Skip to Content

Bild från den vänsterextrema husockupationen där mannen mötte sitt första offer. Foto: Facebook
BROTT OCH STRAFF

En gambisk medborgare dömd för flera våldtäkter – våldtog barn och vänsteraktivist

Digital utgåva

En gambisk medborgare, som trots flera utvisningsbesked lyckats stanna kvar i Sverige i sju år med hjälp av falska identiteter, har nu dömts till fängelse och utvisning. Detta efter att han befunnits skyldig till våldtäkt mot en 14-årig flicka – och en asylvurmande vänsteraktivist.

Publicerad: 4 mars, 2021, 11:14

  • Svenska

Läs även

Den 34-åriga Sheriffo Touray, en gambisks medborgare och asylsökare, dömdes under tisdagen av Kalmar tingsrätt till tre års fängelse och tio års utvisning för två våldtäkter. Det var efter att han våldtagit en 14-årig flicka i Kalmar i december förra året som polisen även kunde binda honom till en annan våldtäkt som skett i 2015 i Helsingborg.

Det första offret för den afrikanska våldtäktsmannen var en då 18-årig asylvurmande vänsteraktivist som varit på en vänsterextrem husockupation för migranter innan hon hamnade i en lägenhet tillsammans med Touray. Efter att ha rökt ”massor av hasch” blev hon därefter våldtagen av den afrikanska asylsökaren. Touray har under sina år i Sverige använt sig av flera falska identiteter för att kunna stanna i Sverige och försöka undkomma straff för sina brott. Nya Tiders granskning visar dessutom att han skulle ha utvisats kort efter att han kommit till Sverige, men lyckats hålla sig undan, vilket gjorde att han kunde våldta två olika offer under sin fleråriga vistelse i Sverige.

Våldtog 14-åring

Det var i december förra året som två 14-åriga tjejkompisar som beskrivs som ”självdestruktiva” av Kalmar tingsrätt valde att träffas hemma hos den 34-åriga Sheriffo Touray. De två flickorna brukade träffas hemma hos andra eftersom de förbjudits att umgås av sina respektive familjer då de hade dåligt inflytande på varandra och började missbruka droger. De ville festa men hade svårt att hitta en plats för detta, så slutligen bestämde de sig för att åka hem till den 20 år äldre afrikanen som en av flickorna kände. Det slutade med att en av dem våldtogs.

Hemma hos afrikanen erbjöds de två unga flickorna stora mängder alkohol och droger och under drogruset började flickorna att ha sex med varandra. Då genomförde Touray ett samlag med en av flickorna. I förhör med polisen berättar flickorna att de var mycket påverkade och har fragmentariska minnen av händelserna. På morgonen efter vaknade samma flicka av att Touray var i henne, något som hon då inte samtyckte till, men hon gjorde inget motstånd utan låtsades fortsätta sova.

Först senare, när hon kommit hem till sin oroliga familj, som direkt märkte att hon fortfarande var drogpåverkad, kom det fram att hon utsatts för en våldtäkt och man ringde polisen som genomförde en undersökning på flickan vilket gav tekniska bevis i form av sperma. En slagning på DNA-testet visade sig ha en koppling till ett tidigare våldtäktsfall i Helsingborg, då av en asyl- och vänsteraktivist.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Somalier dömd till kort fängelsestraff för våldtäktsförsök mot äldre svensk kvinna

BROTT OCH STRAFFEn kvinna i övre 70-årsåldern från Sölvesborg utsattes julen 2019 för ett brutalt våldtäktsförsök av en ung somalier som sa att han skulle ”knulla henne” och dessutom hotade att kasta henne i vattnet ifall hon inte slutade skrika. Strax innan påsk föll domen, vilket resulterade i ett år och åtta månaders fängelse. Däremot slipper somaliern utvisning eftersom han förutom sitt somaliska medborgarskap också är svensk medborgare, säger ansvarig åklagare till Nya Tider.

Seriekriminell barnvåldtäktsman slipper utvisning

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige ”flyktingen” Dlovan Jamal har dömts av Lunds tingsrätt till två års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka på en bänk i centrala Lund. Men tack vare att Migrationsverket ännu inte utrett en anmälan om att han ljugit vid sin asylansökan – trots att de haft ett helt år på sig – slipper han dock undan den utvisning som åklagaren yrkade på.

Kända skådespelaren dömd till långt fängelsestraff

BROTT OCH STRAFFDen kända skådespelaren som varit med i TV-serier och arbetat på Dramaten, Joaquin Rustan Nabi Olsson, 46, har nu dömts till fängelse i 15 år och åtta månader för att ha groomat och övertygat en minderårig flicka att ha sex med honom i USA. Svenska medier döljer fortfarande identiteten på pedofilen – trots att han erkänt sina brott.

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

BROTT OCH STRAFFUnder en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Vad hände med filmregissören Ulf Malmros?

BROTT OCH STRAFFEfter en dom i Svea hovrätt den 24 mars har filmregissören Ulf Malmros nu fått upprättelse, efter att ha blivit förtalad på nätet. Hans liv ligger dock i spillror. Nya Tider var på plats i hovrätten.

Karl Hedin frias från alla misstankar

BROTTSkogsägaren Karl Hedin friades vid Västmanlands tingsrätt i dag från misstankarna om jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. Även de tre medåtalade frias helt.

FBI-efterlyste Björn Sundin dömd till fängelse – i Sverige

Björn Sundin har varit efterlyst av amerikanska FBI sedan 2010 för grova databedrägerier som gett intäkter på 1,4 miljarder kronor. Enligt en dom från Helsingborgs tingsrätt har den internationellt efterspanade svensken nu dömts till sex månaders fängelse efter att ha beställt 1 500 narkotikaklassade tabletter från utlandet och haft ytterligare tusentals tabletter i hemmet.

Kroppsbyggaren Ahmed våldtog flicka på SIS-hem

BROTT OCH STRAFFI en väntad dom från Borås tingsrätt döms Bahar Halid Ahmed, 30, till fängelse för att ha våldtagit en flicka på ett SIS-hem där han var anställd som vårdare. Ahmed, som är kroppsbyggare, hade inga svårigheter att tvinga ner den mycket mindre flickan i hennes säng för att sedan våldta henne oralt och vaginalt. ”Jag har aldrig känt sånt hat mot någon människa. Jag ville se den här människan skadad”, sade flickan i polisförhör.

Gå till arkivet

Send this to a friend