Skip to Content

Expressen-journalisten David Baas tycker att det är etisk journalistik att ringa upp personers arbetsgivare för att informera om deras åsikter i ett försök att få dem sparkade. Foto: Nya Tider/Privat

Expressen: ”Vi har kontaktat din arbetsgivare”

Expressens journalist David Baas kontaktade nyligen medborgarjournalisten Bechir Rabani för att informera att han har kontaktat Rabanis arbetsgivare och berättat om hans "sidoverksamhet". Under dagen publicerade Expressen även en artikel där de avslöjar var Rabani arbetar. Samtidigt anklagar Expressen alternativ media för "oetiska metoder".

Publicerad: 21 april, 2017, 16:43

 • Svenska

Läs även

Under flera veckor har det drevats mot Nya Tider och mot medborgarjournalister inom gruppen Megafonerna och då särskilt mot Megafonernas grundare, Bechir Rabani, och Nya Tiders viceredaktör Sanna Hill. Mediekoncernen Bonnier satte press på Bokmässan att de måste porta Nya Tider till hösten, efter att de hävdat att en ”hatfilm” spelats in där Rabani knackar på hos Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, en aktion där Sanna Hill var med som observatör.

David Baas får lön från Expressen, men arbetar nära Expo där han tidigare var medarbetare. Foto: Nya Tider

David Baas får lön från Expressen, men arbetar nära Expo där han tidigare var medarbetare. Foto: Nya Tider

Rabani ville få svar på varför Expressen hängde ut Granskning Sveriges Fabian Fjälling med namn och bild när han önskade vara anonym, men Mattsson ville inte öppna dörren.

Under dagen kontaktade Expressens journalist David Baas Rabani för att berätta att han har letat rätt på och kontaktat Rabanis arbetsgivare för att informera om vilka slags ”åsikter” han står för och vad han skriver på sociala medier.

”Jag har pratat med chefen för den förvaltning som ansvarar för detta o han säger att kommunen nu tittar närmare på din sidoverksamhet (bland annat Megafonerna och vad som uppmärksammats att du skrivit i sociala medier). Chefen menar att det du gett uttryck för inte är förenligt med kommunens värdegrund + att man tittar på om man ska vidta nån slags arbetsrättslig åtgärd.”, skriver David Baas i ett meddelande på Facebook.

Bechir Rabani. Foto: Nya Tider

 

Baas vill även att Bachir Rabani ska kommentera det hela, varpå Rabani svarar att han inte tänker göra det, och att ”kampen mellan David och Goliat aldrig varit så tydlig som nu”. Han skriver även att ”må den ärligaste mannen vinna”.

Under dagen gjorde även Expressen Bechir Rabanis arbetsplats offentlig i en artikel på hemsidan.

Nya Tiders viceredaktör Sanna Hill säger att det är Expressen som står för hoten och hatet, och att det blir extra tydligt när man ser hur de vill tysta och skrämma oliktänkande:

– Här ser man vilka det egentligen är som står för oetiska, tvivelaktiga journalistiska metoder. Eftersom Bonnier dominerar mediemarknaden kan de göra lite som de vill utan att bli ifrågasatta, detta samtidigt som de anklagar andra för oetiska metoder. I detta fall är det tydligt att de vill skrämma en medborgare till tystnad, säger Hill.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • pm

  Hålla god ton när man kommenterar expressen?
  Omöjligt!

  • latmask

   Skriv syrligt och sarkastiskt men inga hot och inga svordomar. Lär av alternativmedia.

   • pm

    Tycker att jag fått fram vad jag tycker om avvarten till trycksak ändå.

 • Jack J. Lumbherr

  Förstår att fegisen Baas omger sig med livvakt mobbare med obefintligt axelparti brukar göra så dock brukar dom alltid stå väldigt ensamma förr eller senare.

  • Erik Marlandson

   En ynklig fotsoldat i Mattssons lilla åsikts arme

 • KrugalSvylse

  1) Expressen gör hembesök hos medborgarjournalisten Fabian Fjälling för att ”ställa frågor” med det uppenbara syftet att skrämma honom till tystnad. Medborgarjournalisten riskerar svåra efterverkningar yrkesmässigt och socialt, vilket Expressen förstås vet om.

  2) En annan medborgarjournalist, Bechir Rabani, gör då hembesök hos Expressens journalist samt dennes chefredaktör i syfte att problematisera denna arbetsmetod. Han är inte ett dugg hotfull eller ens otrevlig, men tycker att andra ska göra samma sak för att få journalisterna att tänka till om denna metod verkligen är acceptabel journalistik. Expressens personal riskerar rimligen inga som helst yrkesmässiga eller sociala efterverkningar.

