eNyT v. 28/2022

UberFiles-skandalen: Emmanuel Macron återigen i blåsväder

 Efter skandalerna och spekulationerna runt McKinsey, Rothschild och Alstom, bland många andra känsliga frågor, kommer nu ”UberFiles”. En ny politisk-ekonomisk skandal vars ursprung går tillbaka till 2015 och vars omfattning (återigen) ställer Macrons regering inför problem, och det av goda skäl. Den 10 juli avslöjade The Guardian att Emmanuel Macron under sin tid som ekonomiminister under François Hollande lobbade för det amerikanska taxibolaget Uber och kringgick den franska rättvisan.

Försökte mörda 9-årig flicka – sociala myndigheter larmades om ”avvikande beteende”

 Ett brutalt överfall och mordförsök har lämnat en 9-årig flicka i koma i Skellefteå. Enligt uppgifter har misstankarna mot gärningsmannen stärkts och det rör sig om en pojke med en historik med överfall och våldtäktsförsök riktade mot flickor och kvinnor. Pojkens avvikande beteenden ska ha anmälts av skolan han går på men det hindrade inte honom från att försöka mörda flickan.

Mikrometeorid träffar Webbteleskopet

 För några veckor sedan träffades alla rymdforskarnas stolthet, det nya Webbteleskopet, av en mikrometeoroid. Trots missödet förbereder man sig nu att släppa de första vetenskapliga bilderna.

Twitter stämmer Musk för avtalsbrott

 Twitter förväntas lämna in en stämningsansökan till en domstol i Delaware under de kommande dagarna i ett försök att tvinga Teslas VD Elon Musk att fullfölja ett köpeavtal på 44 miljarder dollar – och juridiska experter tror att det sociala medieföretaget har överhanden.

Marine Le Pen kallar sanktionerna för ett misslyckande: ”De har berikat Ryssland och sanktionerat fransmännen”

 För Marine Le Pen är regeringen genom sin strategi med sanktioner mot Ryssland på energiområdet delvis ansvarig för den galopperande inflationen i Frankrike. Förutom deras ineffektivitet mot Ryssland har denna sanktionspolitik drabbat det egna landet och fransmännen betalar nu priset, slog politikern fast i en sändning i BFM TV den 10 juli.

Almedalen: Per Bolund talar länge om hjärtefrågor

 Miljöpartiets tal i Almedalen gick i samma spår som Centerledaren Annie Lööfs, mäns våld mot kvinnor och kriget i Ukraina inledde, efter en tyst minut för Ing-Marie Wieselgren, men här inledde Miljöpartiet med en duo, båda språkrören talade växelvis. Det var kanske den bästa delen av talet, det behövdes, och det som sades var till att börja med någorlunda korrekt.

Almedalen: Annie Lööf på fel plats vid fel tillfälle med sitt tal

 Sverigedemokraternas halvdag under Politikerveckan hann knappt avslutas innan Annie Lööf fick ställa in en pressträff bara några meter ifrån den plats där ännu ett av de otaliga mord som nu är vardag i Sverige inträffade. Den här gången skedde det på Donners plats, mitt i centrala Visby, under årets största politiska evenemang förutom valet.

Almedalen: Jimmie Åkesson höll traditionellt tal i ny form

 Åkesson höll ett tal som handlade om det hans tal alltid handlar om, olika aspekter på massinvandringens konsekvenser och socialdemokraternas ansvar, men med mer fokus på kriminalitet än migration den här gången. Nytt var också att energipolitiken fick stort utrymme. Sakpolitiskt har den alltid haft det, men nu är situationen akut så det är inte konstigt att det är en bärande del av talet.

Almedalen: Johan Pehrson tar upp striden om medelklassen

 Godkänt, men inte mer, blir betyget för Liberalernas partiledare Johan Pehrsons debut som talare i Almedalen, han är roligare i mindre sammanhang. Liberalerna hoppar på samma tåg som KD och värnar medelklassen, men lite försiktigare. Pehrson inser problemen, men gör resten av partiet det? Lösningarna han presenterar är bra, men inte tillräckliga.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.