Skip to Content

Fantomen blir gay-aktivist – redaktör: “Jag är modig”

Digital utgåva

Seriehjälten Fantomen blir HBTQ-aktivist. I vart fall den svenska utgåvan. Numret som kom ut i butikerna den 26 april har ett omslag där Fantomen spöar upp polska nationalister som demonstrerar mot gay-pride. Fantomen säger att man måste börja agera innan blod flyter på gatorna.

Publicerad: 29 april, 2018, 18:57

 • Svenska

Läs även

Lämnar djungeln för gay-aktivism

I nästa nummer av Fantomen har den gamla seriehjälten lämnat djungeln och Dödskallegrottan för att bege sig till Warszawa. Iförd sina tighta trikåer demonstrerar han där tillsammans med transvestiter och homosexuella, men stöter på problem när polska nationalister håller ett protestmöte. Med pride-flaggan vajande i bakgrunden slår Fantomen helt enkelt ned nationalisterna.

– Det är ingen idé att resonera med de oresonliga! vrålar Fantomen när han slåss mot de gråmålade nationalisterna.

Redaktör: Jag är modig och kontroversiell

Mikael Sol, redaktör för Fantomen i Sverige, säger i intervjuer att han förväntat sig starka reaktioner för omslagsbilden och att det är ”kontroversiellt”.

– Jag förstår så klart att omslaget är kontroversiellt, men ibland måste man stå rakryggad i sitt val, säger han.

Varför det i Sverige 2018 skulle vara kontroversiellt förklarar han dock inte. Klart är i vart fall att seriefiguren Fantomen blev gay-aktivist först när HBTQ-frågor blivit som mest mainstream.

Förr kunde Fantomen ge kvinnor smisk, men slutade med det när det blev kontroversiellt.

Förr kunde Fantomen ge kvinnor smisk, men slutade med det när det blev kontroversiellt.

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Ragnar Ask

  Undrar vilka det är som är mest aggressiva och går till anfall egentligen?
  I verkligheten alltså.

 • Sophie Farmer

  De flesta utav alla SD-anhängare vill nog hellre rösta på Alternativ för Sverige men frågan är om man vågar! Folk vill ju inte slänga bort sin röst ifall de inte kommer in! Antingen lånar SD idéer eller …ja, de måste skriva mer.

 • Sophie Farmer

  Jimmie Åkesson är en duktig ledare som skulle styra landet bra men även Gustav Kasselstrand skulle göra det utmärkt.

  • latmask

   Jag vill se ett samarbete mellan SD och AfS. MED är jag osäker på.

 • víkingr

  Vill han vara kontroversiell så borde han stå upp för kärnfamiljen men så modig är han nog inte.

 • valleville

  Jaha, dom skulle kidnappa och förstöra min barndomshjälte också. Som parasiten infiltreras de överallt där det finns möjlighet att indoktrinera. En liten klick vänster indoktrinerade, vill införliva alla i deras lära, den som gått under i så gott som alla länder där den använts. Att göra samma försök om och om igen och tro på olika resultat, är definitionen på en idiot, enligt de lärde. Ge f.. i barntidningarna.

 • Dacke

  Efter det här ställningstagandet där våld är legitimt då det gäller att försvara de “rätta” åsikterna? Det här ger en fingervisning om det stundande valet i höst? Fantomen kliver upp på barrikaderna för att försvara, inte folket eller den vanliga människan, utan den globala agenda som oligarker/globalister står för. Snart poserar Fantomen med FI och C i bakgrunden står både Löfven och Lööf båda med nidbilder av SD och Åkesson.
  Vem vet om inte Fantomen kallar in både Stålmannen och Batman i början av september, om det kniper, även Bamse?

  • Sophie Farmer

   Dom har inga pengar att kalla in Bamse, dom har inte råd att köpa dunderhonung då alla deras pengar har lagts på migranter.

  • Sophie Farmer

   När det gäller stålmannen så gäller det att ha kryptonit i fi….eller Clark Kent Ekeroth. Batmans batmobil startar nog ändå inte till hösten den gamla rosthögen. Värre är det med Kapten Sweden och hans höga klackar samt string. Duponten Macron i Frankrike är lurig men Kapten Haddock kan kanske ge honom en örfil. Spindelmannen Soros vet man aldrig vad han ställer till med. Jokern Trump nöjer sig nog med att bomba i Syrien. (och därmed ännu mer migranter till oss i Europa)

 • BigMan

  Undrar hur de ”rättrogna” ska kunna skriva bort att Fantomen har en egen afrikansk stam?
  Att serier som är så gamla överlevt sig själva är inte så konstigt. Men att de ska bli odemokratiska är väl inte rätt väg till botgöring.
  Vem som helst får väl tycka vad de vill om gay-samhället så länge de inte låter det gå ut över någon.
  Rejält trött på alla organisationer som är kritiska till normer men som samtidigt är i full fart att skapa egna såna. I ärlighetens namn så vill jag inte ha andras sexualitet upptryckt i näsan hela tiden.