  3) Expressen klagar högljutt över denna arbetsmetod, men bara då den används mot dem, och ljuger hejvilt om att Nya Tider (vars viceredaktör varit perifert inblandad i hembesöken hos dem) på något vis ställt sig bakom ”hotfulla” metoder. ”Hotet” var att människor skulle söka upp dem för att ställa frågor. Bonniermedia sätter igång ett drev mot Bokmässan. Samtidigt som man ljuger och hetsar mot Nya Tider orerar man om journalistisk etik.

  4) Nya Tider, Bechir Rabani med flera pekar ut Expessens hyckleri i egna artiklar.

  5) Expressen, som tyckte att det var hemskt att bli uppsökta i sina hem av människor som ville ställa frågor, snokar då rätt på Bechir Rabanis arbetsgivare och försöker få honom avskedad från sitt arbete, samtidigt som man hänger ut denne palestinske invandrare som högerextremist.

  Vi pratar om en nivå av hyckleri som inte ens borde vara möjlig.

  • Bossebuss

   Bra redogörelse! Så precis är det och den som inte kommer förlora på det är tidningen Nya Tider. Vi kan bara hoppas att antalet prenumeranter kraftigt kommer öka efter en så uppenbar diskriminering av den verklighet som allt fler svenskar idag tvingas leva i, men som dom etablerade journalisterna valt att undvika genom sitt ”enskilda” boende på Södermalm, där runt 70 % av dem bor, träffas, umgås, festar och passar varandras barn mm.

   Dom har inte en aning om den verklighet som alla vi andra lever i och när vi berättar om detta så stämplas vi med en massa förnedrande epitet och skandaliseras. T.o.m. förlora våra jobb ser de till att vi utsätts för som en ren hämnd för att skrämma andra till tystnad. Men det är inget nytt, för så gjorde man redan i slutet av 90-talet då någon vågade avslöja den verklighet och de konsekvenser som massinvandringen medförde redan då. Jag var bara ett av dessa tidigare ”offer” som på lögnaktiga och osakliga grunder helt olaglig förlorade mitt jobb som jag klanderfritt skött i många år, bara därför jag sakligt hade redogjort för effekten av den förda migrationspolitiken i en insändare.

  • Parsifal

   Ett dödligt skadat djur som gör ett sista desperat utfall. Den liknelsen använde Julia Caesar i sitt senaste Pod-radioprogram.

  • Nisse i Hökarängen

   Man måste typ lida av någon form av personlighetsstörning och hata samhället för att få jobba hos Mattsson & co.

 • KrugalSvylse

  Än märkligare måste man älska HBTQ och feminism *samtidigt* som man accepterar islamistisk erövring, separata badtider, kvinnor klädda i tält och så vidare. För deras kultur är berikande men vår traditionella kultur är förtryckande. #PKlogik

 • Malmö-pravda

  Om någon för 40 år sedan presenterat en framtidsbild kring 2015-20, exakt som den vi nu har, ja då hade vederbörande avfärdats som sinnessjuk.
  Det riktigt jävliga ligger dock framför oss, eller rättare våra barn och barnbarn.
  Själv önskar jag att så många föräldrar som möjligt av de ansvariga för detta elände kommer till insikt innan de lämnar jordelivet om att de kvaddade sina egna barns framtid, det unnar jag dem varmt.

  • Erik Marlandson

   Sverige är det nya Libanon.

  • Bossebuss

   Ja, du detta skedde redan i börja av 90-talet och har fortsatt allt sedan dess och bara blivit värre och värre. Så våra politiska ”samhällsbildare” har i alla dessa år varit så skitnödiga med att få tyst på den verklighet som dom så helhjärtat skapat och stödjer att de inte dragit sig för att begå rena lagbrott mot den egna befolkningen och uppenbart brutit mot både svenska lagar och de mänskliga rättigheter och konventioner som de ju säger sig ha skrivit under på i FN och påstår är tvingade att följa. Men det vi ser dagligen att dessa konventioner inte är mycket värda, inte ens pappret de är skrivna på.

   • Richard Larsson

    Jag anser det började i slutet på sextiotalet. Arbetskraftinvandring, när den fungerade, vem gynnade den?

    Om Sverige inte haft denna invandring hade vi haft större tryck på teknikutveckling och automatisering. Detta tillsammans med våra naturresurser hade kunnat skapa något riktigt bra.

 • Sinclair Fjodorevski

  Jag skulle inte våga vara livvakt åt den pajasen.

