Facebook kovänder gällande viss censur. Foto: Pïxabay/Gerd Altmann

Facebook gör kovändning – tillåter inlägg om att coronaviruset kan ha tillverkats

Efter att den amerikanska presidenten Joe Biden nu kräver fortsatta utredningar gällande coronavirusets ursprung, då det misstänks kunna komma från ett laboratorium i Wuhan i Kina, har Facebook gjort en kovändning. Tidigare har man förbjudit användare på plattformarna man äger att påstå att viruset kan ha skapats artificiellt, men nu tillåter man det. I samma veva fortsätter man dock att stärka sitt arbete mot vad man kallar för ”desinformation” och planerar att sanktionera användare som ger uttryck för avvikande åsikter.

Under lång tid har Facebook straffat sina användare om dessa delat vad man kallat ”fake news” och ”desinformation” som gjorde gällande att coronaviruset var skapat i ett kinesiskt laboratorium i Wuhan. Man stödde sig på ”faktagranskare” med koppling till laboratoriet och kallade det för ”konspirationsteorier” när USA:s tidigare president Donald Trump tog upp det redan i 2020.

Men nu kommer Facebook inte längre att agera på inläggen som hävdar att viruset skapats eller släppts ut av människor efter att den amerikanska presidenten Joe Biden i onsdags beordrade amerikanska underrättelsetjänster att undersöka virusets ursprung. Undersökningen kommer efter att det klargjorts att man inte längre utesluter att viruset skulle vara skapat av Kina. Men trots detta kommer Facebook att fortsätta angripa avvikande åsikter än mer i framtiden säger jätteföretaget, som inte tillåter annat än den officiella bilden gällande Covid-19 pandemin och vaccinerna mot sjukdomen.

I kampen mot så kal­la­de ”falska nyheter” har Facebook tystat några av världens tyngsta, konservativa opinionsbildare. Helt utan att belägga att dessa skulle ha spridit oriktig information. Foto: Wikipedia / Anthony Quintano

Backar gällande inlägg om virusets ursprung

Fram tills nyligen togs inlägg som användare på Facebook lagt upp bort om dessa antydde eller sade att coronaviruset som härjar över världen hade sitt ursprung i institutet för virologi i den kinesiska staden Wuhan. Grunden för åsikterna och teorierna om en artificiell källa för viruset kom redan under 2020 när den dåvarande Trumpadministrationen och amerikanska underrättelseorganisationer pekade på kopplingen mellan flera omständigheter som gjorde det klart möjligt att viruset kunde ha skapats, modifierats eller släppts ut medvetet eller genom bristande säkerhet från det laboratorium i Wuhan där man forskade på specifikt coronavirus.

Som ett led i vad man kallar ”kampen mot desinformation” valde Facebook och flera andra större sociala medier att censurera och motverka individer, företag och till och med erkända massmedier som gick emot den bild som förmedlades av vänsterliberaler och WHO gällande virusets ursprung, precis som man angrep inlägg av Donald Trump som man ogillade.

Bland de drabbade fanns till exempel den ansedda tidningen New York Post som senast den 23 februari i år fick se en av sina opinionstexter borttagna. I texten klargjorde Steven W.Mosher att USA inte kunde lita på Kinas bortförklaringar gällande virusets uppkomst och spridning och kunde rationellt peka på en mängd omständigheter till varför den officiella historien sannolikt inte stämmer. Detaljer som att de djur man påstår skulle ligga till grund för viruset, som fladdermöss, inte sålts på marknaden som officiellt anklagas för virusets spridning eller att det vid flera andra laboratorium förekommit omfattande illegal försäljning av testdjur till matmarknader – även sådana som använts vid virologiska experiment – och mycket mer togs upp i texten. Allt på ett rationellt vis och dessutom uppbackat med sanningsenliga påståenden. Det kunde dock inte accepteras av Facebook.

Falsk information – tills Biden ändrat uppfattning. Bild: NY Post och Facebook

 

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Faktaruta:

En liten del av de många uttalanden och frågeställningar samt påståenden som Facebook inte tillåter gällande Covid-19. Flera av dessa är intressanta att föra fram då det inte råder konsensus kring dem, eller att det kan finnas grund att ifrågasätta den officiella bilden av dem. Till exempel anges antalet döda med Covid-19, inte av Covid-19 i Sverige. Att anta att den verkliga siffran döda av Covid-19 till slut kommer att revideras ned på grund av patienter som dött med sjukdomen, men egentligen av andra anledningar, är med andra ord logiskt, men tillåts inte av Facebook.

