Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Exakt24 fokuserar på rörlig media ur ett positivt perspektiv.
MEDIA

Exakt24: Ny virtuell mediesatsning

Under dagarna lanserades mediekanalen Exakt24, en sida med fokus på rörlig media, poddar, videor, filmade reportage och analyser. Chefredaktör för projektet är den tidigare riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna, Erik Almqvist. Ansvarig utgivare är Sanna Hill, som parallellt arbetar som viceredaktör för Nya Tider.

Publicerad: 1 november, 2019, 20:58

 • Svenska

Läs även

En av grundarna är även Markus Jonsson, som tidigare varit pressekreterare åt det dåvarande finansborgarrådet Sten Nordin (M). Jonsson har även varit ledarskribent på Östgöta Correspondenten och Barometern samt chefredaktör för såväl SD:s tidning Samtiden som Moderata Ungdomsförbundets tidning.

På Exakt24 kommer flera olika filmprojekt och poddar att erbjudas tittarna, bland annat ett nyhetssvep med Erik Almqvist, en podd med Sanna Hill och reportern Jesper Johansson och ett kulturprogram med alternativmediaprofilen Erik Berglund och Markus Jonsson. På sidan kan man även ta del av dagsfärska nyheter och aktuella debattartiklar från konservativa och nationalistiska opinionsbildare.

Erik Almqvist, Sanna Hill och Jesper Johansson inför första poddinspelningen för Exakt24.

 

– På Exakt24 blir det ett positivt fokus på lösningar med våra egna morgonsoffor, estetiskt tilltalande program, poddar, snygga filmreportage och allt annat som gammelmedia gör – fast med ett överlägset bättre innehåll! Modernt, kaxigt och snyggt, men samtidigt matnyttigt. Nu är det dags att fokusera på lösningar, alternativ och en ljusare framtid, kommenterar Sanna Hill satsningen.

Hill har bland annat varit med och grundat och drivit Nya Tider, bland annat i sociala medier, och säger att hon kommer att fortsätta med sin roll som viceredaktör.

– Jag har arbetat med alternativmedia i omkring tio år nu, och har självklart lärt mig mycket på vägen som man kan ha nytta av även i denna satsningen. Det är ett utmanande och roligt jobb, väldigt givande. Mellan oss grundare och medarbetare på Exakt24 finns erfarenhet av hur man driver alternativmedia framåt. Gällande Nya Tider var presstödet ett av de mål som vi satte upp och sedan klarade med bravur, och nu har vi stora planer för Exakt24. Det blir inspirerande att arbeta med ett så kompetent och intelligent team, säger Hill.

Även Erik Almqvist är positiv:

– Exakt24 blir nästa steg i alternativmedias evolution. Vi har inte kommit för att konkurrera med andra nya medier – vi är här för att tillsammans med andra uppstickare konkurrera ut etablissemangets megafoner, säger Almqvist på Exakt24:s hemsida.

Du kan följa Exakt24:s arbete på deras hemsida och facebooksida.

 

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Någon mer än jag som får “Hallå där! Är du säker på att du vill fortsätta?
  Det kan vara riskabelt att besöka https://www.exakt24.se/” vilket jag givetvis ignorerar.

  Är det månne ett försök att minska sidans läsare, eller har den inte ett säkert system?

  Efter de senaste drevet mot de som vågar tala klarspråk som ju drabbade förre Scania chefen så antar jag att etablissemanget ökar i sin kamp mot yttrandefrihet i fåfängt hopp om att folkflertalet ska förlora sitt intresse.

  Tvärtom borde de lärt av historien att det får motsatt effekt.

  Jag ser fram till en total krasch före valet 2022 så väljarkåren vaknar och Sverige 2.0 kan växa fram.

Högerextrema bakom sprängningarna?

INRIKESI ett märkligt påstående utan bevis lägger kriminologen Leif GW Persson fram teorin att de många sprängningarna, nästan 200 än så länge i år, skulle kunna bero på ”högerextremister”. Att samtliga av de som gripits och misstänkts för sprängningarna har varit invandrare talar dock emot teorin som nu sprids av massmedierna. Samtidigt menare forskare på Försvarshögskolan att kopplingen snarare går till massinvandringen och islamister.

Kritiserat lagförslag om vapenmagasin drivs vidare av regeringen

INRIKESRegeringen lade den 7 november fram ett förslag om reglering av vapenmagasin i det uppgivna syftet att ”komma åt gängvåldet”. Sakkunniga pekar på att förslaget tvärtom endast kommer att drabba laglydiga jägare och sportskyttar. Regeringen ger sig dock inte utan har lämnat vidare förslaget till lagrådet.

”Våra bostäder är ingen gräddfil för nyanlända!”

INRIKESHur kommunerna i Stockholmsregionen väljer att göra när det kommer till att låta nyanlända migranter få bo kvar i kommunala hyresrätter, trots att de tillfälliga bostadskontrakten under den så kallade etableringsperioden löpt ut skiljer sig avsevärt. En del kommuner låter invandrarna bo kvar år efter år, medan andra kommuner inte gör det.

Utnyttjade hund sexuellt – flera djur riskerar fortsatta övergrepp

INRIKESEfter att det framkommit att en ung man i norra Skaraborg begått tidelag med en hund upprepade gånger, alltså förgripit sig sexuellt på djuret, är upprördheten stor hos djurvänner. Trots filmbevis och att mannen har erkänt har varken polisen eller länsstyrelsen omhändertagit hundarna som nu står under konstant hot att utsättas igen.

Misshandlad kvinna på bättringsvägen

INRIKESKvinnan som överfölls och misshandlades grovt i Malmö av en invandrare befinner sig inte längre i ett livshotande läge. Ibrahim Ramadan som är född 1998 är fortfarande häktad på sannolika skäl för mordförsök och har erkänt brottet i polisförhör.

Glömde förnya licens – nu utreds Sören, 79, för vapenbrott

INRIKESSören Sundqvist, 79, kommunjägare i Ockelbo kommun, glömde att förnya licensen på en av sina ljuddämpare. Polisen agerade snabbt och kraftfullt – Sören utreds nu för vapenbrott.

Fick stanna genom gymnasielagen – våldtog 16-åring på Sveriges nationaldag

INRIKESZia Ahmedi fick stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som regeringen klubbade igenom förra året. Han har nu dömts för att ha våldtagit en 16-årig flicka som han lärt känna i Sverige. Våldtäkten skedde hemma hos flickan den 6 juni medan hennes mamma var borta.

Samverkan mellan jihadister och yrkeskriminella – en av förklaringarna till ökat antal sprängdåd

INRIKESEn tätare samverkan mellan grovt kriminella och islamistiska jihadister är en av orsakerna till ökat antal sprängningar i Sverige. Grupperingarna överlappar ofta varandra och det blir allt svårare att skilja dem åt. Det menar analytiker vid Försvarshögskolan. Till Nya Tider säger Försvarshögskolans expert på terrorism och islamistiskt våld att vi närmar oss en gråzon mellan fred och krig.

Gå till arkivet

Send this to a friend