Skip to Content

Socialdemokraterna har straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”, menar veckans debattör Petrit Latifi. Foto: Wikipedia/Fred J, Privat
OPINION: PETRIT LATIFI

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

PappersupplaganNya Tider v. 9

Det har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Publicerad: 26 februari, 2020, 19:06

  • Svenska

Läs även

Sedan den svenska medelklassen alltmer övergett Socialdemokraterna till borgarnas och vänsterns gagn har de haft svårt att bevara en väljarbas. Allt detta kom att förändras med massinvandringen, trots dess katastrofala konsekvenser för välfärden och integrationen. Partiet har profiterat utan dess like på invandringen, då man har siktat på att få makten till varje pris.

Hundra år räcker alltså inte för att skapa den goda utopin som utlovats av deras samhällskontrakt, men som inte har levererats. Jag tror att det beror på att Socialdemokraterna övergett sin värdegrund för opportunistisk kohandel. Priset man har betalat är att de svenska kärnväljarna har flytt partiet och istället har teokratiska krafter trätt in. Klanledare som garanterar kollektiva röster har blivit Socialdemokraternas Heliga Graal. Det är så man kan se det.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Petrit Latifi

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Det finns en gemensam nämnare i förorterna där det råder hög arbetslöshet och de flesta av dessa lär aldrig få ett arbete, eller så vill de hellre leva på bidrag? Många i de här bidragsområdena är analfabeter och lär inte få något jobb. Om sossarna sänkte socialbidrag och slopade barnbidrag, lär inte sossarna få många röster? Det där med att “straffa svenskarna” är alldeles för lättköpt, men att öka invandringen för att säkerställa regeringsmakten låter mer rimligt.

  • Knutkalas

    vad skall alla leva på när folket flyttar från sthl många verkar flytta till england å andra länderDET BLIR ETT FATTIGT och farligt land

  • Old timer

    Sozzarna tror de är smarta som har manipulerat demokratin som bekrivs i artikeln och inlägg. Vi har redan sett klara bevis på att detta inte kommer att fungera framöver. Invandrarna vill vara med och bestämma. I sista valet så såg vi detta i klartext. Ngn religiös ledare uppmanade alla invandrare som bodde i en valkrets att personrösta på sina egna representanter. Reslutatet blev att invandrarna tog en plats i kommunen (tror jag det var). mot vad alla siare, institut och Sibyllan med spåkulan hade spekulerat i. Men polleten har en lång väg att falla i en sozzes huvud så de kommer inte att vakna förrän ABAB vakterna släpar ut dem.

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Tidigare milda vintrar

KRÖNIKADe som varnar om hotande global uppvärmning tar den gångna svenska vintern som exempel. Den var förvisso ganska mild söderöver. Men de nämner inget om all snö som föll i Norrland och på sina håll låg kvar långt in i juli.

Pinsamt medialt försök att avleda uppmärksamheten

KRÖNIKAUnder en vecka som bjöd på både muslimska upplopp och ett synnerligen grovt övergrepp på en kyrkogård, fastnade medier och politiker för en rapport från Försvarshögskolan. Dess innehåll var varken nytt eller särskilt uppseendeväckande, men blev uppenbarligen det halmstrå som etablissemanget behövde när det mångkulturella experimentets avigsidor blev särskilt tydliga.

Är Dan Park Sveriges svar på van der Lubbe?

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen danske politikern Rasmus Paludans tänkta koranbränning i Rosengård diskuteras flitigt. Den som ansökte om demonstrationstillstånd är den svenske gatukonstnären Dan Park, som verkar helt oberörd för den fara han utsätter sig för. Var det rätt att bränna en koran för att visa att muslimer sätter gränsen för yttrandefriheten i Sverige? Veckans debattör, författaren Magnus Stenlund, tror att det kan få motsatt effekt och skapa sympati för muslimer.

Gå till arkivet

Send this to a friend