eNyT v. 35/2017

Tecken på trendbrott på bomarknaden

 Nyligen avslutades årets största visningshelg av fastigheter, som infaller sista helgen i augusti. Efter en lång tid av kraftigt stigande bopriser syns nu flera tecken på ett trendbrott i prisutvecklingen.

Oldhams stadshus startar varje möte med bön som leds av muslim

 Oldham i närheten av Manchester har en muslimsk borgmästare, och det ryktas nu om att varje möte inleds med muslimsk bön. Detta har förargat många, inte minst på grund av den liga bestående av pakistanska muslimer som förgripit sig på hundratals engelska flickor i området. När vi frågar stadshuset om det verkligen stämmer blir svaret att det är en tradition med bön före möten, och den som leder bönen speglar den ”mångkulturella befolkningen”.

Polisen varnar allmänheten i Linköping efter våldtäkterna

 På kort tid har Linköping drabbats av åtskilliga våldtäkter, så pass många och utan uppenbara samband att polisen nu gått ut med en öppen varning till allmänheten. ”När det har varit så här många så kan det vara bra att man tänker sig för en extra gång, att man går i sällskap med vänner och att man ringer för att tala om var man är och när man kommer hem”, säger Åsa Willsund, presskommunikatör vid polisen Östergötland.

Eldig gutasaga på mäktigt originalspråk

 Med känsla för mytens drömlika bildspråk tar sig eldkonstgruppen Ny oc Nidar an berättelsen om Gotlands urhistoria och de gutniska utvandrarnas öden. Ur kraften från det forngutniska språket växer det fram en föreställning som på ett konstnärligt sätt rör vid grundläggande mänskliga erfarenheter.

Vaktbolag vägrar vakta Husby

 ”Det är kaos i vårt område” konstaterar en invandrad företagare i Stockholmsförorten Husby. Han väljer nu att stänga ner sin butik ‒ kommunen klarar inte att återställa ordningen i centrum och inga vaktbolag vill åta sig jobbet.

Putin visar upp sig som kristenhetens försvarare

 Vatikanens utsände, kardinal Pietro Parolin, besökte nyligen Ryssland och president Vladimir Putin. Förutom att Ryssland och Vatikanen utbyter konstutställningar, meddelade presidenten att man planerar en stor utställning om kristendomens uppkomst i Moskva och ett centrum för kristenhetens historia på Krim.

Vem blir ny moderatledare?

 Vem kommer att ta över efter Anna Kinberg Batra? Nya Tider tittar på ett antal kandidater som är tänkbara som framtida Moderatledare. Någon självklar ledare finns inte som skulle kunna ena partiet, men Moderaternas ”grand old man”, professor Finn Bengtsson, ger Nya Tider några tips.

Del 6. Kollegialt

 Håkan och Anja förstår inte hur muslimer kan ha det så tråkigt, när världsliga nöjen lockar. De diskuterar de religiösa påbuden och Håkan bestämmer sig för att prova citera några mer våldsbejakande suror under sin lektion, där de flesta är muslimer, precis som på alla andra skolor i Sverige. Detta är del 6 i Alf Ronnbys framtidsroman som Nya Tider publicerar som följetong.

Migranter vill inte till Portugal

 Samtidigt som miljoner afrikanska migranter vill ta sig till Europa, verkar få av dem vara intresserade av Portugal.

Det riktiga gänget återförenas för ny Karate Kid

 Den första Karate Kid-filmen tog publiken med storm, och även de två uppföljarna blev omtyckta. När sedan Ralph Macchio byttes ut i huvudrollen blev det platt fall. Nu, 30 år senare, återförenas det ursprungliga gänget.

Putin stigmatiserad

 Oliver Stones intervju med Rysslands president Vladimir Putin har väckt uppståndelse hos kulturetablissemanget, trots att frågorna är kritiska och Stone inte drar sig för att ta upp kontroversiella frågor. Tecken på en sjuklig rysskräck, enligt docent Alf Ronnby.

Är Trump Pentagons gisslan i frågan om Afghanistan?

 Den amerikanske presidenten Donald Trump "tar slaviskt hänsyn till de militär- och affärseliter som nu fyller hans regering", hävdar The Economist i en intervju med den nu avskedade strategen Steve Bannon. Detta betyder också fler trupper i Afghanistan.

Anna Kinberg Batra avgår som partiledare för Modertaterna. Foto: Region Gotland

Anna Kinberg Batra avgår

 Vid en presskonferens idag kl. 9.30 meddelade Anna Kinberg Batra att hon inte ställer upp till omval som partiledare. Hon har också föreslagit partistyrelsen att man skall utlysa en extrastämma för att utse en efterträdare. Som motivering till avgången uppgav hon att hon att hon inte längre kunde jobba med de politiska frågorna utan istället fick ägna all tid åt partiinterna frågor.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.