Skip to Content

Mushtagh Hosseini bjöds in till Barnrättsdelegationen i egenskap av ordförande i Sveriges ensam­kommandes förening, trots att han är dömd för flera brott och inte längre var ordförande. Det är dessutom tveksamt om Sveriges ensamkommandes förbund ens är en riktig förening. Stillbild: TV4
INRIKES

Ensamkommande som onanerade på buss blev rådgivare åt regeringen

PappersupplaganNya Tider v. 46

Mushtagh Hosseini, ordförande i ”Sveriges ensamkommandes förening”, har tidigare uppmärksammats i alternativ media och i sociala medier sedan det framkommit att han dömts för kvinnomisshandel, hemfridsbrott och för att ha onanerat på bussen. Trots det valde regeringen att utse honom till ledamot i Barnrättsdelegationen. Men efter Nya Tiders frågor meddelas att Mushtagh Hosseini kan bytas ut.

Publicerad: 15 november, 2017, 16:46

  • Svenska

Läs även

Regeringen utsåg förra året den afghanske medborgaren Mushtagh Hosseini till ledamot i Barnrättsdelegationen, ett forum för dialog mellan regeringen och civilsamhällets organisationer i Sverige som arbetar med barns rättigheter. Den korrespondens som regeringen haft med Hosseini och som Nya Tider tagit del av visar dock att man inte ens kände till mannens fulla namn, utan kallar honom ”Musse” i korrespondensen. Det är det alias som systemmedia gav Mushtagh Hosseini när de gjorde hyllningsreportage om honom för att kopplingen till hans brottslighet inte skulle vara lika tydlig.

”Han är karismatisk, sprudlar av energi och känns som ett framtida politikerämne”, skrev SVT i juli 2015.

Nya Tiders efterforskningar visar dessutom att han redan vid tiden för utnämnandet avsagt sig ordförandeskapet i Sveriges ensamkommandes förening och i dag försöker få föreningen avregistrerad. Om föreningen någonsin haft medlemmar, stadgar eller någon verksamhet är tveksamt. Efter att Nya Tider varit i kontakt med regeringens företrädare kommer man att diskutera Mushtagh Hosseini i ”en särskild ordning”.

Misshandlade flicka

Mushtagh Hosseini har under flera år varit den person som media låtit representera ”ensamkommande barn”. Så sent som i januari i år presenterade SVT honom så här:

”År 2010, 16 år gammal, kom Musse Hosseini till Sverige som ensamkommande. I dag är han ordförande för Sveriges ensamkommandes förening och projektledare i Mitt livs val, som hjälper nyanlända och ensamkommande flyktingungdomar att satsa på högre studier.”

Detta trots att ”Musse” dömts för brott mot just barn. Det var år 2012 som han dömdes för misshandel, hemfridsbrott och förargelseväckande beteende. Det sammanlagda straffet för alla gärningar stannade vid 2 000 kronor i böter.

Misshandeln skedde i tunnelbanan när Mushtagh Hosseini försökte få den då 16-åriga flickan att följa med till en lägenhet. Han höll bland annat fast flickan och tog hennes väska, mobil och plånbok för att hindra henne att komma därifrån. Under bråket gav han henne en ”hård örfil” som fick örhänget att lossna och orsakade ett märke på kinden.

När Mushtagh Hosseini medverkat i media använder han det påhittade namnet ”Musse” som gör det svårare att upptäcka hans brottslighet. När regeringen utsåg honom till sin delegation visste de inte ens om att ”Musse” var ett falskt namn. Stillbild: TV4

Upptäckte Mushtagh Hosseini under sin säng efter flera timmar

Mushtagh Hosseini dömdes samtidigt för hemfridsbrott. Flickans berättelse i domstolen är som hämtad ur en skräckfilm. Det var i oktober, några månader efter misshandeln i tunnelbanan, som han sökte upp brottsoffret i hennes hem.

I domstolen uppger flickan att hon denna dag hade varit på stan tillsammans med sin syster. När hon kom hem gick hon till sitt rum. I domen står att läsa: ”Hon var uppe sent och låg ganska länge i sängen och läste. När hon hörde ljud under sängen blev hon väldigt rädd och när hon tittade efter såg hon att Mushtagh låg där”.

Flickan hade då varit hemma i tre till fyra timmar. Under hela denna tid hade det ”ensamkommande flyktingbarnet”, som nyligen misshandlat henne, legat där under sängen. Flickan uppger att hon blev chockad av synen.

