Skip to Content

Fantomen blir gay-aktivist – redaktör: ”Jag är modig”

Digital utgåva

Seriehjälten Fantomen blir HBTQ-aktivist. I vart fall den svenska utgåvan. Numret som kom ut i butikerna den 26 april har ett omslag där Fantomen spöar upp polska nationalister som demonstrerar mot gay-pride. Fantomen säger att man måste börja agera innan blod flyter på gatorna.

Publicerad: 29 april, 2018, 18:57

 • Svenska

Läs även

Lämnar djungeln för gay-aktivism

I nästa nummer av Fantomen har den gamla seriehjälten lämnat djungeln och Dödskallegrottan för att bege sig till Warszawa. Iförd sina tighta trikåer demonstrerar han där tillsammans med transvestiter och homosexuella, men stöter på problem när polska nationalister håller ett protestmöte. Med pride-flaggan vajande i bakgrunden slår Fantomen helt enkelt ned nationalisterna.

– Det är ingen idé att resonera med de oresonliga! vrålar Fantomen när han slåss mot de gråmålade nationalisterna.

Redaktör: Jag är modig och kontroversiell

Mikael Sol, redaktör för Fantomen i Sverige, säger i intervjuer att han förväntat sig starka reaktioner för omslagsbilden och att det är ”kontroversiellt”.

– Jag förstår så klart att omslaget är kontroversiellt, men ibland måste man stå rakryggad i sitt val, säger han.

Varför det i Sverige 2018 skulle vara kontroversiellt förklarar han dock inte. Klart är i vart fall att seriefiguren Fantomen blev gay-aktivist först när HBTQ-frågor blivit som mest mainstream.

Förr kunde Fantomen ge kvinnor smisk, men slutade med det när det blev kontroversiellt.

Förr kunde Fantomen ge kvinnor smisk, men slutade med det när det blev kontroversiellt.

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Ragnar Ask

  Undrar vilka det är som är mest aggressiva och går till anfall egentligen?
  I verkligheten alltså.

 • Sophie Farmer

  De flesta utav alla SD-anhängare vill nog hellre rösta på Alternativ för Sverige men frågan är om man vågar! Folk vill ju inte slänga bort sin röst ifall de inte kommer in! Antingen lånar SD idéer eller …ja, de måste skriva mer.

 • Sophie Farmer

  Jimmie Åkesson är en duktig ledare som skulle styra landet bra men även Gustav Kasselstrand skulle göra det utmärkt.

  • latmask

   Jag vill se ett samarbete mellan SD och AfS. MED är jag osäker på.

 • víkingr

  Vill han vara kontroversiell så borde han stå upp för kärnfamiljen men så modig är han nog inte.

 • valleville

  Jaha, dom skulle kidnappa och förstöra min barndomshjälte också. Som parasiten infiltreras de överallt där det finns möjlighet att indoktrinera. En liten klick vänster indoktrinerade, vill införliva alla i deras lära, den som gått under i så gott som alla länder där den använts. Att göra samma försök om och om igen och tro på olika resultat, är definitionen på en idiot, enligt de lärde. Ge f.. i barntidningarna.

 • Dacke

  Efter det här ställningstagandet där våld är legitimt då det gäller att försvara de ”rätta” åsikterna? Det här ger en fingervisning om det stundande valet i höst? Fantomen kliver upp på barrikaderna för att försvara, inte folket eller den vanliga människan, utan den globala agenda som oligarker/globalister står för. Snart poserar Fantomen med FI och C i bakgrunden står både Löfven och Lööf båda med nidbilder av SD och Åkesson.
  Vem vet om inte Fantomen kallar in både Stålmannen och Batman i början av september, om det kniper, även Bamse?

  • Sophie Farmer

   Dom har inga pengar att kalla in Bamse, dom har inte råd att köpa dunderhonung då alla deras pengar har lagts på migranter.

