eNyT v. 42/2022

Nya ryska attacker mot ukrainsk energiinfrastruktur

 Nya ryska angrepp drabbade energiinfrastrukturen i flera städer i Ukraina, däribland huvudstaden Kiev, på tisdagen, ett dygn efter en våg av liknande attacker utförda bland annat med drönare.

Nya Zeelands premiärminister tar sig an ko-fisar

 Premiärminister Jacinda Arderns kritiserade noll-Covid-politik har inte påverkat hennes lust att driva ett annat WEF-projekt, denna gång inom jordbruket. Enligt en presskonferens häromveckan vill Nya Zeelands regering införa nya skatter på ”utsläpp” från boskap inom jordbruket. I framtiden kommer fisar, rapningar och urin att straffbeskattas.

Tänker Elon Musk göra om Twitter till ett slags WeChat?

 Tesla-chefen Elon Musk verkar till sist ha bestämt sig för att genomföra sitt övertagande av Twitter. När han tillkännagav sitt beslut sade han att detta förvärv skulle vara ett första steg för att utveckla en plattform ”för att göra allt”, inspirerad av den kinesiska applikationen Wechat.

Vegetarianer mer benägna att vara deprimerade än köttätare

 En ny studie visar att vegetarianer löper dubbelt så stor risk att drabbas av depression än de som äter kött. Men trots att näring spelar en roll vid depressiva symtom, säger forskare att sociala faktorer och upprördhet över behandlingen av djur bidrar till symtomen på depression.

Allt fler svenskar fattiga

 Allt fler svenskar drabbas av olika former av fattigdom visar två nya rapporter som släppts från Stadsmissionen och SCB. Allt fler människor tvingas till Stadsmissionen för att få mat för dagen. Samtidigt uppvisar Sverige två extremer av skalan av fattigdom i EU. Å ena sidan har vi lägst andel fattiga – men samtidigt har vi högst andel fattiga invandrare.

Nu är det klart – Sverige får ny regering

 Idag genomfördes den väntade omröstningen i riksdagen gällande Ulf Kristerssons regeringsbildning med M, KD och L, understödda av SD. Efter omröstningen står det klart att Ulf Kristersson blir Sveriges 35:e statsminister med 176 röster för och 173 röster emot regeringsbildningen.

Stora demonstrationer i Frankrike och Europa

 Fransmännen och många andra européer genomförde mängder av stora demonstrationer under helgen den 8-9 oktober. Trots att det skett i mängder av länder och inte sällan många städer i samma land så ignoreras det i stort av systemmedia. Hundratusentals protesterade mot energipriserna och krävde att EU slopar sanktionerna mot Ryssland. Folken krävde också utträde ur EU och Nato samt att deras regeringar sätter sitt eget folk och inte globalistagendor först.

“Skogsturken” dömd för sexuellt ofredande – överklagar

 Youtube-kändisen "Skogsturken" dömdes i september för sexuellt ofredande. Han medger att han tafsat på en kvinnas underliv i sitt arbete som massageterapeut på Sturebadet, men säger att han trodde att hon var med på det och har därför överklagat domen.

94-åriga Vera Oredsson åtalades för åsiktsbrott – nu frias hon helt

 Den kvinnliga nationalsocialistiska veteranen Vera Oredsson friades den 10 oktober efter att hon åtalats för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp. Dels hade hon kritiserat att barn medvetet tas med på pridetåg, dels hade hon som tack för födelsedagsgratulationer för fyra år sedan skrivit ”hell seger”. Hur tingsrätten valde att se på användandet av uttrycket ”hell seger” tror Oredssons försvarsadvokat Carl-Oskar Morgården kan få betydelse för rättspraxis längre fram.

Regeringsbildningen klar – SD utanför regeringen

 SD, M, KD och L kunde under förmiddagen meddela att man nått en överenskommelse kallad ”Tidöavtalet: Överenskommelse för Sverige”. M, KD och L bildar regering och SD står utanför – men får inflytande i flera för partiet viktiga frågor.

Fortsatt hög inflation

 Den svenska inflationstakten är fortfarande mycket hög, hela 9,7 procent i september enligt SCB.

Vänsterextremistisk fotograf jobbar som lärare i Sundbyberg – kommunen vägrar vidta åtgärder

 Per-Ola Friberg, på fritiden aktiv som fotograf för det vänsterextrema underrättelsenätverket Nazispotting, arbetar sedan 2017 som lärare på den kommunala skolan Duvboskolan i Sundbyberg. Det kunde det medborgarjournalistiska nätverket Avmaskerat avslöja den 30 september. Men när Nya Tider söker såväl rektorn på skolan som Grundskole- och gymnasienämndens ordförande för att fråga hur kommunen ser på att en uttalad vänsterextremist kan fortsätta att undervisa barn vägrar de svara.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.