Skip to Content

Italien: Patienter får intensivvård. Foto: Stillbild Channel 4/Youtube
CORONAVIRUS

Fler döda i Italien än i Kina

Digital utgåva

Antalet döda i Italien till följd av coronavirusets härjningar har nu gått om Kinas, trots att bara hälften så många har smittats än så länge. Ett oförklarat problem tycks även vara att färre patienter blir friska och tvingas ligga i respiratorer länge. Samtidigt som vikten av respiratorer för att hålla de italienska patienterna vid liv ökar står Sverige oförberett på hemmaplan – vi har bara 570 respiratorer i landet.

Publicerad: 20 mars, 2020, 10:33

  • Svenska

Läs även

Totalt har över 240 000 människor nu smittats av coronaviruset, varav det värst drabbade landet i Europa än så länge är Italien, som har 41 000 bekräftade fall trots en omfattande karantän och andra åtgärder. Ökningen sker dessutom mycket snabbt. Under torsdagen bekräftade de italienska myndigheterna att man hittat 5 322 nya fall. Under dagen dog ytterligare 427 människor vilket fick det totala antalet döda att stiga till 3 405. I Kina dog det enligt de officiella siffrorna åtta personer under torsdagen vilket fick den totala siffran att nå upp till 3 245. Italien har därmed passerat Kina i antalet döda, trots att man har ungefär hälften så många officiella fall av smittade.

Oförklarligt många döda i Italien

En oroväckande detalj är att av de slutliga siffrorna baserade på antalet avskrivna fall (7 845), det vill säga människor som tillfrisknat eller som har avlidit, så har hela 43 procent (3 405) dött i sviterna av Covid-19 – sjukdomen som SARS-CoV-2 viruset kan orsaka.

Totalt antal fall av coronavirussmittade i Italien. Källa: Worldometer

 

Förutom den tungt belastade sjukvården, som har svårt att hitta resurser att behandla det ökande antalet sjuka, försvåras situationen även av att allt fler i vårdpersonalen, trots åtgärder och skydd, blir sjuka. Fram tills den 18 mars hade ett stort antal, hela 2 629, insjuknat i Covid-19. Av dessa har tre läkare i åldrarna 57, 65 och 67 år dött.

Det höga dödstalet i Italien förvånar forskare och läkarpersonal som samtidigt finner att återhämtningstakten för patienter som placeras i respirator då de inte längre kan andas på egen hand är mycket lägre än förväntat. På sjukhuset i Cremona i coronadrabbade Lombardiet i Norra Italien har man inte haft en enda återhämtad patient.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Muslimer grävde upp barngrav – dumpade kroppen vid väg

UTRIKESEfter att en tre dagar gammal flicka avlidit och begravts samlades en grupp muslimska män efter en uppmaning av imamer, grävde upp kroppen och dumpade den på en väg – för att flickan enligt dem var ”otrogen”.

Frauke Petry frikänd från bedrägeri, men fortsatt splittring inom AfD

UTRIKESFörra partiledaren för Alternativ för Tyskland (AfD), Frauke Petry, blev i maj frikänd i Tysklands högsta domstol (Bundesgerichtshof) i Karlsruhe från anklagelsen att med orätt ha tjänat pengar på sina politiska uppdrag samt gjort sig skyldig till osant intygande. Domen har vunnit laga kraft. Frauke Petry är numera partilös ledamot av Förbundsdagen fram till valet 2021. Hennes politiska karriär speglar motsättningen i partiet mellan en radikalt nationalistisk, en medlande och en mer konservativ falang inom partiet.

Eric Zemmour: BLM-upploppen visar samband mellan AFA och invandrare

UTRIKESI en intervju på CNews diskuterade den populäre franske kommentatorn Eric Zemmour upploppen i Black Lives Matter. Han påpekade att trots att de är iscensatta i vitt skilda länder, har de alla samma tillvägagångssätt.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Gå till arkivet

Send this to a friend