Skip to Content

Skärmavbild: SVT, Svenska Dagbladet

”FN-förbundet” lyfts fram även i år – Har inget med det riktiga FN att göra

PappersupplaganNya Tider v. 21

Varje år släpper en förening som kallar sig ”FN-förbundet” en rapport om hur Sverige brister i sina åtaganden kring mänskliga rättigheter och varje år skriver Svenska Dagbladets Gunilla von Hall en indignerad text om den allvarliga situationen. Organisationen har dock mycket lite med Förenta Nationerna att göra. I år är rapportens fokus ett förbud av vissa organisationer som uppfattas som ”rasistiska”.

Publicerad: 24 maj, 2018, 22:01

 • Svenska

Svenska FN-förbundets hemsida pryds av FN:s logga och visar bilder ur det riktiga FN:s verksamhet, men föreningen har inget med Förenta Nationerna att göra. Sedan Nya Tider avslöjade bluffen i juni 2014, då systemmedia skrev om en ”FN-rapport” som alltså inte kom från FN:s högkvarter i New York utan från föreningens kontor på Skolgränd 2 i Stockholm, har ”förbundet” klargjort på sin hemsida att man ”inte är en del av FN-systemet”.

Det var på FN-dagen mot rasism den 21 mars som ”FN-förbundet” publicerade sin kritik mot Sverige och den ”ökande rasismen”. Rapporten tog man sedan till det riktiga FN:s rasdiskrimineringskommitté, som förfasades över hur illa ställt det är i Sverige. ”Vi är djupt oroade över rapporter om mordbränder mot moskéer och mottagningscenter för asylsökande”, skriver man, särskilt problematiskt menar FN-experterna är attacker och rasism mot muslimer i Sverige”.

Aleksander Gabelic, FN-förbundets ordförande. Foto: Privat

Aleksander Gabelic, FN-förbundets ordförande. Foto: Privat

 

Föreningen Svenska FN-förbundet uppger i sin rapport att Sveriges regering och svenska myndigheter ”måste bli striktare i bemötandet av rasistiska och nazistiska organisationer”. Bland annat vill förbundet se en ännu striktare tillämpning av lagstiftningen när det gäller hets mot folkgrupp i Sverige. Detta är något som FN:s rasdiskrimineringskommitté utgår ifrån när man ställer krav på Sverige. Inom ett år vill man att Sverige återkommer med vad man gör för att bekämpa rasism som uppstår på grund av terrorbrott och generellt antimuslimsk rasism.

Efter att rapporten godkänts av regeringen kunde SVT den 11 maj redan i ingressen meddela:

”Domen är hård mot Sverige i den rapport där svenska FN-förbundet framfört krav på att ’det ökande hotet från rasistiska och nazistiska grupper måste bemötas’.”

Till SVT säger FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic:

– Det ökande hotet från rasistiska och nazistiska grupper måste bemötas. Det är inte rimligt att människor ska behöva vara rädda att vistas på gator och torg i våra städer.

I årets version av Gunilla von Halls artikel i SvD intervjuas också Aleksander Gabelic, som även här framhåller behovet av att förbjuda utvalda organisationer:

– Sverige bryter mot konventionens artikel 4 genom att tillåta rasistiska organisationer. Artikel 4b innebär totalt förbud mot rasistiska organisationer. I slutändan måste Sverige leva upp till detta åtagande om man inte kan vidta tuffare åtgärder på annat sätt genom lagar och regler.

FN-kommittén säger sig vara oroad över ”rasistiska och extremistiska organisationer och deras offentliga manifestationer och demonstrationer”, alltså exakt det som svenska FN-förbundet i år ville framhålla. För att bilda sig en bild av situationen i Sverige har FN-kommittén även inhämtat synpunkter från organisationer som RFSL, Nätverket svenska muslimer i samarbete och Afrosvenskarnas riksförbund.

”Svenska FN-förbundet” finansieras av bidrag från Sida, Forum Syd, UD, privatpersoner och företag samt av medlemsavgifter.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • xmaverickx

  Det riktiga FN är en ockult globalistisk och socialistisk överstatlig maffiaorganisation skapad av kapitalisterna Rockefeller och Rothschilds.