Kollade porr och onanerade på bussen

Samtidigt som ordföranden i ”Sveriges ensamkommandes förening” åtalades för misshandel och hemfridsbrott, åtalades och dömdes han också för förargelseväckande beteende.

Det var på eftermiddagsbussen från Stockholm till Norrtälje som en medpassagerare tillkallade polis efter att ha hört hur Mushtagh Hosseini ”tillfredsställde sig själv”. Medpassageraren satt bakom, och kunde i bussfönstret se reflexen av hur Mushtagh Hosseini tittade på något på datorn.

Polisen grep det ensamkommande flyktingbarnet som i förhör medgav att han tittat på porrfilm. Han medgav också att han hade dragit ner byxorna och suttit med naken underkropp, men förklarade detta med att byxorna var så väldigt tajta och obekväma. En förklaring som domstolen inte godtog.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Svidande kritik från Riksrevisionen mot Migrationsverket

INRIKESEn omfattande rapport från Riksrevisionen visar på omfattande fusk med anhöriginvandring till Sverige och ger svidande kritik mot Migrationsverket som man menar har brister på flera områden. Brister som leder till att personer tar sig till Sverige i syfte att medverka i kriminella gäng, leva på bidrag samt ett ökat terrorhot när potentiella terrorister ges uppehållstillstånd.

Polisförbundet motarbetar fortsatt aktiva SD-medlemmar – utan stöd i stadgarna

INRIKESI början av mars fick Transportarbetarförbundet bakläxa i Stockholms tingsrätt, vilket betyder att förbundet inte får utesluta medlemmar som också är med i Sverigedemokraterna. Trots domen har få fackföreningar ändrat sin SD-fientliga hållning. Ett av dem är Polisförbundet, rapporterar Polistidningen. Nya Tider kan nu avslöja att Polisförbundet inte har stöd i sina stadgar för att motarbeta medlemmar som kombinerar förtroendeuppdrag i facket med att vara med i SD.

Åklagaren fortsätter jakten på Hedin

INRIKESTrots ett mycket tydligt frikännande i tingsrätten, väljer nu åklagaren att överklaga domen till hovrätten. Processerna mot Karl Hedin innehåller en mängd märkliga inslag, och förefaller vara politiskt motiverade, något som också framkom då åklagaren i tingsrätten ville åberopa Hedins engagemang i vargfrågan som bevisning. Till Nya Tider säger Hedin att han har svårt att förstå överklagan, och att den inte kan ha ett annat syfte än att skada honom i ytterligare något år.

Domstol ger Nordfront rätt om klassikerskydd

TRYCKFRIHETNordiska motståndsrörelsen (NMR) och deras nätpublikation Nordfront kommer även fortsättningsvis att få citera verk av ett antal svenska författare från 1800-talets nationalromantik. Detta till följd av en dom vid Stockholms tingsrätt den 15 april.

Sjukvårdens dilemma – fler och dyrare hyrpersonal

SJUKVÅRDDen svenska sjukvården konsumerar enorma resurser. Cirka 44 procent av kostnaderna för sjukvården är personalkostnader. Under ett par decennier har det pågått en allt snabbare utveckling mot att en allt större andel av personalen är inhyrda konsulter istället för att vara anställda. Oftast handlar det om läkare, men allt fler sjuksköterskor tar också steget att hyra ut sig själva istället för att vara anställda. Regionernas förmåga att organisera vården sätts på prov.

Regeringen ger miljoner till kritiserad pizzametod för gängkriminella

INRIKESDen 14 april meddelade justitieminister Morgan Johansson (S) att regeringen i vårändringsbudgeten ger 6 miljoner för att sprida den kritiserade ”Sluta skjut-metoden” för att minska dödsskjutningarna bland gängkriminella, en metod där polisen träffar våldsbenägna brottslingar för samtal i grupp där de också äter pizza tillsammans. Projektet har prövats i Malmö, men skall nu spridas över hela landet.

Regeringen vill förbjuda förintelseförnekelse

INRIKESRegeringen, med Morgan Johansson (S) i spetsen vill nu förbjuda det man kallar för förintelseförnekelse och vill kunna sätta människor i fängelse för att de inte tror på den officiella historieskrivningen.

Kvinna mördad vid Linköpings tågstation

INRIKESEn kvinna anfölls av en knivbeväpnad man vid en av tunnlarna mellan perrongerna vid Linköpings tågstation. Hon fördes svårt skadad till sjukhus men avled av de allvarliga skadorna. En man har gripits misstänkt för dådet.

Gå till arkivet

Send this to a friend