 • Dacke

  Mönstret känns igen och arbetsmetoderna är välkända och är symtomatiska för alla vänsterdiktaturer. Motiveringarna är exakt samma som Expressen använder sig av d.v.s. hot om att, ”se till att han sparkas från jobbet” om han inte ”kryper till korset” och bekänner att han hade fel. Givetvis är det inte tillåtet för den alternativa median att använda sig av samma metoder, då det skulle ”strida” emot yttrande/åsiktsfriheten. Om nu någon av vår alternativa media skulle göra det är det ett ”påhopp” på de demokratiska spelreglerna.

 • lundabo58

  Ni får ju varna innan ni chockar oss läsare med en bild på David Baas.

  • latmask

   Inte för att jag vet om det hjälper, men Expressen skulle behöva en verklig avBaasning.

 • lundabo58

  Bäst av allt var ändå när regering och pk-media hade mage att ”förfasa sig” över gruppvåldtäkter i Indien, men fick mothugg av en indisk minister, som påpekade att Sverige faktiskt hade fler våldtäkter per capita.

  • Erik Marlandson

   Skrattfest i hela världen över ”Sverigebilden” som krackelerar allt mer.

   • Nisse i Hökarängen

    Ja, det är inte bara när det gäller invandringen som Sverige krackelerar.

 • Jag förstår inte

  Jag förstår inte …

  Varför väljer Expressen rubriken ”Man bakom hatkampanj jobbar med flyktingbarn”.
  Var finns hatet? Jag har tittat på filmerna, läst det flesta inläggen och det flesta kommentarerna men ingenstans hittar jag något att förknippa med HAT. Är jag blind eller dum, kanske båda delarna?

  Rubriksättare kommer nog inte någonsin få nobelpriset i litteratur för sina bravader i att få folk att klicka. Rätt eller fel, men jag har personligen konstaterat att ju mer galen en artikel eller ett inlägg är desto sämre sämre formulering på rubriken.

  ”Man bakom hatkampanj jobbar med flyktingbarn” – vem har bestämt att det är en hatkampanj? Var är faktarutan som definierar vad hat är. Att vi alla som människor har en reptil och ärt-hjärna är det flesta nog ense om. Själv har jag i affekt flera gånger bildligt talat velat ”strypa” mina barn efter att de hittat på bus och dumheter men faktiskt inte gjort det bokstavligt talat.

  Med ett mångkulturellt samhälle kommer en förändring av språket och sättet att uttrycka sig, som för, den äldre generationen kan låter mer bryskt än vad det egentligen är. Fråga en amerikan vad han egentligen tycker om att svenskar ränner runt och säger f*ck i parti och minut.

  Jag har haft äran att träffa Bachir Rabani irl, eller i verkligheten som jag som 50-årig gubbe säger och det är en trevlig man att prata med. Minns när vi talade om araber och deras sätt att göra affärer på. Innan vi fick näringsidkare med arabiskt ursprung betalade jag som svensk fullt pris utan att pruta – idag blir samma arabiska butiksägare ibland lite sura om jag vill pruta och då svarar jag snabbt att ”det är ni från östern som lärt oss svenska det så det är bara att gilla läget”.

  Jag kan inte se eller hitta något om att Bachir Rabani hatar någon eller vill döda någon. Inte heller finner jag något belägg för att han är ofelbar, ty det är ingen av oss. Ibland, med ett leende på mina läppar, läser jag han inlägg en och till och med två gånger, av den anledningen att han ibland skriver som han talar och ibland missar ett komma och dessutom särskriver, vilket i sin tur gör att jag ibland tolkar det som skrivs lite galet.

  Som en intresserad person brukar jag oftast läsa saker som inte stämmer överens med min egen uppfattning flera gånger och jag gör det för att förvissa mig om att jag fattat allt som skrivs. Dessutom brukar jag snabbt jämföra olika skribenters åsikter med mina egna.

  Det som gör mig mest ledsen i detta som pågår nu är att Bachir Rabani skall hängas, eller som vi i Sverige gjorde förr, brännas på bål (bildligt talat i detta fall) för att han nyttjar bland det finaste vi har nämligen yttrandefriheten.

  De medier som verkligen vill slå ett slag för yttrandefriheten borde skämmas med anledning av hur det själva väljer att använda yttrandefriheten. Inte alla, men tillräckligt många journalister, missbrukar den möjlighet de har med källskydd och den möjlighet de har att nå ut till miljontals människor med ett knapptryck.

  Att kontrollera fakta och källans trovärdighet är idag viktigare än någonsin – ett knapptryck kan förstöra en människas liv på några få timmar och med all makt kommer också ett ansvar, att veta och förstå konsekvenserna för alla inblandade.

