eNyT v. 38/2020

Brå konstaterar vad har varit allmänt känt – stök, brott och bråk i bibliotek och i simhallar

 Brå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen. Resultatet är att man kan konstatera att brott och ordningsstörningar förekommer på de flesta simhallar och bibliotek. Detta skapar otrygghet för besökare och har negativa konsekvenser för personalens arbetsmiljö. Detta fenomen har konstaterats av alternativmedia sedan många år tillbaka, och precis som vice rikspolischefens erkännande av förekomsten av kriminella klaner har Brå hittills undvikit att rapportera om det.

Beundrande idolporträtt

 Expressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

BLM blockerade sjukhus efter att två poliser blivit skjutna

 Två sheriffer i Los Angeles blev skjutna ett flertal gånger av en svart man när de satt i sin polisbil i lördags. De överlevde attentatet men skadades allvarligt och fick genomgå omfattande operationer under lördagen och söndagen. Efter attacken tog sig BLM-aktivister till sjukhuset och blockerade ingångar samtidigt som de skanderade att de önskade att poliserna som skjutits skulle dö.

Anmälda skadegörelser mot offentliga fastigheter ökar

 Antalet anmälda skadegörelser mot offentligt ägda fastigheter har ökat brant under år 2020, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, rapporterar TV4:s nyheter. Lerums lokala kommunpolis Eva Strömblad tror att uppgången delvis kan förklaras av coronakrisen eftersom fler har ”hemestrat”.

Löfven vet inte vad han skrev under

 När Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Österrikes kansler Sebastian Kurz (ÖVP) talar till sina landsmän

 Medan de Gula västarna (les gilets jaunes) lördagen den 12 september protesterade i Paris och andra franska städer, höll den mycket populäre österrikiske kanslern Sebastian Kurz ett tal till det österrikiska folket. Angreppen på hans regering gäller en så kallad ovilja att ta emot ännu fler migranter. Just nu är det flyktingar från det nedbrunna lägret Moria som är aktuella.

Kvinna gruppvåldtagen i gångtunnel

 En kvinna har blivit gruppvåldtagen i en gångtunnel i Luleå tidigt under lördagsmorgonen. Polisen lägger locket på om signalementet på de misstänkta förövarna.

Tidigare milda vintrar

 De som varnar om hotande global uppvärmning tar den gångna svenska vintern som exempel. Den var förvisso ganska mild söderöver. Men de nämner inget om all snö som föll i Norrland och på sina håll låg kvar långt in i juli.

Marine Le Pen uppmanar till uppvaknande och kamp mot barbari

 Endast under den senaste veckan har det i Frankrike inträffat händelser som tyder på en kraftmätning mellan olika grupperingar i det franska samhället. Partiledaren för Rassemblement National (RN), Marine Le Pen, höll ett tal i Fréjus i departementet Var i södra Frankrike som skakade om många, inklusive den nye inrikesministern Gérald Darmanin.

Tillstånd för koranbränning nekas

 Polisen har beslutat att neka den dansk-svenske partiledaren Rasmus Paludan tillstånd till att hålla en allmän sammankomst och där bränna koranen i Stockholm. Precis som i Malmö väljer man att böja sig inför hotfulla muslimer istället för att försvara grundlagsskyddade rättigheter. Men den här gången väljer man även att skylla på coronapandemin.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

 Alternativ för Sverige (AfS) har ansökt om att bilda nomineringsgrupp till kyrkovalet, men kyrkostyrelsen har nu blockerat registreringen. Tjänstemännen på valkansliet och rättschefen rekommenderar bifall på ansökan, men kyrkostyrelsen menar att partinamnet är alltför likt ”Borgerligt alternativ”, vilket skulle leda till förväxling. Partiledare Gustav Kasselstrand avfärdar den förklaringen, och hävdar att beslutet är politiskt motiverat.

Koranbränning i Rinkeby idag – kravaller ikväll?

 Aktivister från det danska partiet Stram Kurs genomförde idag tidigt på morgonen en koranbränning i den invandrartäta stadsdelen Rinkeby i Stockholm. Det skedde före en planerad demonstrationshelg i Stockholm där man tänker bränna fler exemplar av koranen. Polisen förbereder sig nu för omfattande invandrarupplopp i Stockholmsområdet och jagar en blå danskregistrerad Skoda som man ”vill få stopp på” efter en anmälan om hets mot folkgrupp.

Turkiet hotar Grekland med krig

 En långvarig konflikt mellan Natoländerna Turkiet och Grekland har under sommaren sett en fortsatt eskalering mellan parterna. Turkiets aggressiva retorik och regionala stormaktsambitioner är hot som Grekland tar på högsta allvar. Länderna har varit nära att hamna i krig flera gånger sedan andra världskriget och truppförflyttningar, militärövningar och rena hot från Turkiets sida gör att de två nationerna nu står nära avgrunden. Ett krig är inte en omöjlighet och skulle kunna involvera fler nationer.

Hotade med kniv på Migrationsverket

 På tisdagsförmiddagen den 7 september fick polisen larm om en incident med stickvapen vid Migrationsverkets nationella servicekontor i Sundbyberg. För Nya Tider bekräftar Stockholmspolisen att det var en kvinna som hotade att skada sig själv.

Upphävt bygglov för salafistisk jättemoské – tack vare Det fria Sverige

 Frågan om en sunnimuslimsk jättemoskés vara eller inte vara har blivit en politisk följetong i värmländska Karlstad. Det blir inget bygglov för den stora och hårt kritiserade moskén som Islamiska kulturföreningen i Karlstad vill bygga. Beslutet meddelades av Länsstyrelsen i Värmland den 8 september, ett beslut som kunde fattas på grund av att föreningen Det fria Sverige mobiliserade medlemmar med juridisk kunskap som hjälpte karlstadsborna att överklaga byggärendet.

Astra Zeneca tvingas stoppa vaccinutveckling

 Efter att en av de frivilliga testpersonerna blivit allvarligt sjuk i en ”potentiellt oförklarlig sjukdom” tvingas Astra Zeneca som utvecklar det vaccin som EU, och däribland Sverige, köpt in 300 miljoner doser av, att stoppa utvecklingen temporärt av vaccinet. ”Enligt rapporterna fick den här personen en obehaglig nervinflammation”, säger Richard Bergström, vaccinsamordnare, till Expressen.

Majoritet av M- och KD-väljare vill ge SD ministerposter efter nästa val

 En ny undersökning från DN/Ipsos visar att hälften av moderatväljarna och än fler bland de som stödjer Kristdemokraterna mer än gärna ser att SD får ministerposter i en konservativ regering efter valet 2022. Samtidigt syns en allt tydligare spricka inom den forna, borgerliga alliansens väljare i synen på samarbete med å ena sidan SD eller S å den andra.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.