Skip to Content

18-årige hampus följde med sin lillasyster för att köpa choklad i närheten av deras hem. Då blev de hotade av ett ungdomsgäng och fick ägg kastade på sig. Skärmavbild: Exakt24
FOLKHEMMET SOM FÖRSVANN

”Fördriv inte ert eget folk!” – Västeråsfamilj talar ut om gängvåldet som drabbade barnen

PappersupplaganNya Tider v. 3

Hampus följde med sin lillasyster Bella till affären för att köpa en chokladkaka. Det slutade med att de blev trakasserade och hotade av flera ungdomar som sade att de skulle våldta Bella och döda syskonen, och riktade en pistolattrapp mot Hampus huvud. Till skillnad från många and­ra offer valde den drabbade Västeråsfamiljen att tala ut i en exklusiv intervju för alternativmediakanalen Exakt24.

Publicerad: 16 januari, 2020, 15:51

 • Svenska

Läs även

– Som förälder släpper man inte ut sina barn. Inte jag, inte här, säger Linda i början av intervjun.

– Man är inte säker var man än är, man måste alltid vara på sin vakt, förklarar Hampus.

Linda och hennes barn Hampus, 18 och Bella, 13, bor i ett bostadsområde i Västerås. Området är inte vare sig särskilt invand­rartätt eller förslummat utan snarare vad som räknas som ”normalt” i dag. Linda är specialpedagog på en skola i Köping, och har innan dess bland annat arbetat inom missbruksvården i Enköping i sju år.

Bella ville köpa en chokladkaka en kväll, berättar syskonen. Eftersom hon är mörkrädd bad hon sin storebror att följa med. Hur det hade slutat om inte Hampus varit med är det ingen som vet.

Hampus och Bella tar vad de tror är en genväg till affären mellan husen. Rätt som det är stöter de på två ungdomar som ger dem en obehaglig känsla.

– Vi fortsätter gå och jag hör att den ena av dem säger min lillasysters namn. Sedan drog han på en mask över ansiktet, berättar Hampus.

– Adrenalinet drog ju på, men det första som slog mig var att få henne därifrån. Jag sade till henne: Fortsätt bara gå, titta inte ens bakåt.

När de gick förbi killarna började dessa kasta ägg och and­ra föremål efter dem.

– Jag försöker att inte tänka på det, men när jag väl tänker på det fattar jag inte varför. Jag har inte gjort dem någonting, inte Hampus heller, säger Bella.

Hampus ringer upp sin låtsaspappa Jonas på mobilen och då springer angriparna iväg. De lägger sedan på, vilket gör att Linda som hört samtalet får ”ett mindre bryt” då hon inser att killarna kommer att återvända. Hon får rätt.

Linda, mamma till Hampus och Bella, tycker att samhället har blivit otryggare, och kan inte förstå att politikerna inte väljer att prioritera det egna folkets välmående. Skärmavbild: Exakt24

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Det är så oerhört upprörande att vi har medsvenskar som röstat för detta. !! Mitt ibland oss hyggliga ,- finns det expovesslor och HMF spioner….ett förräderi mot sina egna syskon som är oförlåtligt.
  Totalt oförlåtligt och omöjligt att gottgöra eller bortförklara. !
  Vad dom flesta inte vet är att efter WWII arrangerade bl.a USA rättegångar där tjänstemän eller olika partifunktionärer i NSDAP dömdes till döden. I varenda stad , 100 tals och 1000 tals..dömdes till döden och hängdes direkt efter……Jag visste inte heller omfattningen tills jag av en händelse fick upp gamla filmer från dessa rättegångar…..// Man hade alltså inga besvär med att införa retroaktiv lagstiftning //
  Det är glädjande att tänka på att det finns exempel att hänvisa till när det blir dags för Sveriges illgärningsmän och onda kvinnor att möta rättvisan.

  • samuelafugglas

   Kan Du inte se Reinfeldt, Löfven, BATRA, Lööf och många andra Sverigehatare som Muslimer?

   • RL, Vallentuna

    Reinfeldt och dom andra i 7 klövern tror inte på några gudar alls…..vare sig Jesus eller Allah , Buddha m.fl…Dom känner inte ens för landet…denna lilla bit av jorden som våra förfäder skickats ut i strid för att behålla.., denna bit jord där våra förfäder har sina gravar , denna bit jord som frambringat mat för överlevnad…..gräs som blivit mjölk , osv…..
    Nej…dom skänker bort hela vårt arv till illasinnade våldsmän som förtrampar oss. Dom förödmjukar oss med HMF och skickar polis på den som säger ifrån…!!!
    ————————
    —Denna dikt tillägnas Nya Tider , dess chef.red och alla medarbetare:

    Gud välsigne varje trofast själ

    som önskar Svea Rike av hjärtat väl

    Men slå vart ondskans uppsåt ned

    som vill dess fall och stör dess fred.

 • https://ledarsidorna.se/

  has gs addshagsdhaj

Regeringen flyger hem utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Vårens ankomst – bokstavligt talat ett ljus i mörkret

HEMMAGlad såsom fågeln i morgonstunden helsar jag våren i friska naturn, lärkan mig ropar och trasten i lunden, ärlan på åkern och orren i fur’n. Se hur de silfrade bäckarna små, hoppa och slå, hoppa och slå vänliga armar kring tufvor och stenar, se hur det spritter i buskar och grenar af lif och af dans, af lif och af dans i den herrliga vårsolens glans! – Vårsång, av Herman Sätherberg

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Gå till arkivet

Send this to a friend