Skip to Content

Eskil Erlandsson, 62, i Stockholms tingsrätt. Ett stort medieuppbåd var på plats, trots att åtalet avsåg ett bötesbrott. Foto: Nya Tider Infälld bild: Trots svåra krämpor hade Leif GW Persson tagit sig till tingsrätten för TV4:s räkning. Foto: Nya Tider
INRIKES

Eskil Erlandsson (C) friad för tre fall av sexuellt ofredande

PappersupplaganNya Tider v. 50

Den före detta jordbruks- och landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C) frias för de tre fall av sexuellt ofredande som han åtalades för i augusti. Nya Tider var på plats i Stockholms tingsrätt.

Publicerad: 16 december, 2019, 13:30

 • Svenska

Den 5 augusti i år åtalades förre statsrådet Eskil Erlandsson för tre fall av sexuella ofredanden mot tre kvinnliga politiker. Erlandsson ska i samtliga fallen ha lagt sin hand på kvinnornas lår vid tillställningar som ägde rum mellan 2016 och 2018. Den 11 december kom domen från Stockholms tingsrätt, där det står klart att han frikänns.

Det var i mars tidigare i år som Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson meddelade att Eskil Erlandsson lämnar sin riksdagsplats. Beskedet kom efter att tre kvinnliga riksdagsledamöter berättat att de ska ha utsatts för ”oönskad beröring”, som det hette då. ”Ett oacceptabelt beteende får konsekvenser”, skrev Centerns partiledare Annie Lööf då i ett inlägg på Facebook. Senare kom det fram att partiet har försökt förmå Erlandsson att lämna sin riksdagsplats sedan i november 2018. En lång rad samtal med honom krävdes innan Erlandsson avgick, berättade Annie Lööf.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Tji fick såväl GW som hans f.d. bisittare som nu har eget program ,Camilla Kvartoft …..som förutspådde fällande dom. Kvartoft ägnade ett låååååååååååååååååååååångt inslag före rättegången för att illustrera händelsen….det kändes verkligen att dom ville påverka kommande rättegång.

 • samuelafugglas

  Sitter de i samma båt möjligtvis, Erlandsson och den här?
  Här hånar högt uppsatt socialdemokrat och utrikesminsterns man den mördade 60-åringen.
  https://samnytt.se/har-hanar-hogt-uppsatt-socialdemokrat-och-utrikesminsterns-man-den-mordade-60-aringen/
  Kysser (älskar) och slår ihjäl med samma goda själ!

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsväktare

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Göteborg: Vänsterextremister stoppar trafiken medan polisen tittar på

INRIKESEtt fyrtiotal aktivister från den vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion samlades under fredagseftermiddagen för att spärra av vägar i centrala Göteborg under polisens överinseende. På plats fanns bland andra Jonathan Pye som dömdes till fängelse i fyra år för inblandning i Göteborgskravallerna 2001.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Gå till arkivet

Send this to a friend