Skip to Content

Hans-Georg Maassen kampanjar för CDU i Sachsen. Foto: Stillbild ZDF
UTRIKES

Förre presidenten för Bundesamt für Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, tar upp Tysklands problem

Digital utgåva

Den förre presidenten för Bundesamt für Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, CDU, mötte sina åhörare på en liten ort i Sachsen. I sitt tal bekräftade han de moraliska värden som kännetecknar den vanliga tyska befolkningen och besvarade frågor rörande partiet Alternative für Deutschland (AfD).

Publicerad: 10 augusti, 2019, 10:08

  • Svenska

Läs även

Samtidigt som det under denna vecka uppdagades att Tysklands försvarsdepartementet förbrukade 155 miljoner Euro för externa rådgivare och konsulter, påbörjade rörelsen WerteUnion en diskret men mycket saklig valrörelse under mottot ”Wir bewegen Politik”, det vill säga ”Vi rör om i politiken”. Upprördheten över det enorma belopp som försvarsministeriet betalade ut till konsulter stegrades i takt med att man fick veta att övriga 13 ministerier sammanlagt betalade ut 178 miljoner euro för sina konsulttjänster.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

fakta

Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), är Tysklands myndighet för landets säkerhet (författningsskydd) med säte i Köln-Chorweiler och med cirka 2 500 anställda. Det grundades den 7 november 1950. Myndigheten leds av en president och en vicepresident och består av flera avdelningar, bland annat en för vänsterextremism och terrorism samt en annan för högerextremism och terrorism.
Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • samuelafugglas

    Bra Sophie Kielbowska att vi får balans mot kulturmarxisterna.

  • burnedout

    Det här är killen som flum-politikerna i parlamentet sparkade frân sin post efter att han hade uttalat sig om incidenten i Chemnitz, där vänstern hävdar att rashets försigick i staden (grundat pâ bl.a. tvâ korta videos som ska anspela pâ scener där en vit och en migrant skall vara inblandade i nâgon sorts handgemäng). Maas konstaterade att han granskat dessa videos och inte kunnat konstatera rashets. Seehofer stöttade honom i början men drevet frân Springer och Bertelsmann blev för starkt. Chemnitz var staden där en vit man blev knivhuggen till döds i ett brâk med tvâ svarta. Vad som i början fanns med i händelsen var att offret skulle ha försökt avvärja en pâgâende vâldtäkt och att detta faktum var egentlig orsak hans död och till oroligheterna som följde men medierna och säkerhetstjänsten lyckades filtrera bort detta ur sammanhanget vilket naturligtvis invânarna i Chemnitz visste var en “vitmâlning” av omständigheterna.

Storbritanniens värste pedofil mördad

BROTT OCH STRAFFRichard Huckle, 33, hittades den 13 oktober död i sin fängelsecell, knivhuggen till döds av en annan fånge. Så slutade livet för den man som kallats för Storbritanniens värste pedofil.

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Polen visar vägen

UTRIKESSöndagen den 13 oktobers val till det polska parlamentet (Sejm) och Senaten ledde till en seger för de polskvänliga, det vill säga äkta europeiska värderingar. Enligt beräkningar i skrivande stund fick partiet PiS drygt 43 procent av polackernas röster. Det innebär en komfortabel övervikt i landets parlament.

Regeringsfientliga oroligheter i Irak: Kanske på anstiftan av USA

UTRIKESOroligheter pågår i Irak och de upproriska kräver presidentens avgång. Källor utanför systemmedierna hävdar att USA är anstiftare till oron och att skälet är amerikanskt missnöje med en president som för en i tilltagande grad självständig och USA:s intressen motsatt politik. En brittisk veteranpolitiker gör en egen analys: Oroligheterna håller på att få tyngdpunkt bland shiiterna.

Saudiska markstyrkor tillintetgjorda

UTRIKESHouthi-rörelsen, som sedan 2015 kämpar mot den saudiskledda militära interventionen av Jemen, har genomfört ett storskaligt bakhåll på gränsen till södra Saudiarabien som resulterat i massiva förluster för Riyadh och dess allierade. Tusentals saudiskledda koalitionssoldater dödades, skadades och tillfångatogs. Det skedde mindre än två veckor efter houthiernas förödande luftattack den 14 september mot två mycket viktiga oljeanläggningar i Saudi­arabien, vilket i ett slag halverade oljediktaturens export. Västmedia har valt att ignorera eller tona ned den historiska nyheten.

Finska journalister ville byta namn på Negerön – staten stoppar namnbytet

UTRIKESI Finland har Norra Karelens journalistförening länge varit obekväma med namnet på journalisternas egen rekreationsö – Negerön. I februari beslutade journalisterna på sitt årsmöte att namnet är kränkande och därför ska bytas. Men nu meddelar Lantmäteriet i Finland att något namnbyte inte kommer att beviljas. Beslutet går stick i stäv med den bedömning som Lantmäteriet i Sverige gör, som nyligen tog bort det sista ortsnamnet med ordet ”neger”.

Frankrikes sista hälsning till de mördade poliserna

UTRIKESTisdagen den 8 oktober, i ett regnigt Paris, samlades representanter för de olika polisavdelningarna, regeringsmedlemmar samt vänner och anhöriga till de fyra stupade poliserna. Stupade, därför att de dödades på sin arbetsplats. Ceremonin hade en oerhört känsloladdad karaktär. Från BFM TV:s studio hördes snyftningar, någon av kommentatorerna hade svårt att hålla tillbaka sina känslor. Fegt och konformistiskt väljer svensk media att dölja denna händelse i ett flöde av medialt brus.

Invandrardominerad kriminalitet tvingar Danmark till gränskontroller mot Sverige

UTRIKESDanskarna har nu beslutat att införa gränskontroller för personer som reser från Sverige. Anledningen är att den invandrardominerade tunga kriminaliteten nu börjat få allvarliga konsekvenser även på andra sidan av Öresund.

Gå till arkivet

Send this to a friend