Skip to Content

KÄMPAR FÖR SINA LIV medan personalen springer runt i en kakafoni av larmande medicinsk utrustning. Scenen är jobbig att bevittna redan efter mindre än en halv minut och det går bara att gissa hur extremt stressande och utmattande det måste vara för personalen. Kommentatorn beskriver videoklippet med orden ”De utkämpar ett krig och de förlorar”. Den är tagen på en akutmottagning på huvudsjukhuset i Bergamo, epicentret i den hårt drabbade italienska provinsen Lombardiet. Detta då intensivvårdsavdelningen redan är full. Korridorer, väntrum och alla tillgängliga resurser används. Läkarna och sjuksköterskor där uppmanar omvärlden att lära från Italien och isolera sin befolkning innan det är för sent och de hamnar i samma katastrofsituation som Italien. Intensivvårdspersonal berättar att de aldrig upplevt något liknande och erkänner att de trots vana att arbeta under stress, ”med intensiva situationer och svåra val”, finner situationen nu extremt stressig och svår att hantera. Chefen för akutmottagningen överläkaren Roberto Cosentini (infälld bild) skakar på huvudet när han får frågan om det liknar den årliga influensan. – Nej, det här är något helt annat, säger Cosentini med eftertryck. – De flesta får lunginflammation och som jag sa tidigare, det är en mycket svår form av lunginflammation så det ger en massiv belastning oavsett sjukvårdssystem [land], varnar den italienske akutöverläkaren. Stillbilder: Sky News, www.youtube.com/watch?v=_J60fQr0GWo
INRIKES

”Flockimmunitet är ett dåligt skämt”, Epidemiolog: Sårbara människor bör inte utsättas för Covid-19 just nu i förhoppningen om en hypotetisk framtid

PappersupplaganNya Tider v. 13

”Ditt hus brinner, och de du litade på skulle bevaka det försöker inte ens släcka elden. Trots att de visste att det skulle börja brinna och kunde se vad som hände med grannarnas hus när de blev övertända med skrämmande fart, så har den brittiska regeringen på ett oförklarligt sätt valt att istället främja lågorna, i den felaktiga uppfattningen att det på något sätt kommer att kunna kontrollera dem.”

Publicerad: 23 mars, 2020, 15:50

  • Svenska

Läs även

Den tänkvärda och omskakande liknelsen med hur flera västregeringar – däribland den svenska – har försökt hantera Covid-19-pandemin som nu skördar liv på flera platser i världen kommer från den brittiske professorn William Hanage.

Han är en epidemiolog vid amerikanska Harvard T. H. Chan, en folkhälsoskola knuten till det anrika universitetet Harvard. Efter hans och andras kritik backade de brittiska hälsomyndigheterna förra veckan och kommer nu att bland annat stänga pubar, vilket innebär att Sverige nu står i princip ensamt kvar med den kritiserade strategin.

Flockimmunitet – ”ett djupt felaktigt” tankesätt

Professor Hanages ord publicerades nyligen i en opinionsartikel i den brittiska dagstidningen The Guardian. Epidemiologen skriver där att ”När jag först hörde om detta kunde jag inte tro det var sant” och åsyftar den brittiska regeringens sätt att bemöta pandemihotet, det vill säga med närmast inga åtgärder. Londons uttalade mål var att uppnå ”flockimmunitet” för att förhindra en katastrofal ”andra våg” nästa vinter.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Supervalmätning skakar Norge innan stortingsvalet

UTRIKESKommunistpartiet Rødt och Miljöpartiet MDG kan för första gången nå över fyraprocentsspärren. De små borgliga regeringspartierna räddas kvar. Senterpartiet, som tidigare i år sågs som utmanare om statsministerposten, rasade obarmhärtigt hela sommaren. Arbeiderpartiet kan vinna valet och bilda ny regering.

Arga protester i Kanada inför valet – Trudeau ”inte välkommen på gatorna längre”

UTRIKESDen 20 september hålls det val i Kanada efter att premiärminister Justin Trudeau utlyst nyval. Hur valet går är långt ifrån avgjort, men vad som är desto tydligare är att det nu finns ett utbrett och argt motstånd mot den liberala regeringen, inte minst på grund av de restriktioner många beskriver som ”drakoniska”. Trudeau blir utbuad av upprörda folkmassor så snart han visar sig på gatorna.

Brittiska sjukvården angriper vita människor offentligt

UTRIKESI Storbritannien omyndigförklaras vita människor nu officiellt av den statliga sjukvården. Folkgruppens medlemmar ska känna sig obekväma är budskapet från den skattefinansierade institutionen. Men det raspedagogiska utspelet som författats av en svart kvinnlig mångfaldsspecialist har väckt vrede. Människor befinner sig redan i en obekväm situation eftersom pandemin försatt 13 miljoner av landets invånare i vårdköer.

Gå till arkivet

Send this to a friend