eNyT v. 24/2023

Vem var ”Unabombaren” Ted Kaczynski, som terroriserade USA i 17 år?

 Theodore ”Ted” Kaczynski, en av de mest fruktade inhemska terroristerna i USA, dog enligt uppgift av självmord i ett amerikanskt fängelse i lördags. Från 1978 till 1995 tillverkade han hemlagade bomber och skickade dem till universitet, planterade dem hos flygbolag och slog till mot akademiker, forskare och företagsledare.

Tucker Carlson lanserar ett program på Twitter – Fox News hotar med åtal

 Tucker Carlson ”är tillbaka”. Inte i sitt program på Fox News, en amerikansk kanal som lade ner hans program den 24 april, utan på det sociala nätverket Twitter. Krönikören och TV-värden lanserade sin show, ”Tucker på Twitter”, med två avsnitt på tre dagar och mer än 150 miljoner visningar. Hans comeback gick inte obemärkt förbi varken på Twitter eller i media, där både hans fans och kritiker reagerade.

Vänsterextremistisk NMR-avhoppare utmålade Sverigevänlig poddare som kvinnomisshandlare – får nu betala 20 000 kronor i skadestånd

 Poddaren och YouTube-profilen Nick Alinia stämde tidigare i år en vänsterextrem twittrare vid namn Martin Karlsson, som tidigare genom åren givits utrymme i etablissemangsmedia där han påstått att han tidigare haft ett långvarigt engagemang i nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsen, ett påstående där dock uppgifterna går betänkligt isär. På Twitter utmålade i vilket fall NMR-avhopparen Karlsson poddaren Alinia som kvinnomisshandlare, något som Växjö tingsrätt den 9 juni menade var grovt förtal. Alinia hade drivit stämningsansökan med hjälp av den så kallade Förtalsombudsmannen, rapporterar bland annat Insikt24.

Den explosiva uppfinningen

 Brevbomber – brev och/eller paket som innehåller ett sprängämne – används idag i syfte att skada, skrämma och terrorisera. Vad som däremot inte är lika allmänt känt är att det var en svensk som uppfann den första dokumenterade brevbomben. Hans namn var Martin Ekenberg.

En trotjänare går i pension: En tillbakablick på Ariane 5:s viktigaste uppdrag

 Om några dagar, den 16 juni, kommer den sista Ariane 5-raketen att skjutas upp från Europas rymdbas i Kourou i Franska Guinea. Denna tunga bärraket, flaggskeppet i den europeiska rymdindustrin, har gett Europa tillgång till rymden sedan 1997. Efter denna hundrasjuttonde uppskjutning kommer Ariane 5 att pensioneras. Den kommer snart att ersättas av Ariane 6, kraftfullare och mångsidigare samtidigt som den är billigare, med en första uppskjutning planerad till slutet av 2023.

Tidöpartierna: Svenska medborgarskap måste kunna återkallas

 Det är i en debattartikel på Expressen som representanter för Tidöpartierna meddelar att regeringen kommer tillsätta en grundlagsutredning – med målet att kunna återkalla invandrares medborgarskap om de ljugit eller är grova brottslingar.

Kina anklagas för spioneri från Kuba

 Efter att en nyhetsartikel hävdat att Kuba har gått med på att låta Kina bygga en övervakningsanläggning på ön, sade Kina i dag att anklagelserna var falska och man anklagade USA och media för att publicera vad man kallade ”inkonsekvent information”.

Iranier åtalas för mordförsök på 10-årig flicka – högg ner henne

 Den seriekriminelle iraniern Milad Salari, 36, som högg ner en 9-årig flicka i Göteborg under rop om ”Allahu Akbar” åtalas nu för mordförsök och grov misshandel. Flickan fick omfattande skador av de många knivhuggen – men tack vare rediga vittnen som ingrep och brottade ner iraniern och gjorde improviserade tryckförband kunde flickan överleva.

Framgångarna för ”pro-ryska” partier i Österrike och Slovakien kan bli en ”katastrof” för Europeiska kommissionen gällande biståndet till Ukraina

 Europeiska unionen, som kämpar för att upprätthålla en enad front mot Ryssland i skenet av Ungerns och Bulgariens skiljaktiga ståndpunkter, måste nu också hantera uppkomsten av ”pro-ryska” partier i Österrike och Slovakien. Enligt vad talesmän vid Europeiska kommissionen uppger till nyhetssajten Politico skulle en möjlig seger för dessa politiska partier innebära en ”katastrof” som skulle drabba biståndet till Ukraina och försvåra sanktionerna mot Ryssland.

Frankrike i djupaste chock

 ”La nation est sous le choc” konstaterade den franske presidenten Emmanuel Macron efter att en knivbeväpnad syrisk asylant från Sverige på ett vidrigt och bestialiskt sätt gav sig på små barn i en park i franska Annecy i Haute-Savoie.

Är nationaldagen relevant som helgdag?

 I skrivande stund, den 6 juni 2023 firas den svenska nationaldagen. Sedan 2005 är denna dag officiell helgdag då de flesta svenskar är lediga. I år är denna dag extra speciell, då det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung över Sverige och landet blev självständigt efter en lång tids kamp mot danskar och tyska fogdar. Det finns alltså egentligen goda anledningar att fira.

Vänsterextremister försökte störa AfS Kungsbackas torgmöte under nationaldagen – skändade även den svenska flaggan

 Under Sveriges nationaldag den 6 juni höll partiet Alternativ för Sverige torgmöte i halländska Kungsbacka, men ett 20-tal extremister från såväl Ung vänster samt Revolutionär Kommunistisk Ungdom (RKU) försökte störa tillställningen med både klassiska slagord men också rena personangrepp. Den lokale AfS-profilen Mattias From berättar i en telefonintervju med Nya Tider hur vänsteraktivisterna blev mer och mer trötta i det soliga vädret och att de till slut började försöka mobba enskilda AfS-företrädare för deras utseende och klädsel.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.