Skip to Content

Några foton från poliskvinnans blogg, som hon nu har raderat. Foto: Privat
INRIKES

Före detta polischef kommenterar poliskvinnan Lisa för Nya Tider

PappersupplaganNya Tider v. 25

Poliskvinnan Lisa Simonsson har skapat rubriker på sistone. Men vad tycker hennes kollegor om hennes knäböj, svart makt-hälsning och krokodiltårar? Nya Tider har fått en intervju med före detta polischefen Stephen Jerand, 65, numera kommunalråd i Östersund.

Publicerad: 15 juni, 2020, 13:38

 • Svenska

Läs även

NyT: Hej Stephen! Du har jobbat som polis i 43 år. Kan du berätta var i Sverige du jobbat och vilka chefspositioner du hade?

– Jag har jobbat i Stockholm och Solna och Östersund. Jag har varit Chef Ordningspolisen, Länspolismästare, vakthavande befäl, Chef Länskriminalpolisen, Polisområdeschef, piketgruppchef, yttre befäl, biträdande chef Piketen Stockholm, stabschef, Närpolischef.

 

Stephen Jerand, 65, före detta polischef och numera kommunalråd i Östersund. Foto: Östersunds kommun

 

NyT: Var du förundersökningsledare i något uppmärksammat brottsfall?

– Ja, bland annat sprängningen av kraftledningar i Jämtland under nittiotalet. Blev uppmärksammat med anledning av att en nationell politiker blev frihetsberövad. Jag var spaningsledare tills en åklagare, Sune Andersson tog över.

NyT: Vad tycker du om poliskvinnan som gick ned på knä och gjorde Black Power-hälsning i Stockholm den 3 juni?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Folket skall vanhedras och pacificeras till varje pris, vulgärsocialismen i sin prydno!!!

 • Dacke

  Det är vår nya poliskår i ett nötskal! För varje år glider polisen längre och längre bort från sin huvuduppgift, att upprätta lag och ordning i samhället? Istället glider Polisen över till att bli en sorts ”lekledare” till invandrarbarnen i förorterna? Håller med Stephen Jerand att kraven för att bli antagen till Polisskolan måste höjas, inte sänkas. En gång i tiden var fysiska krav högt på listan, men numer verkar det vara en nackdel? Det bästa vore om vi kunde gå tillbaka till den tid då Polisen var kommunal? Med den reservationen att den är helt fristående från politikers inflytande? Vart 4:e år väljs en polischef av kommunens invånare och denne utbildar sina poliser utifrån sina värderingar som folket valde denne för. Uppfyller inte polischefen sina vallöften blir denne inte återvald? En ganska logisk följd? Det viktiga är att kommun, eller riksdagspolitiker håller sig utanför, hur Polisen sköter sitt arbete. Det är kommunens invånare som avgör den saken..

  • LookMoo

   Lite som USA modellen där polisen har en stark lokal förankring. Där FBI hjälper till med större, resurskrävande ”federala brott”.

 • Twinballs

  Ääääntligen, får vi se fler poliser tala ur skägget?

  Syltryggeriet inom polisen har vad jag förstår drivits fram av journalisterna som sedan efter ett flertal årtionden basunerat ut POLISVÅLD på löpsedlarna vecka efter vecka, år efter år. Detta fick polishögskolan att ändra antagningskraven för 15 – 20 år sedan, till förmån för kvinnor och invandrare, fysiska prov och språkkunskaper blev sekundärt när en ny polis skulle fostras!

  Nu ser vi resultatet, en i det närmaste handikappad, hånad och förlöjligad polis, med ökad kriminalitet som följd!

  Som pricken över i’et har nu Operation Rimfrost lagts ned, vad säger det om svensk polis?

  Ska den knäböjande PlutmunsLisa bli den nya standarden?

  .

 • Swatch

  Titta på bilderna…
  Titta noga.
  Vad ser du? Ser du en Polis, representanten av Svenska staten eller ser du en facebook hora som vill sälja sina tjänster.
  Oavsett vilket är det illa! Mycket illa.

  • Simpukka

   Duckface IG thot med Blondinbella som främsta förebild.

   Det går utför. Det går utför fort nu.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend