Skip to Content

18-årige hampus följde med sin lillasyster för att köpa choklad i närheten av deras hem. Då blev de hotade av ett ungdomsgäng och fick ägg kastade på sig. Skärmavbild: Exakt24
FOLKHEMMET SOM FÖRSVANN

”Fördriv inte ert eget folk!” – Västeråsfamilj talar ut om gängvåldet som drabbade barnen

PappersupplaganNya Tider v. 3

Hampus följde med sin lillasyster Bella till affären för att köpa en chokladkaka. Det slutade med att de blev trakasserade och hotade av flera ungdomar som sade att de skulle våldta Bella och döda syskonen, och riktade en pistolattrapp mot Hampus huvud. Till skillnad från många and­ra offer valde den drabbade Västeråsfamiljen att tala ut i en exklusiv intervju för alternativmediakanalen Exakt24.

Publicerad: 16 januari, 2020, 15:51

 • Svenska

Läs även

– Som förälder släpper man inte ut sina barn. Inte jag, inte här, säger Linda i början av intervjun.

– Man är inte säker var man än är, man måste alltid vara på sin vakt, förklarar Hampus.

Linda och hennes barn Hampus, 18 och Bella, 13, bor i ett bostadsområde i Västerås. Området är inte vare sig särskilt invand­rartätt eller förslummat utan snarare vad som räknas som ”normalt” i dag. Linda är specialpedagog på en skola i Köping, och har innan dess bland annat arbetat inom missbruksvården i Enköping i sju år.

Bella ville köpa en chokladkaka en kväll, berättar syskonen. Eftersom hon är mörkrädd bad hon sin storebror att följa med. Hur det hade slutat om inte Hampus varit med är det ingen som vet.

Hampus och Bella tar vad de tror är en genväg till affären mellan husen. Rätt som det är stöter de på två ungdomar som ger dem en obehaglig känsla.

– Vi fortsätter gå och jag hör att den ena av dem säger min lillasysters namn. Sedan drog han på en mask över ansiktet, berättar Hampus.

– Adrenalinet drog ju på, men det första som slog mig var att få henne därifrån. Jag sade till henne: Fortsätt bara gå, titta inte ens bakåt.

När de gick förbi killarna började dessa kasta ägg och and­ra föremål efter dem.

– Jag försöker att inte tänka på det, men när jag väl tänker på det fattar jag inte varför. Jag har inte gjort dem någonting, inte Hampus heller, säger Bella.

Hampus ringer upp sin låtsaspappa Jonas på mobilen och då springer angriparna iväg. De lägger sedan på, vilket gör att Linda som hört samtalet får ”ett mindre bryt” då hon inser att killarna kommer att återvända. Hon får rätt.

Linda, mamma till Hampus och Bella, tycker att samhället har blivit otryggare, och kan inte förstå att politikerna inte väljer att prioritera det egna folkets välmående. Skärmavbild: Exakt24

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Det är så oerhört upprörande att vi har medsvenskar som röstat för detta. !! Mitt ibland oss hyggliga ,- finns det expovesslor och HMF spioner….ett förräderi mot sina egna syskon som är oförlåtligt.
  Totalt oförlåtligt och omöjligt att gottgöra eller bortförklara. !
  Vad dom flesta inte vet är att efter WWII arrangerade bl.a USA rättegångar där tjänstemän eller olika partifunktionärer i NSDAP dömdes till döden. I varenda stad , 100 tals och 1000 tals..dömdes till döden och hängdes direkt efter……Jag visste inte heller omfattningen tills jag av en händelse fick upp gamla filmer från dessa rättegångar…..// Man hade alltså inga besvär med att införa retroaktiv lagstiftning //
  Det är glädjande att tänka på att det finns exempel att hänvisa till när det blir dags för Sveriges illgärningsmän och onda kvinnor att möta rättvisan.

  • samuelafugglas

   Kan Du inte se Reinfeldt, Löfven, BATRA, Lööf och många andra Sverigehatare som Muslimer?

