eNyT v. 26/2017

Svenska kristna tror inte på Gud och Bibeln

 Sverige är, i jämförelse med många andra europeiska länder, ett sekulärt land där bara 52 procent kallar sig kristna. Men även bland de som kallar sig kristna är det en stor andel som egentligen inte tror på Gud och Bibeln. Det visar en undersökning gjord av Pew research.

SVT: ”Migranter ser Europa som en bankomat”

 I en ovanligt frispråkig intervju i Aktuellt hävdade programmets utrikeskommentator Erika Bjerström att över 90 procent av de migranter som försöker ta sig till Europa över Medelhavet är ekonomiska migranter. Dessa unga män är ”felinformerade” och ser därför Europa som en bankomat, hävdade SVT-medarbetaren i den sällsynt konsekvensneutrala sändningen.

SCB: Bidragstagande går i arv

 Barn som växer upp tillsammans med arbetslösa föräldrar tenderar själva att hamna utanför arbetsmarknaden som vuxna. Det visar bland annat brittisk forskning. Enligt en genomgång av siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) verkar samma sak även gälla i Sverige.

Förbud mot ”rasistiska” debatter i Umeås kommunfullmäktige?

 Ledande politiker i Umeå vill förbjuda initiativ och interpellationer med så kallade ”rasideologiska” frågeställningar i kommunfullmäktige. ”Det finns gränser för öppenheten”, hävdar centerpolitikern Sven-Olov Edvinsson. Politikerna får dock mothugg av Uppsalaprofessorn Olle Lundin som hävdar att sådana inskränkningar i yttrandefriheten inte är tillåtna.

CNN ertappat med falska nyheter om Ryssland

 En inspelning med dold kamera, publicerad av Project Veritas, visar hur CNN-producenten John Bonifield erkänner att historien om Trumps koppling till Ryssland "mest är skitsnack", men att CNN:s vd Jeff Zucker hade sagt till kanalens journalister att fortsätta rapportera falskt om det "för tittarsiffrorna".

Jomshof twittrade ”Du är inte välkommen i Sverige” – halvpudlar efter mediedrev

 Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof hamnade i blåsväder efter att han sagt att den invandrade moderatpolitikern Kahin Ahmed inte är välkommen i Sverige, eftersom denne i en debattartikel skrivit att Sverigedemokraterna inte är välkomna att kampanja i invandrarförorter. Efter mediedrev i kvällstidningarna gör Jomshof en halvpudel och säger att han ”medvetet ville lägga sig på Ahmeds nivå”.

Barn avrättar ”spioner” i ny IS-propagandafilm

 I en ny brutal propagandafilm från Islamiska staten avrättas tillfångatagna ”spioner” av två pistolförsedda pojkar, varav den ena bödeln tycks vara i lågstadieåldern. Den i Afghanistan inspelade filmen är dock inte den första avrättningsfilm som kalifatet producerat där det är barn som ha utsetts till bödlar och mördar i Allahs och profeten Mohammeds namn.

Hultfreds kommun nekar bidrag till migranter – hotas med böter

 De styrande politikerna i Hultsfred gjorde nyligen klart att de inte tänker betala ut något försörjningsstöd till asylmigranter som uppehåller sig i kommunen. Man konstaterar att man helt enkelt inte har råd. Trots hot om polisutredningar och böter i miljonbelopp vägrar den småländska kommunen att ge efter för mediedrev och politiska påtryckningar.

Viktor Zubritskij om medielandskapet i Ukraina

 Viktor Zubritskij, som tvingades lämna sitt hemland Ukraina efter att ha blivit åtalad, intervjuas här av den tyske journalisten Manuel Ochsenreiter för nätsidan Free West Media (FWM), och berättar om sin Kanal 112 och landets mediala situation. Vi publicerar delar av intervjun med tillstånd av FWM.

Tysk delstat: ökat kriminalitet beror uteslutande på asylinvandringen

 Den ökade kriminaliteten i den nordtyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern beror nästan uteslutande på asylinvandringen. Unga män från Syrien står för en stor del av antalet brott. Särskilt noterar polisen en ökning i antalet våldsbrott, där invandrarna är särskilt överrepresenterade. Samtidigt ökar också antalet fall av svartåkning i delstaten.

Österrikes försvarsminister: “Minskad invandring tack vare Ungern”

 ”Gränsskyddet vid ungersk-serbiska gränsen ligger i Österrikes största intresse”, konstaterade Österrikes försvarsminister, Hans Peter Doskozil, då han gjorde ett besök hos de österrikiska och ungerska gränstrupperna vid gränsen mot Ungern. Vid besöket konstaterades att migrantströmmen via Ungern har minskat med 96 procent, något som den österrikiske ministern välkomnade.

Man åtalad för hets mot folkgrupp efter Facebook-inlägg

 "Araber - fel på alla plan! Varför ta hit de sämsta människorna på vår jord?". Så uttryckte sig en man från Kungsbacka i ett inlägg i stödgruppen för polisen Peter Springare på Facebook. För detta har nu mannen blivit åtalad för hets mot folkgrupp. ”Jag trodde aldrig i mitt liv att det skulle gå så här långt”, säger den åtalade mannen.

Falska ”flyktingbarn” ska polisanmälas

 Mariestads kommun kommer hädanefter att polisanmäla så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som har ljugit om sin ålder. Det står klart efter ett beslut som drevs igenom av Moderaterna och Centerpartiet i kommunstyrelsens arbetsutskott. Beslutet får oppositionspartiet Socialdemokraterna att gå i taket. Många av de ensamkommande vet ju inte själva hur gamla de är hävdar oppositionsrådet Ida Ekeroth.

Republikanerna upptäcker hemligt konto för vänsteraktivister

 Infödda, gräsrotsaktivister eller vanliga parasiter? Det är frågan som uppstod när utredare från den amerikanska kongressen i mars i år upptäckte att Obama-administrationen hade överfört miljarder dollar till vänsterorganisationer genom en hemlig fond i justitiedepartementet.

Löfven: ”Svenska kyrkans präster måste viga homosexuella”

 Svenska kyrkans präster ska tvingas till att viga homosexuella par och Socialdemokraterna kommer inte släppa makten om kyrkan – i alla fall om Socialdemokraterna får fortsätta bestämma efter höstens kyrkoval. Det är några av de besked statsminister Stefan Löfven ger i en intervju med Kyrkans Tidning. Nu hävdar dock statsvetare att Löfven är okunnig om skillnaden mellan präster och statliga ämbetsutövare.

Illegala röstade i USA i högre omfattning än tidigare känt

 Antalet illegala invandrare som har röstat i tidigare amerikanska val är mycket högre än i tidigare beräkningar, visar en ny studie. Så många som 5,7 miljoner illegala kan ha röstat i valet 2008, som gjorde Barack Obama till USA:s president.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.