Skip to Content

Exakt24 fokuserar på rörlig media ur ett positivt perspektiv.
MEDIA

Exakt24: Ny virtuell mediesatsning

Under dagarna lanserades mediekanalen Exakt24, en sida med fokus på rörlig media, poddar, videor, filmade reportage och analyser. Chefredaktör för projektet är den tidigare riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna, Erik Almqvist. Ansvarig utgivare är Sanna Hill, som parallellt arbetar som viceredaktör för Nya Tider.

Publicerad: 1 november, 2019, 20:58

 • Svenska

Läs även

En av grundarna är även Markus Jonsson, som tidigare varit pressekreterare åt det dåvarande finansborgarrådet Sten Nordin (M). Jonsson har även varit ledarskribent på Östgöta Correspondenten och Barometern samt chefredaktör för såväl SD:s tidning Samtiden som Moderata Ungdomsförbundets tidning.

På Exakt24 kommer flera olika filmprojekt och poddar att erbjudas tittarna, bland annat ett nyhetssvep med Erik Almqvist, en podd med Sanna Hill och reportern Jesper Johansson och ett kulturprogram med alternativmediaprofilen Erik Berglund och Markus Jonsson. På sidan kan man även ta del av dagsfärska nyheter och aktuella debattartiklar från konservativa och nationalistiska opinionsbildare.

Erik Almqvist, Sanna Hill och Jesper Johansson inför första poddinspelningen för Exakt24.

 

– På Exakt24 blir det ett positivt fokus på lösningar med våra egna morgonsoffor, estetiskt tilltalande program, poddar, snygga filmreportage och allt annat som gammelmedia gör – fast med ett överlägset bättre innehåll! Modernt, kaxigt och snyggt, men samtidigt matnyttigt. Nu är det dags att fokusera på lösningar, alternativ och en ljusare framtid, kommenterar Sanna Hill satsningen.

Hill har bland annat varit med och grundat och drivit Nya Tider, bland annat i sociala medier, och säger att hon kommer att fortsätta med sin roll som viceredaktör.

– Jag har arbetat med alternativmedia i omkring tio år nu, och har självklart lärt mig mycket på vägen som man kan ha nytta av även i denna satsningen. Det är ett utmanande och roligt jobb, väldigt givande. Mellan oss grundare och medarbetare på Exakt24 finns erfarenhet av hur man driver alternativmedia framåt. Gällande Nya Tider var presstödet ett av de mål som vi satte upp och sedan klarade med bravur, och nu har vi stora planer för Exakt24. Det blir inspirerande att arbeta med ett så kompetent och intelligent team, säger Hill.

Även Erik Almqvist är positiv:

– Exakt24 blir nästa steg i alternativmedias evolution. Vi har inte kommit för att konkurrera med andra nya medier – vi är här för att tillsammans med andra uppstickare konkurrera ut etablissemangets megafoner, säger Almqvist på Exakt24:s hemsida.

Du kan följa Exakt24:s arbete på deras hemsida och facebooksida.

 

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Någon mer än jag som får “Hallå där! Är du säker på att du vill fortsätta?
  Det kan vara riskabelt att besöka https://www.exakt24.se/” vilket jag givetvis ignorerar.

  Är det månne ett försök att minska sidans läsare, eller har den inte ett säkert system?

  Efter de senaste drevet mot de som vågar tala klarspråk som ju drabbade förre Scania chefen så antar jag att etablissemanget ökar i sin kamp mot yttrandefrihet i fåfängt hopp om att folkflertalet ska förlora sitt intresse.

  Tvärtom borde de lärt av historien att det får motsatt effekt.

  Jag ser fram till en total krasch före valet 2022 så väljarkåren vaknar och Sverige 2.0 kan växa fram.

