ANTONIO GUTERRES, 68, är FN:s generalsekreterare sedan den 1 januari 2017. Den före detta portugisiske premiärministern är oroad över det ökande samarbetet mellan Israels militär och syriska rebeller. Foto: FN

FN-rapport avslöjar Israels stöd till rebeller

I juni släppte FN en rapport där den israeliska militärens ökande interagerande med så kallade syriska rebeller beskrivs som ett hot både mot den formella vapenvilan mellan Israel och Syrien samt FN-observatörerna på plats. Samma månad publicerade något oväntat den amerikanska dagstidningen Wall Street Journal ett reportage med rubriken ”Israel ger hemligt stöd till syriska rebeller”. Sammantaget målar de upp en bild av ett både långvarigt och rutinmässigt samarbete som få i väst känner till.

Den 20 juni publicerades en artikel i den israeliska dagstidningen Haaretz med rubriken ”FN ser en kraftig ökning av möten mellan israeliska armén och syriska rebeller, varnar för eskalering”. Där står bland annat att FN:s observatörsstyrka på Golanhöjderna, The United Nations Disengagement Observer Force (UNDOF), de senaste sju månaderna har noterat en signifikant ökning av kontakterna mellan Israels militär och rebellorganisationer utefter gränsen mot Syrien.

UNDOF med en personalstyrka på drygt 950 uniformerade och civila övervakar sedan 1974 Golanhöjderna från en demilitariserad buffertzon mellan Syrien och Israel i syfte att upprätthålla vapenvilan och övervaka att ingångna avtal länderna emellan följs. Både Israel och Syrien bryter mot dessa avtal genom att ta in tung militär utrustning. Syrien använder dock dessa enbart för att bekämpa nämnda rebeller, som tagit upp ställningar i buffertzonen, medan Israel i brott mot vapenvilan använder sina stridsvagnar och artilleripjäser för att beskjuta syriska armén (SAA).

Israel erövrade Golanhöjderna i sexdagarskriget 1967 och annekterade området 1980, vilket FN:s säkerhetsråd i resolution 497 ogiltigförklarat då det strider mot internationell rätt.

Avslöjande FN-rapport

Den israeliska nyhetstidningen Haaretz hänvisar i sin artikel till en FN-rapport (S/2017/486) som FN:s generalsekreterare Antonio Guterres den 8 juni delgav medlemmarna av FN:s säkerhetsråd. Haaretz skriver att ”Rapporten uttryckte Guterres oro, för första gången, att samröret mellan israelerna och rebellorganisationerna skulle kunna leda till eskalering och skada FN-observatörer”.

Nya Tider har tagit del av FN-rapporten, där det framgår att FN-observatörerna mellan den 2 mars och 16 maj i år iakttog sammanlagt 16 möten mellan israelerna och rebellerna. Det är en kraftig ökning mot tidigare. I rapporten framgår det bland annat att oidentifierade personer, några av dem beväpnade, anländer till gränsen tillsammans med mulor och där hälsas av de israeliska soldaterna. ”I vissa fall observerades hur personal och leveranser fördes över gränsen i båda riktningarna. Vid alla tillfällen återvände de okända individerna och mulorna till Bravo-sidan [den syriska sidan]”, står det att läsa i FN-rapporten.

Israel hävdar att kontakterna är av ”humanitär och medicinsk natur”. FN har dock de senaste månaderna signalerat att man alltmer ser med misstro på de israeliska förklaringarna och därför nu gått ut med en varning om att kontakterna mellan den israeliska militären (IDF) och de som beskrivs som rebeller kan leda till en eskalering av konflikten samt utgöra hot mot FN-personal på plats.

I den israeliska dagstidningen Haaretz kommentarsfält finns kritik från läsare att FN lägger sig i saker som inte angår dem, men ingen undrar varför Israel hjälper syriska rebeller som oftast visat sig vara islamister.

