Skip to Content

Mushtagh Hosseini bjöds in till Barnrättsdelegationen i egenskap av ordförande i Sveriges ensam­kommandes förening, trots att han är dömd för flera brott och inte längre var ordförande. Det är dessutom tveksamt om Sveriges ensamkommandes förbund ens är en riktig förening. Stillbild: TV4
INRIKES

Ensamkommande som onanerade på buss blev rådgivare åt regeringen

PappersupplaganNya Tider v. 46

Mushtagh Hosseini, ordförande i ”Sveriges ensamkommandes förening”, har tidigare uppmärksammats i alternativ media och i sociala medier sedan det framkommit att han dömts för kvinnomisshandel, hemfridsbrott och för att ha onanerat på bussen. Trots det valde regeringen att utse honom till ledamot i Barnrättsdelegationen. Men efter Nya Tiders frågor meddelas att Mushtagh Hosseini kan bytas ut.

Publicerad: 15 november, 2017, 16:46

 • Svenska

Läs även

Regeringen utsåg förra året den afghanske medborgaren Mushtagh Hosseini till ledamot i Barnrättsdelegationen, ett forum för dialog mellan regeringen och civilsamhällets organisationer i Sverige som arbetar med barns rättigheter. Den korrespondens som regeringen haft med Hosseini och som Nya Tider tagit del av visar dock att man inte ens kände till mannens fulla namn, utan kallar honom ”Musse” i korrespondensen. Det är det alias som systemmedia gav Mushtagh Hosseini när de gjorde hyllningsreportage om honom för att kopplingen till hans brottslighet inte skulle vara lika tydlig.

”Han är karismatisk, sprudlar av energi och känns som ett framtida politikerämne”, skrev SVT i juli 2015.

Nya Tiders efterforskningar visar dessutom att han redan vid tiden för utnämnandet avsagt sig ordförandeskapet i Sveriges ensamkommandes förening och i dag försöker få föreningen avregistrerad. Om föreningen någonsin haft medlemmar, stadgar eller någon verksamhet är tveksamt. Efter att Nya Tider varit i kontakt med regeringens företrädare kommer man att diskutera Mushtagh Hosseini i ”en särskild ordning”.

Misshandlade flicka

Mushtagh Hosseini har under flera år varit den person som media låtit representera ”ensamkommande barn”. Så sent som i januari i år presenterade SVT honom så här:

”År 2010, 16 år gammal, kom Musse Hosseini till Sverige som ensamkommande. I dag är han ordförande för Sveriges ensamkommandes förening och projektledare i Mitt livs val, som hjälper nyanlända och ensamkommande flyktingungdomar att satsa på högre studier.”

Detta trots att ”Musse” dömts för brott mot just barn. Det var år 2012 som han dömdes för misshandel, hemfridsbrott och förargelseväckande beteende. Det sammanlagda straffet för alla gärningar stannade vid 2 000 kronor i böter.

Misshandeln skedde i tunnelbanan när Mushtagh Hosseini försökte få den då 16-åriga flickan att följa med till en lägenhet. Han höll bland annat fast flickan och tog hennes väska, mobil och plånbok för att hindra henne att komma därifrån. Under bråket gav han henne en ”hård örfil” som fick örhänget att lossna och orsakade ett märke på kinden.

När Mushtagh Hosseini medverkat i media använder han det påhittade namnet ”Musse” som gör det svårare att upptäcka hans brottslighet. När regeringen utsåg honom till sin delegation visste de inte ens om att ”Musse” var ett falskt namn. Stillbild: TV4

Upptäckte Mushtagh Hosseini under sin säng efter flera timmar

Mushtagh Hosseini dömdes samtidigt för hemfridsbrott. Flickans berättelse i domstolen är som hämtad ur en skräckfilm. Det var i oktober, några månader efter misshandeln i tunnelbanan, som han sökte upp brottsoffret i hennes hem.

I domstolen uppger flickan att hon denna dag hade varit på stan tillsammans med sin syster. När hon kom hem gick hon till sitt rum. I domen står att läsa: ”Hon var uppe sent och låg ganska länge i sängen och läste. När hon hörde ljud under sängen blev hon väldigt rädd och när hon tittade efter såg hon att Mushtagh låg där”.

Flickan hade då varit hemma i tre till fyra timmar. Under hela denna tid hade det ”ensamkommande flyktingbarnet”, som nyligen misshandlat henne, legat där under sängen. Flickan uppger att hon blev chockad av synen.

