eNyT v. 39/2019

Orbán: ”Vi behöver utvisningskvoter”

 Ungerns premiärminister Viktor Orbán var inbjuden att tala vid ett årligt evenemang hos Fratelli d' Italia (FdI, Italienska brödraskapet) i Rom.

Bannons förräderi

 En berättelse om misslyckanden: Hur Steve Bannon försökte splittra Vatikanen och drog Matteo Salvini i olycka.

Kvinna som skrev att djurplågaren Tomas Åberg är djurplågare tvingas betala skadestånd

 Nya Tider kunde förra året avslöja att ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg belagts med djurförbud efter att ha låtit flera av sina djur svälta ihjäl. Sedan dess har Åberg satt i system att anmäla människor som kallar honom djurplågare för förtal. Nu har han vunnit i domstol mot en kvinna som tvingas betala 10 000 kronor i skadestånd plus Åbergs rättegångskostnader.

Somaliska sagostunder vid Järfällas huvudbibliotek på Järfällabornas bekostnad trots sparkrav

 På biblioteket i Jakobsberg, nordväst om Stockholm, anordnas sagostunder för småbarn på somaliska, finansierat av Järfällas skattebetalare. Denna prioritering görs trots att Järfälla, som så många andra kommuner, står inför kraftiga besparingar. När Nya Tider når två lokalpolitiker i Järfälla, en från Sverigedemokraterna och en från Moderaterna, är båda tveksamma till prioriteringen att satsa skattemedel på somaliska.

Camilla Läckberg skrev rashatisk kommentar om vita män – ansvarig förlagschef kallar det humor

 I mitten av maj skrev den kända deckarförfattaren Camilla Läckberg en hatkommentar på Instagram riktad mot författaren och rockpoeten Ulf Lundell. Kommentaren innehöll både klar rasism och könsförakt. Den kommentaren återgav de stora systemmedierna utan någon som helst uppföljning eller kritiska frågor till Camilla Läckberg, och när Nya Tider når ansvarig chef på Forums bokförlag som ger ut Läckbergs litteratur, kallar han den rasistiska kommentaren för ”humor”.

Fransk polis jagar antiislamistiska terrorister, verkliga eller falskskyltade

 Det franska kontraspionaget har hittills häktat fjorton personer misstänkta för att ingå i en antiislamistisk terrorgrupp. Men vad är det egentligen fråga om? Verklig terror eller en falskflaggad operation, iscensatt av polisen själv? Eller rentav ett försök att utlösa etniskt inbördeskrig?

Fortsatt lågt söktryck till lärarutbildningen

 Regeringen har i flera år försökt komma tillrätta med det låga söktrycket till lärarutbildningen. Nu visar statistik att situationen är fortsatt dyster. Antalet sökande minskar marginellt jämfört med förra året, rapporterar TT.

Amerikanska flottan bekräftar: Kända UFO-filmer äkta

 Den amerikanska flottan har bekräftat att tre filmklipp som visar vad man kallar för ”oidentifierade flygande fenomen” som tidigare släppts till allmänheten är äkta. Samtidigt går de inte in på detaljer men erkänner att de inte vet vad det är som visas på de anmärkningsvärda filmklippen.

Att rädda landet

 I Svenska Dagbladets elektroniska upplaga (fredagen den 13 september) skriver Wilhelm Agrell, Sveriges ende professor i underrättelseanalys, följande: ”Vi måste agera för att rädda landet”. Den primära hänvisningen avser skjutningarna och explosioner. Men i hans text finns mycket mer än så.

Gravid mamma mördad på sin semester

 Den unga mamman var gravid med sitt andra barn när hon och hennes make överfölls av knivbeväpnade män i sin hyrda bungalow vid stranden på en semesterort i Sydafrika. Mannen överlevde med livshotande skador medan den unga kvinnan avled tillsammans med fostret på grund av de många knivhuggen mot hennes mage.

Eugenik i Nigeria

 Eugenik är något som i västerländer är politiskt inkorrekt och ses som avskyvärt och otänkbart. Något oväntat är Nigeria den nation som går längst med eugenik för den egna befolkningen sett internationellt. Statliga initiativ för ökad medvetenhet och till och med lagar som skall stoppa giftermål mellan partners som anses genetiskt inkompatibla är metoder som används i eugenikens tjänst.

Jakten fortsätter på serievåldtäktsman

 Den man som gripits av polisen under onsdagen har nu släppts på fri fot av polisen och samtliga misstankar har avskrivits. Nu fortsätter jakten på den afrikanske serievåldtäktsmannen i Rågsved.

Gotik och renässans på slottet

 Slottet Buda i Budapest är ett mycket populärt besöksmål. Mängder av turister lockas dit för att beundra interiören, exteriören och de olika statyerna. Vad alla kanske inte tänker på är att slottets yttre har förändrats påtagligt genom årens gång, inte minst under medeltiden innan ottomanerna intog staden år 1526.

Misstänkt serievåldtäktsman gripen

 Den afrikanske serievåldtäktsman som härjat i Rågsved i Stockholm kan vara gripen. Polisen har efter att de gått ut med en fantombild på den afrikanske serievåldtäktsmannen som överfallit och våldtagit flera kvinnor äntligen lyckats göra ett gripande.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.