 

ISRAELISKA SOLDATER MED JIHADISTER på samma unika bild från en gränsövergång mellan Israel och Syrien på de ockuperade Golanhöjderna. ”De syriska rebellerna” uppges vara islamister från terrorstämplade Nusrafronten, namnet på al-Qaida i Syrien fram till juli 2016. Fotot är taget i smyg inifrån ett fordon på den israeliska sidan. Det publicerades redan den 4 maj 2015 av MintPress News, en nyhetssida som består av veteraner från bland annat nyhetsbyrån AP, brittiska BBC och The Guardian med flera kända västmedia. Ändå är detta, som borde vara ett scoop, inget som slås upp med stora artiklar i västmedia. Foto: MintPress News Desk (Tidigare publicerad i NyT v.18/2017.)

Fler avslöjanden från oväntat håll

FN-rapporten är inte den enda texten som den senaste månaden avslöjat Israels samarbete med de så kallade syriska rebellerna. Haaretz skriver i en annan artikel från den 19 juni om ett reportage i den amerikanska dagstidningen Wall Street Journal (WSJ). I ingressen till Haaretz artikel står det att ”Det har varit känt att israeliska sjukhus har behandlat sårade syriska krigare [rebeller], men Wall Street Journals reportage avslöjar direktstöd i kontanter, utan vilket krigarna säger att de ”inte skulle ha överlevt”.

WSJ:s reportage baseras på intervjuer med halvdussinet rebeller och tre experter ”bekanta med Israels tankebanor”. Dessa berättar att samarbetet med rebellerna började i hemlighet redan 2013 när Moshe Ya’ahon var försvarsminister och att det fortsatt fram till i dag. De berättar vidare att Israel skapat en specialenhet med arabisktalande IDF-soldater som sköter kontakterna med rebellerna och att det finns en öronmärkt budget för det hemliga samarbetet. Vid sidan av stora summor kontanter, uppges det israeliska stödet även bestå av mat, bränsle och medicinska förnödenheter.

 

MOSHE YA’ALON, 66, var Israels försvarsminister mellan åren 2013 och 2016. I april i år gjorde han ett häpnadsväckande uttalande vi skrev om i NyT v.18/2017. Han sade då att terrororganisationen Islamiska staten (IS) bett Israel om ursäkt efter att jihadisterna beskjutit en israelisk militärenhet på de ockuperade Golanhöjderna. Det sensationella uttalandet rapporterades knappt av västmedia och inte alls av svensk systemmedia. Foto: Wikimedia

 

Gruppen Israel sägs ha direktkontakt med kallar sig Fursan al-Joulan (sv. Golans riddare), vilka säger sig ha runt 400 man under vapen. Denna grupp anges i sin tur ha ”lös kontakt” med fyra andra rebellgrupper. Dessa uppges ha stöd från olika västländer, men de namnges inte.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

🟠 Systemmedia i hela världen ljög Våren 2021 sände en makaber nyhet en ”chockvåg” över Kanada och världen, eller så skrev i alla fall systemtrogen västmedia. Det påstods att en massgrav med över 200 barn tillhörande ursprungsbefolkningen hade hittats vid en katolsk skola i sydvästra Kanada. Landssorg utlystes. Kort efter att premiärminister Justin Trudeau krävde en ursäkt från påven och katolska kyrkan brann flera kyrkor ner i anlagda bränder. Nu, drygt åtta månader senare, framkommer det att den ”chockerande upptäckten” av barnlik var rent påhitt, liksom hela historien kring den. Det fanns inte ett enda lik. Men när sanningen äntligen uppdagats tiger dessa politiker och medier som muren.

