Skip to Content

Hur kommer ett Sverige efter krisen att utveckla sig? Foto: Pixabay/Klaus Reiser
KRÖNIKA

Finns det ett liv efter Corona?

Digital utgåva

Inget ont som inte har något gott med sig lyder ordspråket. Vad kan i bästa fall hända efter det att denna epidemi planat ut?

Publicerad: 1 juni, 2020, 14:49

 • Svenska

Kommer folkets medvetenhet att öka? Historien visar oss att det måste till extraordinära händelser för att människan skall vakna ur sin Törnrosasömn. Jag vill mycket gärna tro att så blir fallet denna gång.

För första gången på över 50 år kommer svenska folket att inse att nu får det vara nog med vanstyre av vårt land. Vi vill från och med nu ha ett helt nytt Sverige, så som det var en gång i tiden med alla positiva egenskaper som präglar ett land där det vi kallar för vanligt sunt förnuft får styra.

Vi söker efter ett ledarskap som kan bestämma riktningen då vårt land är i farozonen. Vi bryter direkt med EU och tar oss ur den handlingsförlamning detta medlemskap har inneburit för Sverige.

Alla gamla hedervärda begrepp som ordning, reda, disciplin, respekt, hänsyn och tilltro till varje medborgares egen förmåga börjar åter tillämpas för att bygga upp en ny tillit inom vår nation.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tommy Ulmnäs

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  En utmärkt sammanfattning om ett framtida Sverige! Kan bara hålla med Tommy i alla hans konstateranden och att vi måste bryta av den domedagsväg som vi vandrar på idag. Vi har en regering som lyser av inkompetens och vi får belägg på det så fort någon ur regeringen uttalar sig? Sedan vi gick med i EU har vi fått en kvarnsten om halsen, som sakta men säkert drar ned oss i ett moraliskt träsk där dårskapen härskar. Vi har dessutom ingen opposition utan den frossar gott på alla förmåner som svenska skattebetalare står för och den höga lönen för riksdagens ledamöter som f.n. ligger på dryga 68 000 i månaden och som täpper till käften på alla ideologiska förespeglingar som de hade innan? Det enda de gjort i riksdagsbänken är att tjockna till både i huvud och kropp? Visst finns det ett liv efter corona? Sluter vi oss samman som vi en gång gjorde, till en nation, där vi alla vandrar på samma väg och mot samma mål? Ja, då är vi, ”back in business”!

 • samuelafugglas

  Folket måste få tillbaka rätten att sparka politiker och tjänstemän som missbrukar folkets förtroende.
  Det skall stå i GRUNDLAGEN att politikerns enda uppgift är att skydda medborgarens rätt till LIV och EGENDOM.
  Möjligheten att förhindra utplundring av medborgaren med skatter måste inskrivas i GRUNDLAGEN.
  Det vulgärsocialistiska uttrycket ALLEMANSRÄTT som finns i den nuvarande RF måste strykas omgående. Begreppet allemansrätt och missuppfattningen om medmänniskors rätt till andras liv och egendom skall förbjudas.
  Visst finns det liv efter den ”kinesiska lungpesten” om vi kan återtaga FRIHETEN dvs! Det är upp till oss själva.
  Tack Tommy för att Du försöker reparera de fruktansvärda skador socialisterna orsakat det SVENSKA folket.

 • samuelafugglas

  När folket får lov att slänga ut miljöpartiet och socialister får vi garanterat ett liv efter det så kallade ”Coronaviruset”.

 • samuelafugglas

  Därför skall Löfven och bihanget avskedas omgående:
  Tysk tjänsteman läckte rapport: Coronaviruset är ”ett globalt falskt alarm”. NU BÖRJAR SANNINGEN LÄCKA UT!
  https://bakomkulisserna.biz/2020/05/31/tysk-tjansteman-lackte-rapport-coronaviruset-ar-ett-globalt-falskt-alarm-nu-borjar-sanningen-lacka-ut/

Svenska kyrkan, förkunnelsen och rättssäkerheten

KRÖNIKASom Nya Tider rapporterat på nyhetsplats har Karin Arvidsson, präst inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, avsatts av Domkapitlet i Luleå, och därefter återfått prästämbetet genom ett beslut i Svenska kyrkans Överklagandenämnd. Fallet innehåller flera anmärkningsvärda och förvånande inslag som gjort att frågor ställts om var Svenska kyrkan står i dag och vart kyrkan är på väg.

Avsentimentalise­rings­verket

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGKarl-Olov Arnstberg är professor emeritus i etnologi. Han har skrivit en lång rad akademiska verk och rapporter inom sitt ämne, liksom på senare tid debattböcker som delvis också handlar om etnologi, det vill säga studier av människor som kulturvarelser i grupp. Han har med etnologin som grund tagit sikte på fenomen i dagens samhälle, och veckans opinionstext är inget undantag.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend