Skip to Content

Skärmavbild: SVT, Svenska Dagbladet

”FN-förbundet” lyfts fram även i år – Har inget med det riktiga FN att göra

PappersupplaganNya Tider v. 21

Varje år släpper en förening som kallar sig ”FN-förbundet” en rapport om hur Sverige brister i sina åtaganden kring mänskliga rättigheter och varje år skriver Svenska Dagbladets Gunilla von Hall en indignerad text om den allvarliga situationen. Organisationen har dock mycket lite med Förenta Nationerna att göra. I år är rapportens fokus ett förbud av vissa organisationer som uppfattas som ”rasistiska”.

Publicerad: 24 maj, 2018, 22:01

 • Svenska

Svenska FN-förbundets hemsida pryds av FN:s logga och visar bilder ur det riktiga FN:s verksamhet, men föreningen har inget med Förenta Nationerna att göra. Sedan Nya Tider avslöjade bluffen i juni 2014, då systemmedia skrev om en ”FN-rapport” som alltså inte kom från FN:s högkvarter i New York utan från föreningens kontor på Skolgränd 2 i Stockholm, har ”förbundet” klargjort på sin hemsida att man ”inte är en del av FN-systemet”.

Det var på FN-dagen mot rasism den 21 mars som ”FN-förbundet” publicerade sin kritik mot Sverige och den ”ökande rasismen”. Rapporten tog man sedan till det riktiga FN:s rasdiskrimineringskommitté, som förfasades över hur illa ställt det är i Sverige. ”Vi är djupt oroade över rapporter om mordbränder mot moskéer och mottagningscenter för asylsökande”, skriver man, särskilt problematiskt menar FN-experterna är attacker och rasism mot muslimer i Sverige”.

Aleksander Gabelic, FN-förbundets ordförande. Foto: Privat

Aleksander Gabelic, FN-förbundets ordförande. Foto: Privat

 

Föreningen Svenska FN-förbundet uppger i sin rapport att Sveriges regering och svenska myndigheter ”måste bli striktare i bemötandet av rasistiska och nazistiska organisationer”. Bland annat vill förbundet se en ännu striktare tillämpning av lagstiftningen när det gäller hets mot folkgrupp i Sverige. Detta är något som FN:s rasdiskrimineringskommitté utgår ifrån när man ställer krav på Sverige. Inom ett år vill man att Sverige återkommer med vad man gör för att bekämpa rasism som uppstår på grund av terrorbrott och generellt antimuslimsk rasism.

Efter att rapporten godkänts av regeringen kunde SVT den 11 maj redan i ingressen meddela:

”Domen är hård mot Sverige i den rapport där svenska FN-förbundet framfört krav på att ’det ökande hotet från rasistiska och nazistiska grupper måste bemötas’.”

Till SVT säger FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic:

– Det ökande hotet från rasistiska och nazistiska grupper måste bemötas. Det är inte rimligt att människor ska behöva vara rädda att vistas på gator och torg i våra städer.

I årets version av Gunilla von Halls artikel i SvD intervjuas också Aleksander Gabelic, som även här framhåller behovet av att förbjuda utvalda organisationer:

– Sverige bryter mot konventionens artikel 4 genom att tillåta rasistiska organisationer. Artikel 4b innebär totalt förbud mot rasistiska organisationer. I slutändan måste Sverige leva upp till detta åtagande om man inte kan vidta tuffare åtgärder på annat sätt genom lagar och regler.

FN-kommittén säger sig vara oroad över ”rasistiska och extremistiska organisationer och deras offentliga manifestationer och demonstrationer”, alltså exakt det som svenska FN-förbundet i år ville framhålla. För att bilda sig en bild av situationen i Sverige har FN-kommittén även inhämtat synpunkter från organisationer som RFSL, Nätverket svenska muslimer i samarbete och Afrosvenskarnas riksförbund.

”Svenska FN-förbundet” finansieras av bidrag från Sida, Forum Syd, UD, privatpersoner och företag samt av medlemsavgifter.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • xmaverickx

  Det riktiga FN är en ockult globalistisk och socialistisk överstatlig maffiaorganisation skapad av kapitalisterna Rockefeller och Rothschilds.

