Skip to Content

Hans-Georg Maassen kampanjar för CDU i Sachsen. Foto: Stillbild ZDF
UTRIKES

Förre presidenten för Bundesamt für Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, tar upp Tysklands problem

Digital utgåva

Den förre presidenten för Bundesamt für Verfassungsschutz, Hans-Georg Maassen, CDU, mötte sina åhörare på en liten ort i Sachsen. I sitt tal bekräftade han de moraliska värden som kännetecknar den vanliga tyska befolkningen och besvarade frågor rörande partiet Alternative für Deutschland (AfD).

Publicerad: 10 augusti, 2019, 10:08

  • Svenska

Läs även

Samtidigt som det under denna vecka uppdagades att Tysklands försvarsdepartementet förbrukade 155 miljoner Euro för externa rådgivare och konsulter, påbörjade rörelsen WerteUnion en diskret men mycket saklig valrörelse under mottot ”Wir bewegen Politik”, det vill säga ”Vi rör om i politiken”. Upprördheten över det enorma belopp som försvarsministeriet betalade ut till konsulter stegrades i takt med att man fick veta att övriga 13 ministerier sammanlagt betalade ut 178 miljoner euro för sina konsulttjänster.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

fakta

Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), är Tysklands myndighet för landets säkerhet (författningsskydd) med säte i Köln-Chorweiler och med cirka 2 500 anställda. Det grundades den 7 november 1950. Myndigheten leds av en president och en vicepresident och består av flera avdelningar, bland annat en för vänsterextremism och terrorism samt en annan för högerextremism och terrorism.
Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • samuelafugglas

    Bra Sophie Kielbowska att vi får balans mot kulturmarxisterna.

  • burnedout

    Det här är killen som flum-politikerna i parlamentet sparkade frân sin post efter att han hade uttalat sig om incidenten i Chemnitz, där vänstern hävdar att rashets försigick i staden (grundat pâ bl.a. tvâ korta videos som ska anspela pâ scener där en vit och en migrant skall vara inblandade i nâgon sorts handgemäng). Maas konstaterade att han granskat dessa videos och inte kunnat konstatera rashets. Seehofer stöttade honom i början men drevet frân Springer och Bertelsmann blev för starkt. Chemnitz var staden där en vit man blev knivhuggen till döds i ett brâk med tvâ svarta. Vad som i början fanns med i händelsen var att offret skulle ha försökt avvärja en pâgâende vâldtäkt och att detta faktum var egentlig orsak hans död och till oroligheterna som följde men medierna och säkerhetstjänsten lyckades filtrera bort detta ur sammanhanget vilket naturligtvis invânarna i Chemnitz visste var en “vitmâlning” av omständigheterna.

Oro inom etablissemanget när hög tysk militär går till AfD

UTRIKESGenerallöjtnanten i det tyska flygvapnet Joachim Wundrak gick i pension för ett år sedan och avtackades med ett så kallat “stort tapto”. Det har nu blivit offentligt att Wundrak ställer upp i valet till överborgmästare i storstaden Hannover för partiet Alternativ för Tyskland. Wundrak har efter sin pensionering trätt fram med kritik mot förhållandena inom det tyska försvaret.

Afghansk asylsökare ville mörda vita britter

UTRIKESAsylsökaren Samiulahaq Akbari kunde gripas efter att ha genomfört tre attacker beväpnad med en stor kökskniv i Storbritannien. Målet skall ha varit att döda vita britter och han frågade sina offer om de var ”engelsmän” innan han gick till angrepp. Nu har han dömts till 21 år i fängelse för knivdåden.

Viktor Orbán är Tjeckiens tredje mest populäre utländske politiker

UTRIKESEnligt det tjeckiska opinionsinstitutet STEM, är Ungerns premiärminister Viktor Orbán den tredje mest populäre utländske politikern i Tjeckien.

Tysklands utrikesminister läxar upp Polens folkvalda regering

UTRIKESDen i mars 2018 utnämnde tyske utrikesministern Heiko Maas, SPD, avlade den 1 augusti ett officiellt besök i Warszawa. Den formella anledningen var 75-årsminnet av det väpnade upproret mot de tyska ockupanterna som startade klockan 17 den 1 augusti 1944.

Skytten i El Paso ville skrämma bort invand­rarna från USA

USADen 3 augusti drabbades USA av en av de dödligaste masskjutningarna i modern tid då Patrick Crusius, 21, gick till attack mot ett köpcent­rum i staden El Paso i Texas. Tjugotvå människor sköts ihjäl och ytterligare 24 skadades. Skytten efterlämnade ett manifest där han förklarar att dådet motiverats av undanträngningen av vita människor från deras hemländer.

Greta Thunberg får journalister utkastade från möte

UTRIKESUnder en vecka, möttes ungdomliga miljöaktivister inom ”Fridays for Future-rörelsen” i Lausanne, Schweiz. Det uppstod också några våldsamma gräl om den strategiska riktningen för gruppen. Greta Thunberg beskyllde medierna för den dåliga stämningen på kongressen och orsakade en skandal när hon lät kasta ut några journalister som närvarade vid mötet.

USA: Orange County drabbat av bostadslöshet

UTRIKESBostadslösheten tilltar kraftigt på olika håll i Kalifornien. Nu ger den sig till känna i Orange County. Det berättar den amerikanske libertarianen och systemkritikern Tyler Durden.

Data visar att det inte finns något ”vitt” masskjutningsproblem

UTRIKESEn lista över de personer som har gripits eller åtalats för de första 255 masskjutningarna som har registrerats hittills i år i USA visar att fenomenet inte är begränsat till vita gärningsmän.

Gå till arkivet

Send this to a friend