Skip to Content

18-årige hampus följde med sin lillasyster för att köpa choklad i närheten av deras hem. Då blev de hotade av ett ungdomsgäng och fick ägg kastade på sig. Skärmavbild: Exakt24
FOLKHEMMET SOM FÖRSVANN

”Fördriv inte ert eget folk!” – Västeråsfamilj talar ut om gängvåldet som drabbade barnen

PappersupplaganNya Tider v. 3

Hampus följde med sin lillasyster Bella till affären för att köpa en chokladkaka. Det slutade med att de blev trakasserade och hotade av flera ungdomar som sade att de skulle våldta Bella och döda syskonen, och riktade en pistolattrapp mot Hampus huvud. Till skillnad från många and­ra offer valde den drabbade Västeråsfamiljen att tala ut i en exklusiv intervju för alternativmediakanalen Exakt24.

Publicerad: 16 januari, 2020, 15:51

  • Svenska

Läs även

– Som förälder släpper man inte ut sina barn. Inte jag, inte här, säger Linda i början av intervjun.

– Man är inte säker var man än är, man måste alltid vara på sin vakt, förklarar Hampus.

Linda och hennes barn Hampus, 18 och Bella, 13, bor i ett bostadsområde i Västerås. Området är inte vare sig särskilt invand­rartätt eller förslummat utan snarare vad som räknas som ”normalt” i dag. Linda är specialpedagog på en skola i Köping, och har innan dess bland annat arbetat inom missbruksvården i Enköping i sju år.

Bella ville köpa en chokladkaka en kväll, berättar syskonen. Eftersom hon är mörkrädd bad hon sin storebror att följa med. Hur det hade slutat om inte Hampus varit med är det ingen som vet.

Hampus och Bella tar vad de tror är en genväg till affären mellan husen. Rätt som det är stöter de på två ungdomar som ger dem en obehaglig känsla.

– Vi fortsätter gå och jag hör att den ena av dem säger min lillasysters namn. Sedan drog han på en mask över ansiktet, berättar Hampus.

– Adrenalinet drog ju på, men det första som slog mig var att få henne därifrån. Jag sade till henne: Fortsätt bara gå, titta inte ens bakåt.

När de gick förbi killarna började dessa kasta ägg och and­ra föremål efter dem.

– Jag försöker att inte tänka på det, men när jag väl tänker på det fattar jag inte varför. Jag har inte gjort dem någonting, inte Hampus heller, säger Bella.

Hampus ringer upp sin låtsaspappa Jonas på mobilen och då springer angriparna iväg. De lägger sedan på, vilket gör att Linda som hört samtalet får ”ett mindre bryt” då hon inser att killarna kommer att återvända. Hon får rätt.

Linda, mamma till Hampus och Bella, tycker att samhället har blivit otryggare, och kan inte förstå att politikerna inte väljer att prioritera det egna folkets välmående. Skärmavbild: Exakt24

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Sjukvårdens dilemma – fler och dyrare hyrpersonal

SJUKVÅRDDen svenska sjukvården konsumerar enorma resurser. Cirka 44 procent av kostnaderna för sjukvården är personalkostnader. Under ett par decennier har det pågått en allt snabbare utveckling mot att en allt större andel av personalen är inhyrda konsulter istället för att vara anställda. Oftast handlar det om läkare, men allt fler sjuksköterskor tar också steget att hyra ut sig själva istället för att vara anställda. Regionernas förmåga att organisera vården sätts på prov.

Beväpnade multikoptrar – framtidens vapen: USA:s flygvapen har stora planer för ”flygbilen” Hexa– Brittisk general: Beväpnade robotar och drönare kommer utgöra en fjärdedel av militären på 2030-talet

UTRIKESUSA:s flygvapen kommer snart att börja testa ”flygbilen” Hexa för att utröna hur den kan användas militärt. Det sägs finnas stora planer för denna nya typ av flygfarkost, både uttalade och mer hemliga. Nya Tider tittar här närmare på dess svagheter och styrkor samt vad den kan komma att innebära för en ny amerikansk militärdoktrin. Vi tittar också på det större perspektivet, hur den passar in i dolda agendor och i en skrämmande framtid där beväpnade och möjligen autonoma drönare kommer vara våra nya soldater och kanske också poliser.

Regeringen ger miljoner till kritiserad pizzametod för gängkriminella

INRIKESDen 14 april meddelade justitieminister Morgan Johansson (S) att regeringen i vårändringsbudgeten ger 6 miljoner för att sprida den kritiserade ”Sluta skjut-metoden” för att minska dödsskjutningarna bland gängkriminella, en metod där polisen träffar våldsbenägna brottslingar för samtal i grupp där de också äter pizza tillsammans. Projektet har prövats i Malmö, men skall nu spridas över hela landet.

Regeringen vill förbjuda förintelseförnekelse

INRIKESRegeringen, med Morgan Johansson (S) i spetsen vill nu förbjuda det man kallar för förintelseförnekelse och vill kunna sätta människor i fängelse för att de inte tror på den officiella historieskrivningen.

Kvinna mördad vid Linköpings tågstation

INRIKESEn kvinna anfölls av en knivbeväpnad man vid en av tunnlarna mellan perrongerna vid Linköpings tågstation. Hon fördes svårt skadad till sjukhus men avled av de allvarliga skadorna. En man har gripits misstänkt för dådet.

Somalisk S-politiker ville se otrogna brinna i helvetet med hänvisning till Koranen – lämnar nu partiet

INRIKESMustafe Ahmed Yuusuf, en 27-årig somalier, har fram tills nyligen varit en aktiv politiker för Socialdemokraterna i den halländska kommunen Hylte. Den 14 april skrev nättidningen Samhällsnytt att den unge somaliern hamnat i blåsväder sedan han spridit islamistisk propaganda på sociala medier, allt med hänvisning till Koranen. Nya Tider kan nu dessutom avslöja att Mustafe Ahmed Yuusuf nu har lämnat både sina förtroendeuppdrag, moderpartiet samt SSU.

94 procent av Danmarks gängkriminella har utländsk bakgrund

UTRIKESEn dagstidnings genomgång har visat att nästan samtliga som har dömts enligt en särskild ”gängparagraf” i Danmark har haft utländsk bakgrund. Gängkriminaliteten begränsar sig inte till Köpenhamn, utan återfinns även i mindre så kal­la­de ”utsatta områden” som domineras av utomeuropeiska invandrare. Avslöjandet har lett till nya krav från invandringskritiska partier på att stoppa invandringen från länder utanför Europa.

Läkare dömer ut lockdown som omänskligt folkhälsofiasko

COVID-19Fyra svenska läkare skriver att nedstängning av samhället på grund av corona är ovetenskapligt och ”världshistoriens största folkhälsofiasko”. Artikeln, som publicerades i Göteborgs-Posten den 3 april, är närmast unik – kritik av detta slag släpps sällan fram i systemmedia och på Youtube och Facebook raderades det snabbt. Författarna kritiserar även regeringen för att skänka 150 miljarder kronor till EU:s coronafond, en ”hisnande summa” till länder som ”genom lockdown medvetet förstört sina ekonomier”.

Gå till arkivet

Send this to a friend