eNyT v. 21/2021

Israel vann militärt, men Hamas går politiskt stärkta ur kriget

 Israel vann militärt, men Hamas kan tillgodoräkna sig den politiska segern. Den bedömningen gör experter efter att vapenvila slöts efter elva dagars stridigheter i Gazaremsan. Israels mål, att försvaga Hamas, kan ha fått precis motsatt effekt.

Vitrysk militär tvingade passagerarplan från Ryanair att landa i Minsk –Lukasjenkokritiker tagen i förvar

 Efter att vitryska myndigheter av allt att döma tvingade ett civilt flygplan att landa på huvudstaden Minsks flygplats, varvid den pro-västlige aktivisten Roman Protasevitj togs i förvar, har tonläget mellan det vitryska presidentstyret å ena sidan samt västvärlden å den andra eskalerat till kokpunkten. EU, USA och Nato fördömer det inträffade som en flygplanskapning och kidnappning. En professor i folkrätt som Nya Tider lyckas nå kallar visserligen det vitryska agerandet för ett brott mot internationella regler, men jämför samtidigt med när Bolivias presidentplan år 2013 tvingades ner i Österrike, troligtvis efter order från USA.

Kritikerhyllade ikonen Van Morrison svartlistad som antisemit efter ny mediekritisk skiva

 Den nordirländske singer-songwritern och artisten Van Morrisons livsgärning har i princip konstant hyllats i media. Men nu, när han släppt en mediekritisk skiva, har etablerade musikkritiker i stället helt vänt sig mot honom. Han anklagas bland annat för att plötsligt blivit en paranoid och gubbig konspirationsteoretiker, men framförallt för att vara antisemit. Det som upprört mest är en sångtext på nya skivan som beskriver hur en ej namngiven elit styr media.

Majoritet i Skottlands parlament för självständighet efter valseger för SNP och de Gröna

 Valet den 6 maj gav en knallseger för SNP men inte absolut majoritet. För självständighetsfrågan finns ändå majoritet eftersom det Gröna partiet har samma inställning i den frågan. Labour och Konservativa som vill förbli i union med England utgör en hopplös opposition mot nationalisternas krav på ny folkomröstning om att utropa suveränitet.

Metropoliten Illarion i programmet 'Kyrkan och världen'. Stillbild: Rossija24

Docent Kyösti Tarvainen: Demografiska utvecklingen i Sverige samt Danmark och hur man kan begränsa invandringen

 Kyösti Tarvainen, filosofie doktor och docent emeritus i systemanalys vid Aalto universitet i Finland, presenterar här en jämförelse mellan de extrema demografiska fallen Danmark respektive Sverige. Kan länderna räddas undan en demografisk katastrof? Skulle Sverigedemokraternas politik räcka för att vända utvecklingen? Vad händer om svenskarna blir en minoritet i sitt eget land?

Rysk duo avslöjar: USA djupt inblandat i den vitryska proteströrelsen

 Den ryska komikerduon Vovan och Lexus kan genom en ny busringningsaktion nu avslöja att den amerikanska statsfinansierade organisationen National Endowment of Democracy (NED) var USA:s verktyg för att stötta proteströrelsen i Vitryssland som under hösten 2020 var ute efter att störta presidenten Aleksandr Lukasjenko. Det rapporterar nyhetskanalen RT. Genom att påstå sig vara två ledargestalter i den väststödda oppositionen i Vitryssland, lyckades duon få till ett samtal med personer i NED:s allra högsta ledarskikt.

Paludan ritade karikatyr av Muhammed under massiv polisbevakning

 Trots många turer blev det ändå av, den kontroversielle dansk-svenske politikern Rasmus Paludan kom till utkanten av Malmö. Under arga rop från muslimer och omringad av en järnring av poliser genomförde han sin planerade ”teckna Muhammed-dag” och visade upp olika karikatyrer, samt ritade sin egen, av den muslimske profeten Muhammed.

Polisen bekräftar för Nya Tider: Fyra mörkhyade män efterspanade för tortyrliknande rån

 Ett ungt par har under natten mot torsdagen utsatts för ett grovt, närmast tortyrliknande, rån i sin lägenhet i Göteborg. Enligt uppgifter som bland annat nättidningen Nyheter Idag publicerade på morgonen den 20 maj, skulle det röra sig om fyra mörkhyade män som nu jagas av polisen. När Nya Tider når polisens presstalesperson Peter Adlersson i Region Väst får vi bekräftat att detta är det unga parets signalement på de som överföll dem.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT38web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.