   • RL, Vallentuna

    Reinfeldt och dom andra i 7 klövern tror inte på några gudar alls…..vare sig Jesus eller Allah , Buddha m.fl…Dom känner inte ens för landet…denna lilla bit av jorden som våra förfäder skickats ut i strid för att behålla.., denna bit jord där våra förfäder har sina gravar , denna bit jord som frambringat mat för överlevnad…..gräs som blivit mjölk , osv…..
    Nej…dom skänker bort hela vårt arv till illasinnade våldsmän som förtrampar oss. Dom förödmjukar oss med HMF och skickar polis på den som säger ifrån…!!!
    ————————
    —Denna dikt tillägnas Nya Tider , dess chef.red och alla medarbetare:

    Gud välsigne varje trofast själ

    som önskar Svea Rike av hjärtat väl

    Men slå vart ondskans uppsåt ned

    som vill dess fall och stör dess fred.

 • https://ledarsidorna.se/

  has gs addshagsdhaj

Närbibliotek utanför Jönköping favoriserar vänstertidskriften Expo

INRIKESNärbiblioteket i Bankeryd, Jönköpings kommun, har nyligen dragit tillbaka kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet från sitt medieutbud, och istället valt att tillhandahålla den Sverigefientliga vänstertidskriften Expo. En Bankerydsbo som Nya Tider talat med säger att han är chockad över bibliotekets agerande, och att många på orten är upprörda. Ansvariga bibliotekschefer lägger dock locket på och flyr konsekvent frågor.

Stora risker med nya bostadsrätter – Riksrevisionen rekommenderar lagändring i ny granskning

INRIKESI en granskningsrapport belyser Riksrevisionen de stora risker som köpare av nya bostadsrätter tar på sig. Riksrevisor Helena Lindberg menar att man som kund är i princip rättslös gentemot bostadsutvecklaren som skapat fastigheten. För att råda bot på bristerna föreslår Riksrevisionen att Bostadsrättslagen ändras, så att köpare av nya bostadsrätter har samma rättigheter som vid köp som regleras av annan lagstiftning.

Ny skatt på avfall och plastpåsar träder i kraft

INRIKESTrots hård kritik har regeringen stått fast vid sina planer på att införa en skatt på plastkassar, som träder i kraft den 1 mars. Detsamma gäller en skatt på avfallsförbränning som träder i kraft den 1 april. Branschorganisationer menar i båda fallen att skatterna är kontraproduktiva om syftet är att förbättra miljön och att regeringen bara vill ha mer klirr i statskassan.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Förnedringsrån mot 18-årig svensk

INRIKESLiam, 18, överfölls av två afrikaner när han var på väg från jobbet. De tvingade honom att följa med dem i två timmar för att försöka ta ut pengar åt dem. Sedan misshandlade de honom brutalt, urinerade på honom och tvingade honom att klä av sig naken medan de kallade honom ”vidrig svenne”. De filmade övergreppet och spred det själva på Snapchat.

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Bråk på campingplats framställdes som politisk attack mot socialdemokratiskt kommunalråd

FALSKA NYHETERDet socialdemokratiska kommunalrådet Marie Pettersson (tidigare Larsson) blev överfallen i sitt hem på grund av sitt politiska engagemang, förkunnade samtliga stora medier, en rapportering som snabbt plockades upp av välkända politiker. Den knapphändiga informationen kom dock endast från Pettersson själv, som därefter inte svarade på några frågor. Till Nya Tider säger Polisen att händelsen inträffade på en campingplats under ett bråk mellan Pettersson, hennes sambo och en inbjuden gäst, och ser i nuläget inget politiskt motiv.

Regeringen vägrar utvisa utvisningsdömd etiopier

INRIKESDen HIV-smittade etiopiske mannen dömdes 2005 till sluten rättspsykiatrisk vård och utvisning efter att ha begått en brutal överfallsvåldtäkt mot en svensk kvinna. Mannen har till dags dato kostat skattebetalarna över 27 miljoner kronor och han har nu begärt att få återvända till sitt hemland Etiopien. De etiopiska myndigheterna är beredda att ta emot honom samt har begärt att Sverige utvisar mannen – men regeringen vägrar.

Gå till arkivet

Send this to a friend