fredrik Andersson, har fritagits av beväpnade män.

Miljöskadlig plastpåseskatt tas bort

 Nästa år kommer den av svenskar och miljöexperter avskydda plastpåseskatten att tas bort, meddelar regeringen och SD idag. Det kan komma att hjälpa miljön avsevärt mer än skatten någonsin gjorde. ”Nu är regeringsunderlaget överens om att det här ska försvinna”, säger Oscar Sjöstedt (SD).

SD-politiker uppmanar till bojkott mot Absolut vodka

 Efter att Absolut vodkas ägare, det franska företaget Pernod Ricard, beslutat att återigen exportera vodka till Ryssland har flera svenska politiker med SD i spetsen uppmanat till att svenskarna ska börja bojkotta spritföretaget.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT49web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.