<strong>ORGANISERAT.</strong> Nya Tider överraskade ”administratörerna” på T-Centralen i Stockholm just som de inkasserade dagens skörd från en kvinnlig tiggare. Bakom tiggaren syns den Ikea-kasse som hon sitter på hela dagarna. Sedelbunten som överräcktes bestod mestadels av 50- och 100-lappar, men sammantaget rörde det sig uppskattningsvis om flera tusen kronor. Foto: Nya Tider

En trottoar med pappersmuggar

Man måste vara falsk som en nyhetsreporter om man inte begriper att masstiggeriet är organiserat. Skrupelfria människohandlare fraktar tiggare från rumänska byar till Sveriges gator. Det är inte den enskilde tiggaren de gör sina pengar på utan omsättningen. Om några tusen rumänska tiggare lämnar över en hundring eller mer om dagen till sina gangsterledare så kan flera hundra ”administratörer” ha en skattefri inkomst på allt från tjugotusen till ett par hundratusen kronor var i månaden. Riskerna är obefintliga.

Eftersom den svenska ”kultureliten” och journalistkåren har svårt att hantera moraliska problem utan att gå upp i falsett, så är få villiga att diskutera frågan. Ändå kryper det fram mellan raderna i olika snyftartiklar att tiggarna utgör ett problem i städerna.

Sedan 2011 är mångkulturen inskriven i den svenska grundlagen. Andra kulturer ska främjas. Det lär finnas närmare tvåhundra utanförskapsområden i Sverige. Där bor stora delar av landets etniska och kulturella minoriteter. I femtiofem av dessa områden har svenska myndigheter inte längre tillträde. Jihadister, beskyddarligor och droghandlare kan agera ostört. Kulturella fenomen som kvinnlig omskärelse, hederskontroll och främmande patriarkala strukturer behöver majoritetssamhället aldrig komma i kontakt med.

I städernas utkanter bor också alla strävsamma invandrare som dagtid åker in till centrum och utför underbetalda sysslor. Inte vet Södermalms tynande journalistkår när de sitter på sin favoritrestaurang att golvet under deras fötter och gaffeln i deras händer rengjorts vid sidan av arbetsrättens regelverk. De gillar mångkultur. Ska man hyckla så ska man göra det så bra att man inte ens själv märker det.

Men en etnisk minoritet avviker och det är de rumänska tiggarna. De gömmer sig inte i ytterområdena. De har intagit städernas mitt med en pappersmugg framför sig. Städar gör de inte, ibland till och med motsatsen.

Det är inte den synen en urban privilegierad storstadsklass önskar möta när den kommer med en smaksensation från NK:s delikatessdisk eller från en chic liten boutique med ett nytt klädesplagg. Det skaver i ögonen att tiggarna inte håller till i Rinkeby eller Tensta.

Den ständigt trätande tidigare EU-ministern Birgitta Ohlsson nästan snubblar över tiggare när hon skyndar från sitt hem på Regeringsgatan i Vasastan. Under sommaren hade hon därför hemliga förhandlingar med den rumänska regeringen att alla tiggare i Sverige skulle skickas ut ur landet. Inom folkrätten kallas den typen av folkförflyttningar för etnisk deportation. Av kulturvänstern blev hon hyllad, för något som de tolkade som omtanke, men tiggarna sitter kvar. Det är bara att hålla hårt i portmonnän och snubbla vidare för Birgitta.

Nästa gång jag är i huvudstaden ska jag lägga några kronor i tiggarnas muggar och uppmana dem att ta med ännu fler släktingar till Stockholms innerstad. Alla som bor på landsbygden borde göra detsamma. En något förvånad klanhövding skulle sitta nere i Rumänien och studera Google map efter Stureplan och Södermalm och dirigera om sina trupper från Emmaboda och Tomelilla.

På Regeringsgatan ligger också Franska skolan. Kanske jag borde tipsa tiggarna om att utbildningsministern Gustaf Fridolin vill att barn som vistas i Sverige ska ha rätt till fri skolgång. Södermalmsskolan och Vasa Real väntar också med öppna armar. Kanske ännu några spänn för mångkulturen. Med ett leende och ett öppet hjärta.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ryssland bygger och testar sin första fotolitografimaskin

Ryssland bygger och testar sin första fotolitografimaskin

🟠 UTRIKES Är Ryssland på väg att ge sig in i kapplöpningen inom halvledartillverkning? De amerikanska sanktionerna är kännbara eftersom avancerade halvledare behövs i allt från konsumentprodukter till avancerade vapensystem. I maj tillkännagav landet att man utvecklat sin första fotolitograf, en maskin som används vid tillverkning av integrerade kretsar och halvledarenheter. Maskinen, som för närvarande kan tillverka chip med storlekar upp till 350 nanometer (nm), testas nu, meddelade vice industri- och handelsminister Vasilij Sjpak.

Läs även:

Du förtjänar sanningen

Du förtjänar sanningen

🟠 LEDARE Massmedier granskar inte längre makten. De är numera en integrerad del av etablissemanget och deras roll är inte längre nyhetsförmedling av sanningen utan att skapa och styra det politiska narrativet. Oavsett deras påstådda politiska olikheter har de enats och ställt sig på samma sida i de viktigaste av frågor.

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

🟠 OPINION: IURIE ROSCA Moldavien är trängt mellan öst och väst, Ryssland och Nato. När fronten i Ukraina flyttar sig västerut och ser ut att krackelera på allt fler ställen ser debattören Iurie Rosca ett hot mot att stridigheterna spiller över på hans eget land, Moldavien, där en del redan kontrolleras av ryska ”fredsbevarande” trupper. Men samtidigt är Putin överraskande undfallande i vissa frågor och har till och med lovat att inte angripa led¬ningen i Kiev. Varför? undrar Rosca, och menar att det finns starka kraf¬ter som tjänar på att kriget drar ut på tiden och till och med utvidgas.

Trollfabriker och medias trollsång

Trollfabriker och medias trollsång

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det är bråda tider just nu. I massmediernas redaktioner springer journalister runt som yra höns och kacklar gemensamt: ”Trollfabrik, trollfabrik, trollfabrik.” Artikel efter artikel pumpas ut om det vagt definierade men påstått allt mer överhängande hotet mot samhället som Sverigedemokraterna menas utgöra. Men få verkar se var den verkliga trollsången kommer ifrån.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.