Skip to Content

Ersättningsmigration och Europas framtid

Publicerad: 19 augusti, 2016, 15:32

  • Svenska

Läs även

År 2000 publicerade FN:s befolkningsavdelning en rapport kallad Ersättningsinvandring. Den tar fasta på att det i stora delar av Europa inte föds tillräckligt många barn, vilket ger en krympande befolkning där färre unga måste försörja fler äldre. Rapporten beräknar hur många migranter Europa ”behöver” för att kompensera för detta.
Den svenska delen av Sveriges befolkning har stadigt minskat under många år. Den totala befolkningen har dock ökat för varje år på grund av invandring och invandrares höga födelsetal. Höstens invandringsvåg sätter situationen om ”ersättning” på sin spets.

I detta nummer berättar vår reporter Tobias Svensson om Uppsala, där en tredjedel av alla unga män mellan 15 och 17 år är så kallade ensamkommande som anlände förra året. På kort tid byts en hel generation ut.
De argument som FN anför i sin rapport för denna ersättningsmigration är ekonomiska, att det blir svårt att försörja en åldrande befolkning. Denna drastiska och irreversibla förändring saknar dock motstycke annat än vid blodiga krig där hela befolkningar rensas ut av erövraren. Att leva fattigt har svenskar gjort förut, de har ändå stått emot invasioner och försök till att bli ersatta av andra folk. Även kultur kan i viss mån återställas, men om folket försvinner så är det för alltid.

Att hävda att ett folk behöver ersättas är inget annat än den värsta formen av rasism. Föreställ er denna politik i andra sammanhang: ”Afrika behöver vita, de svarta borde ersättas av européer på hela kontinenten” eller ”Varje jude som dör i Israel av ålder borde ersättas av en ung palestinier”. Det är förstås fullständigt otänkbart för de flesta att argumentera för något sådant.

Världen har ett enormt problem med överbefolkning. På de flesta håll är det största hotet mot naturen inte föroreningar och gifter, utan att människan helt enkelt flyttat in överallt. Det finns inte någon plats kvar för naturen. Varför måste även Sverige bli överbefolkat?

Japan, en nation med 127 miljoner invånare, avfärdar fullständigt idén med ersättningsmigration. Under 2015 gav man asyl till 27 personer. Nittionio procent fick avslag. I stället satsar man på teknik, bland annat vårdrobotar som kan hjälpa äldre att klara sin vardag. Sverige, som har en lång tradition av framstående ingenjörer och innovationer borde inte ha några problem att göra något liknande.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Passionerat om jämtska

KULTURJämtskan är ett av Sveriges genuina folkmål och vissa menar att det mer är ett eget språk än en dialekt. Det finns runt 30 000 talare och kanske dubbelt så många förstår jämtska. En svårighet för jämtskans bruk och bevarande har länge varit att det saknats ett enhetligt skriftspråk. År 1995 författade Akademien för jamska en vägledning för hur man ska skriva, men den som verkligen gått till botten med skriftspråket är Håkan Roos, fil. mag. i nordiska språk, som nyligen gett ut en bok i ämnet. Frågan är i hur god jord den faller hos de jämtsktalande.

Kvinnor kan inte ensamma ”ta natten tillbaka”

LEDAREFredagen den 13 augusti tågade feminister och transpersoner i Göteborg för att ”ta natten till­baka” från våldsamma män. Inga män var välkomna i tåget. Det är förstås ren dumhet – för att ta tillbaka natten från elaka män behövs goda män.

Ökad elförbrukning, obalanser och risk för avveckling av kärnkraften trycker upp elpriset

ANALYSRegeringen har under det senaste året satsat hårt på ett antal olika projekt som går ut på att öka elektrifieringen av allt från transporter till tunga industriella processer. Samtidigt inleds en storskalig satsning på elektrifiering av både gods- och persontransporter på väg. Expansionen av energislukande datorhallar kräver också enorma mängder el. Bara dessa tre sektorer kräver tillsammans tillskott på el motsvarande cirka 70-80 procent av nuvarande elkonsumtion i Sverige fram till 2030. Samtidigt agerar regeringen för att snabbavveckla kärnkraften, cirka 30 procent av Sveriges elproduktion.

Varför ingen acceptabel utbildning anpassad till en ”mopedbil”?

KRÖNIKA

Paris undergång är också Europas

OPINION: MAGNUS STENLUNDDagens Industri hade den 3 september en artikel om att Paris ska ta bort ytterligare 60 000 parkeringsplatser och sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen i hela centrum. Åtgärden är paketerad som att staden ”tar nya krafttag för att förbättra luftkvaliteten”, men det är bara en i raden av vansinniga åtgärder som gör livet omöjligt för vanliga pendlare. Dessutom skapar det mer köer och därmed mer luftföroreningar. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund.

Visst finns det kapacitet för återvandring!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet var en massiv insats från ett flertal myndigheter som aktiverades för att på bara några få dagar slussa över tusen personer till Sverige. Regelverket ändrades över en natt för att möjliggöra transporten. Men går det åt ena hållet måste det väl gå åt andra hållet?

Snabb överblick över dagens spelbonusar

Mycket har hänt sedan staten öppnade upp den svenska spelmarknaden, numera finns det en bra bit över hundra spelsidor med svensk licens med. Ett stort utbud är alltid välkommet, men det är också svårare att hitta den där sajten som passar en allra bäst. Ett enkelt sätt att underlätta jakten är att kika in på informationssidan Casinobonusar.nu.

Så ljuger politikerna om att invandringen är lönsam

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGPolitikerna, understödda av de politiskt korrekta redaktionerna på Sveriges största medier, fortsätter att ljuga för svenska folket och sig själva om hur lönsam invandringen är. Ja, till och med nödvändig för att rädda välfärden. Professor Karl-Olov Arnstberg beskriver i veckans debattartikel hur politikerna anlitar propagandister snarare än forskare för att kunna fortsätta bygga sitt luftslott, samtidigt som välfärden raseras och allt fler kommuner närmar sig konkursens brant.

Gå till arkivet

Send this to a friend