Skip to Content

EU:s enorma lånepaket på 750 miljarder euro handlar inte om att rädda de europeiska ländernas ekonomi, utan om att kunna förverkliga ambitionen om ett imperium, ett Europas förenta stater. Det skriver Jaak Madison, Europaparlamentariker och vice ordförande för Estlands regeringsparti EKRE, i veckans opinionsartikel för Nya Tider. Foto: Privat
OPINION: JAAK MADISON

Europeiska unionens enorma lån skapar ett imperium

PappersupplaganNya Tider v. 40

Det är svårt att greppa ett så stort belopp som de 750 miljarder euro, över 7 800 miljarder svenska kronor, som EU nu beslutat att låna. Som jämförelse är den svenska statens inkomster år 2020 cirka 1 000 miljarder kronor. Syftet med lånet sägs vara att stödja medlemsländernas ekonomier – med både lån och rena bidrag – men den estniske EU-parlamentarikern Jaak Madison menar att det egentliga målet är att förskjuta ännu mer makt till den icke-folkvalda EU-kommissionen. I veckans debattartikel skriver han att globalisterna utnyttjar den ekonomiska krisen till att omvandla EU från ett samarbetsprojekt till ett överstatligt imperium med egen beskattningsrätt över medlemsländerna.

Publicerad: 30 september, 2020, 14:28

  • Svenska

Läs även

Europeiska unionens plan att låna upp 750 miljarder euro för medlemsstaternas räkning har lett till omfattande diskussion, och nu har EU sjösatt en massiv propaganda som ska övertyga allmänheten om att detta skulle ligga i de europeiska folkens intresse. Men som med all propaganda är det bara halvsanningar, och alla nyanser som kan skada bilden döljs. Jag anser att planen är problematisk av tre huvudsakliga anledningar: Politiskt, ekonomiskt och juridiskt.

Låt oss börja med det politiska problemet. EU-kommissionen har aldrig tidigare fått ett så stort mandat att ta upp ett lån i denna enorma storleksklass och med en avbetalningstid som löper i minst 40 år. Enligt planen ska återbetalningarna av lånen inledas år 2028 och vara helt avbetalda 2058. I nästan 40 år ska alltså medlemsstaterna påverkas av det mandat som de nu ger EU-kommissionen. Eftersom EU självt inte har tillräckliga finansiella muskler för att återbetala detta enorma lån, innebär det två alternativ: Antingen att öka varje medlemsstats avgift till den generella EU-budgeten, eller att införa EU-skatter.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jaak Madison

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Idag är det ingen som tvivlar på att detta påtvingade lån, är en anpassning till den Nya Världsordning som stakades ut i.o.m. FN:s bildande? Det finns i skrivande stund 17 finansgiganter som förfogar över 41.1 biljoner dollar, eller om man så vill runt 400 000 miljarder kronor! Den här arrangerade nedstängningen av länder och som hotar hela världsekonomin är ett väl iscensatt projekt som tvingar länder till astronomiska lån för att överleva? Nu kan FN träda in och styra länder som tvingats till dessa lån och inte bara lånebilden, utan ländernas framtida utveckling. Målsättningen är att föra oss tillbaka till den, “gamla goda tiden” d.v.s. tiden före industrialismen. Syftet med hela scenariot är förutom att svälta ut “ett par miljarder” i u-länderna en återgång till den Gröna Agendan som förespråkas av vår tids “miljövänner” och finansoligarker. Alla dessa finansmoguler är sedan tidigare stora jordägare. Dagens EU-politiker belönas med med väl tilltagna egendomar och våra svenska politiker går ej heller lottlösa. Vår nya Adel träder in i det nya samhället och allmogen förpassas ut på på magra åkertegar som ratats, eller tar plats hos Storbonden t.ex. Stefan Löfvens herresäte? För Europas folk återstår det endast en sak för att överleva det ok som vi alla snart drabbas av i.o.m. stödpaketet och som är att gå ut ur denna slavunion som EU har formats till. Säg Nej till EU!

Vår förlorade yttrandefrihet – 50 nyanser av brunt

OPINION: ARNE WEINZYttrandefriheten utgör grundbulten för fri samhällsdebatt och är nödvändig för att demokratin ska kunna fungera. I Sverige har den dock satts på undantag genom en journalistkår som trycker ner frågvisa medborgare så att politikerna går fria från kritik. Det hävdar veckans debattör, författaren och företagsledaren Arne Weinz, som också menar att om brunsmetningen från media inte räcker för att tysta medborgarna, så hotas man i stället med fängelse eller utsätts för våldsdåd.

Nya Tider på Bokmässan 2016. Foto: Nya Tider

Nya Tider breddar åsiktskorridoren

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETHur kunde Nya Tider, som på den tiden trots allt bara hade några tusen prenumeranter, få så omfattande rikspublicitet inför Bokmässan, dessutom i flera år i följd? Varför är moderater och kristdemokrater så otroligt rädda för Sverigedemokraterna? Svaret är att de i själva verket är rädda för vad deras egna journalist- respektive politikerkollegor ska tycka om dem.

BLM är på fel spår

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det att dessa människor är svarta, som är problemet? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja på grund av hudfärg över huvud taget?

Kallt i både norr och söder

KRÖNIKADagligen varnas vi för hotande global uppvärmning. Enligt EU:s klimatprogram Copernicus var årets september varmast sedan mätningarna började 1979.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend