Skip to Content

Bild från den vänsterextrema husockupationen där mannen mötte sitt första offer. Foto: Facebook
BROTT OCH STRAFF

En gambisk medborgare dömd för flera våldtäkter – våldtog barn och vänsteraktivist

Digital utgåva

En gambisk medborgare, som trots flera utvisningsbesked lyckats stanna kvar i Sverige i sju år med hjälp av falska identiteter, har nu dömts till fängelse och utvisning. Detta efter att han befunnits skyldig till våldtäkt mot en 14-årig flicka – och en asylvurmande vänsteraktivist.

Publicerad: 4 mars, 2021, 11:14

  • Svenska

Läs även

Den 34-åriga Sheriffo Touray, en gambisks medborgare och asylsökare, dömdes under tisdagen av Kalmar tingsrätt till tre års fängelse och tio års utvisning för två våldtäkter. Det var efter att han våldtagit en 14-årig flicka i Kalmar i december förra året som polisen även kunde binda honom till en annan våldtäkt som skett i 2015 i Helsingborg.

Det första offret för den afrikanska våldtäktsmannen var en då 18-årig asylvurmande vänsteraktivist som varit på en vänsterextrem husockupation för migranter innan hon hamnade i en lägenhet tillsammans med Touray. Efter att ha rökt ”massor av hasch” blev hon därefter våldtagen av den afrikanska asylsökaren. Touray har under sina år i Sverige använt sig av flera falska identiteter för att kunna stanna i Sverige och försöka undkomma straff för sina brott. Nya Tiders granskning visar dessutom att han skulle ha utvisats kort efter att han kommit till Sverige, men lyckats hålla sig undan, vilket gjorde att han kunde våldta två olika offer under sin fleråriga vistelse i Sverige.

Våldtog 14-åring

Det var i december förra året som två 14-åriga tjejkompisar som beskrivs som ”självdestruktiva” av Kalmar tingsrätt valde att träffas hemma hos den 34-åriga Sheriffo Touray. De två flickorna brukade träffas hemma hos andra eftersom de förbjudits att umgås av sina respektive familjer då de hade dåligt inflytande på varandra och började missbruka droger. De ville festa men hade svårt att hitta en plats för detta, så slutligen bestämde de sig för att åka hem till den 20 år äldre afrikanen som en av flickorna kände. Det slutade med att en av dem våldtogs.

Hemma hos afrikanen erbjöds de två unga flickorna stora mängder alkohol och droger och under drogruset började flickorna att ha sex med varandra. Då genomförde Touray ett samlag med en av flickorna. I förhör med polisen berättar flickorna att de var mycket påverkade och har fragmentariska minnen av händelserna. På morgonen efter vaknade samma flicka av att Touray var i henne, något som hon då inte samtyckte till, men hon gjorde inget motstånd utan låtsades fortsätta sova.

Först senare, när hon kommit hem till sin oroliga familj, som direkt märkte att hon fortfarande var drogpåverkad, kom det fram att hon utsatts för en våldtäkt och man ringde polisen som genomförde en undersökning på flickan vilket gav tekniska bevis i form av sperma. En slagning på DNA-testet visade sig ha en koppling till ett tidigare våldtäktsfall i Helsingborg, då av en asyl- och vänsteraktivist.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Serievåldtäktsman dömd till fängelse – våldtog förståndshandikappade kvinnor

BROTT OCH STRAFFChristian Edström, 29, dömdes av Linköpings tingsrätt till åtta års fängelse efter att ha satt i system att lura och våldta ett flertal förståndshandikappade kvinnor, vilka med hot och utpressning skrämdes till att utföra sexuella handlingar med män som de trodde var plastikopererade till att likna våldtäktsmannen, men som var samma person.

Livstids fängelse och utvisning för attacken i Vetlanda

BROTT OCH STRAFFDen påstått 22-årige asylsökande afghanen som fått stanna i Sverige tack vare gymnasieamnestin, Tamim Sultani, har nu dömts för vansinnesdådet i Vetlanda där han försökte knivmörda sju män, varav sex svenskar och en arab. Domen blev livstids fängelse och utvisning på livstid.

SR-hyllade rappare dömda i gänghärva – totalt 27 dömda

BROTT OCH STRAFFDomarna i en omfattande rättegång mot det så kallade ”Vårbynätverket” kom idag. Totalt stod 31 personer åtalade för ett flertal brott, från mord, mordförsök, narkotikabrott, kidnappning och mängder med vapenbrott. Bland de dömda återfinns de SR-hyllade rapparna Yasin och Haval och den före detta landslagsspelaren i fotboll, Ilija Jurkovic.

Elin Krantz mördare arrangerade hotfull Black Lives Matter-demonstration i fängelset

När personalen på Salbergaanstalten skulle låsa in internerna den 8 juni började en grupp fångar i dagrummet uppträda störande och ”skrika i provocerande syfte”. Snart eskalerade det hela till en hotfull situation där internerna skrek det kända Black Lives Matter-slagordet ”I can’t breathe”. Ledaren för uppträdet var Ephrem Tadele Yohannes, som våldtog och mördade Elin Krantz för elva år sedan – och som kommer att släppas fri i november.

Tio års fängelse för en av Sveriges värsta pedofiler

BROTT OCH STRAFFDen 67-åriga pedofilen Jörgen Strandberg har dömts till tio års fängelse efter att ha våldtagit och utnyttjat ett flertal unga pojkar. Det yngsta av offren var bara ett år gammal när Strandberg våldtog barnet analt och filmade brottet. Trots ett stort antal offer, och en av Sveriges genom tiderna största samling med barnporr, med miljontals bilder och filmer, kom Strandberg undan med ett lägre straff än det maximala.

Afrikan åtalas för tågvåldtäkt: ”Emot min religion att kvinnor visar hud”

BROTT OCH STRAFFEn 52-årig man från Etiopien åtalas vid Stockholms tingsrätt för att ha våldtagit en kvinna på ett SJ-tåg mot Stockholm. Övergreppet avbröts då en värnpliktig yngling sade till honom att gå därifrån. Trots vittnesmål nekar mannen till brott. Han påstår att han bara velat prata med kvinnan om att hennes kläder visade för mycket hud, vilket är emot hans religion.

Polis skjuten till döds i Göteborg i natt

På onsdagskvällen klockan 22:34 fick polisen in larm om skottlossning i Biskopsgården i Göteborg. Det är fortfarande oklart vad som har hänt, men minst en polis blev svårt skottskadad och avled senare. Minst en annan person har till förts till sjukhus. Vid ettiden på natten pågick fortfarande en stor polisinsats.

Aron Flam vinner igen

BROTT OCH STRAFFEfter en seger i Patent och Marknadsdomstolen avseende upphovsrättsintrång för att ha gjort satirbilder av den ikoniska bilden En Svensk Tiger vinner nu Aron Flam igen. Målet avgjordes i Patent och Marknadsöverdomstolen efter överklagande av åklagare David Ludvigsson vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Teoretiskt sett kan fallet gå vidare till Högsta domstolen.

Gå till arkivet

Send this to a friend