Skip to Content

Mushtagh Hosseini bjöds in till Barnrättsdelegationen i egenskap av ordförande i Sveriges ensam­kommandes förening, trots att han är dömd för flera brott och inte längre var ordförande. Det är dessutom tveksamt om Sveriges ensamkommandes förbund ens är en riktig förening. Stillbild: TV4
INRIKES

Ensamkommande som onanerade på buss blev rådgivare åt regeringen

PappersupplaganNya Tider v. 46

Mushtagh Hosseini, ordförande i ”Sveriges ensamkommandes förening”, har tidigare uppmärksammats i alternativ media och i sociala medier sedan det framkommit att han dömts för kvinnomisshandel, hemfridsbrott och för att ha onanerat på bussen. Trots det valde regeringen att utse honom till ledamot i Barnrättsdelegationen. Men efter Nya Tiders frågor meddelas att Mushtagh Hosseini kan bytas ut.

Publicerad: 15 november, 2017, 16:46

 • Svenska

Läs även

Regeringen utsåg förra året den afghanske medborgaren Mushtagh Hosseini till ledamot i Barnrättsdelegationen, ett forum för dialog mellan regeringen och civilsamhällets organisationer i Sverige som arbetar med barns rättigheter. Den korrespondens som regeringen haft med Hosseini och som Nya Tider tagit del av visar dock att man inte ens kände till mannens fulla namn, utan kallar honom ”Musse” i korrespondensen. Det är det alias som systemmedia gav Mushtagh Hosseini när de gjorde hyllningsreportage om honom för att kopplingen till hans brottslighet inte skulle vara lika tydlig.

”Han är karismatisk, sprudlar av energi och känns som ett framtida politikerämne”, skrev SVT i juli 2015.

Nya Tiders efterforskningar visar dessutom att han redan vid tiden för utnämnandet avsagt sig ordförandeskapet i Sveriges ensamkommandes förening och i dag försöker få föreningen avregistrerad. Om föreningen någonsin haft medlemmar, stadgar eller någon verksamhet är tveksamt. Efter att Nya Tider varit i kontakt med regeringens företrädare kommer man att diskutera Mushtagh Hosseini i ”en särskild ordning”.

Misshandlade flicka

Mushtagh Hosseini har under flera år varit den person som media låtit representera ”ensamkommande barn”. Så sent som i januari i år presenterade SVT honom så här:

”År 2010, 16 år gammal, kom Musse Hosseini till Sverige som ensamkommande. I dag är han ordförande för Sveriges ensamkommandes förening och projektledare i Mitt livs val, som hjälper nyanlända och ensamkommande flyktingungdomar att satsa på högre studier.”

Detta trots att ”Musse” dömts för brott mot just barn. Det var år 2012 som han dömdes för misshandel, hemfridsbrott och förargelseväckande beteende. Det sammanlagda straffet för alla gärningar stannade vid 2 000 kronor i böter.

Misshandeln skedde i tunnelbanan när Mushtagh Hosseini försökte få den då 16-åriga flickan att följa med till en lägenhet. Han höll bland annat fast flickan och tog hennes väska, mobil och plånbok för att hindra henne att komma därifrån. Under bråket gav han henne en ”hård örfil” som fick örhänget att lossna och orsakade ett märke på kinden.

När Mushtagh Hosseini medverkat i media använder han det påhittade namnet ”Musse” som gör det svårare att upptäcka hans brottslighet. När regeringen utsåg honom till sin delegation visste de inte ens om att ”Musse” var ett falskt namn. Stillbild: TV4

Upptäckte Mushtagh Hosseini under sin säng efter flera timmar

Mushtagh Hosseini dömdes samtidigt för hemfridsbrott. Flickans berättelse i domstolen är som hämtad ur en skräckfilm. Det var i oktober, några månader efter misshandeln i tunnelbanan, som han sökte upp brottsoffret i hennes hem.

I domstolen uppger flickan att hon denna dag hade varit på stan tillsammans med sin syster. När hon kom hem gick hon till sitt rum. I domen står att läsa: ”Hon var uppe sent och låg ganska länge i sängen och läste. När hon hörde ljud under sängen blev hon väldigt rädd och när hon tittade efter såg hon att Mushtagh låg där”.

Flickan hade då varit hemma i tre till fyra timmar. Under hela denna tid hade det ”ensamkommande flyktingbarnet”, som nyligen misshandlat henne, legat där under sängen. Flickan uppger att hon blev chockad av synen.

Kollade porr och onanerade på bussen

Samtidigt som ordföranden i ”Sveriges ensamkommandes förening” åtalades för misshandel och hemfridsbrott, åtalades och dömdes han också för förargelseväckande beteende.

