<strong>Överst, MEDIAS BILD:</strong> Landsfäder och landsmödrar, aktade av sina folk, som går i täten för en massdemonstration mot terror och för oinskränkt yttrandefrihet. <strong>Nederst, VERKLIGHETEN:</strong> Hycklare och illusionister, inte sällan föraktade av sina folk, som går i täten för inget mer än sin egen makthunger. Mot terror de själva skapat och finansierat, och för en yttrandefrihet de noggrant övervakar och fängslar människor för när den inte passar dem.

Folklig upprördhet och oro kapades av ”världshycklare”

Söndagen den 11 januari anordnades en massdemonstration i Paris i syfte att visa att Frankrike och Europa står enade mot terror och för yttrandefrihet med anledning av terrordåden i Paris. Men var då detta verkligen en marsch ledd av folkliga ledare som värnar vår trygghet och yttrandefrihet – eller var det illa omtyckta hycklare som försökte vinna politiska poäng på den terror de själva skapat genom inblandning i Mellanöstern och på grund av den mångkultur de påtvingat Europa?

Antalet deltagare i marschen uppskattas till över en miljon, en del medier uppger till och med tre miljoner. Människor i marschen bar franska flaggor, men också EU:s och andra länders flaggor. Plakat till offrens ära och med olika slagord som ”Inte rädd” samt pennor som symboliserade offren hölls upp. Överallt syntes sloganen ”Je suis Charlie” (Jag är Charlie).

I marschen deltog inte bara anhöriga till offren och på goda grunder oroliga och upprörda fransmän, utan också statschefer, av västmedia kallade ”världsledare”, och höga företrädare för 50 länder. På bilder som kablades över världen sågs dessa statschefer gå armkrok, till synes längst fram i marschen.

Låt oss titta på några av dessa så kallade världsledare.

Där fanns Frankrikes president François Hollande som vid en undersökning gjord av French Institute of Public Opinion (IFOP) i september bara hade stöd av 13 procent av fransmännen. Det kan jämföras med en annan IFOP-undersökning i oktober som visade att Islamiska staten (IS) hade stöd av ofattbara 16 procent, var sjätte fransk medborgare. IS är alltså mer populära än Hollande i Frankrike! De siffrorna tåls att fundera på – om och om igen.

De lär knappast bli bättre av att Hollande den 9 januari lyckades med konststycket att förklara att terroristerna var ”fanatiker som inte har något att göra med islam” samtidigt som han manade till sammanhållning. I det alltmer mångkulturella, splittrade och på alla plan sönderfallande Frankrike lär knappast pinsamt verklighetsfrånvända uttalanden som dessa göra honom mindre illa omtyckt.

Vad kan de erbjuda oss att ena oss under? Har de visioner om att återskapa det framgångsrika Europa som i decennier varit en förebild för andra delar av världen eller är det än mer massinvandring, sämre ekonomi med kollapsad välfärd som följd, skenande kriminalitet och allt våldsammare motsättningar det enda vi alla gemensamt har att se fram emot? Det vi i dag ser i Mellanöstern och Ukraina kommer förr eller senare utspela sig i Västeuropa.

En annan som var på plats var Polens premiärminister Donald Trusk, som kom till makten när hans rival omkom med nästan hela Polens dåvarande statsledning 2010. Trusk är en av de mest högljudda anhängarna av Kiev och deras krig i östra Ukraina, vilket dödat tusentals och fördrivit över en miljon människor. Detta i Europa 2014.

Främst ansvarig för den pågående etniska rensningen mot rysktalande i ex-Ukraina är ”chokladkungen” Petro Porosjenko och tillika presidenten i det nu ekonomiskt, socialt, etiskt, infrastrukturmässigt och territoriellt sönderslagna Ukraina. Oligarken demonstrerade mot terror och för yttrandefrihet i Paris samma dag som hans artilleri dödade fem civila, varav två barn, i Donbass och dagen efter att den oppositionella ukrainska tidningen Slavjanka utsattes för ett brandbombsattentat i Kharkov. Hyckleri på högre nivå är svår att finna.

