Skip to Content

En glad skara demonstranter. Folkets demonstration, som denna månad hölls i Stockholm, lockade både gammal och ung. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

Folkets demonstration välbesökt

Omkring 500 personer samlades på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm inför Folkets demonstration. Vänstern och så kallade ”antirasister” hade lovat att störa mötet så mycket som möjligt och polisen fick föra bort ett trettiotal personer. Fredrik Vargas, en av organisatörerna, var dock nöjd med dagen. – Vi börjar bli en folkrörelse, säger han.

Publicerad: 28 september, 2016, 22:21

 • Svenska

Läs även

Vänsteraktivister höll en icke tillståndsgiven motdemonstration där ett trettiotal blev bortförda av polisen efter att ha försökt ta sig igenom avspärrningarna. En av de personer som omhändertogs var den så kallade ”tårtkvinnan”, Irene Matkowitzc, som kastade en tårta i ansiktet på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under en boksignering år 2014. Dessutom har en anmälan skrivits om våld mot tjänsteman.

Polisen var nöjd med sin insats och menar att demonstrationen kunde genomföras trots mindre bråk och störningar.
– Demonstrationen genomfördes som det var tänkt. Som förväntat fick vi en motdemonstration men den har vi hanterat, säger Kjell Lindgren till Nya Tider.

Sjunger nationalsången. Folkets demonstrations talare och arrangörer sjöng tillsammans med demonstrationsdeltagarna. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

Sjunger nationalsången. Folkets demonstrations talare och arrangörer sjöng tillsammans med demonstrationsdeltagarna. Foto: Nya Tider/Roger Sahlström

Johan Widén, som grundade Folkets Demonstration 2015 tillsammans med Therese Larsson, berättar för Nya Tider att han är väldigt nöjd med manifestationen:

– Visst, vänstern försökte som vanligt störa ut oss, men det känns som de tappat stinget. De är inte lika många längre och deras ramsor är inte lika högljudda som de varit de andra gångerna, säger Widén.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Roger Sahlström

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Arnrik Henstad

  Enligt Expo var dessa nazistfascistrasister.

  • Ratatosk_SE

   Om inte SD fanns och “legitimerade” Expos existens, skulle de i stället gå på och gapa mot liberala partier som L, M och KD. Då skulle de beskrivas som våldsamma, uppviglande hathögerfolk. Det är ju så de arbetar, allt för att fortsätta upprätthålla ett eget existensberättigande och därmed kunna avkräva massiva monetära stöd från staten för sitt journalistiska arbete. Som inte är journalism utan opinionsbildning, förföljelser och propaganda.

  • birgerr

   vem bryr si om exbo jag tycker att dom är dom riktiga nazistfascfasisterna

 • Imigrant

  Menar dom at 500 pers er välbesök? Hadde det mött opp 10-15.000 så hadde det skremt vettet av riksdagen.
  At bara 500 möter opp er då egentligen bara at forstöra. Då sier dom bara at det er inte många som demonsterar,. I den tillstånd Sverige befinner sig i skulle det varit 10000 vis.

Simon Stålenhag – svensk succékonstnär

KULTURSimon Stålenhag är en svensk konstnär vars visioner av ”en ålderdomlig framtid” redan rönt stor uppmärksamhet på nätet. Hans tre böcker, där målningarna med korta beskrivningar utgör en fantasikittlande berättelse, har även släppts på engelska efter en gräsrotskampanj som drog in tre miljoner kronor. Nu kan en av hans böcker, som utspelar sig i amerikanskt 90-tal, bli film.

Ny mätning: Sverigedemokraterna in i värmen?

RIKSDAGENInför att Riksdagen ska börja arbeta igen efter sommaruppehållet är de övriga partiernas förhållande till Sverigedemokraterna en het potatis.

Globalistiska intressen bakom Hongkongprotester

HONGKONG– Xi Jinping (Kinas president) är den farligaste fienden till det ”öppna samhället”, förklarade George Soros för världens makthavare i Davos i början av året. Två månader senare utbröt gatuprotester i Hong­kong med udden mot Peking. Är proteströrelsen ett försök att splittra och försvaga Kina eller är det en legitim demokratirörelse? Nya Tider har tittat närmare på protesterna i Hongkong och vilka intressen som döljer sig bakom kulisserna.

Att rädda landet

INRIKESI Svenska Dagbladets elektroniska upplaga (fredagen den 13 september) skriver Wilhelm Agrell, Sveriges ende professor i underrättelseanalys, följande: ”Vi måste agera för att rädda landet”. Den primära hänvisningen avser skjutningarna och explosioner. Men i hans text finns mycket mer än så.

Fick sina vapen omhändertagna för två år gammalt engagemang

INRIKESAnatolij Udodov är 68-årig pensionär, diplomerad vapenmakare och ostraffad medborgare. Den 1 augusti kom fem poliser hem till hans lägenhet i Stockholm för att omhänderta hans legala sportvapen. Polisen motiverar detta med att han är aktiv inom Nordiska motståndsrörelsen, men själv säger han att han gick ur för två år sedan.

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Ryska protesten visar nätjättarnas dubbelmoral

OPINION: TOBIAS SVENSSONRyssland har i bland annat USA anklagats för att blanda sig i andra länders valkampanjer, men under de senaste ryska lokal­valen visade det sig att amerikanska nätjättar bröt mot ryska lagar om valannonsering. Problemet med privata företag som tillhandahåller sociala plattformar är dock oerhört mycket större än denna historia, då nätjättarnas dominans påverkar politisk information över hela världen, menar veckans debattör Tobias Svensson.

Hizbollah slår tillbaka mot Israel – IDF flydde och övergav gränsbas i Avivim

UTRIKESIsrael har under sommaren trappat upp luftanfallen mot granländerna. Inte bara Syrien flygbombas nu regelbundet, utan luftattacker har skett i både Libanon och Irak med både dödade militärer och civila som följd. Den libanesiska shiamilisen Hizbollah svor att hämnas och gjorde det första dagen i september genom att angripa ett israeliskt stridsfordon i norra Israel. Vad som skedde finns det kraftigt motstridiga uppgifter om och Nya Tider reder här ut händelsen som får ses som en tämligen allvarlig upptrappning av det redan spända läget vid Israels norra gräns.

Gå till arkivet

Send this to a friend