eNyT v. 33/2021

Talibanernas blixtoffensiv – Afghanistan i en ny militär situation

 Den oväntade och mycket snabba framryckningen kom som en överraskning för alla analytiker och så kallade experter. Mest förvånade torde Nato och USA vara. Att följa rapporteringen från olika länder och på olika språk ger en helhetsbild som många förtiger eller förvränger. Den mest träffande sammanfattningen kommer från ordföranden för Tysklands vänsterparti, Die Linke, Dietmar Bartsch: ”Allt är en katastrof. 20 år i Afghanistan, 59 döda tyska soldater och en kostnad på 13 miljarder euro”.

Litauiska polisen och de illegala migranterna

 Under våren och sommaren passerade hundratals illegala migranter den vitrysk-litauiska gränsen. Den litauiska regeringen blev tvungen att ordna boende och förplägnad till dessa självinbjudna gäster. Landets, och polisens, mycket tuffa attityd gjorde att det rådde medial tystnad i ämnet. Nu har ryska Rossija24 besökt såväl den vitryska som den litauiska gränssidan och rapporterar utan dimridåer.

Afghanistan under talibanernas kontroll – blir ”Det islamiska emiratet Afghanistan”

 En panikartad evakuering av amerikanska och andra västerländska ambassaders personal är på gång samtidigt som talibanerna som omringat huvudstaden Kabul är i färd med att erövra staden med litet motstånd. Den afghanska presidenten Ashraf Ghani har nu flytt landet tillsammans med sina närmsta män och Afghanistan är i stort sett nu i talibanernas händer. Talibanerna kommer enligt uppgifter utropa ”Det islamiska emiratet Afghanistan” från presidentpalatset i Kabul, säger en representant för talibanerna, enligt en rapport från AP.

Pedofilpappan våldtog sönerna och tvingade dem att leva i ett helvete

 I flera års tid utsatte en pappa i Kalmar sina fyra söner och familjens hund för ett ofattbart och perverterat lidande. Under hot och med sadistiskt våld våldtog han sönerna, fick dem att äta hans avföring och våldta varandra samt utstå närmast obeskrivliga former av perversioner. Nu har han dömts till 13 år och tio månaders fängelse och skadestånd på runt 3,2 miljoner kronor.

WHO-chefen erkänner – coronaviruset kom sannolikt från kinesisk labbpersonal

 Enligt den danska WHO-chefen Peter Embarek var den första personen som smittades med coronaviruset sannolikt en i personalen till laboratoriet i Wuhan i Kina. Uttalandet går stick i stäv med vad WHO tidigare gått ut med i sitt försvar av det kommunistiska Kina, att en laboratorieläcka var ”extremt osannolik” och att pandemin skulle ha börjat då en fladdermus smittat en människa, vilket även var det officiella budskapet från Kina.

14-årig svensk pojke rånad av invandrargäng – hovrätten friar de misstänkta på alla punkter

 En afghan och kongoles i övre tonåren frias av Göta hovrätt efter att både polisen, åklagaren och även tingsrätten anser att de två har rånat en 14-årig svensk pojke genom att omringa honom, tvinga honom att sätta sig ner, varpå killarna stjäl 14-åringens Nike-skor och fotograferar hans bankkort. Det rapporterar bland annat tidningen Dagens juridik. Hovrätten skriver i sin dom att målsägande förvisso måste ha varit rädd, men att det inte förekom tillräckligt mycket hot och våld för att de misstänkta överhuvudtaget ska kunna straffas.

Försvarsmakten: Det finns inga tolkar att hämta till Sverige

 Försvarsmakten dementerar att det skulle finnas några tolkar att hämta i Afghanistan. De sista evakuerades för flera år sedan när Sverige avslutade sitt uppdrag i landet. Beskedet är ett svar på migrationsminister Morgan Johanssons påstående att Sverige arbetar för att "hämta hem" de afghanska tolkarna till Sverige.

Miljöpartiet tvingades att acceptera lagändring mot Cementadomen

 Regeringen har beslutat att föreslå riksdagen att anta en tillfällig lag som ger Cementa rätt att fortsätta driften i Slite under åtta månader, medan rättsprocessen om den fortsatta koncessionen pågår. Vid en pressträff den 10 augusti presenterade näringsminister Ibrahim Baylan (S) och Miljö- och klimatminister Per Bolund (Mp) regeringsbeslutet att föreslå en lagändring i Miljöbalken, som ger Cementa åtta månaders förlängd koncession för kalkbrytningen i Slite. Det akuta hotet om nedläggning den 31 oktober är därmed borta, men det långsiktiga problemet kvarstår.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.