  Bakom varje rättighet (yttrandefriheten) finns en skyldighet men det glömmer alltför många, både journalister och vanligt folk. Ge Bachir Rabani en chans, låt honom komma till tals, bemöt honom och andra som har ”avvikande” åsikter med respekt. Sätt inte epitet och etiketter till höger eller vänster på allt och alla bara för att de inte ”tycker som du”.

  Hat är ett starkt ord och helt ärligt tror jag inte Bachir Rabani hatar någon – han kan på sin höjd tycka illa om saker och ting men hat, nej, det känns inte så. Tyvärr Expressen och alla andra medier – ingen av er har sanningen, ingen av er kommer någonsin uppleva Utopia. Ingen av oss kommer att få leva i en rättvis värld där alla delar lika. En del av ekvationen är ju att den som har mindre vill sporras att få mer, till vis del. en del av dessa personer blir idrottare med en sjuhelsikes tävlingsinstinkt och andra blir, som Bachir Rabani , medborgarjournalist, skriver och står för sin åsikt och jag kan nästan garantera utan att veta, att om någon sakligt argumenterar för sin sak, så kommer Bachir Rabani att utan omsvep erkänna att han hade fel och be om ursäkt.

  Dock, som avslutning, kan jag inte låta bli att ställa frågan om varför det var relevant att kontakta en privatpersons arbetsgivare och berätta för denna om en anställd som bedriver hat på nätet. Är Jag förstår inte …

  Varför väljer Expressen rubriken ”Man bakom hatkampanj jobbar med flyktingbarn”.
  Var finns hatet? Jag har tittat på filmerna, läst det flesta inläggen och det flesta kommentarerna men ingenstans hittar jag något att förknippa med HAT. Är jag blind eller dum, kanske båda delarna?

  Rubriksättare kommer nog inte någonsin få nobelpriset i litteratur för sina bravader i att få folk att klicka. Rätt eller fel, men jag har personligen konstaterat att ju mer galen en artikel eller ett inlägg är desto sämre sämre formulering på rubriken.

  ”Man bakom hatkampanj jobbar med flyktingbarn” – vem har bestämt att det är en hatkampanj? Var är faktarutan som definierar vad hat är. Att vi alla som människor har en reptil och ärt-hjärna är det flesta nog ense om. Själv har jag i affekt flera gånger bildligt talat velat ”strypa” mina barn efter att de hittat på bus och dumheter men faktiskt inte gjort det bokstavligt talat.

  Med ett mångkulturellt samhälle kommer en förändring av språket och sättet att uttrycka sig, som för, den äldre generationen kan låter mer bryskt än vad det egentligen är. Fråga en amerikan vad han egentligen tycker om att svenskar ränner runt och säger f*ck i parti och minut.

  Jag har haft äran att träffa Bachir Rabani irl, eller i verkligheten som jag som 50-årig gubbe säger och det är en trevlig man att prata med. Minns när vi talade om araber och deras sätt att göra affärer på. Innan vi fick näringsidkare med arabiskt ursprung betalade jag som svensk fullt pris utan att pruta – idag blir samma arabiska butiksägare ibland lite sura om jag vill pruta och då svarar jag snabbt att ”det är ni från östern som lärt oss svenska det så det är bara att gilla läget”.

  Jag kan inte se eller hitta något om att Bachir Rabani hatar någon eller vill döda någon. Inte heller finner jag något belägg för att han är ofelbar, ty det är ingen av oss. Ibland, med ett leende på mina läppar, läser jag han inlägg en och till och med två gånger, av den anledningen att han ibland skriver som han talar och ibland missar ett komma och dessutom särskriver, vilket i sin tur gör att jag ibland tolkar det som skrivs lite galet.

  Som en intresserad person brukar jag oftast läsa saker som inte stämmer överens med min egen uppfattning flera gånger och jag gör det för att förvissa mig om att jag fattat allt som skrivs. Dessutom brukar jag snabbt jämföra olika skribenters åsikter med mina egna.

  Det som gör mig mest ledsen i detta som pågår nu är att Bachir Rabani skall hängas, eller som vi i Sverige gjorde förr, brännas på bål (bildligt talat i detta fall) för att han nyttjar bland det finaste vi har nämligen yttrandefriheten.

  De medier som verkligen vill slå ett slag för yttrandefriheten borde skämmas med anledning av hur det själva väljer att använda yttrandefriheten. Inte alla, men tillräckligt många journalister, missbrukar den möjlighet de har med källskydd och den möjlighet de har att nå ut till miljontals människor med ett knapptryck.

