Skip to Content

Socialdemokraterna har straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”, menar veckans debattör Petrit Latifi. Foto: Wikipedia/Fred J, Privat
OPINION: PETRIT LATIFI

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

PappersupplaganNya Tider v. 9

Det har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Publicerad: 26 februari, 2020, 19:06

  • Svenska

Läs även

Sedan den svenska medelklassen alltmer övergett Socialdemokraterna till borgarnas och vänsterns gagn har de haft svårt att bevara en väljarbas. Allt detta kom att förändras med massinvandringen, trots dess katastrofala konsekvenser för välfärden och integrationen. Partiet har profiterat utan dess like på invandringen, då man har siktat på att få makten till varje pris.

Hundra år räcker alltså inte för att skapa den goda utopin som utlovats av deras samhällskontrakt, men som inte har levererats. Jag tror att det beror på att Socialdemokraterna övergett sin värdegrund för opportunistisk kohandel. Priset man har betalat är att de svenska kärnväljarna har flytt partiet och istället har teokratiska krafter trätt in. Klanledare som garanterar kollektiva röster har blivit Socialdemokraternas Heliga Graal. Det är så man kan se det.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Petrit Latifi

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Det finns en gemensam nämnare i förorterna där det råder hög arbetslöshet och de flesta av dessa lär aldrig få ett arbete, eller så vill de hellre leva på bidrag? Många i de här bidragsområdena är analfabeter och lär inte få något jobb. Om sossarna sänkte socialbidrag och slopade barnbidrag, lär inte sossarna få många röster? Det där med att “straffa svenskarna” är alldeles för lättköpt, men att öka invandringen för att säkerställa regeringsmakten låter mer rimligt.

  • Knutkalas

    vad skall alla leva på när folket flyttar från sthl många verkar flytta till england å andra länderDET BLIR ETT FATTIGT och farligt land

  • Old timer

    Sozzarna tror de är smarta som har manipulerat demokratin som bekrivs i artikeln och inlägg. Vi har redan sett klara bevis på att detta inte kommer att fungera framöver. Invandrarna vill vara med och bestämma. I sista valet så såg vi detta i klartext. Ngn religiös ledare uppmanade alla invandrare som bodde i en valkrets att personrösta på sina egna representanter. Reslutatet blev att invandrarna tog en plats i kommunen (tror jag det var). mot vad alla siare, institut och Sibyllan med spåkulan hade spekulerat i. Men polleten har en lång väg att falla i en sozzes huvud så de kommer inte att vakna förrän ABAB vakterna släpar ut dem.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Presstitutes – Så påverkar säkerhetstjänsterna opinionen

OPINION: PIA HELLERTZDen tyske journalisten Udo Ulfkottes bok om köpta journalister som skriver på beställning åt olika säkerhetstjänster blev snabbt en bestseller i Tyskland. Han kal­lar fenomenet ”presstitutes”, prostituerad press, och han erkänner att han själv hörde till denna skara. Veckans debattör, doktor Pia Hellertz, djupdyker i denna viktiga fråga.

Milstolpe med alternativ bokmässa

LEDAREDen alternativa bokmässan som nyligen arrangerades var den första i sitt slag, med inte bara en rad författare och kulturpersonligheter på plats, utan även flera alternativmedier. Tillsammans bildar vi en allt starkare front mot det offentliga maktmissbruket och förljugenheten.

Hur tänker de som säger Belarus?

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

KRÖNIKARolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Presstitutes – om köpta journalister

OPINION: PIA HELLERTZÄr den västerländska pressen fri, oberoende och objektiv? Ett antal visselblåsare inom media skriker Nej! De vittnar om hur stora dagstidningar skriver artiklar på beställning åt säkerhetstjänster i politiska syften eller låter sig köpas av storföretagen. Veckans debattör, filosofie doktor Pia Hellertz, berättar bland annat om den tyske journalisten Udo Ulfkottes självbekännelse i boken Köpta journalister.

Gå till arkivet

Send this to a friend