 • Dacke

  Det är mycket som FN-förbundet måste ta tag i “bekämpa rasism som uppstår på grund av terrorbrott och generellt antimuslimsk rasism”. Vidare “det ökande hotet från rasistiska och nazistiska grupper måste bemötas.” Sedan kommer något som alla svenskar anser viktigt; “Det är inte rimligt att människor ska behöva vara rädda att vistas på gator och torg i våra städer.” Fast det är inte hotet från “rasistiska” eller “nazistiska grupper som gör gatorna osäkra och om någon skulle säga sanningen om vilka som står för det grova våldet, skulle FN-förbundet kalla det för både rasistiskt och nazistiskt?

 • xmaverickx

  SPRID DESSA TRE VIDEOS!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=uA1Ut-K1FsU&t=1270s&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=4
  (Vi är alla födda in i slaveri, födelseattesten är ett bevis på det.)

  http://www.youtube.com/watch?v=3DxT8JK4lP8&t=0s&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=3

  Och denna om bland annat SATANISTISKA FN, med bönerummet designat av kräket Dag Hammarskjöld.
  http://www.youtube.com/watch?v=gMaXZvhdIQ8&t=627s&list=LLl-uavUQYejR9z0eFvRAkpw&index=2, som man som en gång i tiden, innan Internet, var så stolt över att han var svensk som en själv.

”Sluta skjut” – Malmö lanserar ny satsning mot våldet

INRIKESMalmö har länge brottats med ett ökande antal skjutningar, i flera fall med dödlig utgång. Nu lanserar stadens myndigheter satsningen ”Sluta skjut” där man vill uppmuntra gängmedlemmar att bli laglydiga medborgare istället.

Nyanlända får förtur till lediga bostäder

INRIKESEnligt en analys från myndigheten Boverket ger de flesta kommuner i landet en särskild förtur till bostäder för nyanlända. I botten ligger den nya lagen som gör det omöjligt för kommuner att vägra tilldelning av nyanlända med hänvisning till att bostäder saknas. Samma lag gör också att exempelvis Lomma har tvingats att placera nyanlända på hotell och sedermera spendera miljoner för att införskaffa egna boenden.

SD tar över ordförandeklubban i Hörbys kommunfullmäktige

Sverigedemokraterna stärker sitt grepp om Hörby kommun. Nu sitter man inte bara på posten som ordförande i kommunstyrelsen. Nu har även det nya fullmäktige valt en SD-politiker, Johan Ohlin till ordförande i kommunfullmäktige. Samtidigt är det socialdemokratiska inflytandet nu så gott som utraderat.

Polisen: Nyanlända kan köra bil utan körkort

INRIKESDen som stoppas av polis och inte kan visa körkort, kan ändå klara sig genom att hävda att ett utländskt körkort har funnits, men tappats bort. Det har inträffat att personer som åtalats för olovlig körning har friats i domstol för att åklagaren inte lyckats bevisa att den anklagade inte har haft ett körkort, något som blir än svårare i de fall ursprungslandet saknar körkortsregister.

Sverigebilden – rätt eller fel?

Den politiskt anpassade och välansade mediaanalysen undviker helst konfrontationer med en saklig återgivning av den verkliga situationen i Sverige. Det gäller den sociala, kulturella och ekonomiska bilden av ett land i en okontrollerad förändring. Nu bidrar även den tyska kanalen ZDF TV via sin redaktion i Kiel med en kort rapportering.

Förtur i bostadskön för nyanlända i större delen av landet

Hem & Hyra har gjort en genomgång av Boverkets årliga analys av bostadsmarknaden. Resultatet visar att minst sex av tio kommuner har någon form av förturssystem samt att detta mest utnyttjas av nyanlända.

Macron vill straffa EU-länder som inte tar emot migranter

UTRIKESFrankrikes president Emmanuel Macron hotade vid ett toppmöte med indragna bidrag och uteslutning från Schengen för de länder som inte accepterar ett inflöde av migranter. Han passade också på att kritisera de som drivit frågan om Storbritanniens utträde ur EU.

Vänstersidan Politism ger slutligen upp

INRIKESEfter fem år med förluster ser ägarna av Politism AB nu ut att ha tröttnat på att hålla publikationen under armarna. Därmed försvinner ännu ett vänsterprojekt, som varken har lockat tillräckligt med läsare eller annonsörer.

Gå till arkivet