Skip to Content

Här skedde kidnappningsförsöket. Foto: Google Maps
INRIKES

Försök till kidnappning av ung flicka

Digital utgåva

En maskerad man försökte dra in en flicka i tioårsåldern i sin bil under onsdagseftermiddagen på Ekerö utanför Stockholm, enligt polisen.

Publicerad: 27 juni, 2019, 19:19

  • Svenska

Läs även

Det var strax efter klockan 15 vid Träkvista på Ekerö som händelsen utspelade sig. Mannen, som sägs vara i 20–30 årsåldern och maskerad, skall ha försökt att dra in en tioårig flicka i sin bil. Men flickan lyckades komma loss från kidnappningsförsöket och ta sig i säkerhet.

– Det finns inga uppgifter om att flickan skadats fysiskt, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till Aftonbladet.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till människorov.

– Vi tar händelsen på allvar. Vi ser på det som en händelse som har inträffat. Men det är inte första gången man hör om en bil som varit utanför en skola eller liknande, det sker med jämna mellanrum, säger Anna Westberg.

Polisen vill, sin vana trogen, inte gå ut med några som helst signalement på varken bil eller förövaren utöver att det är en man i 20–30 årsåldern. Man kommer att knacka dörr i området för att se om man kan få fram några fler uppgifter om händelsen.

Trots att polisen inte vill gå ut med några uppgifter, till exempel om vilken sorts bil som eventuella vittnen kan ha lagt märke till så är man ändå intresserad av tips.

– Vi är ju intresserade av tips, och under dagen så jobbar polisen intensivt med ärendet, säger Anna Westberg.

Samtidigt varnar Ekerö barn från att vistas ensamma utomhus.

”Föräldrar uppmanas att vara uppmärksamma, prata med sina barn om att inte prata med främmande personer och se till att barnen inte går ensamma utan rör sig minst 2 eller flera tillsammans”, skriver kommunen på sin hemsida idag.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend