Skip to Content

FARIDA AL-ABANI reagerade på Jimmie Åkessons tur till migrantkrisen vid Greklands gräns genom att själv lägga upp ett videomeddelande på arabiska, där hon förklarar att Sveriges dörrar visst är öppna och att alla migranter är välkomna. Foto: Wikipedia/Oscar Stenberg
INRIKES

Fi:s partiledare skickar inbjudan till Sverige på arabiska

PappersupplaganNya Tider v. 12

Feministiskt Initiativs (Fi) partiledare Farida al-Abani, född i Libyen, berättade i ett videoklipp på arabiska att Sveriges dörr står öppen och att alla migranter är välkomna. Hon skrev på Twitter även att hon vill skända den svenska flaggan och om någon klagar på det så kommer hon ändå inte att läsa några kritiska kommentarer.

Publicerad: 17 mars, 2020, 11:16

 • Svenska

Läs även

Med anledning av Jimmie Åkessons (SD) besök vid Greklands gräns mot Turkiet, publicerade Fi:s partiledare Farida al-Abani den 4 mars ett kort videoklipp på sociala medier. Hennes presentation för svenska följare löd:

”Flyg kostar pengar och klimat och flygblad kostar också pengar och når några få. Tur att jag kan arabiska och att nätet kan nå miljontals. Kortfattat säger jag ’Ett rasistiska parti sprider lögner, lyssna inte på dem, välkomna hit, det är inte fullt’.”

Att hon väljer arabiska för sitt meddelande kan te sig märkligt. Av de migranter som gripits i Grekland visar sig 64 procent komma från Afghanistan, 19 procent från Pakistan och 5 procent från Turkiet. Syrier, som kanske är den tänkta publiken, står för endast 4 procent.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Kan inte al-Abani ta emot några av alla dessa som redan finns här?
  Man behöver inte gå över Bosporen för att få tag i migranter.
  Vad har hon förresten för religion? Kan vara intressant eftersom hon leder F!.

 • Kentaru

  Om man vill underminera Sverige i främjande av annan makt så borde det prövas i domstol om det är ett brott. Å andra sidan kan vi nog ursäkta hennes låga av något slag med tanke på vilket parti hon representerar.

 • Agne Torsson

  Ännu ett slående bevis på deras drivkraft och avsikter, det här är vad de står för helt enkelt.

  Men det värsta är den här av svenska husdjur och tjänstehjon som står bakom sådana som henne.

 • Lunkentuss

  Hur kan du tro det?
  De människor han jagar och vill jaga är svenskar som vägrar att böja på nacken för sådana som henne, den där damen artikeln handlar om.

  Att sätta dit folk som inte tänker sig för hur de uttrycker sig på nätet är en metod att klämma åt och skrämma folk till tystnad; men jag är övertygad att kunde granskaren sätta dit folk enkom på grund av hur de tänker så gjorde man det.

UD flög hem svenska ”medborgare” från Marocko – andra utlandssvenskar får klara sig själva

INRIKESTorsdagen den 19 mars landade två fullastade plan från flygbolaget Norwegian på Arlanda. Med sig hade de svenska ”medborgare” som UD hade beslutat flyga hem från Marocko. När Nya Tider når UD:s presstjänst vill man absolut inte bekräfta de uppgifter som cirkulerar, nämligen att det skulle röra sig om marockanska araber som varit och semestrat i sitt gamla hemland.

SVT:s Rapportsändningar textas nu på arabiska

INRIKESNu har SVT beslutat att på grund av coronakrisen börja texta Rapports nyhetssändningar på arabiska. Inledningsvis handlar det om en sändning per dag, uppger SVT på sin hemsida. När Nya Tider lyckas få reda på vem inom SVT nyheters ledningsgrupp som har kommit med initiativet att börja textningen på arabiska väljer SVT att lägga locket på.

Tidig demokrati i Norden

KULTURDe nordiska vikingasamhällena var mer demokratiska än vi kanske tror. Då vi läser om vikingar och deras härjningar i världen, kanske vi tänker att de var mycket ociviliserade och våldsamma. Men det är inte hela sanningen om vikingar. Det fanns samtidigt med våldet en kultur med etablerad ordning för ett demokratiskt beslutsfattande bland fria män, som handlade om lag och rätt, konfliktlösning, sociala frågor och politik, det vill säga maktfrågor.

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Bakläxa för DO: Högljudda romer diskriminerades ej – Men att övervaka snatteridömda romer är olagligt, slår Göta hovrätt fast.

INRIKESI ett mål mot butiken Sagoland i Linköping bestämde Linköpings tingsrätt förra året att tre romer skulle få totalt 75 000 kronor i skadestånd för att personalen övervakat dem inne i butiken. Göta hovrätt river nu upp domen då det inte står klart att personalen faktiskt övervakat romerna. Att göra det hade varit straffbart, slår hovrätten fast, trots att romerna är dömda för snatteri både före och efter händelsen.

Samhällsansvaret som försvann

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSkulle du riskera ditt liv för andra som bor i Sverige? Skulle de göra det för dig? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, ställer saker på sin spets när han resonerar kring samhällspåfrestningar och jämför offerviljan i det homogena Japan med plundringsvågen i det mångkulturella Louisiana. Vilken väg väljer Sverige?

Marockan mördade sin hyresvärd – utvisas inte

INRIKESFör knappt ett år sedan hittades en ung kvinna från Marocko död i en lägenhet i Stockholm. Hon hade knivhuggits till döds, troligen inför ögonen på sin ettårige son som hade lagt sig att sova ovanpå sin mammas döda kropp när polisen anlände. Hennes landsman Abdelali El Hachimi, 34, som varit inneboende hos offret och hennes make, dömdes nyligen av Svea hovrätt till livstids fängelse för mordet – men utan något utvisningsyrkande från åklagaren.

Somalier kräver språklig särbehandling

INRIKESI coronakrisens spår börjar nu bland annat somalier ställa krav på språklig särbehandling när exempelvis kommunala bostadsbolag ändrar sina besöksrutiner för hyresgästerna. Ett exempel på detta är Uddevallahem i västra Sverige. Det allmännyttiga bostadsbolaget har nu tillmötesgått kraven från både araber och somalier, något som kundservicechef Lisa van Brée försvarar när Nya Tider når henne för en intervju.

Gå till arkivet

Send this to a friend