eNyT v. 17/2023

Ursula von der Leyen-affären

 Efter en brottsanmälan i Belgien mot Europeiska kommissionens ordförande tar det så kallade SMS-fallet nu en ny vändning. Domaren som ansvarar för utredningen kommer nu sannolikt att få tillgång till de meddelanden som utväxlas i hemlighet mellan Ursula von der Leyen och Albert Bourla, VD för Pfizer, åtminstone om de inte har raderats.

Efter evakuering av svenskar – utvisningar till Sudan stoppas

 Sverige valde att genomföra en militärt understödd evakuering av ambassadpersonal och deras familjer från Sudan under helgen. Men samtidigt har Migrationsverket beslutat att stoppa alla utvisningar till Sudan. Det innebär förutom att kriminella inte längre kommer att utvisas även att invandringen från Sudan kan komma att öka kraftigt.

SpaceX Starship exploderar vid uppskjutningen

 Starship, världens största och mest kraftfulla raket, exploderade några minuter efter att den hade lyft. För utomstående observatörer verkar det som ett misslyckande. Men Elon Musks SpaceX har kallat det en framgång.

Fransk förläggare arresterad i Storbritannien genom kontroversiell terrorlag

 Sugen på ett besök i Storbritannien? Delta inte i några demonstrationer, ens lagliga, innan du reser. Den franske förläggaren Ernest Moret greps på stationen Saint Pancras och förhördes av den brittiska polisen enligt bilaga 7 i Terrorism Act 2000 i Storbritannien. Dessa kontroversiella antiterroristlagar gör det möjligt för den brittiska polisen att förhöra och kvarhålla vem som helst på en flygplats, tågstation eller hamn i upp till sex timmar

Uthängningsreporter klagar över efterlysningar av gängkriminella

 Diamant Salihu är journalisten som på uppdrag av kvällstidningen Expressen hängde ut Fabian Fjälling från medborgarjournalisterna i Granskning Sverige. Fjälling, som inte var efterlyst för något brott, berättade kort därpå hur våldshot riktats mot familjen som följd. Nu vill Salihu belysa att det finns etiska problem med att gängkriminella efterlyses i media, då brottslingarnas anhöriga kan utsättas för våld.

Ansvarig på statstelevisionen försvarar klimatkorrespondents rasistiska uttalande om ”vita män”

 Torsdagen den 13 april sände statstelevisionens nyhetsprogram Aktuellt ett reportage från Storbritannien, gjort av klimatkorrespondenten Erika Bjerström. Där intervjuade hon en manlig kampanjledare för organisationen Population Matters som arbetar för bättre familjeplanering i världens länder. Detta fick Bjerström att komma med rasistiska och sexistiska uttalanden gentemot kampanjledaren Robert Maynard, något som ansvarig redaktör för Aktuellt försvarar. När Nya Tider når henne hänvisar hon snabbt till att maila och att hon just där och då måste springa till ett möte.

Ett FBI-brev och tillbakatagna anklagelser

 Sedan skådespelerskan Evan Rachel Wood anklagade rockartisten Brian Warner (allmänt känd som Marilyn Manson) för misshandel på sin sida på Instagram har en hel del hänt. Warner har stämt Wood och hennes före detta flickvän, Ilma Gore, för förtal, en polisutredning inleddes, ett FBI-brev som visat sig vara falskt har skrivits och anklagelser har tagits tillbaka.

Paret mördades av islamister – kastades till krokodiler

 Två botanister, Rachel Saunders, 63, och hennes man Rod Saunders, 74, mördades 2018 under en av parets resor i Sydafrika för att samla in sällsynta frön. Nu ställs en trio av islamister inför rätta för att ha mördat ”de otrogna” och kastat deras kroppar i en krokodilfylld flod.

UD vill stoppa minnesstund för armenier i riksdagen – vill inte såra Turkiet

 Den 26 april är det tänkt att det ska hållas en minnesstund i riksdagen till minne av de armenier och andra kristna minoriteter som 1915 föll offer för turkarnas folkmord inom ramen för det osmanska riket. Det är den svensk-armeniska vänskapsgruppen i riksdagen som brukar anordna minnesstunden, men nu skriver tidningen GP att utrikesdepartementet med utrikesminister Tobias Billström i spetsen utövar påtryckningar på borgerliga partier samt SD att ställa in eventet. Skälet sägs vara att man inte vill såra Turkiet ytterligare och därmed försvåra Natoprocessen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.