Kollade porr och onanerade på bussen

Samtidigt som ordföranden i ”Sveriges ensamkommandes förening” åtalades för misshandel och hemfridsbrott, åtalades och dömdes han också för förargelseväckande beteende.

Det var på eftermiddagsbussen från Stockholm till Norrtälje som en medpassagerare tillkallade polis efter att ha hört hur Mushtagh Hosseini ”tillfredsställde sig själv”. Medpassageraren satt bakom, och kunde i bussfönstret se reflexen av hur Mushtagh Hosseini tittade på något på datorn.

Polisen grep det ensamkommande flyktingbarnet som i förhör medgav att han tittat på porrfilm. Han medgav också att han hade dragit ner byxorna och suttit med naken underkropp, men förklarade detta med att byxorna var så väldigt tajta och obekväma. En förklaring som domstolen inte godtog.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Parsifal

  Tecknen på en statsförvaltning i förfall blir allt fler. Både regeringskansli och myndigheter gör den ena dikeskörningen efter den andra. Uppenbarligen har mycket kompetens och omdöme gått förlorat på senare år.

  • Varmlandstok

   Folk kanske drar sig för att ha med dom att göra.
   Det ryktas att yrkesfolk fjärmar sig från SVT.

   • Parsifal

    Den gamla ämbetsmannakultur som fanns förr och som präglades av kompetens, opartiskhet, omutlighet och hederlighet har försvunnit. In har det kommit karriärister som i många fall verkar vara rena dilettanter med undermålig moralisk kompass och oförmåga att hålla isär sina personliga åsikter från sina tjänsteåligganden.

    • Dacke

     Sedan tjänstemannaansvaret upphörde i mitten av 70 talet har dårskapen fått fritt utlopp och den ter sig outsinlig. Idag kan vi vänta oss den ena vansinnigheten efter den andra, utan att någon ställs till svars för sina handlingar? Sverige framstår än mer. som dårskapens paradis och svågerpolitiken florerar som aldrig förr. Det är dags att vakna upp ur denna mardröm och återgå till den tid då duglighet var ett honnörsord.

 • Quasimodo

  Vilken svärmorsdröm det där exemplaret måste vara för alla sliskiga batikhäxor alltså!

  • Peter Dalin

   Fattas bara en klubba i munnen

 • Erik Pedersen

  Var finns domen ?

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Svenskarna har själv bett om detta. Vid val har svenskarna röstat på partier som antingen är socialistiska, eller högerpartier i bara namnet, och alla har dem det att de inte vill ha något med SD att göra.
  Socialisterna har regeringen bara för att de såkallade borgeriga inte vill gå i regering med stöd från SD:

  Det är 87% av väljarna som vill ha det så, svenskarna får som de förtjänat.

 • HelmerK

  Vår statsledning visar inte upp sin bästa sida när det handlar om olika rådgivare. Det finns ju fler exempel…

 • Monte

  ’Swedish Friends’ finns pa vk.com

 • Snapherren

  En äkta sosse som heter Musse. F_n vad likt sosse politik han har agerat. Nu ska barnen stöpas i samma form som Musse, med hjälp av Barnrättsdelegationen.

 • Erik

  Det är naturligt här i Absurdistan, ett samhälle i totalt förfall där dumheter ska få någon sorts belöning.

 • goran wrambeck

  Dagens regering med medlemmar med lägre IQ än 100 kan inte förstå vad de gör eller uträttar. Tage Erlander vrider sig säkert i sin grav över dessa galningar. Musse som de betalar med våra skattepengar och som tack ger sig på kvinnor och utför dumheter är helt tokigt. Löfven med sina IQ 97, Margot Wallström med IQ 92 – behöver inte rada upp fler tokstollar för att man förstår var det barkar hän…. Vi behöver en intelligent regering och inga tokstollar…

 • YOTHI_TARZAN

  Typisk svensk dumhet

 • guest

  Tyvärr…..

 • RollingHand

  ….och vad f-n gör han här i Sverige? Är en väl berättigad fråga.
  Han borde vara i ”hemlandet” – sen länge..
  Värre straff är utvisning ( = alla bidrag upphör) finns väl inte?

 • Johnnyfragangstistan

  Ja 22%….

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Gå till arkivet

Send this to a friend