Skip to Content

Socialdemokraterna har straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”, menar veckans debattör Petrit Latifi. Foto: Wikipedia/Fred J, Privat
OPINION: PETRIT LATIFI

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

PappersupplaganNya Tider v. 9

Det har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Publicerad: 26 februari, 2020, 19:06

  • Svenska

Läs även

Sedan den svenska medelklassen alltmer övergett Socialdemokraterna till borgarnas och vänsterns gagn har de haft svårt att bevara en väljarbas. Allt detta kom att förändras med massinvandringen, trots dess katastrofala konsekvenser för välfärden och integrationen. Partiet har profiterat utan dess like på invandringen, då man har siktat på att få makten till varje pris.

Hundra år räcker alltså inte för att skapa den goda utopin som utlovats av deras samhällskontrakt, men som inte har levererats. Jag tror att det beror på att Socialdemokraterna övergett sin värdegrund för opportunistisk kohandel. Priset man har betalat är att de svenska kärnväljarna har flytt partiet och istället har teokratiska krafter trätt in. Klanledare som garanterar kollektiva röster har blivit Socialdemokraternas Heliga Graal. Det är så man kan se det.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Petrit Latifi

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Det finns en gemensam nämnare i förorterna där det råder hög arbetslöshet och de flesta av dessa lär aldrig få ett arbete, eller så vill de hellre leva på bidrag? Många i de här bidragsområdena är analfabeter och lär inte få något jobb. Om sossarna sänkte socialbidrag och slopade barnbidrag, lär inte sossarna få många röster? Det där med att “straffa svenskarna” är alldeles för lättköpt, men att öka invandringen för att säkerställa regeringsmakten låter mer rimligt.

  • Knutkalas

    vad skall alla leva på när folket flyttar från sthl många verkar flytta till england å andra länderDET BLIR ETT FATTIGT och farligt land

  • Old timer

    Sozzarna tror de är smarta som har manipulerat demokratin som bekrivs i artikeln och inlägg. Vi har redan sett klara bevis på att detta inte kommer att fungera framöver. Invandrarna vill vara med och bestämma. I sista valet så såg vi detta i klartext. Ngn religiös ledare uppmanade alla invandrare som bodde i en valkrets att personrösta på sina egna representanter. Reslutatet blev att invandrarna tog en plats i kommunen (tror jag det var). mot vad alla siare, institut och Sibyllan med spåkulan hade spekulerat i. Men polleten har en lång väg att falla i en sozzes huvud så de kommer inte att vakna förrän ABAB vakterna släpar ut dem.

Sverige behöver en kulturrevolution mot ungdomsbrott

KRÖNIKA

Sveriges hantering visar föraktet mot de äldre

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSpridda kommentarer i debatten antyder det som de svenska myndigheternas agerande visar i praktiken: Äldre ses inte som medborgare värda att skydda. Sverige utmärker sig nu genom den nonchalanta inställningen till coronavirusets framfart, men acceptansen för smittspridning säger också något om vår inställning till den äldre delen av befolkningen. Principen verkar vara att så länge främst personer som lämnat arbetsmarknaden dör, är det ett pris värt att betala.

Sverige och Ungern – en fallstudie i individualistisk kontra nationalistisk virushantering

OPINION: ERIK ALMQVISTEfter ett blodigt 1900-tal med två världskrig, våldsamma revolutioner och över fyra decennier av kommunistisk ockupation är ungrarna vana att hantera nationella kriser och utmaningar. Man vet hur man stålsätter sig, går samman och underordnar sig allmänintresset. Kanske blir coronavirusets 2020 året då även svenskarna får lära sig vikten av dessa dygder – den hårda vägen. Det berättar Erik Almqvist, före detta riksdagsman för Sverigedemokraterna, numera bosatt i Ungern.

Samhällsansvaret som försvann

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSkulle du riskera ditt liv för andra som bor i Sverige? Skulle de göra det för dig? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, ställer saker på sin spets när han resonerar kring samhällspåfrestningar och jämför offerviljan i det homogena Japan med plundringsvågen i det mångkulturella Louisiana. Vilken väg väljer Sverige?

Vad mobilzombie-föräldrar lär sina barn: Du är ingen

OPINION: JULIA CAESARÖverallt ser vi dem: människor som går omkring som fjärrstyrda zombies, oavbrutet fjättrade vid en mobiltelefon i handen. Det gäller även föräldrar som är tillsammans med sina barn. Mobilstirrandet är en form av missbruk, och det skadar barnets utveckling. All tidig utveckling sker i samspelet mellan barn och föräldrar. Utan ett ”du” kan inget ”jag” bli till.

Mutor till migranter för att återvända hem: En halvmesyr vi kan vara utan

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEU ska erbjuda migranter i flyktingläger på de grekiska öarna 2 000 euro, drygt 20 000 kronor, för att återvända till sina hemländer. Det är en patetisk halvmesyr som inte går att motivera vare sig moraliskt eller praktiskt.

Coronahaveriet – Handlings­förlamning utan facit i hand!

KRÖNIKAMed snigelfart, vankelmod och beslutsångest som främsta redskap vid katastrofer agerar våra politiskt valda företrädare utifrån ett mångårigt mönster – katastrofen ska vara fullbordad innan ett resolut agerande kan åstadkommas. Att vara ute i förebyggande syfte finns inte på kartan.

Coronaviruset avslöjar globaliseringens svagheter

KRÖNIKAGlobaliseringen som skulle leda till ett jämställt paradis på jorden har istället blivit ett hot mot vår existens. Det har ingen räknat med.

Gå till arkivet

Send this to a friend