  Att kontrollera fakta och källans trovärdighet är idag viktigare än någonsin – ett knapptryck kan förstöra en människas liv på några få timmar och med all makt kommer också ett ansvar, att veta och förstå konsekvenserna för alla inblandade.

  Bakom varje rättighet (yttrandefriheten) finns en skyldighet men det glömmer alltför många, både journalister och vanligt folk. Ge Bachir Rabani en chans, låt honom komma till tals, bemöt honom och andra som har ”avvikande” åsikter med respekt. Sätt inte epitet och etiketter till höger eller vänster på allt och alla bara för att de inte ”tycker som du”.

  Hat är ett starkt ord och helt ärligt tror jag inte Bachir Rabani hatar någon – han kan på sin höjd tycka illa om saker och ting men hat, nej, det känns inte så. Tyvärr Expressen och alla andra medier – ingen av er har sanningen, ingen av er kommer någonsin uppleva Utopia. Ingen av oss kommer att få leva i en rättvis värld där alla delar lika. En del av ekvationen är ju att den som har mindre vill sporras att få mer, till vis del. en del av dessa personer blir idrottare med en sjuhelsikes tävlingsinstinkt och andra blir, som Bachir Rabani , medborgarjournalist, skriver och står för sin åsikt och jag kan nästan garantera utan att veta, att om någon sakligt argumenterar för sin sak, så kommer Bachir Rabani att utan omsvep erkänna att han hade fel och be om ursäkt.

  Hatbrott är straffbart, så vitt jag vet och har man bedrivit ”hatkampanj” så är väl det också straffbart? Är Bachir Rabani dömd eller polisanmäld för något hatbrott? Det mest uppseendeväckande tycker jag är att journalisten i sitt sms skriver ”Hej! Jag vill inte skrämmas” vilket är för mig lika korkat som att någon säger till mig att ”du kan lita på mig”. I båda fallen hade jag blivit upprörd för vem bestämmer hur jag uppfattar vad du säger och är det dessutom så att du vet att berätta för mig att du INTE vill skrämma mig är du i min värld lika korkad som dem som skriver ”billigare vid snabb affär” i sina blocket-annonser, du har redan talat om att du vet att det du skriver är ”att hoppa i galen tunna”.

  Jag ansvarar bara för vad jag säger – inte för vad du fattar!

 • Nu blev det rätt :-)

  Jag förstår inte …

  Varför väljer Expressen rubriken ”Man bakom hatkampanj jobbar med flyktingbarn”.
  Var finns hatet? Jag har tittat på filmerna, läst det flesta inläggen och det flesta kommentarerna men ingenstans hittar jag något att förknippa med HAT. Är jag blind eller dum, kanske båda delarna?

  Rubriksättare kommer nog inte någonsin få nobelpriset i litteratur för sina bravader i att få folk att klicka. Rätt eller fel, men jag har personligen konstaterat att ju mer galen en artikel eller ett inlägg är desto sämre sämre formulering på rubriken.

  ”Man bakom hatkampanj jobbar med flyktingbarn” – vem har bestämt att det är en hatkampanj? Var är faktarutan som definierar vad hat är. Att vi alla som människor har en reptil och ärt-hjärna är det flesta nog ense om. Själv har jag i affekt flera gånger bildligt talat velat ”strypa” mina barn efter att de hittat på bus och dumheter men faktiskt inte gjort det bokstavligt talat.

  Med ett mångkulturellt samhälle kommer en förändring av språket och sättet att uttrycka sig, som för, den äldre generationen kan låter mer bryskt än vad det egentligen är. Fråga en amerikan vad han egentligen tycker om att svenskar ränner runt och säger f*ck i parti och minut.

  Jag har haft äran att träffa Bachir Rabani irl, eller i verkligheten som jag som 50-årig gubbe säger och det är en trevlig man att prata med. Minns när vi talade om araber och deras sätt att göra affärer på. Innan vi fick näringsidkare med arabiskt ursprung betalade jag som svensk fullt pris utan att pruta – idag blir samma arabiska butiksägare ibland lite sura om jag vill pruta och då svarar jag snabbt att ”det är ni från östern som lärt oss svenska det så det är bara att gilla läget”.

  Jag kan inte se eller hitta något om att Bachir Rabani hatar någon eller vill döda någon. Inte heller finner jag något belägg för att han är ofelbar, ty det är ingen av oss. Ibland, med ett leende på mina läppar, läser jag han inlägg en och till och med två gånger, av den anledningen att han ibland skriver som han talar och ibland missar ett komma och dessutom särskriver, vilket i sin tur gör att jag ibland tolkar det som skrivs lite galet.