Sedan har vi palestiniernas president Mohamed Abbas, vars organisation PLO i det närmaste blev synonymt med terror när de använde den som politiskt redskap och i praktiken introducerade begreppet för Europas befolkningar i och med diverse bombdåd, flygkapningar på 1960- och 1970-talen och attacken på OS i München 1972.

NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg som företräder samma organisation som agerade flygvapen åt islamisterna i Libyen 2011 påstod sig nu känna sorg över 17 terroroffer. Han har dock inte uttryckt sympatier för någon annan av terrorns snart otaliga offer. Kanske beror det på att han är för upptagen med att hetsa mot Ryssland och placera ut NATO-baser och förband utefter dess gränser för att hinna oroa sig för alla de hundratals som dödas av mer eller mindre västsponsrade terrorister i Irak, Syrien med flera länder – varje dag.

Den på plats med förmodligen mest blod på sina händer var förre franske presidenten Nicolas Sarkozy som var drivande i att bomba och förgöra Libyen, Afrikas då rikaste och enda välmående land, och sedan dra igång religiösa och etniska motsättningar i Syrien, arabvärldens mest välmående sekulariserade land. Han har tiotusentals människoliv på sitt samvete. Men han är jätteledsen att 17 dödats av de islamister han gav vapen till 2011. Om han är mer hycklare än krigsförbrytare får framtiden avgöra.

En av de ”världsledare” med det färskaste blodet på sina händer är Israels premiärminister Benjamin ”Bibi” Netanyahu. Senaste året ansvarade han för dödandet av fler journalister, minst 13, än de tio han påstod sig vilja högtidlighålla i Paris. Till dem kan läggas ytterligare civila offer – över 2 100 gazabor, varav 513 barn – som dödades i urskillningslös israelisk beskjutning under knappt två månader 2014.

Det kanske mest absurda inslaget var Saudiarabiens ambassadör Mohammed Ismail Al-Sheikh. Saudiarabien dömde den 9 januari den västvänlige bloggaren Raif Badawi till tio års fängelse, tusen piskrapp och 1 miljon riyal (drygt 2,1 miljoner kronor) i böter. Han ska få 50 piskrapp varje vecka i 20 veckor. Brottet var att han på sin blogg kritiserat den religiösa ledningen i landet.

Brittiske premiärministern David Cameron utmärker sig på ett annat sätt. Han är den mest drivande för att utnyttja terrordåden för mer befogenheter och avlyssningsverktyg för underrättelsetjänsterna. Länder som Ryssland och Israel har till och med angett västs alltför stora fokus på massavlyssning som skäl till att terrorattackerna inte kunde stoppas i tid. Trots detta vill Cameron nu ha mer massavlyssning och dessutom förbjuda krypterad information i till exempel mobilappen WhatsApp, så inget ska kunna undgå Storebror. Givetvis är terrorister bara ett svepskäl för att kunna övervaka det man fruktar allra mest – den egna befolkningen.

Inte ens ”huvudpersonen” Charlie Hebdo är fri från hyckleri. Detta då publikationen bara tycks värna om av makten sanktionerad ”yttrandefrihet”. 2009 sparkade veckomagasinet skämttecknaren Maurice Sinet för att han skrivit att ”han kommer gå långt i livet, den lilla gossen” om dåvarande presidenten Nicolas Sarkozys son Jean. Skälet var att det kunde uppfattas som ”fördomar om judar och social framgång”, vilket ledde till åtal för ”hets mot folkgrupp”. Den då 80-årige Sinet utsattes för dödshot från Jewish Defense League och tvingades av sin arbetsgivare att välja mellan att be om ursäkt eller få sparken. Han valde det sistnämnda. Den gången var tydligen inte yttrandefriheten viktig ens på det så hyllade veckomagasinet Charlie Hebdo, som västmedia påstått drev lika mycket med både kristna, judar och muslimer. En harmlös spydighet om en ur eliten gavs ingen frihet att yttras medan teckningar som förnedrar profeterna Jesus och Mohammed, gärna i sexuella sammanhang, ses som yttrandefrihet värd att värna.