Läs även:

Social oro och massprotester står för dörren även i Europa

Social oro och massprotester står för dörren även i Europa

🟠 Energipriserna skenar. Inte mindre än tio tusen separata protester mot höjda energipriser ägde rum redan innan september, då protesterna eskalerade kraftigt runt om i Europa. Över hundra länder har sett växande oroligheter de senaste tre månaderna. Allt pekar nu på att de kommer att bli ännu mer frekventa och intensiva. Systemmedia mörkar då makthavarna fruktar utvecklingen. Levnadskostnaderna har nu stigit så dramatiskt att var tionde europé känner sig tvungen att hoppa över måltider. Tyskland förbereder sig för oroligheter genom att upprätta ett militärkommando med långtgående befogenheter i det fredstida civilsamhället – med coronan och Ukrainakriget som ursäkt.

Ockuperade områden sägs vilja tillhöra Ryssland

Ockuperade områden sägs vilja tillhöra Ryssland

🟠 UTRIKES De framskyndade folkomröstningarna i fyra regioner i Ukraina har nu genomförts och visar att en förkrossande majoritet vill bli en del av Ryssland, hävdar ryska medier. Medan Ukraina och Nato avvisar folkomröstningarnas legitimitet förbereder sig nu Ryssland för en annektering. Annekteringen kommer under hot om kärnvapenanvändning mot de ukrainska styrkorna som röner ytterligare framsteg i sin motoffensiv, eftersom dessa då skulle ”invadera rysk mark”.

USA: Bisarrt hyckleri när rika vänsterliberaler ”berikades” av invandrare i 44 timmar

USA: Bisarrt hyckleri när rika vänsterliberaler ”berikades” av invandrare i 44 timmar

🟠 En republikansk guvernör i Florida skickade ett femtiotal migranter till ett reservat för välbärgade vänsterliberaler. Inom 44 timmar från sin ankomst hade de nyanlända skickats till en militär­anläggning för inkvartering. De rika liberalerna gratulerade sig själva till hur goda de varit och förklarade att de kände sig väldigt berikade av det korta besöket.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

”Metoo” och burop i Bayreuth

🟠 KULTUR Under arbetet inför årets Bayreuthfestspel blev flera kvinnor antastade sexuellt, även Katharina Wagner själv drabbades, men ”löste problemet”. Internationella media försökte öppna ett Metoo-drev med sökarljuset på sexism hos dirigenter. Men när den europeiska eliten samlats till sin årliga musikfest reagerade de istället mot en modernistisk produktion med burop. Bayreuther Festspiele presenterade en hel del nyheter och avslutades den första september.

Templet Walhalla

🟠 Ett monument över den germanska historiens mest framstående personer. Walhalla i Regensburg, Bayern, som blickar ut över den vackra floden Donau, uppfördes under 1830-talet av kung Ludvig I av Bayern för att ära framstående germaner och deras bedrifter. ”Politiker, suveräner, vetenskapsmän och konstnärer av det tyska språket”, som det står i en officiell pamflett. Det utgör en välbehövlig motvikt till dagens modernistiska woke-tidevarv, men förvånansvärt få känner till detta vackra marmortempel med dess 130 marmorbyster som spänner över 2 000 år av germansk historia.

FN vill stoppa antisatellitmissiltester

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya Tider rapporterade i maj om FN:s försök att utveckla ett internationellt normsystem för rymden. Nu, vid ett uppföljande möte i Genève den 12 till den 16 september, försökte internationella förhandlare att utveckla regler för aktörer i rymden gällande låg omloppsbana runt jorden, eller ännu hellre, även bortom den. Men byråkratins kvarnar mal fortfarande långsamt.

JP Morgans chefsbankir: Finansiell orkan är att vänta

🟠 Multinationella storbanker driver på Agenda 2030. Flera mäktiga bankchefer på några av världens största multinationella banker har den senaste tiden varnat för en nära förestående världsekonomisk kollaps. Tidigare löften om att den skenande inflationen var ”temporär” är nu som bortblåsta. Samtidigt är dessa banker djupt involverade i globalisternas långtgående klimatåtgärder och omställningsplaner, som de genom omfattande finansiering och investeringar i mångbiljonklassen möjliggör. En enda bank satsar nästan 300 miljarder på att diskriminera vita, som en del av en ”hållbar samhälls­utveckling”.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.