 • Dacke

  Det är mycket som FN-förbundet måste ta tag i “bekämpa rasism som uppstår på grund av terrorbrott och generellt antimuslimsk rasism”. Vidare “det ökande hotet från rasistiska och nazistiska grupper måste bemötas.” Sedan kommer något som alla svenskar anser viktigt; “Det är inte rimligt att människor ska behöva vara rädda att vistas på gator och torg i våra städer.” Fast det är inte hotet från “rasistiska” eller “nazistiska grupper som gör gatorna osäkra och om någon skulle säga sanningen om vilka som står för det grova våldet, skulle FN-förbundet kalla det för både rasistiskt och nazistiskt?

 • xmaverickx

  SPRID DESSA TRE VIDEOS!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=uA1Ut-K1FsU&t=1270s&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=4
  (Vi är alla födda in i slaveri, födelseattesten är ett bevis på det.)

  http://www.youtube.com/watch?v=3DxT8JK4lP8&t=0s&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=3

  Och denna om bland annat SATANISTISKA FN, med bönerummet designat av kräket Dag Hammarskjöld.
  http://www.youtube.com/watch?v=gMaXZvhdIQ8&t=627s&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=2, som man som en gång i tiden, innan Internet, var så stolt över att han var svensk som en själv.

Metro snor Nya Tiders avslöjande:
Vad sysslar du med, Annica Ögren?

Den 13 juni avslöjade Nya Tider att den grovt kriminellt belastade kongolesen Paul Akofely har valts till ny ordförande i Djurgården Boxning. Vi kunde avslöja ingående detaljer om hur valberedningen kördes över på årsmötet, en ”kupp”, som en medlem uttryckte det. Nu har Metro plagierat Nya Tiders reportage, utan att nämna var uppgifterna kommer ifrån.

Några intryck från Järvaveckan

JÄRVAVECKANNya Tiders Åke Blomdahl besökte Järvaveckan - förortens motsvarighet till Almedalsveckan i Visby. I denna artikel får vi ta del av de intryck politikerveckan i Järva gjorde på vår utsände reporter, bland annat om den märkliga avsaknaden av EU-frågor hos samtliga politiska partier på plats.

Ulf Kristersson i Järva: ”Med fortsatt misslyckad integration kommer samhället glida isär på allvar.”

JÄRVAVECKANNya Tiders Åke Blomdahl besökte i förra veckan den så kallade Järvaveckan – stockholmsförortens motsvarighet till den mer berömda, och välbesökta, Almedalsveckan i Visby. I denna artikel får vi ett referat och en analys av Ulf Kristerssons (M) tal, torsdagen den 14 juni.

Kasselstrand: “Lagen om hets mot folkgrupp ska avskaffas”

TAL TILL NATIONEN I sitt "Tal till nationen" säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand att återvandringen är nyckeln till ett fungerande Sverige. Han säger även att svenskar inte ska straffas för att de säger sin mening, och att SVT och Sveriges Radio ska läggas ned eftersom de inte arbetar för svenskarnas intressen.

Miljontestamente till nationalister i fara − Stiftelsens pengar riskerar att plundras av affärsmän

INRIKESEn stiftelse med flera miljoner kronor ska hjälpa svenska nationalister att bekämpa propagandan i etablerad media. Nu riskerar den dock att plundras av affärsmän som inte bryr sig om Sveriges framtid.

Efter det folkliga motståndet: Eskilstuna vill införa tillståndsplikt för tiggeri

ESKILSTUNADen 14 juni genomfördes en omröstning i kommunfullmäktige i Eskilstuna om ett förslag om minskat tiggeri på stadens gator och torg. Förslaget som röstades igenom innebär att det kommer att krävas ett avgiftsbelagt tillstånd för ”passiv pengainsamling”. Tanken är att det skall vara svårt att få ett sådant tillstånd och den krångliga byråkratin skall på så vis göra det möjligt att kringgå överordnade instanser som vill hålla tiggeriet lagligt.

SSU-ledamot utesluts efter Nya Tiders avslöjande

Igår kunde Nya Tider berätta att en representant för SSU dömts för att ha förgripit sig sexuellt på en 13-årig elev på skolan där han praktiserade. I dag skriver SSU i ett e-brev till redaktionen att ett uteslutningsärende öppnats mot ledamoten.

Nya Tider avslöjar:
Djurgårdens nyvalde ordförande dömd för mordförsök på poliser

INRIKESPaul Akofely, medborgare i Kongo, valdes i maj till ordförande i Djurgården Boxning. Är han en bra förebild? Är han lämplig att inneha förtroendeuppdrag? Nya Tider har granskat den 41-årige kongolesen och vi kan avslöja varför boxnings-Sverige är skakat. Systemmedia har dock valt att tiga.

Gå till arkivet