Skip to Content

Exakt24 fokuserar på rörlig media ur ett positivt perspektiv.
MEDIA

Exakt24: Ny virtuell mediesatsning

Under dagarna lanserades mediekanalen Exakt24, en sida med fokus på rörlig media, poddar, videor, filmade reportage och analyser. Chefredaktör för projektet är den tidigare riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna, Erik Almqvist. Ansvarig utgivare är Sanna Hill, som parallellt arbetar som viceredaktör för Nya Tider.

Publicerad: 1 november, 2019, 20:58

 • Svenska

Läs även

En av grundarna är även Markus Jonsson, som tidigare varit pressekreterare åt det dåvarande finansborgarrådet Sten Nordin (M). Jonsson har även varit ledarskribent på Östgöta Correspondenten och Barometern samt chefredaktör för såväl SD:s tidning Samtiden som Moderata Ungdomsförbundets tidning.

På Exakt24 kommer flera olika filmprojekt och poddar att erbjudas tittarna, bland annat ett nyhetssvep med Erik Almqvist, en podd med Sanna Hill och reportern Jesper Johansson och ett kulturprogram med alternativmediaprofilen Erik Berglund och Markus Jonsson. På sidan kan man även ta del av dagsfärska nyheter och aktuella debattartiklar från konservativa och nationalistiska opinionsbildare.

Erik Almqvist, Sanna Hill och Jesper Johansson inför första poddinspelningen för Exakt24.

 

– På Exakt24 blir det ett positivt fokus på lösningar med våra egna morgonsoffor, estetiskt tilltalande program, poddar, snygga filmreportage och allt annat som gammelmedia gör – fast med ett överlägset bättre innehåll! Modernt, kaxigt och snyggt, men samtidigt matnyttigt. Nu är det dags att fokusera på lösningar, alternativ och en ljusare framtid, kommenterar Sanna Hill satsningen.

Hill har bland annat varit med och grundat och drivit Nya Tider, bland annat i sociala medier, och säger att hon kommer att fortsätta med sin roll som viceredaktör.

– Jag har arbetat med alternativmedia i omkring tio år nu, och har självklart lärt mig mycket på vägen som man kan ha nytta av även i denna satsningen. Det är ett utmanande och roligt jobb, väldigt givande. Mellan oss grundare och medarbetare på Exakt24 finns erfarenhet av hur man driver alternativmedia framåt. Gällande Nya Tider var presstödet ett av de mål som vi satte upp och sedan klarade med bravur, och nu har vi stora planer för Exakt24. Det blir inspirerande att arbeta med ett så kompetent och intelligent team, säger Hill.

Även Erik Almqvist är positiv:

– Exakt24 blir nästa steg i alternativmedias evolution. Vi har inte kommit för att konkurrera med andra nya medier – vi är här för att tillsammans med andra uppstickare konkurrera ut etablissemangets megafoner, säger Almqvist på Exakt24:s hemsida.

Du kan följa Exakt24:s arbete på deras hemsida och facebooksida.

 

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Någon mer än jag som får ”Hallå där! Är du säker på att du vill fortsätta?
  Det kan vara riskabelt att besöka https://www.exakt24.se/” vilket jag givetvis ignorerar.

  Är det månne ett försök att minska sidans läsare, eller har den inte ett säkert system?

  Efter de senaste drevet mot de som vågar tala klarspråk som ju drabbade förre Scania chefen så antar jag att etablissemanget ökar i sin kamp mot yttrandefrihet i fåfängt hopp om att folkflertalet ska förlora sitt intresse.

  Tvärtom borde de lärt av historien att det får motsatt effekt.

  Jag ser fram till en total krasch före valet 2022 så väljarkåren vaknar och Sverige 2.0 kan växa fram.

 • lelle

  Nu väntar jag med spänning på inloggningsuppgifterna efter att följt rådet som Nya tider uppmanade sina läsare att följa vilket jag gjort!

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend