Skip to Content

Migrantboende foto: Nya Tider. Infälld bild: Margareta Andersson, finansminister. Foto: Kristian Pohl Regeringskansliet
INRIKES

Finansministern vill öka statslånen för att betala kommuners invandringskostnader

PappersupplaganNya Tider v. 47

Många kommuner går på knäna på grund av migrationen. Nu föreslår finansminister Magdalena Andersson (S) att Sverige ska öka statslånen för att finansiera det hela.

Publicerad: 21 november, 2019, 06:57

 • Svenska

Läs även

Finansministern anser att det är dags att slopa statens nuvarande ”överskottsmål”. Överskottsmålets syfte är att betala av på statsskulden och har satts till en tredjedels procent av BNP under en konjunkturcykel.

I ett utspel i Svenska Dagbladet den 4 november berättade finansminister Magdalena Andersson att Socialdemokraterna vill ha större utrymme för regeringen att spendera pengar. Staten ska därför sluta spara och istället skuldsätta sig mer. Men kritiker varnar för kortsiktig populism när de nya lånen riskerar användas till löpande utgifter snarare än för investeringar som betalar sig i framtiden.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Snappherren

  Som vanligt, ta ett lån när hjärnan inte räcker till.

 • Varmlandstok

  Magdalena Andersson förslag får, om det genomförs, samma konsekvens, som om man kissar i byxorna.
  Det värmer i början, men senare blir det kallt.
  Hennes förslag är givetvis ytterligt ansvarslöst.
  Framtida politiker kommer att ha tillräckligt med problem att brottas med ändå, så en ruinerad statsmakt behöver dom inte.

  • Enkom

   Kanske ministern tycker att Greklands öde låter lockande till oss här i Sverige. Vi ska stanna med varje pris nu i bankirernas EU såsom Grekland tvingades göra några år sedan. Grekernas födelsetal har nuförtiden börjat sjunka kraftigt, såsom vuxna barn kan inte flytta mer hemifrån och måste bo hos föräldrar, såsom de har inte råd för hyresbostad eller råd att skaffa barn. Stora mängder vanliga pensionärer måste under vinter vara inom hus klädd på yttre kläder, därför att de har inte råd att köpa olja att värma sin bostad.

   Greklands korrupta regering köpte dyr krigsflotta, ubåtar och annat militärutrustning till NATO bas i landet, och statsskuld ökade och gick inte mer att betala. Majoritet av grekerna ville då år 2010 i landets svår finanskris att lämna EU, men makthavare där tvingade staten att ta mot flera gånger nödlån från euroländerna och från IMF och år 2019 har nödlån blivit redan 260 miljarder euro. Dock dessa miljarder majoritet i Grekland aldrig såg i sin plånbok utan pengar gick direkt tillbaka till långivare.

   Storfinans kan realisera kapital till sig själv genom statsskuld och skattepengar i olika nationer effektivt. I USA händer detta realisering av kapital till privata bankerna genom statsskulden via de olika krig utomlands; i Afghanistan, Irak, Syrien och Pakistan.Detta eviga krig i Mellanöstern sedan 2001 har kostat redan till amerikanska skattebetalare; 33.000.000.000.000 kronor.

   https://www.friatider.se/notan-f-r-usas-krig-i-mellan-stern-33000-miljarder-kronor

   Det ser ut inte alls bra för statskassan i Sverige heller med 1080 miljarder kronor statsskuld i år. Man välkomnar ivrigt hit till vårt land i finanskris, miljoner nya invånare 120 000 varje år från hela världen att ta del av den sista biten av välfärden som finns kvar i landet. Man undrar varför är det så bråttom att ta hela tiden mer statslån att finansiera detta välgörenhet, och att man därtill skickar landets lånepengar omkring till fjärran länderna, fast det finns inte pengar i kassan bara skuld. Varje månad statsskuld ökar med flera miljarder.

   Kanske dessa statsekonomer kan inte mer hushålla landets ekonomi, som allt är redan så fel och system fungerar inte bra. Man liksom ha ”låt gå” inställning och bryr sig inte om om majoritet i landet kommer hamna i fattigdom under globala storfinans och nation tappar sin suveränitet. Kanske vi skattebetalare är inte mer dessa ekonomers arbetsgivare utan de är styrda av helt andra intressegrupp.

   • Knutkalas

    har alltid hört att statsfinanserna är höga grundar dom sig på lån?

  • Knutkalas

   dtta förslag ren önskan från globalisterna att vi skall skuldsätta oss så vi står i skuld till dessa dom vil så kart få ner oss på knä så vi blir beroende av dessa skurkar som grekerna har blivit

 • lobotomized

  Nu när pengarna tagit slut är vi pâ steg 1 i källartrappen, öka skuldsättningen. Steg 2 blir sedan för regeringen att börja sälja av statens tillgângar. För hur ska Magdalena i förlängningen (ja, vi talar lâng tid) annars kunna presentera godtagbar säkerhet pâ nationell nivâ för lânen hon ska ta upp?

 • Bossebuss

  Man blir varm om hjärtat av att få läsa din och din frus berättelse. Ni ska vara lyckliga att ni lyckades få ihop så mycket pengar att ni klarade köpa en ny bil kontant. För med det skattesystem vi har i det här landet så ser man till att de flesta av oss inte ska få något över, inte vi som redan har det knapert, som t ex vi med en låg pension efter att ha drabbats av en tidig arbets- och yrkesskada. I mitt fall ska jag klara mig på 9 300 kr/mån efter skatt.
  Min fru som är utomeuropeisk invandrare, har inte lyckats uppnå de 40 åren i Sverige som krävs för att få folkpension. Hon har varit här i 30 år och får därför bara garantipension. Så vi kan säga att det inte blir över mycket. För när pengarna är slut i den innevarande månaden, så är det väldigt mycket kvar av den nya månaden.
  Ett tips – se till att ni sparar till er egen pension nu! För det verkar som att det inte kommer bli något över åt oss som arbetat, betalat skatt och sociala avgifter. Så SPARA vad ni än gör!!
  Det är väl då inte svårt förstå att man känner ett ursinnigt hat mot regeringen när man får veta, att en nyanländ kvinna från Afrika med tre, fyra barn, kan få ca 250 000 kr i olika bidrag omfattande föräldrapenning retroaktivt t.o.m. för de barn som hon fött i Afrika.
  Lika dant när man får veta att det finns ett mycket generöst Äldreförsörjningsstöd som särskilt är avsett för nyanlända som är över 65 år eller äldre.
  Tag och kolla hur man slösar med våra pengar – åt de stackars ”flyktingarna”, men på vår bekostnad!!

  • Knutkalas

   mem frågan var skall man spara sina pengar för att dom skall finnas där när man går i pension? banker å fonder kan man ju inte lita på

 • SefastTronde

  Bästa sättet att stävja kommunernas invandringskostnader är att skicka hem alla som inte har asylskäl, till att börja med, och sedan alla som har begått brott. Riv också upp alla felaktigt utfärdade uppehållstillstånd, och skicka hem dom som fått sådana. Sedan invandringsstopp.
  Om det är fråga om att spara in på de hutlöst dyra invandringskostnaderna är det här enda vägen.

 • Kentaru

  Kostnaderna för invandringen lär inte sjunka. Så först ett lån, och sedan ett nytt lån, och sedan ett nytt lån, och så kommer det att hålla på i all evighet.

  Å andra sidan. Kan någon se någon annan lösning på Sveriges problem än en total kollaps? Om det blir någon form av inbördeskrig i Sverige hoppas jag att det finns folk med mål att förstöra vartenda myndighet i Sverige, speciellt skatteverket, och sedan se till att staten inte kan stjäla en massa pengar av befolkningen.

 • latmask

  Magdalena Andersson borde få vara med i lyxfällan.

 • Fraimer

  De där galningarna har nog aldrig hört talas om att det finns något som heter konsekvensanalys. Jävla sekt!

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Gå till arkivet

Send this to a friend