Skip to Content

Mushtagh Hosseini bjöds in till Barnrättsdelegationen i egenskap av ordförande i Sveriges ensam­kommandes förening, trots att han är dömd för flera brott och inte längre var ordförande. Det är dessutom tveksamt om Sveriges ensamkommandes förbund ens är en riktig förening. Stillbild: TV4
INRIKES

Ensamkommande som onanerade på buss blev rådgivare åt regeringen

PappersupplaganNya Tider v. 46

Mushtagh Hosseini, ordförande i ”Sveriges ensamkommandes förening”, har tidigare uppmärksammats i alternativ media och i sociala medier sedan det framkommit att han dömts för kvinnomisshandel, hemfridsbrott och för att ha onanerat på bussen. Trots det valde regeringen att utse honom till ledamot i Barnrättsdelegationen. Men efter Nya Tiders frågor meddelas att Mushtagh Hosseini kan bytas ut.

Publicerad: 15 november, 2017, 16:46

  • Svenska

Läs även

Regeringen utsåg förra året den afghanske medborgaren Mushtagh Hosseini till ledamot i Barnrättsdelegationen, ett forum för dialog mellan regeringen och civilsamhällets organisationer i Sverige som arbetar med barns rättigheter. Den korrespondens som regeringen haft med Hosseini och som Nya Tider tagit del av visar dock att man inte ens kände till mannens fulla namn, utan kallar honom ”Musse” i korrespondensen. Det är det alias som systemmedia gav Mushtagh Hosseini när de gjorde hyllningsreportage om honom för att kopplingen till hans brottslighet inte skulle vara lika tydlig.

”Han är karismatisk, sprudlar av energi och känns som ett framtida politikerämne”, skrev SVT i juli 2015.

Nya Tiders efterforskningar visar dessutom att han redan vid tiden för utnämnandet avsagt sig ordförandeskapet i Sveriges ensamkommandes förening och i dag försöker få föreningen avregistrerad. Om föreningen någonsin haft medlemmar, stadgar eller någon verksamhet är tveksamt. Efter att Nya Tider varit i kontakt med regeringens företrädare kommer man att diskutera Mushtagh Hosseini i ”en särskild ordning”.

Misshandlade flicka

Mushtagh Hosseini har under flera år varit den person som media låtit representera ”ensamkommande barn”. Så sent som i januari i år presenterade SVT honom så här:

”År 2010, 16 år gammal, kom Musse Hosseini till Sverige som ensamkommande. I dag är han ordförande för Sveriges ensamkommandes förening och projektledare i Mitt livs val, som hjälper nyanlända och ensamkommande flyktingungdomar att satsa på högre studier.”

Detta trots att ”Musse” dömts för brott mot just barn. Det var år 2012 som han dömdes för misshandel, hemfridsbrott och förargelseväckande beteende. Det sammanlagda straffet för alla gärningar stannade vid 2 000 kronor i böter.

Misshandeln skedde i tunnelbanan när Mushtagh Hosseini försökte få den då 16-åriga flickan att följa med till en lägenhet. Han höll bland annat fast flickan och tog hennes väska, mobil och plånbok för att hindra henne att komma därifrån. Under bråket gav han henne en ”hård örfil” som fick örhänget att lossna och orsakade ett märke på kinden.

När Mushtagh Hosseini medverkat i media använder han det påhittade namnet ”Musse” som gör det svårare att upptäcka hans brottslighet. När regeringen utsåg honom till sin delegation visste de inte ens om att ”Musse” var ett falskt namn. Stillbild: TV4

Upptäckte Mushtagh Hosseini under sin säng efter flera timmar

Mushtagh Hosseini dömdes samtidigt för hemfridsbrott. Flickans berättelse i domstolen är som hämtad ur en skräckfilm. Det var i oktober, några månader efter misshandeln i tunnelbanan, som han sökte upp brottsoffret i hennes hem.

I domstolen uppger flickan att hon denna dag hade varit på stan tillsammans med sin syster. När hon kom hem gick hon till sitt rum. I domen står att läsa: ”Hon var uppe sent och låg ganska länge i sängen och läste. När hon hörde ljud under sängen blev hon väldigt rädd och när hon tittade efter såg hon att Mushtagh låg där”.

Flickan hade då varit hemma i tre till fyra timmar. Under hela denna tid hade det ”ensamkommande flyktingbarnet”, som nyligen misshandlat henne, legat där under sängen. Flickan uppger att hon blev chockad av synen.

Kollade porr och onanerade på bussen

Samtidigt som ordföranden i ”Sveriges ensamkommandes förening” åtalades för misshandel och hemfridsbrott, åtalades och dömdes han också för förargelseväckande beteende.

