eNyT v. 42/2020

Utbytesstudenter undrar om Tjärna Ängar ligger i Sverige

 Utländska gäststudenter har via Dalarnas studentkår skickat ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. I brevet undrar studenterna om det mångkulturella området verkligen tillhör Sverige.

Silverskatt hittad på Gotland

 En silverskatt på cirka 50 mynt samt flera smycken har hittats av en privatperson på Gotland. Skatten bedöms vara i mycket fint skick.

Radikalt förslag från danska regeringen: Uppehållsförbud skall stävja gängkriminaliteten

 I ett försök att ytterligare stävja gängkriminaliteten i Danmark vill den danska regeringen nu ge polisen rätt att införa uppehållsförbud för alla personer på platser där gängkriminella ofta befinner sig. Det kan gälla allt från skumma pendeltågsstationer, parkeringsplatser och liknande. Den danska statsministern menar att Danmark måste ge polisen verktyg att möta gängkriminaliteten hårt och konsekvent.

Norge och Danmark rödlistar Sverige

 Både Danmark och Norge beslutade under torsdagen att rödlista Sverige med nya rekommendationer till sina respektive befolkningar – detta efter att den svenska smittspridningen nått över 30 nya fall per 100 000 invånare.

Lastbilschaufför räddade kvinna genom att slå ner kvinnomisshandlare

 Polisen fick flera larm om en pågående kvinnomisshandel på samma gata vid Skanstull under loppet av ett par timmar på onsdagen – men kunde inte hitta vare sig offret eller gärningsmannen. Ett tredje larm inkom men när polisen åter kom till platsen visade det sig att en lastbilschaufför sett kvinnan bli misshandlad och helt sonika stigit ur sin lastbil och slagit kvinnomisshandlaren medvetslös.

Kommunalrådet Sonesson: ”M och SD har utrymme och skyldighet att närma sig varandra”

 Staffanstorps moderate kommunalråd Christian Sonesson intervjuades den 7 oktober av Expressen, där han var tydlig med att han tycker att partiledaren Ulf Kristersson inte längre skall stänga dörren till mer organiserat samarbete med SD även på riksplanet, eftersom partierna rent politiskt närmar sig varandra. När Nya Tider når Christian Sonesson för en intervju går han dock längre och menar att M och SD närmast har en skyldighet att försöka komma överens i dagens stora ödesfrågor för samhället.

Den som är satt i skuld är inte fri!

 Rolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Kulturvänstern fick sitta i skogen – för 1,6 miljoner kronor

 Ett i raden av märkliga konstnärsprojekt bekostade med skattemedel har genomförts. Det är i konstprojektet ”Skogen kallar” som mellan 30 och 50 deltagare från kulturvänstern i Stockholm fått ta en bussresa ut till skogen i Södermanland för att delta i ett ”offentligt konstverk” genom att sitta i skogen. Allt för den nätta kostnaden av 1,6 miljoner kronor.

Gymnasielärare häktad misstänkt för flera våldtäkter

 En skånsk gymnasielärare har häktats misstänkt för tre våldtäkter under våren och sommaren. Läraren har anmälts av två elever för ofredande, sexuellt tvång och våldtäkt. Efter att han berättat för sin rektor att han ”älskar eleverna” och hade ”sexuella fantasier om dem” blev han avstängd från skolan, men läraren som är gift och har barn försökte ändå få kontakt med flickorna.

Taxibolag väljer bort Tjärna Ängar i Borlänge – för otrygg arbetsmiljö

 Sedan några dagar tillbaka betraktar Borlänge Taxi det invandrartäta området Tjärna Ängar som alltför farligt att trafikera. Enligt ledningen för det lokala taxibolaget samt samarbetsorganisationen Taxi Dalarna grundar sig beslutet på att arbetsmiljön har blivit alldeles för osäker för taxiförarna.

Framtidens starke man i Libyen?

 Oljeavtalet i Libyen sätter fingret på den skenande maktkampen och kommande politiska förändringar.

Investordagene den 12-15 oktober 2020 blir gratis i år

 Vill du veta vad Norges främsta investerare tänker om sina investeringar? Det prestigefyllda norska evenemanget Investordagen för aktieinvesterare flyttar över till webben och blir fyra dagar långt. Den vanliga investerardagen i centrala Oslo brukar kosta flera tusen kronor – i år blir den nätbaserad och helt gratis även för svenskar.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.