Skip to Content

EU:s budgetkommissionär, Johannes Hahn, anser att ”de rika svenskarna” skall betala mer till EU. Foto: EU-kommissionens pressbild
ANALYS

EU:s budgetkommissionär vill att ”rika svenskar” skall betala mer till EU

PappersupplaganNya Tider v. 6

EU kräver allt mer resurser och nästa långtidsbudget måste hårdbantas om effekterna av Brexit skall kunna tacklas. Alternativet är att övriga länder får betala mer. Föga förvånande trycker Kommissionen och EU-parlamentet på för det senare alternativet. Sverige har länge varit politiskt enat om att inte acceptera mer pengar till EU. Regeringen har dock på senare tid bytt fot och föreslår nu att Kommissionens våta dröm, egen beskattningsrätt för EU, skall bli verklighet.

Publicerad: 5 februari, 2020, 12:20

 • Svenska

Läs även

EU vill beskatta företag efter Brexit

EU förlorar cirka 74 miljarder kronor netto (2017 års siffror, vilket är den senaste officiella uppgiften), när Storbritannien lämnar unionen. Det är cirka 6,4 procent av EU:s hela budget. Att en stor nettobetalare lämnar unionen får givetvis konsekvenser för hur EU skall kunna agera i framtiden. Förlusten motsvarar hela kostnaden för administrationen av EU. Det är därför inte svårt att förstå att Brexit skapar stor oro i byråkratin. Resultatet är en närmast desperat kampanj för att förmå medlemsländerna att på olika sätt öka unionens inkomster.

Någon besparingsutredning med målsättningen att dra ner på kostnaderna lika mycket som man förlorar när britterna går sin egen väg, har aldrig varit ett alternativ för EU-byråkraterna. Man utgår helt enkelt från att kvarvarande medlemsländer skall gå med på att höja avgiften.

Tonen från såväl EU-byråkratin som vissa stora nettobidragstagare har höjts successivt för att nettobetalarna skall öppna plånboken mer samt för att ge EU rätt att införa egna skatteliknande avgifter, i första hand för företagssektorn.

Frågan om att ge EU egen beskattningsrätt är en avgörande fråga för vilken status EU skall ha i framtiden. En statsbildning brukar definieras av rätten att beskatta medborgare och/eller företag och organisationer.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Olle Felten

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Varken Sverige eller svenskarna är rika idag. Detta är en omöjlighet i ett land som varit socialistiskt sedan 1932.
  Jag undrar nu. När ska V4 lämna EU? De lär inte heller ha lust att betala mer än idag.

  • Old timer

   Du har rätt. Man ser hela tiden till att odla myten om att vi är så rika. Så är det inte. Titta på varje persons skuldsättning. Kommer inte ihåg siffrorna nu men det är grymt mycket pengar varje person har i lån.
   “De rika svenskarna” är nu så välbeställda att många har inte en spänn på sitt konto så kommunerna tvingas betala begravningskostnaderna. 331.000 pensionärer lever på eller under EU:s normsiffra för vad som kallas fattig. För de som inte vet så är denna summa 11.500 kr netto i månaden. Det är nära nog exakt vad A-kassan är. Jag har för inte så länge sedan själv varit arbetslös så jag vet hur det är att leva på denna summa. Väldigt många tar lån för att ha råd med julen, efter några avbetalning är det dags att ta ett nytt lån till semestern. Många har bara stumpar till tänder för att man har inte pengar till tandläkarbesök. Att man sedan tvingas åse att invandrare får tandvård för 50 kr, jo det är så, retar mig så jag håller på att sprängas.
   Att sedan ytterliggare tvingas läsa om att en total odugling som Margot Wallström får 22 miljoner om året i pension från EU, EFTER SKATT sänker inte direkt blodtrycket.. De fullständigt spottar på oss.

   • latmask

    V4 igen: 11500 kr blir ca 350000 HUF. Bor du i en liten lägenhet i en liten stad i Ungern klarar du dig galant på denna summa. Du kan nästan klämma in en gammal risig bil i budgeten också. Fast jag föreslår en cykel med en stor korg på så kan du resa på semester ibland till Kroatien eller Grekland.

 • Knutkalas

  vad skall dom ha pengarna till, dom får väl banta ner sin budget dom kan minska budgeten till hälften eller sparka ut alla som är onödiga men då blir det inte många kvar vi måste gå ur från detta vansinne innan vi hamnar i den totala fattigdomen

 • Bergeloo

  England lämnade detta eu där patrasket göder sig med oförskämda ersättningar,när landet fått en vettig regering
  ska Sverige ut ur EU

 • Bergeloo

  EU-byråkraterna är en hoper parasiter som skor sig på Europas dumma regeringar ,avsluta snarast denna globalistiska ide.

 • Bergeloo

  nya tider,avsluta allt samarbeta med disqus

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Ny runsten funnen

INRIKESEn lantbrukare i Västerviks kommun har upptäckt att en stor sten han grävde upp för flera år sedan är en runsten. Runstenen, som dateras till 1000-talets första hälft, är den första nya sten som hittats på flera år.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Brå konstaterar vad har varit allmänt känt – stök, brott och bråk i bibliotek och i simhallar

INRIKESBrå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen. Resultatet är att man kan konstatera att brott och ordningsstörningar förekommer på de flesta simhallar och bibliotek. Detta skapar otrygghet för besökare och har negativa konsekvenser för personalens arbetsmiljö. Detta fenomen har konstaterats av alternativmedia sedan många år tillbaka, och precis som vice rikspolischefens erkännande av förekomsten av kriminella klaner har Brå hittills undvikit att rapportera om det.

Gå till arkivet

Send this to a friend