eNyT v. 37/2018

USA ökar sin truppnärvaro i Tyskland

 Förenta Staterna kommer att öka antalet trupper som är stationerade i Tyskland. Till de hittills 34 800 männen och kvinnorna i uniform, kommer ungefär 1 500 mer amerikanska soldater att tillkomma de närmaste två åren, enligt den amerikanska ambassadören Richard Grenell.

FN-kommissionär kritiserar Österrikes och Italiens migrationspolitik

 FN:s nya människorättskommissionär, Michelle Bachelet, uttalade i samband med sitt första tal i sin nya roll att organisationen tänker granska Österrikes och Italiens nya migrationspolitik. Bachelet tänker särskilt granska ländernas ”skydd av flyktingar”.

Illegal invandrare gripen för tre år gammal våldtäkt

 En 26-årig illegal invandrare har häktats vid Malmö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för en våldtäkt som han skall ha begått i maj 2015 i Malmö. Detta i samband med att han kom som asylsökare i flyktingvågen.

Misstänkt våldtäktsman gripen – dagar efter efterlysningen.

 En man som misstänktes ha våldtagit en kvinna i Stockholms tunnelbana kunde gripas bara två dagar efter att Aftonbladet och Efterlyst gått ut med polisens signalement och övervakningsbilder. Nu väljer Aftonbladet att maskera bilderna på mannen.

Arabiska skall erbjudas till franska skolbarn

 Det har rapporterats om att arabiska skulle kunna bli obligatoriskt språk att lära sig för franska skolbarn, alltså i alla offentliga skolor, om den franske utbildningsministern får bestämma. Nu går den franske utbildningsministern ut och förtydligar sitt uttalande, och dementerar att det skulle vara obligatoriskt. Däremot skall möjligheten att studera arabiska i skolan erbjudas i mycket större grad. Företrädare för det patriotiska partiet Rassemblement National varnar dock för konsekvenserna och menar att man på det viset föder en andra nation inom nationen Frankrike.

S-styrda Malmö ger bidrag till islamister

 Den islamistiska turkiska organisationen Milli Görus (Nationell vision) med 90 000 medlemmar i Europa förespråkar att muslimer skall sprida sin tro i länderna de bor i. De kopplas till extremism av europeiska säkerhetsorganisationer och anklagas för antisemitism. Organisationen är starkt kritiska till integration i väst, men det hindrar inte dem från att ta emot bidrag.

Österrike skärper asylpolitiken ytterligare

 Lördagen den 1 september införde Österrike ytterligare skärpningar av landets asylpolitik. Den nya främlingsrättslagen innebär bland annat krav på att asylsökare själva finansierar delar av asylprocessen och att myndigheterna får rätt att genomsöka asylsökarens mobiltelefoner.

Åkessons näsknäpp mot partiskt SVT: Bojkottar den direktsända valvakan

 Kvällen den 8 september meddelade Sverigedemokraterna via gruppledaren Mattias Karlsson att partiledaren Jimmie Åkesson bojkottar Sveriges Televisions valvaka där partiledarna deltar. Orsaken är SVT:s partiska agerande då valbevakningens ansvariga utgivare Eva Lanndahl ”tog avstånd” från ett av Jimmie Åkessons uttalanden under den direktsända avslutningsdebatten mellan partiledarna den 7 september. Mattias Karlsson sade bland annat till Aftonbladet och SR att det är nödvändigt att sätta ner foten och göra en tydlig markering som SVT förstår.

Knivmannen Youssef (L): ”Fuck you o polisen”

 Den nu 52-årige Youssef dömdes enligt belastningsregistret för bland annat misshandel, skadegörelse och olaga hot. Han knivskar en man fyra gånger, slog ned en kvinna och skickade sedan hotfulla sms. Nu kandiderar han till Torsås kommun för Liberalerna.

Islamister i Socialdemokraterna stryks från listorna

 Bara dagar innan valet tvingas Socialdemokraterna i Karlshamn att stryka två av sina valbara kandidater från sina listor. Anledningen är att de gjort kontroversiella uttalanden till stöd för sin muslimska tro. Bland annat har en av politikerkandidaterna sagt att islamska regler går före svenska regler.

TV4:s Marcus Oscarsson: ”SD kan få 31,4 procent”

 TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson skriver i ett inlägg på Facebook att SD mycket väl kan få uppemot 31,4 procent i söndagens val. Detta efter att ha jämfört siffrorna i den sista YouGov-mätningen inför valet den 9 september med den sista YouGov-mätningen inför valet 2014.

Tjeckiens premiärminister Babiš: ”Vi vill inte leva i Afrika”

 Tjeckiens premiärminister Babiš har kommenterat läget i Europa rörande migrationsfrågan. Han har klargjort att Tjeckien inte tänker böja sig för EU:s påtryckningar, och att de 1,5 miljoner illegala immigranter som nu finns i Europa måste ut.

Alternativ för Sverige stämmer Stockholms stad

 Efter att Stockholms stad brutit kontraktet de hade med Alternativ för Sverige (AfS) för uthyrningen av den stora scenen samt utrustning i Kungsträdgården har Alternativ för Sverige nu stämt Stockholms stad – på en miljon kronor

Angrepp mot SD i Göteborg

 Efter att det under en längre tid varit lugnt vid SD:s möten har det under valrörelsen inträffat en rad incidenter riktade mot SD Göteborg. En valstuga har eldats upp och riksdagskandidaten Karl Robbjens fick ett knytnävsslag av en anhängare till Liberalerna, som för Nya Tider berättar att han har rätt att göra så för att SD är ”fascister”. Inför Jimmie Åkessons besök i Göteborg den 28 augusti hade Ung Vänster hotat med sabotage, men man lyckades inte nämnvärt störa mötet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT48web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.