Skip to Content

MOTVIND FÖR KAWESA. Den före detta partiledaren döms för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter. Fotot taget 2017, då det fortfarande var tillåtet att fotografera in i en rättssal i Sverige. Foto: Nya Tider
INRIKES

Feministen Victoria Kawesa dömd för misshandel

PappersupplaganNya Tider v. 42

Inte hjälpte det att Victoria Kawesa, 44, anlitade den före detta justitieministern Thomas Bodström som försvarsadvokat. Hon dömdes till ansvar för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Publicerad: 18 oktober, 2019, 15:41

 • Svenska

Läs även

Nu har ex-politikern Victoria Kawesa (Fi) suttit i tre olika rättegångar de senaste två åren. Hon har i tur och ordning besökt Stockholms tingsrätt, Södertörns tingsrätt och nu Svea hovrätt. Samtliga gånger har hon dömts för brott.

Nej, det var inte nödvärn när Victoria Kawesa gick till våldsamt angrepp mot en 45-årig man som hindrade henne att planka i tunnelbanan. Det slår Svea hovrätt fast i en nyligen meddelad dom. Övervakningskameror fångade förloppet på bild och där kan man se hur Kawesa går till attack med både sparkar och slag mot 45-åringen.

Södertörns tingsrätt dömde för ett knappt år sedan Victoria Kawesa, tidigare partiledare för Feministiskt initiativ och engagerad i Afrosvenskarnas riksförbund och Centrum mot rasism, för misshandel. Kawesa överklagade, och ville frikännas. I hovrätten menade hennes privata försvarsadvokat Thomas Bodström att hans klient handlat i nödvärn och att det var 45-åringen som agerat klandervärt.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Med Bodströmarn som försvarare så borde det blivit livstid för plankarn.
  Att han i det hela taget var villig till att anklaga offret borde tillsäga att han sparkas från advokatföreningen.

  Han borde nog ha använt plankarns störde verklighetsuppfattning för en mildare dom.

  • Varmlandstok

   Även notoriska lögnerskor och maniska tjyvåkare har rätt till ett biträde i rätten.
   Bodström gjorde sin plikt mot samhället och tjänade sig en hacka.
   De åtalade och dömde kommer knappast att göra rätt för sig här i Sverige, men det är inte Bodströms fel.
   Felet gjorde dom, som släppte in människan i landet.

   • Snappherren

    Alltså politikerna!

    • Mappe

     Dem kunde inte gjort det utan ert uppbackande bara så du vet. Dem är få vi är många.

     • Mattias Jeppson

      Du använder ”dem” fel. På ren svenska ska du skriva ”de”.
      Vårda vårt fosterlands ädla språk, tack!

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Jag undrar varför denna kvinna från Afrika, som hatar alla vita människor till den milda grad, låter rakpermanenta sitt hår för att på detta sätt likna vita kvinnor?
  Någon som vet någonting om detta fenomen av dubbelmoral och tydligen någon form av stort komplex!

  • LookMoo

   Victoria Kawesa kanske har komplex men rak-permanentat hår är högsta mode i Afrika. Det traditionella N..ger-knurlet är hopplöst ute.

   Men Victoria Kawesa är en street fighter av rang. Hon backar inte för en motståndare som väger dubbelt så mycket. Kanske hon bör välja sina motståndare med lite större omsorg??

 • La Grinta

  Helt sjuk denna människa är i Uganda skulle hon inte ens klaga på bananpriset jävla hycklare fega svin kommer till sverige och försöker splittra samhället mellan olika folkgrupper

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Gå till arkivet

Send this to a friend