  • Sophie Farmer

   När det gäller stålmannen så gäller det att ha kryptonit i fi….eller Clark Kent Ekeroth. Batmans batmobil startar nog ändå inte till hösten den gamla rosthögen. Värre är det med Kapten Sweden och hans höga klackar samt string. Duponten Macron i Frankrike är lurig men Kapten Haddock kan kanske ge honom en örfil. Spindelmannen Soros vet man aldrig vad han ställer till med. Jokern Trump nöjer sig nog med att bomba i Syrien. (och därmed ännu mer migranter till oss i Europa)

 • BigMan

  Undrar hur de ”rättrogna” ska kunna skriva bort att Fantomen har en egen afrikansk stam?
  Att serier som är så gamla överlevt sig själva är inte så konstigt. Men att de ska bli odemokratiska är väl inte rätt väg till botgöring.
  Vem som helst får väl tycka vad de vill om gay-samhället så länge de inte låter det gå ut över någon.
  Rejält trött på alla organisationer som är kritiska till normer men som samtidigt är i full fart att skapa egna såna. I ärlighetens namn så vill jag inte ha andras sexualitet upptryckt i näsan hela tiden.

  Jag är inte religiös, men har svårt att förstå troende som måste stöpa om sin egen religion för att anpassa den till nutid. Religion är en anakronism och det är bara att acceptera detta eller lägga ner den om den inte stämmer med reglerna.
  Ta bort kyrkans rätt att viga någon så försvinner argumentationen.

 • Sophie Farmer

  ”The Vicious Snake: Donald Trumps Warns America” Youtube

 • KrugalSvylse

  Hellre Kasselstrand. AfS har profilerat sig på frågan om återvandring och är mycket mer aggressiva i sin retorik, vilket är precis vad som behövs. SD har krökt rygg för etablissemanget alldeles för ofta.

  För övrigt finns det sannerligen ingen risk att vare sig Kasselstrand eller Åkesson skulle göra annat än ett kanonjobb i jämförelse med den nuvarande regimen.

  Jisses, en slumpmässigt utvald (svensk) uteliggare hade med 90% sannolikhet, bokstavligen, gjort ett bättre jobb än den nuvarande regimen, av det enkla skälet att han inte medvetet hade försökt skänka bort landet och låta det invaderas av främlingar.

 • Momma Hägg

  Fantomen har alltid varit bög eller trans eller icke-binär eller något i den stilen. Vem bryr sig?

  • KrugalSvylse

   Hade han varit det så hade det inte blivit X generationer Fantomer sedan 1600-talet eller vad det nu är.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Spengler i sidobelysning

KULTURVi känner alla till Oswald Spenglers storverk, Västerlandets undergång (1918-1922). En tegelsten som skisserar den historiska utvecklingen i hela världen utifrån vissa synvinklar, såsom att kulturerna utvecklas och fulländas separat. Någon övergripande ”civilisationens frammarsch” anses inte finnas. Och vår del av världen, Västvärlden eller den faustiska kulturen, tecknas såsom att den uppstått på medeltiden, blomstrat under barocken och nu går mot sitt slut. Visionen kan kritiseras på många punkter men Spengler har förvisso stilen att framställa allt detta medryckande. Och då kan man fråga sig: vilka tänkare påverkade honom i den vision han hade?

Hemmet på frammarsch

KULTUR OCH TRADITIONTänk att hemmet har blivit en så viktig plats i dessa coronatider. Vill man göra nytta för sina medmänniskor ska man stanna hemma. Det är länge sedan hemmet betydde så här mycket som det gör just nu. När man inte kan eller får bjuda hem släktingar och vänner drabbas de flesta människor av någon slags uppvaknande och börjar se på sitt hem med nya ögon.

Finns det numera en svensk intelligentia?

ANALYSFörr fanns en bildad klass, men Sverige gjorde sig medvetet av med den. Vad utgör då den ”intelligentia” vi har i dag, den som Karl-Olov Arnstberg nämner i sin debattartikel i Nya Tider v. 23/2020? Sophie Kielbowska redogör för hur det gick till när Sverige förlorade sin bildning och vad som blev resultatet.

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Gå till arkivet

Send this to a friend