Skip to Content

18-årige hampus följde med sin lillasyster för att köpa choklad i närheten av deras hem. Då blev de hotade av ett ungdomsgäng och fick ägg kastade på sig. Skärmavbild: Exakt24
FOLKHEMMET SOM FÖRSVANN

”Fördriv inte ert eget folk!” – Västeråsfamilj talar ut om gängvåldet som drabbade barnen

PappersupplaganNya Tider v. 3

Hampus följde med sin lillasyster Bella till affären för att köpa en chokladkaka. Det slutade med att de blev trakasserade och hotade av flera ungdomar som sade att de skulle våldta Bella och döda syskonen, och riktade en pistolattrapp mot Hampus huvud. Till skillnad från många and­ra offer valde den drabbade Västeråsfamiljen att tala ut i en exklusiv intervju för alternativmediakanalen Exakt24.

Publicerad: 16 januari, 2020, 15:51

 • Svenska

Läs även

– Som förälder släpper man inte ut sina barn. Inte jag, inte här, säger Linda i början av intervjun.

– Man är inte säker var man än är, man måste alltid vara på sin vakt, förklarar Hampus.

Linda och hennes barn Hampus, 18 och Bella, 13, bor i ett bostadsområde i Västerås. Området är inte vare sig särskilt invand­rartätt eller förslummat utan snarare vad som räknas som ”normalt” i dag. Linda är specialpedagog på en skola i Köping, och har innan dess bland annat arbetat inom missbruksvården i Enköping i sju år.

Bella ville köpa en chokladkaka en kväll, berättar syskonen. Eftersom hon är mörkrädd bad hon sin storebror att följa med. Hur det hade slutat om inte Hampus varit med är det ingen som vet.

Hampus och Bella tar vad de tror är en genväg till affären mellan husen. Rätt som det är stöter de på två ungdomar som ger dem en obehaglig känsla.

– Vi fortsätter gå och jag hör att den ena av dem säger min lillasysters namn. Sedan drog han på en mask över ansiktet, berättar Hampus.

– Adrenalinet drog ju på, men det första som slog mig var att få henne därifrån. Jag sade till henne: Fortsätt bara gå, titta inte ens bakåt.

När de gick förbi killarna började dessa kasta ägg och and­ra föremål efter dem.

– Jag försöker att inte tänka på det, men när jag väl tänker på det fattar jag inte varför. Jag har inte gjort dem någonting, inte Hampus heller, säger Bella.

Hampus ringer upp sin låtsaspappa Jonas på mobilen och då springer angriparna iväg. De lägger sedan på, vilket gör att Linda som hört samtalet får ”ett mindre bryt” då hon inser att killarna kommer att återvända. Hon får rätt.

Linda, mamma till Hampus och Bella, tycker att samhället har blivit otryggare, och kan inte förstå att politikerna inte väljer att prioritera det egna folkets välmående. Skärmavbild: Exakt24

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Det är så oerhört upprörande att vi har medsvenskar som röstat för detta. !! Mitt ibland oss hyggliga ,- finns det expovesslor och HMF spioner….ett förräderi mot sina egna syskon som är oförlåtligt.
  Totalt oförlåtligt och omöjligt att gottgöra eller bortförklara. !
  Vad dom flesta inte vet är att efter WWII arrangerade bl.a USA rättegångar där tjänstemän eller olika partifunktionärer i NSDAP dömdes till döden. I varenda stad , 100 tals och 1000 tals..dömdes till döden och hängdes direkt efter……Jag visste inte heller omfattningen tills jag av en händelse fick upp gamla filmer från dessa rättegångar…..// Man hade alltså inga besvär med att införa retroaktiv lagstiftning //
  Det är glädjande att tänka på att det finns exempel att hänvisa till när det blir dags för Sveriges illgärningsmän och onda kvinnor att möta rättvisan.

  • samuelafugglas

   Kan Du inte se Reinfeldt, Löfven, BATRA, Lööf och många andra Sverigehatare som Muslimer?

   • RL, Vallentuna

    Reinfeldt och dom andra i 7 klövern tror inte på några gudar alls…..vare sig Jesus eller Allah , Buddha m.fl…Dom känner inte ens för landet…denna lilla bit av jorden som våra förfäder skickats ut i strid för att behålla.., denna bit jord där våra förfäder har sina gravar , denna bit jord som frambringat mat för överlevnad…..gräs som blivit mjölk , osv…..
    Nej…dom skänker bort hela vårt arv till illasinnade våldsmän som förtrampar oss. Dom förödmjukar oss med HMF och skickar polis på den som säger ifrån…!!!
    ————————
    —Denna dikt tillägnas Nya Tider , dess chef.red och alla medarbetare:

    Gud välsigne varje trofast själ

    som önskar Svea Rike av hjärtat väl

    Men slå vart ondskans uppsåt ned

    som vill dess fall och stör dess fred.

 • https://ledarsidorna.se/

  has gs addshagsdhaj

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Ny runsten funnen

INRIKESEn lantbrukare i Västerviks kommun har upptäckt att en stor sten han grävde upp för flera år sedan är en runsten. Runstenen, som dateras till 1000-talets första hälft, är den första nya sten som hittats på flera år.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Brå konstaterar vad har varit allmänt känt – stök, brott och bråk i bibliotek och i simhallar

INRIKESBrå har kartlagt förekomsten av brott och ordningsstörningar på simhallar och bibliotek på uppdrag av regeringen. Resultatet är att man kan konstatera att brott och ordningsstörningar förekommer på de flesta simhallar och bibliotek. Detta skapar otrygghet för besökare och har negativa konsekvenser för personalens arbetsmiljö. Detta fenomen har konstaterats av alternativmedia sedan många år tillbaka, och precis som vice rikspolischefens erkännande av förekomsten av kriminella klaner har Brå hittills undvikit att rapportera om det.

Gå till arkivet

Send this to a friend