Allt färre skånska kommuner firar Lucia – men Staffanstorp går mot strömmen

INRIKESDet blir allt färre kommuner i Skåne som har ett traditionellt Luciatåg med framröstad Lucia. En av kommunerna som i år slopade det traditionella svenska Luciafirandet är Hörby, trots att kommunen är SD-ledd. Däremot var en annan kommun, Staffanstorp, minst lika tydlig i sitt ställningstagande, fast i motsatt riktning. Där säger den kulturpolitiskt ansvariga nämndordföranden att det är viktigt att gemensamt värna de svenska kulturtraditionerna.

Stefan Torssell vill se en oberoende, internationell utredning om M/S Estonia

KULTURDet har med dryga två månaders marginal gått 25 år sedan Estoniakatastrofen, och någon slutgiltig förklaring till hur förlisningen kunde ske finns ännu inte. Nu vill Estlands regering utreda händelseförloppet på nytt. Debattören och författaren Stefan Torssell, som givit ut en bok om förlisningen, är positiv till initiativet, men menar att också en oberoende, internationell utredning måste tillsättas.

Hovrätt friar ensamkommande för våldtäkt

Göta hovrätt friar en så kallad ensamkommande från Afghanistan för den våldtäkt han enligt åklagaren begått på Sveriges nationaldag den 6 juni. En oenig hovrätt ger Örebro tingsrätt bakläxa och menar att bevisningen inte räcker för en fällande dom.

Penningpolitiken spetsas till – räntan kan höjas till 0 procent

ANALYSDen 18 december har Riksbankens direktion sitt nästa penningpolitiska möte. Sannolikt avslutas då det ganska oortodoxa och outredda vågspelet med negativ reporänta i Sverige. Många finansstrateger på de svenska storbankerna uttalade sig tämligen tvärsäkert om att vi inte skulle få någon höjning av räntan i år, efter det förra penningpolitiska mötet i september, då Riksbanken behöll minusräntan på -0,25 procent. På senare tid har dock tonläget ändrats påtagligt och allt fler börjar svänga i retoriken inför det beslut som kommer nästa vecka.

Pojke HMF-åtalad för Spotifylista

INRIKESEn pojke åtalas för hets mot folkgrupp på grund av en Spotifylista med namnet ”Vit makt, n*gerslakt”. Listan namngav han 2018, då han var 15 år gammal. Det är första gången som någon åtalas på grund av en titel på en musiklista på streaming­tjänsten. Spotify, som inte säger sig censurera sin tjänst även om visst material skulle kunna uppfattas som stötande, har trots det genom åren raderat många artister och podcasts på just de grunderna.

Hultqvist: Folket ska lita på statsmakten – vill ha ny myndighet för psykologiskt försvar

INRIKESFörsvarsminister Peter Hultqvist (S) vill att Sverige inför en ny myndighet för psykologiskt försvar för att skydda sig från aktivitet i sociala medier och förkunna för medborgarna ”vad som gäller”. Det säger han i en intervju med SR Ekot.

Stockholms domprost stöttar böneutrop i norrländsk landsortskyrka – gillar även islamister på Facebook

INRIKESLördagen den 7 december hölls en interreligiös konsert i en kyrka i Korpilombolo i Norrbotten. Konserten innehöll bland annat muslimska böneutrop, något som den lokale prästen såg som en viktig värdemarkör i kyrkans mångfaldsarbete. Konserten fick dessutom moralisk uppbackning av Stockholms domprost Hans Ulfvebrand, som efter granskning från Nya Tider visar sig gilla den islamistiska organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa, ledd av den kvinnofientlige islamisten tillika före detta miljöpartisten Yasri Khan.

Inget veto mot förslagen chock­höjning av Sveriges EU-avgift

INRIKESNär EU beslutar om unionens långtidsbudget för 2021-2027 förväntas en radikal höjning av Sveriges EU-avgift. Förslaget är att Sveriges EU-avgift ökar med omkring 15 miljarder, vilket är en höjning med 40 procent. Den nya rekordstora EU-avgiften förväntas vara omkring 55 miljarder kronor per år.

Gå till arkivet

Send this to a friend