Det säger det mesta om det förljugna och dekadenta väst, den döende kvarstoden av en av historiens mest framgångsrika civilisationer – den västerländska.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Verkligheten bakom Mariupol och Azovstal

Verkligheten bakom Mariupol och Azovstal

🟠 UTRIKES Under tisdagen den 17 maj påbörjades en överföring av sårade ukrainska soldater från Azovstal till ryska sjukhus i närområdet, LNR (Luganskaja Narodnaja Respublika) och DNR (Donetskaja Narodnaja Respublika). Även andra tillfångatagna ukrainska soldater fick lämna sina underjordiska gömställen. Man talar om 265 evakuerade, varav 62 svårt skadade soldater. Men situationen är mycket infekterad och kretsar kring vilka dessa soldater är.

Läs även:

Samhällets vansinne och behovet av motstånd

🟠 Vi lever i en mörk tid. Massinvandringen hotar att inom några korta årtionden göra svenskarna och andra europeiska folkslag till en minoritet i sina egna hemländer. Med undantag för några länder i Östeuropa har våra regeringar bestämt sig för att byta ut sin egen befolkning – och dessa undantagsländer är under hård press från EU och andra länder att införa samma vansinniga politik även de.

Vad behövs för att kändisar ska förstå att även de blir förlorare på den politik de torgför?

Vad behövs för att kändisar ska förstå att även de blir förlorare på den politik de torgför?

🟠 Sveriges kändisar går då och då ut och berättar om något de ”tror” på, vilket i princip alltid är något politiskt korrekt hycklande påstående, ämnat att ge dem lite fler poäng hos media och andra kändisar. Veckans debattör Katerina Janouch undrar om de mellan skål och vägg anser något helt annat, eller om de verkligen är så korkade som de framstår – och om det egentligen spelar någon roll.

Striden om det fria ordet hettar till

🟠 Attackerna mot det fria ordet ökar. EU har precis tagit beslutet att införa en lag från och med den 1 januari 2024 som ska öka censuren på Internet, och i USA har man bildat en myndighet med det Orwellska namnet Styrelsen mot desinformation. Vi berättar ingående om dessa båda initiativ i veckans nummer.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Våren i svensk konst

🟠 Åmells konsthandel och galleri presenterar i årets vårutställning flera konstnärer med ett gemensamt tema, nämligen våren. Våren kan gestaltas som spröda vilda blommor eller storslagna landskap. Våren inväntas med spänd förväntan efter den mörka, trista årstiden, speciellt nu med alla dystra händelser och varningar om alla möjliga kommande katastrofer.

Den första svenska mellohysterin

🟠 Numera får man leta för att se något verkligt svenskt inslag i den årliga melodifestivalen i Sverige. Kanske det gula och blå som förekommer vid sidan om det rosa i logotypen då. Men förresten, allt måste ju förändras radikalt har vi förstått, för annars lär vi oss inte av historien, och… äsch förresten, vi går rakt på ämnet. Förr i tiden var det mesta hemskt som vi vet. Vi kan därför skräckslaget fråga oss hur det var när ett gammaldags Sverige för första gången fick delta i den internationella musik­tävlingen. Följ med i ett svartvitt potpurri där fem mäktiga melodi­experter, ett myglande Sveriges Radio och en sångstrejkande smålänning i daladräkt som snurrade ända ner till Nederländerna figurerar.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Två män och ett kylskåp

🟠 HISTORIA Människan har i alla tider strävat efter att förvara mat så att den inte förstörs. Olika metoder för detta har varit saltning, torkning och rökning. Mat kom även att förvaras kyld i källare och särskilda ishus. Till sist såg de första kylskåpen dagens ljus. Kylskåpet kom dock att utvecklas och förbättras av de två svenska uppfinnarna Baltzar von Platen och Carl Munters.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.