Skip to Content

MOTVIND FÖR KAWESA. Den före detta partiledaren döms för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter. Fotot taget 2017, då det fortfarande var tillåtet att fotografera in i en rättssal i Sverige. Foto: Nya Tider
INRIKES

Feministen Victoria Kawesa dömd för misshandel

PappersupplaganNya Tider v. 42

Inte hjälpte det att Victoria Kawesa, 44, anlitade den före detta justitieministern Thomas Bodström som försvarsadvokat. Hon dömdes till ansvar för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Publicerad: 18 oktober, 2019, 15:41

 • Svenska

Läs även

Nu har ex-politikern Victoria Kawesa (Fi) suttit i tre olika rättegångar de senaste två åren. Hon har i tur och ordning besökt Stockholms tingsrätt, Södertörns tingsrätt och nu Svea hovrätt. Samtliga gånger har hon dömts för brott.

Nej, det var inte nödvärn när Victoria Kawesa gick till våldsamt angrepp mot en 45-årig man som hindrade henne att planka i tunnelbanan. Det slår Svea hovrätt fast i en nyligen meddelad dom. Övervakningskameror fångade förloppet på bild och där kan man se hur Kawesa går till attack med både sparkar och slag mot 45-åringen.

Södertörns tingsrätt dömde för ett knappt år sedan Victoria Kawesa, tidigare partiledare för Feministiskt initiativ och engagerad i Afrosvenskarnas riksförbund och Centrum mot rasism, för misshandel. Kawesa överklagade, och ville frikännas. I hovrätten menade hennes privata försvarsadvokat Thomas Bodström att hans klient handlat i nödvärn och att det var 45-åringen som agerat klandervärt.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Med Bodströmarn som försvarare så borde det blivit livstid för plankarn.
  Att han i det hela taget var villig till att anklaga offret borde tillsäga att han sparkas från advokatföreningen.

  Han borde nog ha använt plankarns störde verklighetsuppfattning för en mildare dom.

  • Varmlandstok

   Även notoriska lögnerskor och maniska tjyvåkare har rätt till ett biträde i rätten.
   Bodström gjorde sin plikt mot samhället och tjänade sig en hacka.
   De åtalade och dömde kommer knappast att göra rätt för sig här i Sverige, men det är inte Bodströms fel.
   Felet gjorde dom, som släppte in människan i landet.

   • Snappherren

    Alltså politikerna!

    • Mappe

     Dem kunde inte gjort det utan ert uppbackande bara så du vet. Dem är få vi är många.

     • Mattias Jeppson

      Du använder “dem” fel. På ren svenska ska du skriva “de”.
      Vårda vårt fosterlands ädla språk, tack!

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Jag undrar varför denna kvinna från Afrika, som hatar alla vita människor till den milda grad, låter rakpermanenta sitt hår för att på detta sätt likna vita kvinnor?
  Någon som vet någonting om detta fenomen av dubbelmoral och tydligen någon form av stort komplex!

  • LookMoo

   Victoria Kawesa kanske har komplex men rak-permanentat hår är högsta mode i Afrika. Det traditionella N..ger-knurlet är hopplöst ute.

   Men Victoria Kawesa är en street fighter av rang. Hon backar inte för en motståndare som väger dubbelt så mycket. Kanske hon bör välja sina motståndare med lite större omsorg??

 • La Grinta

  Helt sjuk denna människa är i Uganda skulle hon inte ens klaga på bananpriset jävla hycklare fega svin kommer till sverige och försöker splittra samhället mellan olika folkgrupper

Beslutet: Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

INRIKESNordiska Motståndsrörelsens finska avdelning förbjuds i Finland och måste avveckla all verksamhet. Det är innebörden av ett beslut från Finlands högsta domstol den 22 september.

Socialistiskt julevangelium blir långfilm

INRIKESSF Studios i samproduktion med Film i Väst och SVT och regissören Hannes Holm filmar i höst Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som får biopremiär julen 2021. Man utlovar en stor familjefilm baserad på ”Sveriges folkkäraste julsaga” skriven av Tage Danielsson och mest känd som den tecknade film som visats på julafton under generationer. Den nya filmen blir en film för hela familjen som når över flera generationer, förklarar SF.

Statsbudget med många ändringar

ANALYSDen 21 september klubbades årets sista ändringsbudget för statens finanser för innevarande år. Budgeten för 2020 fastslogs hösten 2019, men mycket har hänt sedan dess som påverkat finanserna. Enligt Riksdagsordningen, en av våra viktigaste lagar, får regeringen lämna två ändrings­budgetar per år, en på våren och en på hösten. Men i år har det blivit totalt tolv ändringsbudgetar, varav tio extra på grund av Covid-19. Detta kan ske om det finns ”särskilda skäl”.

Poliskvinnan knäböjde för extremistmobben – slipper reprimand

INRIKESEfter att poliskvinnan Lisa Simonsson blivit känd internationellt efter att ha knäböjt inför en polishatande mobb av vänsterextrema BLM-demonstranter väcktes stor kritik mot hennes ryggradslösa agerande, både från privatpersoner och från de egna leden bland poliser. Men efter flera anmälningar har internutredningen hos polisen kommit fram till att hennes agerande var olämpligt – men hon slipper reprimand.

Sverigedemokratisk budgetseger i Munkedal

INRIKESKvällen den 28 september skrevs det kommunhistoria i Munkedal i Bohuslän då Sverigedemokraternas förslag till budget vann majoritet efter en lång fullmäktigedebatt och flera voteringsomgångar. När Nya Tider når SD Munkedals gruppledare, Christoffer Wallin, för en kommentar säger han att Munkedalsborna förhoppningsvis kommer att märka av skillnaderna med en SD-budget främst genom att man nu inte bara vill att centralorten skall få ta del av kommunal service, utan att man nu kommer att prioritera kommunens yttre delar mer i kommande investeringar.

Sju vänsterextremister greps av polis

INRIKESDen 12 september, samma dag som Stram Kurs hade ansökt om tillstånd att bränna koranen i flera Stockholmsghetton, greps sju personer för förberedelse till grov misshandel. Enligt medieuppgifter har de gripna koppling till vänsterextrema Antifascistisk Aktion (AFA). Nya Tider har tagit del av polisens anmälan efter tillslaget.

Fotbollssparkade polis i huvudet – dömdes till 18 månader

INRIKESEtt vanligt rutinärende slutade med att två poliser blev misshandlade. Den ena polisen kunde ha fått men för livet. Nya Tider har tittat närmare på ett fall som knappt fått någon uppmärksamhet i media.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Gå till arkivet

Send this to a friend