eNyT v. 28/2023

Koranbrännaren israelisk agent – påstår Iran

 Den irakiska flyktingen som brände koranen utanför Stockholms moské är en israelisk agent som agerat på uppdrag av den israeliska underrättelsetjänsten Mossad, hävdar Irans underrättelsetjänst.

50-tal nya insektsarter hittade i Sverige

 En av de största insektsinventeringarna som någonsin gjorts i norra Sverige kunde avslutas nyligen med glädjande och oväntade resultat. Totalt samlades närmare 400 000 insekter in under 2021 i Norrbotten med hjälp av så kallade Malaisefällor, en sorts fällor som ser ut som små vita tält.

Barnkropp utan huvud hittat på strand

 En illa tilltygad barnkropp utan huvud har hittats på en strand och polis har startat en utredning där man inte utesluter att det kan röra sig om ett mordoffer.

Vete, vapen och virus

 Varför har den västerländska civilisationen varit så framgångsrik?

Erdogan godkänner Sveriges Natoansökan. Foto: Nato

Turkiet vänder – släpper in Sverige i Nato

 Under gårdagens möte i Vilnius stod det klart att Turkiets president Erdoğan trots alla sina löften om motsatsen nu tvärvänder och godkänner Sveriges ansökan om medlemskap i försvarsalliansen Nato. Ett av motkraven från Erdoğan är att Sverige nu ska verka för ett turkiskt EU-medlemskap.

Pfizers VD föreslår piller med mikrochip – som redan finns

 Under elitorganisationen World Economic Forums möte i Davos 2018 föreslog Pfizers VD Albert Bourla att framtidens piller ska innehålla mikrochip. Detta för att bättre övervaka att människor tagit den medicin de ordinerats. Det som i etablerad media generellt avfärdats som vilda konspirationsteorier kan därmed konstateras vara verkliga tekniska ambitioner. Sedan dess har idén blivit verklighet – de digitala övervakningspillren finns idag i bruk sedan flera år efter att Bourla talade om dem som en framtidsvision. Enligt officiella uppgifter ges de idag bara till personer med diagnosen schizofreni.

Folktro – Trolltyg och tiders tro

 Folktron med sin vida komplexitet är en betydelsefull och samtidigt fascinerande del av vårt kulturarv. Den har hjälpt till att skapa förklaring och sammanhang i sådant som förr syntes obegripligt.

Göta kanal – vackert med en unik historia

 Tänk dig att sakta glida fram genom ett underskönt landskap med sommarens alla färger, dofter och ljud. Att stanna till och ta en fika eller en bit mat i en miljö där tiden till viss del har stannat. Att i sakta mak ta sig fram med antingen en egen båt, kanot, cykel eller till fots. Eller att uppleva en kortare eller längre bit av Sveriges största byggprojekt genom tiderna. Om detta låter lockande så är Göta kanal kanske ett semestermål för dig.

Svenskt bestånd av unik blomma utplånat

 Det extremt sällsynta biblomstret, en vacker orkidé som endast förekom på en enda plats i Skåne, har utrotats i Sverige. Botanister upptäckte till sin stora sorg att där de runt 50 plantorna tidigare växte nu endast finns grävda hål.

Hon poddar om funktionsvariationer –vill se större öppenhet mot fria medier

 Matilda Eriksson från Åkersberga bedriver sedan i höstas en egen podd med namnet Media för funktionsvariation. Med den hoppas hon kunna sprida och öka kunskapen hos allmänheten om hur det är att leva med funktionsvariationer. När Nya Tider når henne för en intervju säger hon bland annat att hon anser att de förbund som organiserar olika grupper av funktionsnedsatta människor i Sverige borde visa större öppenhet mot fria medier.

Systembolaget förlorar lång strid – e-handel med alkohol lagligt

 Högsta domstolens dom under fredagsmorgonen gör det lagligt för privata bolag att sälja alkohol i Sverige genom e-handel, direkt till kundens dörr, vilket får Socialdemokraterna att rasa: ”det hotar Systembolagets monopol”, säger S-toppen Lena Hallengren.

Klaus Schwab smickrar den kinesiska regeringen under ”Summer Davos”

 Som en del av ”Summer Davos” som hölls från den 27 till den 29 juni i Tianjin, Kina, höll Klaus Schwab öppningstalet för det 14:e årliga mötet för ”New Champions”. Grundaren och verkställande ordföranden för World Economic Forum (WEF) berömde premiärminister Li Qiang för hans hantering av Covid-19 och hans plan för landets ekonomiska utveckling.

AfD får sin första borgmästarpost – stora framgångar i opinionen

 AfD:s höga popularitet i Tyskland har nu givit en av dess politiker borgmästarposten i staden Raguhn-Jeßnitz i Sachsen-Anhalt. Hannes Loth, 42, vann valet och blev den första AfD-representanten någonsin att bli ledare för en tysk stad. Men partiet gör framsteg även i resten av landet.

Kan smartklockor hjälpa till att diagnosticera Parkinsons före läkare?

 Enligt en ny studie kan smartklockor upptäcka Parkinsons sjukdom sju år innan dess primära symptom uppträder. För att avgöra vem som är mest sannolik att drabbas av sjukdomen använde forskare en artificiell intelligensalgoritm. Den gav till och med förutsägelser för sjukdomens framtida utveckling

Greta Thunberg åtalas efter klimataktion

 Miljöextremisten och PR-figuren Greta Thunberg, 20, har åtalats för ohörsamhet mot ordningsmakten efter att hon och andra miljöextremister blockerat trafiken i Oljehamnen i Malmö den 19 juni.

Sveriges kristna råd – bränn bibeln, men inte koranen!

 Sveriges kristna råd (SKR) kryper för islam efter koranbränningen och väljer uppseendeväckande nog att fördöma koranbränning och verkar för att göra det olagligt – men vill inte se samma skydd för bibeln.

Arabisk trio friades för gruppvåldtäkt mot barn – trots DNA-bevis

 En arabisk tro har friats av Malmö tingsrätt för en gruppvåldtäkt mot en 14-årig flicka, trots DNA-bevis och vittnesuppgifter eftersom det enligt rätten ”inte är bevisat att de sexuella handlingarna genomfördes med våld eller att flickan var så berusad att hon enligt dåvarande lag befann sig i ett hjälplöst tillstånd”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT49web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.