Skip to Content

Hans-Georg Maassen kampanjar för CDU i Sachsen. Foto: Stillbild ZDF
UTRIKES

Förre presidenten för Bundesamt für Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, tar upp Tysklands problem

Digital utgåva

Den förre presidenten för Bundesamt für Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, CDU, mötte sina åhörare på en liten ort i Sachsen. I sitt tal bekräftade han de moraliska värden som kännetecknar den vanliga tyska befolkningen och besvarade frågor rörande partiet Alternative für Deutschland (AfD).

Publicerad: 10 augusti, 2019, 10:08

  • Svenska

Läs även

Samtidigt som det under denna vecka uppdagades att Tysklands försvarsdepartementet förbrukade 155 miljoner Euro för externa rådgivare och konsulter, påbörjade rörelsen WerteUnion en diskret men mycket saklig valrörelse under mottot ”Wir bewegen Politik”, det vill säga ”Vi rör om i politiken”. Upprördheten över det enorma belopp som försvarsministeriet betalade ut till konsulter stegrades i takt med att man fick veta att övriga 13 ministerier sammanlagt betalade ut 178 miljoner euro för sina konsulttjänster.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

fakta

Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), är Tysklands myndighet för landets säkerhet (författningsskydd) med säte i Köln-Chorweiler och med cirka 2 500 anställda. Det grundades den 7 november 1950. Myndigheten leds av en president och en vicepresident och består av flera avdelningar, bland annat en för vänsterextremism och terrorism samt en annan för högerextremism och terrorism.
Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • samuelafugglas

    Bra Sophie Kielbowska att vi får balans mot kulturmarxisterna.

  • burnedout

    Det här är killen som flum-politikerna i parlamentet sparkade frân sin post efter att han hade uttalat sig om incidenten i Chemnitz, där vänstern hävdar att rashets försigick i staden (grundat pâ bl.a. tvâ korta videos som ska anspela pâ scener där en vit och en migrant skall vara inblandade i nâgon sorts handgemäng). Maas konstaterade att han granskat dessa videos och inte kunnat konstatera rashets. Seehofer stöttade honom i början men drevet frân Springer och Bertelsmann blev för starkt. Chemnitz var staden där en vit man blev knivhuggen till döds i ett brâk med tvâ svarta. Vad som i början fanns med i händelsen var att offret skulle ha försökt avvärja en pâgâende vâldtäkt och att detta faktum var egentlig orsak hans död och till oroligheterna som följde men medierna och säkerhetstjänsten lyckades filtrera bort detta ur sammanhanget vilket naturligtvis invânarna i Chemnitz visste var en ”vitmâlning” av omständigheterna.

Bybor rekommenderas av militären att evakuera byn Njonoksa inför missiltest

UTRIKESByborna uppmanas att träffas klockan 5 på morgonen den 7 juli för att gå ombord på bussar som kommer att föra dem på säkert avstånd från den ryska flottans testområde vid Vita havets kust i norra Ryssland. En varning till fartyg har utfärdats för ett stort område i Vita havet från Njonoksa mot Kaninhalvön.

Erdoğan avvisar kritik om konverteringen av Hagia Sophia

UTRIKESKritik mot Turkiet över en eventuell konvertering av Istanbuls landmärke Hagia Sophia från ett museum till en moské ”är ett angrepp på Turkiets suveränitet” sade president Erdoğan på fredagen.

USA intensifierar trycket på Tyskland gällande Nord Stream 2

UTRIKESUSA stör frihandeln och har infört extraterritoriella sanktioner för att försöka stoppa den fria försäljningen av energi på världsmarknaden säger doktor Bruno Bandulet, tidigare redaktör på den tyska dagstidningen Die Welt.

Turkiska flottan låser målradar på fransk fregatt i Medelhavet

UTRIKESTurkiet, som stöder den ”officiella” regeringen i Tripoli, har inte tvekat att bryta mot det vapenembargo som landet undertecknade för att öka sitt inflytande i regionen. En fransk fregatt avslöjade överträdelsen.

San Francisco-polisen slutar publicera foton på arrestanter ”för att motverka fördomar”

UTRIKESPolisen i San Francisco kommer inte längre att publicera porträttfoton av personer som gripits för brott i ett försök ”att motverka rasistiska stereotyper” meddelade stadens polischef på onsdagen.

Ryssland röstar för traditionalism

RYSSLANDÄktenskapet är till för man och kvinna, det ryska språket och den ryska traditionella kulturen ska skyddas. Det beslutade ryska folket i en folkomröstning den 1 juli. Ändringarna i konstitutionen innebär även att politiker inte får ha konton i utländska banker eller ha dubbla medborgarskap. Detta gör att ryska oligarker får det svårare att utmana den ryska regeringen från exil.

Pakistans flygbolag PIA stoppas i Europa på grund av falska pilotlicenser

UTRIKESTillsynsmyndigheter har förbjudit Pakistan International Airlines från att flyga till Europeiska unionen i sex månader efter att det statliga flygbolaget tvingades ta nästan en tredjedel av sina piloter ur tjänst för att de innehar falska eller tvivelaktiga licenser, sade talesmän i tisdags.

Ryssland röstar för traditionella värden

RYSSLANDÄktenskapet är för man och kvinna, det ryska språket och den ryska traditionella kulturen ska skyddas. Det beslutade ryska folket i en folkomröstning igår. Men även att politiker inte får ha konton i utländska banker. Nya tider var på plats.

Gå till arkivet

Send this to a friend