Exakt24 nedstängda på Youtube

Exakt24:s ansvarige utgivare Sanna Hill om nedstängningen av Sveriges största, oppositionella och oberoende nyhetskanal på Youtube.

”Idéer är mer kraftfulla än vapen. Vi låter inte våra fiender ha vapen så varför skulle vi låta dem ha idéer?”

Orden yttrades av Josef Stalin, en av världshistoriens allra grymmaste diktatorer. På den tiden spreds idéer via böcker, papperstidningar, caféer och sammankomster. Allt detta kontrollerades hårt av den kommunistiska regimen.

Idag sprids, prövas och utvecklas idéer framförallt på nätet. För de som tillhör etablissemanget i första hand via statens och etablissemangets mediekanaler. För opposition och vanliga medborgare är istället arenan Facebook och Youtube.

Den största, oppositionella och oberoende nyhetskanalen på Youtube är Exakt24 – ett initiativ av och för vanliga medborgare och med många tusen arbetstimmar bakom för att bygga upp. Eller snarare VAR Exakt24 ska jag nog säga, för tidigt i morse tog Youtube bort kanalen. Många hundra filmer som totalt hade 10 miljoner visningar borta med ett knapptryck.

Youtube ägs av Google, ett av världens största bolag och ökända för sin hårda censur av de som framgångsrikt opinionsbildar och når ut med kritik av de vänsterliberala etablissemangen i västvärlden. Genom hela 2020 års presidentvalrörelse censurerade Google konservativ amerikansk media och konservativa opinionsbildare. Samt rapporteringen om den graverande korruption som framkom kopplat till vänsterliberalernas presidentkandidat Joe Biden.

Med Googles hjälp vann Joe Biden valet. Nästa år är det val i Sverige och upptakten till denna valrörelse har redan inletts när nu under kort tid såväl Swebbtv som Exakt24 har raderats från Youtube.

För två månader sedan meddelade utrikesminister Ann Linde att den svenska vänsterliberala regeringen vill fördjupa sin dialog med techföretagen för att främja ”demokrati på internet”. Tillsammans med digitaliseringsminister Anders Ygeman och kulturminister Amanda Lind ses de sociala medierna just nu över utifrån en oro om att de kan användas “på ett negativt sätt för desinformation”, för att citera utrikesministern.

Mönstret känns igen från valrörelsen 2018 då justitieminister Morgan Johansson kallade IT-jättarna till ett hemligt toppmöte för att diskutera hur censur av oönskat innehåll ska kunna raderas mer effektivt.

I nuläget kan vi bara spekulera om varför Google har raderad Exakt24:s kanal. IT-jätten har inte gett oss någon förklaring eller någon förvarning. Vi hade inga liggande prickar för tidigare överträdelser av deras regelverk. De har ingen kundtjänst och det finns ingen att ringa på telefon, inga kontor att besöka.

Men oavsett bevekelsegrund så kan vi konstatera att oppositionen nu har tystats ytterligare lite till. Vi är nu ännu mer utlämnade till oss själva och vår egen förmåga att nå ut, återge verkligheten som den ser ut på riktigt, ge utrymme för oppositionella opinionsbildare, nya gräv, reportage och dokumentärer.

Vi kommer nu även behöva jobba intensivt och kreativt med att stärka våra egna plattformar och vägar att nå ut. Därmed är det också viktigare än någonsin att du som uppskattas fri debatt och opinionsbildning stöttar vår verksamhet.

Gå in på vår hemsida, www.exakt24.se. Se våra program, följ oss på Facebook där vi ännu finns kvar. Och stötta vår verksamhet.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Kommer AfD att chocka Tyskland?

Kommer AfD att chocka Tyskland?

🟠 UTRIKES Rassemblement Nationals framgångar i Frankrike sände chockvågor genom etablissemanget och ledde till parlamentets upplösning och nyval. Kommer AfD att kunna reproducera detta i Tyskland, trots skandaler och hot om förbud? Opinionsundersökningar visar att de östtyska delstatsvalen kommer att bli en historisk vändpunkt, men etablissemanget har en plan för att blockera AfD. Mittenpartiet CDU och vänsterpartiet BSW planerar sannolikt redan en allians för att neutralisera AfD:s uppgång.

Läs även:

Kristersson får högre lön

Kristersson får högre lön

🟠 INRIKES Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden. För Kristerssons del innebär det en löneökning med 7 000 kronor till 198 000 kronor i månaden.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.