Det var på eftermiddagsbussen från Stockholm till Norrtälje som en medpassagerare tillkallade polis efter att ha hört hur Mushtagh Hosseini ”tillfredsställde sig själv”. Medpassageraren satt bakom, och kunde i bussfönstret se reflexen av hur Mushtagh Hosseini tittade på något på datorn.

Polisen grep det ensamkommande flyktingbarnet som i förhör medgav att han tittat på porrfilm. Han medgav också att han hade dragit ner byxorna och suttit med naken underkropp, men förklarade detta med att byxorna var så väldigt tajta och obekväma. En förklaring som domstolen inte godtog.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Parsifal

  Tecknen på en statsförvaltning i förfall blir allt fler. Både regeringskansli och myndigheter gör den ena dikeskörningen efter den andra. Uppenbarligen har mycket kompetens och omdöme gått förlorat på senare år.

  • Varmlandstok

   Folk kanske drar sig för att ha med dom att göra.
   Det ryktas att yrkesfolk fjärmar sig från SVT.

   • Parsifal

    Den gamla ämbetsmannakultur som fanns förr och som präglades av kompetens, opartiskhet, omutlighet och hederlighet har försvunnit. In har det kommit karriärister som i många fall verkar vara rena dilettanter med undermålig moralisk kompass och oförmåga att hålla isär sina personliga åsikter från sina tjänsteåligganden.

    • Dacke

     Sedan tjänstemannaansvaret upphörde i mitten av 70 talet har dårskapen fått fritt utlopp och den ter sig outsinlig. Idag kan vi vänta oss den ena vansinnigheten efter den andra, utan att någon ställs till svars för sina handlingar? Sverige framstår än mer. som dårskapens paradis och svågerpolitiken florerar som aldrig förr. Det är dags att vakna upp ur denna mardröm och återgå till den tid då duglighet var ett honnörsord.

 • Quasimodo

  Vilken svärmorsdröm det där exemplaret måste vara för alla sliskiga batikhäxor alltså!

  • Peter Dalin

   Fattas bara en klubba i munnen

 • Erik Pedersen

  Var finns domen ?

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Svenskarna har själv bett om detta. Vid val har svenskarna röstat på partier som antingen är socialistiska, eller högerpartier i bara namnet, och alla har dem det att de inte vill ha något med SD att göra.
  Socialisterna har regeringen bara för att de såkallade borgeriga inte vill gå i regering med stöd från SD:

  Det är 87% av väljarna som vill ha det så, svenskarna får som de förtjänat.

 • HelmerK

  Vår statsledning visar inte upp sin bästa sida när det handlar om olika rådgivare. Det finns ju fler exempel…

 • Monte

  ‘Swedish Friends’ finns pa vk.com

 • Snapherren

  En äkta sosse som heter Musse. F_n vad likt sosse politik han har agerat. Nu ska barnen stöpas i samma form som Musse, med hjälp av Barnrättsdelegationen.

 • Erik

  Det är naturligt här i Absurdistan, ett samhälle i totalt förfall där dumheter ska få någon sorts belöning.

 • goran wrambeck

  Dagens regering med medlemmar med lägre IQ än 100 kan inte förstå vad de gör eller uträttar. Tage Erlander vrider sig säkert i sin grav över dessa galningar. Musse som de betalar med våra skattepengar och som tack ger sig på kvinnor och utför dumheter är helt tokigt. Löfven med sina IQ 97, Margot Wallström med IQ 92 – behöver inte rada upp fler tokstollar för att man förstår var det barkar hän…. Vi behöver en intelligent regering och inga tokstollar…

 • YOTHI_TARZAN

  Typisk svensk dumhet

 • guest

  Tyvärr…..

 • RollingHand

  ….och vad f-n gör han här i Sverige? Är en väl berättigad fråga.
  Han borde vara i “hemlandet” – sen länge..
  Värre straff är utvisning ( = alla bidrag upphör) finns väl inte?

 • Johnnyfragangstistan

  Ja 22%….

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

TYSKLAND

Hemlöse Lars är död: ”Var patriot ända ut i fingerspetsarna”

REPORTAGELars Bick, som var hemlös i Gamla stan, är död. I flera år arbetade han för att uppmärksamma svenska hem­lösas situation. När Sverigedemokraterna hyrde säng­platser till hemlösa i Stockholm blev Lars en informell talesperson för gruppen. Flera gånger medverkade han också i både alternativmedier och gammelmedier. Nya Tider har talat med bröderna Anders och Johan Hesselbäck, som under sitt arbete som guider i Gamla stan lärde känna Lars. Nu vill de berätta om hans öde för att uppmärksamma de hemlösas situation. ”Det är vad Lars skulle ha velat att vi gjorde”, säger de.

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hit utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Gå till arkivet

Send this to a friend