eNyT v. 50/2021

Brå börjar föra statistik över brottsoffer, inte bara gärningsmän

 I en rapport presenterar Brå ny statistik över antalet personer som registrerats som offer vid brottsanmälningar under perioden 2014–2020, för en vissa brott som riktats mot person. Syftet med ”målsägarstatistiken” sägs vara att kunna redovisa tillförlitliga uppgifter om antalet målsägare för vissa typer av brott, inom olika köns- och åldersgrupper, och hur dessa har utvecklats över tid, och därigenom öka kunskapen om de personer som registrerats som utsatta för brottsanmälda händelser.

Egyptens befolkning har ökat med 250 000 personer under de senaste 60 dagarna

 I måndags meddelade den egyptiska motsvarigheten till Statistiska Centralbyrån, Central Bureau of Public Mobilization and Statistics (CAPMAS), att den egyptiska befolkningen nu har nått 102,75 miljoner och har vuxit med 250 000 på mindre än två månader. Den extrema befolkningstillväxten belyser migrationen till Europa från bland annat Mellanöstern och Afrika.

Världen är ett gökbo

 En mentalinstitution där medias propagandamaskin livnär sig på folks rädsla utan att lyfta vetenskapliga bevis eller öppna för debatt, jämföra för- och nackdelar. Undersöka verifierade vetenskapliga bevis som inte tillhör köpta forskare. Där rädslan tagit över förmågan att tänka själv och sopat bort all logik. Bara ett enkelspår med massiv propaganda från myndigheter och reklam ”ta den, ta den, ta den...” för att övergå till indirekta hot, ”tar du den inte, så begränsas du”.

Värnpliktiga kände sig kränkta av sexistiskt språkbruk – 520 skickas hem ”akut”

 Värnpliktiga vid Ledningsregementet i Enköping kände sig kränkta av brist på mat och sömn samt för att de bland annat hört ”sexistiskt språkbruk” och ”vulgärt språk” på regementet, dessutom har de tvingats till ”kollektiv bestraffning”. Nu skickas de hem ”akut” samtidigt som befälen tvingats till blixtutbildningar för att få stopp på ”olämpligt beteende och kränkningar” samt en rådande ”tystnadskultur”.

Agnes Wold: Fira jul när julen är över

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Tysklands nya regering möter vänner och besvärliga grannar

 Den så kallade tyska Ampelkoalitionen, tyska för trafikljus, signalerar nu sin utrikespolitik genom formella besök hos grannländerna. En undersökning som den tyska kanalen ZDF TV presenterade omedelbart efter att den nya regeringen fick sina poster bekräftade av landets president visar tydliga tendenser. Den tyska befolkningen är nöjda med Olof Scholz, SPD, som landets kansler. Över 70 procent visar förtroende för den tidigare finansminister och vicekanslern. Värre blev det för utrikesministern Annalena Baerbock från den tyska motsvarighet till miljöpartiet, Die Grünen. Endast 50 procent tyskar fann hennes kvalifikationer lämpliga eller tillräckliga för att axla utrikesministerposten.

Utan ström stannar elbilar

 I snöovädret på västkusten nyligen stannade många elbilar i stillastående köer på motorvägen när deras batterier dog. Batterierna tappar laddning i kyla, även när de inte driver bilen.

Den mystiska och magiska katten

 Vår älskade huskatt är ett minst sagt komplext ämne inom den gamla svenska folktron. Den troddes kunna göra ett barn till antingen mara eller varulv, troddes stå i förbund med trolltyg och påverka vädret. Att döda eller ens hata en katt gav otur och om en kvinna ville få en god make var det bäst för henne att hon var snäll mot huskatten.

Trippelvaccinerade smittas av omikron

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Tvingas slänga ett ton julmat efter massavbokningar

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Klankriminalitet och mångkultur i SVT:s julkalender

 I årets julkalender ”En hederlig jul med Knyckertz” bjuds tittarna på en glorifiering av kriminell livsstil tillsammans med den yrkeskriminella klanfamiljen Knyckertz. Barn och vuxna bjuds även på mångkultur eftersom mamman i familjen spelas av en turkiska och en kidnappare, tillika familjeterapeut, spelas av en svart afrikan.

Regeringen planerar för vaccinpass i kollektivtrafiken

 I en promemoria från regeringen framgår långtgående planer på att upprätta nya restriktioner i samhället. En av de mest anmärkningsvärda är att man överväger att införa vaccinpass för kollektivtrafik, initialt på sträckor över 15 mil om smittspridningen i samhället förvärras. Bland förslagen återfinns även vaccinpass för barer och restauranger, fritids- och kulturverksamhet, affärer samt för privata sammankomster.

Vänsterpartist rappade i regionfullmäktige: ”Ey aina, mannen – jag svär”

 Vänsterpartisten Catarina Wahlgren valde vid Region Stockholms sista fullmäktigesammanträde att gå upp i talarstolen och framföra sitt politiska budskap i form av en rapshow. Där inflikades ofta invandrarslang som ”ey aina”, ”mannen” och ”jag svär”. När Nya Tider når henne för en kommentar påstår hon att hon mest ville ta ut svängarna och att det inte handlade om att appellera till fler invandrarväljare.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.