Lena Dunham och James Comey

En av sex amerikaner missnöjda med medierna

Amerikaner är inte nöjda med sina nyhetsmedier och nästan sex av tio säger att dessa göra dem arga och missnöjda i en ny opinionsundersökning. Den tidigare FBI-chefen James Comeys framträdande inför Senatens underrättelseutskott kan ha påverkat denna inställning ytterligare.

Institutet Quinnipiac ställde frågan:
– Jag kommer att nämna fyra påståenden och frågar er vilket som bäst beskriver hur ni känner om hur medier har skildrat amerikansk politik. Känner ni er entusiastisk, nöjd, eller inte entusiastisk, missnöjd men inte arg, eller arg?

Svaren fördelade sig på följande sätt:
– Entusiastiska 10 procent
– Nöjda 30 procent
– Missnöjda 33 procent
– Arga 26 procent

Quinnipiacs undersökning visade också att en majoritet av de som tillfrågats tror att Trump har gjort att bilden av media försämrats:
”Tror ni att president Trump har påverkat amerikaners inställning till medier i positiv riktning, negativ riktning, eller har president Trump inte haft någon påverkan för amerikaners inställning till medier?”. Resultatet blev:

– Till det bättre 22 procent
– Till det sämre 52 procent

Etablerad medias rykte blev inte bättre av de många avslöjanden som kom från den avskedade FBI-chefen James Comeys vittnesmål inför Senatens underrättelseutskott. De obevisade påståendena om ”rysk inblandning” föll isär när Comey sade att han aldrig kände att Trump försökte hindra FBI:s undersökning av Rysslands roll, utan tvärtom uppmuntrade den, något som gick emot etablerad medias beskrivningar. Comey kunde också tillbakavisa en artikel i New York Times, som hävdade att Trumps kampanj hade ”upprepade kontakter med rysk underrättelsetjänst”. I denna artikel påstods att ”kampanjmedlemmar och andra medarbetare till Trump hade upprepade kontakter med rysk underrättelsepersonal året före valet, enligt fyra nuvarande och tidigare tjänstemän”.

Den republikanske senatorn James Risch från Idaho frågade Comey om artikeln var falsk, något som Comey besvarade med ”I stora drag var det inte sant.” Han kunde också tillbakavisa en annan artikel i samma tidning, som påstod att Trump hade bett honom att avbryta en utredning av general Michael Flynn och sade att han aldrig hade ombetts att stoppa undersökningen. Trump hade vid ett tillfälle bett James Comey att hitta läckor i administrationen, men Comey medgav att han själv hade läckt då han bad Daniel Richman, professor i juridik vid Columbia University, att läcka skrivelser till media för att skapa problem för Trump.

Comey sade också att den tidigare justitieministern Loretta Lynch hade beordrat honom att ge en mildare bild av utredningen av Hillary Clintons emails genom att kalla det för ”en fråga” i stället för ”en utredning”.

President Trump själv kallade James Comey för både ”lögnare” och ”läckare” på Twitter och menade att utfrågningen av Comey var en ”total och fullständig upprättelse” från Senatens utskott. Det var Comeys första framträdande sedan presidenten avskedade honom en månad tidigare.

En källa i Washington berättade för Free West Media att Comey umgås med ”en samling skumma personer”. Daniel Richman, som blev ombedd av Comey att läcka information, bor i samma byggnad i New York som sin nära vän Lena Dunham. Hon höll förra året ett tal, där hon bland annat sade:
– Det vita patriarkatet är som ett djur i en film som har blivit knivhugget och dör långsamt och skrikande, och jag är rädd att det är så det kommer att se ut.

Samtidigt säger Kremls pressekreterare Dmitij Peskov att amerikanska cyberattacker mot Ryssland sker nästan dagligen:
– Hackerattacker som sker från amerikanskt territorium noteras dagligen, inklusive attacker mot den ryske presidentens hemsida, berättade han för journalister. Han tillade att liknande attacker också kommer från många andra länder, men påpekade även:
– Jag vill inte få allmänheten att skratta genom att påstå att det officiella Washington ligger bakom. Att en hackerattack sker från någon stats territorium betyder inte på något sätt att de officiella myndigheterna är inblandade.