Påståenden som bagatelliserar allvaret av Covid-19, som:

Påståenden om att Covid-19 inte är farligare för människor än vanlig influensa eller förkylning.

Påståenden att ingen har dött av Covid-19.

Påståenden om att dödligheten för Covid-19 är densamma eller lägre än säsongsinfluensa.

Påståenden att det är mer sannolikt att dö av ett covidvaccin eller influensavaccin än Covid-19.

Påståenden att antalet dödsfall orsakade av Covid-19 är mycket lägre än den officiella siffran.

Påståenden att någon grupp är immun eller inte kan dö av Covid-19 eller att en specifik aktivitet eller behandling resulterar i immunitet.

Påståenden att Covid-19 inte kan överföras i vissa klimat, väderförhållanden eller platser.

Påståenden att bära ansiktsmask inte hjälper till att förhindra spridningen av Covid-19.

Påståenden att bärande av ansiktsmask kan göra bäraren sjuk.

Påståenden att social/fysisk distansering inte hjälper till att förhindra spridningen av Covid-19.

Påståenden om att Covid-19-vaccin dödar eller allvarligt skadar människor (såsom att orsaka blodproppar).

Påståenden att Covid-19-vacciner orsakar skadliga sjukdomar som ALS, multipel skleros, Covid-19, den nya Covid-19-varianten eller autism.

Påståenden att bygga immunitet genom att få Covid-19 är säkrare än att ta vaccinet.

Påståenden att Covid-19-vaccinet förändrar människors DNA.

Påståenden om att Covid-19-vacciner orsakar infertilitet, missfall eller sterilitet.

Påståenden att Covid-19-vacciner inte ger någon immunitet för människor.

Påståenden att Covid-19-vacciner inte är effektiva för att förhindra Covid-19.

Påståenden om att Covid-19-vacciner innehåller giftiga, förbjudna eller skadliga ingredienser, mikrochips, animaliska produkter eller något annat som inte finns på vacciningredienslistan.

Påståenden om att Covid-19-vacciner inte är testade.

Påståenden att Covid-19-vacciner inte testas mot placebo under kliniska prövningar.

Påståenden om att naturlig immunitet är säkrare än vaccinförvärvad immunitet.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Franska soldater i Mariupol?

Franska soldater i Mariupol?

🟠 UTRIKES Har franska officerare offrats i Mariupol? Den allvarliga anklagelsen kommer från en turkisk politiker, men den har inte framkallat något officiellt förnekande från Frankrikes sida. Det är dock nödvändigt att ”tvätta bort dessa anklagelser från Frankrikebilden”, skriver artisten och den politiske aktivisten Francis Lalanne, till försvarets stabschef.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Våren i svensk konst

🟠 Åmells konsthandel och galleri presenterar i årets vårutställning flera konstnärer med ett gemensamt tema, nämligen våren. Våren kan gestaltas som spröda vilda blommor eller storslagna landskap. Våren inväntas med spänd förväntan efter den mörka, trista årstiden, speciellt nu med alla dystra händelser och varningar om alla möjliga kommande katastrofer.

Den första svenska mellohysterin

🟠 Numera får man leta för att se något verkligt svenskt inslag i den årliga melodifestivalen i Sverige. Kanske det gula och blå som förekommer vid sidan om det rosa i logotypen då. Men förresten, allt måste ju förändras radikalt har vi förstått, för annars lär vi oss inte av historien, och… äsch förresten, vi går rakt på ämnet. Förr i tiden var det mesta hemskt som vi vet. Vi kan därför skräckslaget fråga oss hur det var när ett gammaldags Sverige för första gången fick delta i den internationella musik­tävlingen. Följ med i ett svartvitt potpurri där fem mäktiga melodi­experter, ett myglande Sveriges Radio och en sångstrejkande smålänning i daladräkt som snurrade ända ner till Nederländerna figurerar.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Två män och ett kylskåp

🟠 HISTORIA Människan har i alla tider strävat efter att förvara mat så att den inte förstörs. Olika metoder för detta har varit saltning, torkning och rökning. Mat kom även att förvaras kyld i källare och särskilda ishus. Till sist såg de första kylskåpen dagens ljus. Kylskåpet kom dock att utvecklas och förbättras av de två svenska uppfinnarna Baltzar von Platen och Carl Munters.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.