Det var på eftermiddagsbussen från Stockholm till Norrtälje som en medpassagerare tillkallade polis efter att ha hört hur Mushtagh Hosseini ”tillfredsställde sig själv”. Medpassageraren satt bakom, och kunde i bussfönstret se reflexen av hur Mushtagh Hosseini tittade på något på datorn.

Polisen grep det ensamkommande flyktingbarnet som i förhör medgav att han tittat på porrfilm. Han medgav också att han hade dragit ner byxorna och suttit med naken underkropp, men förklarade detta med att byxorna var så väldigt tajta och obekväma. En förklaring som domstolen inte godtog.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Nu föreslår regeringen slopad straffrabatt – elva år efter SD

POLITIK Den 21 juli höll migrations- och justitieminister Morgan Johansson från Socialdemokraterna en digital pressträff för att föreslå slopad straffrabatt för ungdomar mellan 18-20 år som begår grova brott som mord och rån.

SSU-politikern som petats efter öl med SD:are: ”Samtalsklimatet i Sverige mår mycket dåligt”

INRIKESDen petade SSU-politikern Alexander Paulsson från Karlstad säger till Nya Tider att man måste kunna sätta sig ner med en politisk motståndare och föra ett civiliserat samtal. Förra veckan skrev vi om att hans nominering till SSU:s förbundsstyrelse dragits tillbaka sedan han setts samtala med en företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund över en öl. Men han skulle ”definitivt” kunna göra om det, säger han idag.

Spanien föreslår dystopisk lag – vill kunna beslagta egendom och tvinga till tvångsarbete ”vid kris”

SPANIENSpaniens regering vill införa en lag som skulle ge den långtgående, rent av dystopiska, möjligheter till kontroll över invånarna i händelse av ”krissituation”. I ett förslag på tillägg till Spaniens nationella säkerhetslag skulle regeringen kunna tvinga alla vuxna till tvångsarbete och staten skulle kunna beslagta all form av privat egendom. Allt enligt lärdomar man dragit från coronapandemin, enligt politikerna.

Svenskhatande polis får uppbackning av sin närmaste chef

INRIKESNadim Ghazale, kommunpolis i Borås, men även aktiv på sociala medier, har under den senaste veckan uppmärksammats sedan han i sitt sommarprat i Sveriges Radio påstått att vita svenska män är priviligierade, varpå många började granska hans tidigare inlägg på framför allt Twitter. Trots de hätska inläggen och hans uttalanden i radion får han uppbackning av sin närmaste chef. I ett samtal med Nya Tider tvingas chefen ändå medge att man måste hålla se hur situationen fortskrider och hur poliser ska agera på sociala medieplattformar.

SCB-rapport: 100  000 invand­rare varje år fram till 2070-talet

REPORTAGEDen minskade invandringen till Sverige till följd av coronapandemin är högst temporär, och förväntas återgå till 2000-talets genomsnittsnivå på hela 100 000 invandrare varje år – i minst 50 år till. Detta enligt en framskrivning av Sveriges framtida befolkning som SCB gjort. Nya Tider har djupdykt i rapporten, och kan avslöja att myndigheten effektivt försöker dölja folkutbytet genom kreativ demografisk statistik. ”Andelen födda utomlands ökar något”, skriver SCB, men när Nya Tider granskar påståendet medger SCB att de inte fört någon statistik över andelen med utländsk bakgrund. Istället räknas alla personer födda i Sverige som en enda homogen grupp, oavsett var deras föräldrar kommer ifrån.

Statens investeringar i trafikinfrastruktur överskred budgeten med 58 miljarder på 4 år

ANALYSI en ny granskningsrapport från Riksrevisionen redovisas en skrämmande bild av bristande ekonomisk kontroll av Trafikverkets större investeringsprojekt. Granskningen visar att man i planeringsfasen av ett projekt har systematiska kostnadsökningar med i genomsnitt 39 procent. Kostnadsökningarna uppgår till hela 58 miljarder kronor för mellan 2014 och 2018. Budgeten för statens infrastrukturinvesteringar var 87 miljarder kronor för samma period. Trafikverket får kritik för bristande kalkyler och information om kostnadsökningarna, och regeringen för att inte ompröva beslut.

Bonnier köper Skånska Dagbladet

INRIKESBonnierimperiet fortsätter sin expansion i medievärlden, trots att man tidigare kritiserats för att i det närmaste ha monopol på den svenska tidningsmarknaden. Senaste i raden av uppköp har nu skett i Skåne, där Bonnier köper upp Skånska Dagbladet och Norra Skåne tillsammans med Gota media. Bonnier äger sedan tidigare Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

SSU-politiker petas efter att ha druckit öl med sverigedemokrat

INRIKESDen socialdemokratiske ungdomspolitiker som uppmärksammats efter att ha druckit en öl med en sverigedemokrat i början av juli petas nu av det socialdemokratiska ungdomsförbundet.

Gå till arkivet

Send this to a friend