Senator John McCains utfrågning av Comey skapade också en viss uppmärksamhet, då McCain verkade förvirrad och vid ett tillfälle rentav talade om ”president Comey”. En av de som kommenterade på Twitter var författaren Maureen Johnson:
”Det var märkligt på så många sätt, men den stora överraskningen var att John McCain inte riktigt…verkade…vara där.”

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Vad är egentligen rasism?

Vad är egentligen rasism?

🟠 OPINION: Dan Ahlmark Det finns en akademisk vetenskapsgren i USA som heter Critical Race Theory (kritisk rasteori) som fått stor påverkan på samhället och även färgat den svenska politiska korrektheten. De som sysslar med dessa studier menar att det finns en vit överhöghet och ”rasmakt” som präglar det västerländska samhället och att denna samhällsordning understöds av lagar. Man påstår sig arbeta för ”raslig frigörelse” och motarbetar makt baserad på ”föreställningar om ras”. Veckans debattör, författaren Dan Ahlmark, analyserar denna teori och hur den i själva verket i sig är extremt rasistisk och förtryckande.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Australisk hälsochef hotar vaccinfria: ”Ditt liv kommer att vara eländigt”

Australisk hälsochef hotar vaccinfria: ”Ditt liv kommer att vara eländigt”

🟠 COVID-19 Australiska läkarförbundets ordförande i Queensland hotar både läkare och patienter i en tv-intervju. Läkare som försökt slå larm om vaccinskador drabbas av myndighets­räder. Den tidigare omhuldade ursprungsbefolkningen, som är skeptisk till vaccin, utpekas nu av myndigheterna för att ha ”konstiga konspirationsteorier” och tas sedan med tvång av militären till karantänsläger. En rasande chefsminister förklarar att alla som är emot tvångsvaccineringar är ”anti-vaxxare”. Både en australisk organisation och en sammanslutning av aboriginernas stammar vädjar nu om hjälp från om­världen. Protester sker redan utanför ambassader.

Labb-anställd i USA slår larm: Hittade ampuller med dödliga ”smittkoppor” hos Merck

Labb-anställd i USA slår larm: Hittade ampuller med dödliga ”smittkoppor” hos Merck

🟠 Bill Gates förutspår terrorattack med smittkoppor Smittkoppor är ett av världens mest smittsamma och dödliga virus, med potential att döda en stor del av jordens befolkning om det släpps ut. Innehav regleras hårt av internationella avtal och det får bara förvaras på två platser på jorden. Ändå upptäcktes nyligen av en slump flera små flaskor märkta ”smallpox” (smittkoppor) i en frys hos läkemedels- och vaccingiganten Merck i USA. Det sensationella och farliga fyndet gjorde att säkerhetsmyndigheterna DHS och FBI omedelbart kopplades in. Den amerikanska folkhälsomyndigheten CDC utreder nu händelsen. Upptäckten kommer mindre än två veckor efter att globalisten Bill Gates varnat för en biovapenattack med just smittkoppor. Men den och ”nästa pandemi”, som han också tror kommer snart, kan stoppas om världens regeringar hostar upp miljardbelopp för hans nödvändiga planer.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

Stratosfären militariseras

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya långdistansvapen från USA kommer att kunna träffa taktiska mål som missilbaser och luftförsvarsradar flera hundra mil eller mer bort, men bara om de har flygspaning för att fastställa målen. Den amerikanska militären har hittills använt drönare med stealth-teknik för att lösa denna uppgift, men nu börjar experimentella stratosfäriska ballonger som kan förbli oupptäckta av fiendens luftförsvar bli fullvärdiga alternativ.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.