Skip to Content

Några foton från poliskvinnans blogg, som hon nu har raderat. Foto: Privat
INRIKES

Före detta polischef kommenterar poliskvinnan Lisa för Nya Tider

PappersupplaganNya Tider v. 25

Poliskvinnan Lisa Simonsson har skapat rubriker på sistone. Men vad tycker hennes kollegor om hennes knäböj, svart makt-hälsning och krokodiltårar? Nya Tider har fått en intervju med före detta polischefen Stephen Jerand, 65, numera kommunalråd i Östersund.

Publicerad: 15 juni, 2020, 13:38

 • Svenska

Läs även

NyT: Hej Stephen! Du har jobbat som polis i 43 år. Kan du berätta var i Sverige du jobbat och vilka chefspositioner du hade?

– Jag har jobbat i Stockholm och Solna och Östersund. Jag har varit Chef Ordningspolisen, Länspolismästare, vakthavande befäl, Chef Länskriminalpolisen, Polisområdeschef, piketgruppchef, yttre befäl, biträdande chef Piketen Stockholm, stabschef, Närpolischef.

 

Stephen Jerand, 65, före detta polischef och numera kommunalråd i Östersund. Foto: Östersunds kommun

 

NyT: Var du förundersökningsledare i något uppmärksammat brottsfall?

– Ja, bland annat sprängningen av kraftledningar i Jämtland under nittiotalet. Blev uppmärksammat med anledning av att en nationell politiker blev frihetsberövad. Jag var spaningsledare tills en åklagare, Sune Andersson tog över.

NyT: Vad tycker du om poliskvinnan som gick ned på knä och gjorde Black Power-hälsning i Stockholm den 3 juni?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Folket skall vanhedras och pacificeras till varje pris, vulgärsocialismen i sin prydno!!!

 • Dacke

  Det är vår nya poliskår i ett nötskal! För varje år glider polisen längre och längre bort från sin huvuduppgift, att upprätta lag och ordning i samhället? Istället glider Polisen över till att bli en sorts “lekledare” till invandrarbarnen i förorterna? Håller med Stephen Jerand att kraven för att bli antagen till Polisskolan måste höjas, inte sänkas. En gång i tiden var fysiska krav högt på listan, men numer verkar det vara en nackdel? Det bästa vore om vi kunde gå tillbaka till den tid då Polisen var kommunal? Med den reservationen att den är helt fristående från politikers inflytande? Vart 4:e år väljs en polischef av kommunens invånare och denne utbildar sina poliser utifrån sina värderingar som folket valde denne för. Uppfyller inte polischefen sina vallöften blir denne inte återvald? En ganska logisk följd? Det viktiga är att kommun, eller riksdagspolitiker håller sig utanför, hur Polisen sköter sitt arbete. Det är kommunens invånare som avgör den saken..

  • LookMoo

   Lite som USA modellen där polisen har en stark lokal förankring. Där FBI hjälper till med större, resurskrävande “federala brott”.

 • Twinballs

  Ääääntligen, får vi se fler poliser tala ur skägget?

  Syltryggeriet inom polisen har vad jag förstår drivits fram av journalisterna som sedan efter ett flertal årtionden basunerat ut POLISVÅLD på löpsedlarna vecka efter vecka, år efter år. Detta fick polishögskolan att ändra antagningskraven för 15 – 20 år sedan, till förmån för kvinnor och invandrare, fysiska prov och språkkunskaper blev sekundärt när en ny polis skulle fostras!

  Nu ser vi resultatet, en i det närmaste handikappad, hånad och förlöjligad polis, med ökad kriminalitet som följd!

  Som pricken över i’et har nu Operation Rimfrost lagts ned, vad säger det om svensk polis?

  Ska den knäböjande PlutmunsLisa bli den nya standarden?

  .

 • Swatch

  Titta på bilderna…
  Titta noga.
  Vad ser du? Ser du en Polis, representanten av Svenska staten eller ser du en facebook hora som vill sälja sina tjänster.
  Oavsett vilket är det illa! Mycket illa.

  • Simpukka

   Duckface IG thot med Blondinbella som främsta förebild.

   Det går utför. Det går utför fort nu.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Allmänna arvsfonden – miljardrullning utan kontroll

ANALYSAllmänna Arvsfonden har sedan 1928 ansvaret för att hantera kvarlåtenskapen från avlidna utan legala arvingar eller giltiga testamenten. Pengarna samlas in och förvaltas av Kommarkollegiet och fördelas till olika projekt av Arvfondsdelegationen. Arvfondsdelegationen gör sin egen uppföljning utan krav på öppen extern revision, som svenska myndigheter normalt är underkastade. Resultatet är en verksamhet som sprider avlidnas tillgångar på ett sätt som gör att många säkert vrider sig i graven.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Gå till arkivet

Send this to a friend