  Som en intresserad person brukar jag oftast läsa saker som inte stämmer överens med min egen uppfattning flera gånger och jag gör det för att förvissa mig om att jag fattat allt som skrivs. Dessutom brukar jag snabbt jämföra olika skribenters åsikter med mina egna.

  Det som gör mig mest ledsen i detta som pågår nu är att Bachir Rabani skall hängas, eller som vi i Sverige gjorde förr, brännas på bål (bildligt talat i detta fall) för att han nyttjar bland det finaste vi har nämligen yttrandefriheten.

  De medier som verkligen vill slå ett slag för yttrandefriheten borde skämmas med anledning av hur det själva väljer att använda yttrandefriheten. Inte alla, men tillräckligt många journalister, missbrukar den möjlighet de har med källskydd och den möjlighet de har att nå ut till miljontals människor med ett knapptryck.

  Att kontrollera fakta och källans trovärdighet är idag viktigare än någonsin – ett knapptryck kan förstöra en människas liv på några få timmar och med all makt kommer också ett ansvar, att veta och förstå konsekvenserna för alla inblandade.

  Bakom varje rättighet (yttrandefriheten) finns en skyldighet men det glömmer alltför många, både journalister och vanligt folk. Ge Bachir Rabani en chans, låt honom komma till tals, bemöt honom och andra som har ”avvikande” åsikter med respekt. Sätt inte epitet och etiketter till höger eller vänster på allt och alla bara för att de inte ”tycker som du”.

  Hat är ett starkt ord och helt ärligt tror jag inte Bachir Rabani hatar någon – han kan på sin höjd tycka illa om saker och ting men hat, nej, det känns inte så. Tyvärr Expressen och alla andra medier – ingen av er har sanningen, ingen av er kommer någonsin uppleva Utopia. Ingen av oss kommer att få leva i en rättvis värld där alla delar lika. En del av ekvationen är ju att den som har mindre vill sporras att få mer, till vis del. en del av dessa personer blir idrottare med en sjuhelsikes tävlingsinstinkt och andra blir, som Bachir Rabani , medborgarjournalist, skriver och står för sin åsikt och jag kan nästan garantera utan att veta, att om någon sakligt argumenterar för sin sak, så kommer Bachir Rabani att utan omsvep erkänna att han hade fel och be om ursäkt.

  Dock, som avslutning, kan jag inte låta bli att ställa frågan om varför det var relevant att kontakta en privatpersons arbetsgivare och berätta för denna om en anställd som bedriver hat på nätet.

  Hatbrott är straffbart, så vitt jag vet och har man bedrivit ”hatkampanj” så är väl det också straffbart? Är Bachir Rabani dömd eller polisanmäld för något hatbrott? Det mest uppseendeväckande tycker jag är att journalisten i sitt sms skriver ”Hej! Jag vill inte skrämmas” vilket är för mig lika korkat som att någon säger till mig att ”du kan lita på mig”. I båda fallen hade jag blivit upprörd för vem bestämmer hur jag uppfattar vad du säger och är det dessutom så att du vet att berätta för mig att du INTE vill skrämma mig är du i min värld lika korkad som dem som skriver ”billigare vid snabb affär” i sina blocket-annonser, du har redan talat om att du vet att det du skriver är ”att hoppa i galen tunna”.

  Jag ansvarar bara för vad jag säger – inte för vad du fattar!

 • Jädra rötägg dessa vidriga journalister.

 • Ynity

  Här gör Bechir Rabani från Megafonerna hembesök hos trollfabriken Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och hos reportern Diamant Salihu.
  https://youtu.be/HUM2pAjJOWg

 • Deus Vult

  Precis, tala om för oss vad vi ska tycka är ”normalt”.

  • latmask

   Det är vad folkuppfostrare är till för.

 • Det är extremt obehagligt att få hembesök av dessa diktaturens kreatur. Jag har aldrig blivit polisanmäld, än mindre dömd i domstol för någonting. Säkert något jag delar med de flesta andra olycksbröder och systrar. Varför skulle vi öppna dörren för? Dom är uppbackade av hela systemet. Vi har få eller ingen som stöttar oss. Det handlar inte om granskning. Det har det aldrig gjort. Bara ett rent svepskäl för public shaming. Frågan är vad som är värst. Att bli av med jobbet eller drabbas av ren terror från vänsterns fotsoldater som den unga lärarinnan Ulrika? Vi har inte begått några polisiära brott. Blott rena tankebrott men det är ju en helt annan sak. Har sett videon som Bechir och Sanna gjort. Kan inte minnas något hotfullt eller hatfullt alls. Tvärtom var den gjord med glimten i ögat.
  Ändå kan jag skämmas lite grann för att jag inte öppnade när Haschberg ringde på. Men när jag sedan tänker på att jag inte har hela systemet bakom mig som Mattsson och Salihu, så försvinner den känslan ganska snabbt.

