eNyT v. 46/2020

Framtidens batterier är viktlösa och osynliga

 Under motorhuven på din bil kan du hitta ett batteri. I en elbil hittar du massor av batterier. Men nu pågår det en renässans inom batteriforskningen som syftar till att bygga in energilagringen i själva de apparater och fordon den ger kraft till.

Vad händer nu i USA:s presidentval?

 Ledarna för i Ryssland och Kina har hittills varit tysta medan andra statsmän har utfärdat formella gratulationer till Joe Biden. Men är valet helt säkert avgjort?

Coronavaccin påstås ge 90 procents skydd

 Läkemedelsbolaget Pfizer, som likt ett flertal andra kämpar om att vara först ut på marknaden med ett vaccin mot coronaviruset SARS-CoV-2, påstår nu att deras vaccin ger ett 90-procentigt skydd inom 28 dagar efter två injektioner. ”Detta är en stor dag för vetenskapen och mänskligheten”, säger Albert Bourla, VD för Pfizer.

Tunisier våldtog 13-åring tills hon blödde – var misstänkt för annat sexbrott men släpptes

 Den tunisiska migranten, 24-åriga Ala Eddine Guenichi, misstänktes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna men släpptes på fri fot. Några månader senare genomförde han en brutal och sadistisk våldtäkt mot en 13-årig flicka vilket lämnade flickan blodig. Nu döms han till fem års fängelse och 15 års utvisning – sedan är barnvåldtäktsmannen välkommen tillbaka till Sverige.

Macron vill avskaffa tullunionen mellan EU och Turkiet

 I en tid då spänningarna mellan EU och Ankara ökar rörande många tvistefrågor argumenterar Frankrike för sanktioner på EU-nivå mot Turkiet. Frankrikes statssekreterare för EU, Clément Beaune, sade till den franska senaten för några veckor sedan att regeringen skulle verka ”för kraftfulla europeiska åtgärder, inklusive möjligheten till sanktioner”, något som nu verkar konkretisera sig. I torsdags utfärdade utrikesminister Jean-Yves Le Drian ytterligare en varning till den turkiske presidenten

76-årig nunna misshandlad av muslim

 En 19-årig afghansk migrant har gripits misstänkt för misshandeln av en 76-årig nunna på en buss i Österrike i den senaste av ett flertal anti-kristna attacker som utförts av muslimer i Europa.

Polisen höjer beredskapen – terrordåd befaras

 Polisen har beslutat att utlösa en så kallad särskild händelse, allt för att kunna agera extra snabbt och kraftfullt vid ett eventuellt terrordåd – något som man fruktar skall ske i kölvattnet av koranbränningarna, försvaret av yttrandefrihet och rätten att kritisera islam.

Ryssland firar “Den nationella enhetens dag”

 Den fjärde november varje år firar man i den Ryska federationen högtidsdagen “Den nationella enhetens dag”. Den firas med program på TV, fester, konserter och uppträdanden av olika slag över hela det jättelika landet. I huvudstaden Moskva brukar firandet ta sig speciella former, så även i år.

SD-hatande komiker döms för förtal av misshandlande invandrare

 Komikern Martin Soneby kom undan med skadestånd och dagsböter sedan han förtalat en ordningsvakt som blivit dömd för att i tjänsten ha misshandlat en fotbollssupporter. Nya Tiders utsände fanns på plats under förhandlingen i Stockholms tingsrätt. Den förtalade ordningsvakten berättade att han sedan uthängningen inte kunnat få något jobb. Soneby döms för förtal av normalgraden till 10 000 kronor i skadestånd.

Antikrist är tillbaka och han blöder rött

 <b>Betyg: ++++</b> <p>Fredagen den 11 september släppte Marilyn Manson sitt tolfte album med titeln We are chao. Kan det vara just den som vi väntat på, som har styrkan att mäta sina krafter med bandets gyllene antikrist-era? I denna recension tar Robin Carell reda på svaret.

Oklart läge efter presidentvalet

 Efter 22-tiden amerikansk östkusttid, 04.00 i Sverige, började det se ut som att sittande president Donald Trump gick mot en stor seger mot Demokraternas kandidat Joe Biden. Ännu en gång misslyckades opinionsinstituten, som förutspått ett övertag för Biden med ett hundratal elektorer, grovt att fånga den amerikanska opinionen. Under förmiddagen efter valet började dock Biden att knappa in i takt med att poströster räknas i avgörande delstater.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.