Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
MOTVIND FÖR KAWESA. Den före detta partiledaren döms för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter. Fotot taget 2017, då det fortfarande var tillåtet att fotografera in i en rättssal i Sverige. Foto: Nya Tider
INRIKES

Feministen Victoria Kawesa dömd för misshandel

PappersupplaganNya Tider v. 42

Inte hjälpte det att Victoria Kawesa, 44, anlitade den före detta justitieministern Thomas Bodström som försvarsadvokat. Hon dömdes till ansvar för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Publicerad: 18 oktober, 2019, 15:41

 • Svenska

Läs även

Nu har ex-politikern Victoria Kawesa (Fi) suttit i tre olika rättegångar de senaste två åren. Hon har i tur och ordning besökt Stockholms tingsrätt, Södertörns tingsrätt och nu Svea hovrätt. Samtliga gånger har hon dömts för brott.

Nej, det var inte nödvärn när Victoria Kawesa gick till våldsamt angrepp mot en 45-årig man som hindrade henne att planka i tunnelbanan. Det slår Svea hovrätt fast i en nyligen meddelad dom. Övervakningskameror fångade förloppet på bild och där kan man se hur Kawesa går till attack med både sparkar och slag mot 45-åringen.

Södertörns tingsrätt dömde för ett knappt år sedan Victoria Kawesa, tidigare partiledare för Feministiskt initiativ och engagerad i Afrosvenskarnas riksförbund och Centrum mot rasism, för misshandel. Kawesa överklagade, och ville frikännas. I hovrätten menade hennes privata försvarsadvokat Thomas Bodström att hans klient handlat i nödvärn och att det var 45-åringen som agerat klandervärt.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Med Bodströmarn som försvarare så borde det blivit livstid för plankarn.
  Att han i det hela taget var villig till att anklaga offret borde tillsäga att han sparkas från advokatföreningen.

  Han borde nog ha använt plankarns störde verklighetsuppfattning för en mildare dom.

  • Varmlandstok

   Även notoriska lögnerskor och maniska tjyvåkare har rätt till ett biträde i rätten.
   Bodström gjorde sin plikt mot samhället och tjänade sig en hacka.
   De åtalade och dömde kommer knappast att göra rätt för sig här i Sverige, men det är inte Bodströms fel.
   Felet gjorde dom, som släppte in människan i landet.

   • Snappherren

    Alltså politikerna!

    • Mappe

     Dem kunde inte gjort det utan ert uppbackande bara så du vet. Dem är få vi är många.

     • Mattias Jeppson

      Du använder “dem” fel. På ren svenska ska du skriva “de”.
      Vårda vårt fosterlands ädla språk, tack!

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Jag undrar varför denna kvinna från Afrika, som hatar alla vita människor till den milda grad, låter rakpermanenta sitt hår för att på detta sätt likna vita kvinnor?
  Någon som vet någonting om detta fenomen av dubbelmoral och tydligen någon form av stort komplex!

  • LookMoo

   Victoria Kawesa kanske har komplex men rak-permanentat hår är högsta mode i Afrika. Det traditionella N..ger-knurlet är hopplöst ute.

   Men Victoria Kawesa är en street fighter av rang. Hon backar inte för en motståndare som väger dubbelt så mycket. Kanske hon bör välja sina motståndare med lite större omsorg??

 • La Grinta

  Helt sjuk denna människa är i Uganda skulle hon inte ens klaga på bananpriset jävla hycklare fega svin kommer till sverige och försöker splittra samhället mellan olika folkgrupper

Lokal vänsterpartist vill se folkomröstning om tiggeriförbud i Järfälla – lämnar partiet och blir politisk vilde

INRIKESChristoffer Hörnhagen, vänsterpartistisk kommunpolitiker i Järfälla, lämnar nu sitt parti i protest mot att han tycker att partiet sviker i flera viktiga frågor samt tillämpar härskartekniker internt gentemot partikamrater som vågar trotsa en trång åsiktskorridor. Den avgörande frågan blev dock synen på om Järfälla kommun skall hålla en folkomröstning angående ett tiggeriförbud, något han tycker är rimligt av demokratiskäl. Nu har han blivit politisk vilde i fullmäktige.

Stockholmare demonstrerade för återvandring – kritiserades av församling

INRIKESI Stockholm arrangerade gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige”, som tidigare har arrangerat demonstrationer för ett utträde ur EU och till stöd för yttrandefriheten, den 3 november en demonstration under parollen ”mot befolkningsutbyte och för återvandring”. Valet av plats kritiseras av Judiska församlingen.

Ärans och hjältarnas språk

OPINION: JULIA CAESARAllt färre behärskar sitt eget modersmål i tal och skrift. Inte minst på universiteten slår man larm om att studenter – varav en del själva ska bli lärare – inte klarar av att uttrycka sig på ett begripligt sätt. Julia Caesar, som haft förmånen att gå i den svenska folkskolan, realskolan och gymnasiet på 1950-60-talen medan de ännu var bra, menar att språket inte bara är viktigt för kommunikationen, utan också för nationens överlevnad.

Pedofil åtalad för ny barnvåldtäkt

BROTT OCH STRAFFPedofilen som tidigare dömts för flera brott, inklusive barnpornografi och våldtäkt av en tolvårig flicka, står nu åtalad på nytt för nya våldtäkter mot ett annat barn. Åtalet rör ett flertal brutala våldtäkter mot en åttaårig flicka han varit bekant med.

Tobias Hübinette får miljoner till rasismforskning

INRIKESDen flerfaldigt brottsdömde Tobias Hübinette har tilldelats 3,9 miljoner kronor av Vetenskapsrådet för att i tre år forska om termerna ras och rasism på sociala medier. Det meddelar Hübinette på sin egen twitter. Han menar att detta innebär en revansch och upprättelse efter att under flera år ha varit isolerad från det antirasistiska etablissemanget.

Tredje tonåringen skjuten på lika många dagar

INRIKESMalmö har drabbats hårt av brutalt våld de senaste dagarna med flera uppmärksammade brott. På lördagskvällen sköts två 15-åriga tonåringar ner med ett flertal skott utanför en pizzeria. En av dessa avled av sina skador. På måndagskvällen sköts ytterligare en tonåring i den mångkulturella staden och nu utlöser polisen en nationell särskild händelse efter dåden i Malmö.

Konservativa riksdagsmandat kan knäcka justitieminister Morgan Johansson i misstroendeomröstning

INRIKESSverigedemokraterna kommer inom kort att väcka missförtroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson efter att våldsdåden i Malmö nått en ny kulmen. Moderaterna anslöt sig mycket snabbt till Sverigedemokraternas linje, och även om Kristdemokraterna ännu inte vill ge något besked, säger KD:s presschef Per Gudmundsson i en kommentar till Nya Tider att ”vårt partis kritik mot justitieministern är väl känd och att detta nog kommer att fälla utslaget”.

Vad får vi för pengarna? Dålig planering som skapar vårdkaos

ANALYSI oktober i år bytte fem regioner samtidigt leverantör av förbrukningsartiklar av engångskaraktär. Det resulterade i ett kaotiskt läge med inställda operationer, omfattande problem för 480 patienter som blev utan operationer och enorma kostnader. Problemet hade dock kunnat lösas om de ansvariga tjänstemännen och politikerna dels varit förutseende och dels agerat snabbt på de uppkomna leveransproblemen istället för att vänta på leverantören, i detta fall Apoteksbolaget.

Gå till arkivet

Send this to a friend