  Jag är inte religiös, men har svårt att förstå troende som måste stöpa om sin egen religion för att anpassa den till nutid. Religion är en anakronism och det är bara att acceptera detta eller lägga ner den om den inte stämmer med reglerna.
  Ta bort kyrkans rätt att viga någon så försvinner argumentationen.

 • Sophie Farmer

  “The Vicious Snake: Donald Trumps Warns America” Youtube

 • KrugalSvylse

  Hellre Kasselstrand. AfS har profilerat sig på frågan om återvandring och är mycket mer aggressiva i sin retorik, vilket är precis vad som behövs. SD har krökt rygg för etablissemanget alldeles för ofta.

  För övrigt finns det sannerligen ingen risk att vare sig Kasselstrand eller Åkesson skulle göra annat än ett kanonjobb i jämförelse med den nuvarande regimen.

  Jisses, en slumpmässigt utvald (svensk) uteliggare hade med 90% sannolikhet, bokstavligen, gjort ett bättre jobb än den nuvarande regimen, av det enkla skälet att han inte medvetet hade försökt skänka bort landet och låta det invaderas av främlingar.

 • Momma Hägg

  Fantomen har alltid varit bög eller trans eller icke-binär eller något i den stilen. Vem bryr sig?

  • KrugalSvylse

   Hade han varit det så hade det inte blivit X generationer Fantomer sedan 1600-talet eller vad det nu är.

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

OPINION: PETER LATIFIDet har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Romer lurade åldringar på pengar, en tappade livslusten och avled – får skyddstillsyn och villkorlig dom

INRIKESTvå romer, 42 respektive 18 år gamla, dömdes av Södertörns tingsrätt för tolv bedrägerier och bedrägeriförsök riktade mot kvinnor och män i 90-årsåldern. En 85-årig kvinna tappade enligt anhöriga livslusten och avled kort efter att ha blivit utsatt. Åklagaren yrkade på att brotten skulle betraktas som grova men tingsrätten gjorde en annan bedömning och dömde romerna till villkorlig dom respektive skyddstillsyn.

Expressen och konsten att fuska med rubriker

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressenkrönikören Fredrik Sjöshult vill påskina att invandringen inte har något samband med gängbrottsligheten genom att citera polisens siffror om att ingen av de kriminella gängledare man har under uppsikt är nyanländ. Det enda han lyckas visa är att invandringen var en katastrof för Sverige redan innan migrationsvågen 2015. Hundra procent av gängledarna har nämligen utländsk bakgrund.

SYRIEN: Aleppo säkrat efter regeringsseger

INRIKESOmrådena kring Syriens tidigare finanscentrum Aleppo har befriats efter en blixtkrigsliknande syrisk offensiv där, som tvingade islamisterna att fly hals över huvud. Internationella flygplatsen har nu öppnat efter att ha varit stängd i nästan åtta år. Trump försökte efter ett telefonsamtal med Erdogan, som han prisade, att sätta press på Syrien och Ryssland att avbryta offensiven mot terroristerna i Idlib. Moskva har helt avfärdat dessa utspel från Washington och Ankara. Situationen är nu så pressad för terroristerna i al-Qaida att Turkiet inte längre har tid att dölja vapenleveranserna till dem, som nu sker helt öppet.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Vad Karlssons nya tankesmedja kan säga om SD:s framtid

OPINION: ANTON STIGERMARKSverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har tagit initiativ till en ny konservativ tankesmedja. Ett förtroenderåd har presenterats i vilket ingår en ideologiskt heterogen skara medarbetare. I denna debattartikel resonerar skribenten Anton Stigermark om vad lanseringen kan säga om SD:s övergripande strategi samt vad den kan innebära för konservatismen.

Förre kommuntoppen friad från islamisters anklagelser

INRIKESDe båda muslimska aktivisterna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil anmälde Göteborgs dåvarande ordförande för kommunstyrelsen Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal. Skälet var att Hermansson utmålat de båda som extremister. Den 11 februari avhandlades målet i Göteborgs tingsrätt och Hermansson friades. Domstolen fann bland annat att det fanns skälig grund för påståendet att de båda anmälarna försvarat terrorister.

Gå till arkivet

Send this to a friend