 • Max Payne

  Att Expressen slåss ohederligt, det vet vi sedan länge tillbaka. Vi alla minns den uthängning av en pensionär, och hur deras journalister ”råkade blanda ihop” kommentarer… Med andra ord, de hängde fel kommentar på stackars Jim Olsson. Sen försökte han få upprättelse, till och med genom att stämma tidningen. Men utgången var uppenbart politisk, den så kallade ”juryn” hade bestämt sig på förhand att fria.

  Och det frossade ”redaktör Thomas Mattsson” i. Så gör ingen stor man, sådant gör bara en ynkrygg. För massmedia är verkligen som Rabani säger, en modern tids ”Goliat”, och Mattsson har hur många anhängare som helst att skicka ut. Däribland då den omåttligt oförskämde David Baas.

  Men vi har ändå ett trumfkort, och det kan massmedia ALDRIG ta ifrån oss. Det är vi som har pengarna, det är vi som avgör om vi vill köpa skräpet. Om vi bojkottar GT, Expressen, Dagens Nyheter, med flera, får de snart problem. Ja, de kan få presstöd, men när inte ens det hjälper? Ägarna vill tjäna pengar, det gör de inte, om vi bojkottar tidningarna.

 • Bjart_S

  Dette er den utrolige historien om et land som blir förstört av egen ”elite” og dennes fölgere! Sannolikt finnes det ikke noen land i verden som har blitt förstört av egen befolkning på så kort tid!!!

 • Bengt

  Jag hoppas verkligen att ni på Nya Tider inte ger upp utan står upp mot de hot och det hat ni utsätts för.
  Ni behövs i det sverige vi har idag, och ni har ett stort stöd av folket, även om många inte vågar säga det högt.

  • Bertil Andersson

   Väl talat!

 • Bossebuss

  Detta visar bara hur ömhudade och fega våra etablerade, och av Bonniers stödda journalister är. När de för en gångs skull får smaka på sin egen medicin, då gråter de högljutt och klagar och lever rövare i media och ser till att få möjlighet av sina kollegor att upplåta sändningsutrymme i SVT 1 Kultur för att kunna få sända en filmserie som handlar om det ”hat” de påstår sig var utsatt för av oss – och det på bästa sändningstid.

  Vad de inte begriper, är att det är de själva som är orsak till detta påstådda ”hat”. Utsätter man människor för systematisk åsiktsförtryck, mediediskriminering, censur och politiskt korrekta vinklingar så är det klart att folk reagerar. Visst, det finns de av oss som blivit så förbittrade, men som inte har ”språkets fulla begåvning” och därför uttrycker sig klumpigt och i vissa fall rent opassande. Men vad väntar sig dessa ömhudade journalister? Alla är inte författare eller proffsskribenter som dom. Alla har inte tillgång till de medieplattformar som dom har. Det är klart att folk blir förbannade och uppretade när de hindras från att t ex få komma med repliker eller kommentarer på fullständigt grundlösa anklagelser om rasism, främlingshat och islamofobi när det är detta dom utsätts för i etablerad media. Förbannade och irriterade hade nog journalisterna själva blivit om de utsatts för mindre. Det ser vi ju nu!

  Så sluta upp och klaga ni journalister! Det är ändå ingen som tycker synd om er, för det är patetiskt att lyssna på er, för vi anser att det är ert eget fel!! Behandla oss med den respekt vi förtjänar, för det har ju visat sig att det vi oftast påpekat i våra kommentarsfält ständigt har skett för era döva öron och ögon, men sedan visat sig vara helt rätt eftersom det är vi som får leva i det samhälle ni så helhjärtat och okritiskt ger ert stöd åt.

  Var inte så förbaskat verklighetsfrämmande! Kom ner på jorden bland alla oss andra! Se er omkring, lyssna på vad vi har att säga och respektera det vi skriver om, och ”inseglet” kommer att lyftas från era blinda ögon och vaxpropparna i era döva öron kommer att upplösas! Ni har själva skapat den bitterhet som ni nu klagar så högljutt över och det ni nu själva fått smaka på. Lev upp till ert journalistuppdrag, ett uppdrag som skulle ha varit att försvara den lilla människan mot makten och inte som ni gör – försvara makten mot den lilla människa. För det är precis det ni håller på med och det kallas för ett svek, ett förräderi och inget annat.

 • Parsifal

  Hur ser Expressens värdegrund ut egentligen? Är det ändamålet helgar medlen?

  • latmask

   Det är bara bra att Expressen hänvisar till den s k värdegrunden som i o f s är mycket oklart definierad (en uppsättning tillåtna och påbjudna åsikter, föreslår jag). Här ser man dock tydligt varför den är uppfunnen samt hur den används.
   Man kan kringgå en massa besvärliga lagar, t ex LAS, för att snabbt bli av med oppositionella eller obekväma anställda.

  • RollingHand

   Expressens värdegrund?
   Den är ”Vi har alltid rätt och skulle vi ha fel så har vi ändå rätt!”

 • streetglide66

  Vilka är Bonnier? Kan man ta fram dom i ljuset? Vore bra att få bild el bilder på dessa herrar!? El hens! Kämpa på nya tider! Sanningen segrar alltid!.

 • Andre´Kristian

  Helt klart ett fall av ett nytt slags psykologisk utpressning där man via högst utomparlamentariska metoder och helt i strid med vad som gängse betraktats som journalistikens hederskodex, söker avskräcka en meningsmotståndare från vidare oppositionell verksamhet. MSM har paradoxalt nog slagit in spikarna i sina egna kistor och det uppenbara förakt för att bedriva en objektiv och seriöst saklig nyhetsförmedling samt deras gemensamma roll som genompolitiserade, korrupta organ för den globalistiska marionettregeringen, har med all önskvärd tydlighet exponerat den totala avsaknaden av tillförlitlighet. Den tredje statsmakten har i sanning prostituerat sig och verkar uteslutande som det boreala kalifatets koranbefrämjande konspiratörer.
  Andreas.
  PS. disqus_oNj5hfVip2 – this is for You 😉
  https://uploads.disquscdn.com/images/edd6728b1e06e97ba338dd6467708fceba1a287f5608d73f2585b2b4720f0477.jpg

 • Perq Elest

  Viktigt att utreda hatmedias eventuella uppdragsgivare. OM det har kopplingar till riksdag och regering. Är på det viset så styrs Sverige som Turkiet som får en diktator medans övriga tittar på. De som tycker annolrunda är statens fiender.

 • Nisse i Hökarängen

  Det är bara att konstatera hatet i David Baas ögon. Såna som han är och förblir ett hot mot demokratin och borde istället tillsammans med Researchgruppen placeras i ett interneringsläger på typ Guantanamo där han hör hemma.

 • Nisse i Hökarängen

  Jag hoppas innerligt att den feministiska humanitära stormakten krossas och raseras i rask takt för alla vanliga medborgares bästa.

 • Ingvar

  David Baas är en riktig DDR-Kommunist. De jobbade precis på samma sätt.

 • RollingHand

  Sättet att agera på, dvs man går på och meddelar arbetgivaren är i stort sett identiskt med hur man gjorde med de som ”tyckte fel” i gamla DDR.
  Nu är det väl knappast en nyhet att Sverige alltmer går i DDR-riktning, möjligen att media ännu inte fattat det?
  Men vidrigt beteende är det under alla omständigheter, det tyder på en enorm rädsla för sanningen inom media!

 • Nisse i Hökarängen

  Den Feministiska Humanitära stormakten Sverige 2017 har mer eller mindre krackelerat.

Elpriserna skenar – leveransproblem gör sommarelen lika dyr som under vintern

ANALYSElpriserna har rusat till för årstiden extrema nivåer, i huvudsak för elkunderna i mellersta och södra Sverige. I norra Sverige ligger elpriset på betydligt mera beskedliga nivåer. Skillnaden uppgår vissa dagar till flera hundra procent. Bakom situationen ligger en ogenomtänkt energipolitik i stort, där avvecklingen av kärnkraft är en huvudingrediens. Men också brister i utbyggnaden av kraftnätet, särskilt i södra Sverige, för att kunna omfördela el mellan olika delar av landet, spelar in.

Svensk sjukvård hårt drabbad – 200 000 operationer ställs in

INRIKESEn stor del av de som smittats med coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige är vårdpersonal, hela 10 300 i mitten av maj, rapporterade Folkhälsomyndigheten. Även om en stor majoritet av dessa endast fått lindriga symptom har det ändå inneburit ett stort personalbortfall från sjukvården. En effekt av detta är att Sveriges så kallade ”vårdskuld” – det vill säga antalet patienter i vårdkö – ökat kraftigt. Över 200 000 operationer kommer enligt Sveriges läkarförbund att ställas in under året.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Gå till arkivet

Send this to a friend