Skip to Content

Simon Chakraphong Promma, 28, som är 190 cm lång, har haft klippkort till Stockholms tingsrätt i nästan ett decennium. Nya Tiders granskning visar att Promma förekommer under fyrtio avsnitt i belastningsregistret. Fotot visar hur han slår sönder stolar och bord mot dörren i det väktarrum som han befann sig i efter att ha stulit varor på Ica Kvantum i Sickla, som ligger i Nacka kommun. På fotot till höger ses väktare göra sig redo att omhänderta Promma. Foto: Polisen
INRIKES

Fotbollssparkade polis i huvudet – dömdes till 18 månader

PappersupplaganNya Tider v. 39

Ett vanligt rutinärende slutade med att två poliser blev misshandlade. Den ena polisen kunde ha fått men för livet. Nya Tider har tittat närmare på ett fall som knappt fått någon uppmärksamhet i media.

Publicerad: 25 september, 2020, 14:10

 • Svenska

Läs även

Den 23 juli klockan 18.25 fick Polisen i Stockholm City larm om att två personer går runt och klottrar på väggar och dörrar och är på väg i riktning mot Medborgarplatsen på Södermalm. Två poliser, en man och en kvinna, stoppar två manspersoner som stämmer överens med signalementet de fått. De visar sig vara två välkända notoriska klottrare.

Notorisk klottrare. Simon Promma menar att klottrandet är vanebildande. Han har valt att använda sin mors thailändska efternamn, trots att han är född i Sverige och har en svensk far. Foto: Polisen

 

Poliserna beordrar de misstänkta att sätta sig ned, vilket de också gör, men efter en kort stund urartar situationen. Den ene, Simon Promma, ger poliskvinnan ett knytnävsslag i ansiktet och drar henne i håret så att det lossnar hårtussar. Under tiden har polismannen hamnat på marken med den andre, Emil, under sig. Emil låser polismannen i en bensax så att han inte kan röra sig. Detta finns förevigat på en film som lämnats in till polisen av ett vittne som filmade med sin mobil. Polismannen kämpar för att komma loss. Då kommer Promma rusande och utdelar en fotbollsspark i huvudet på polisen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Straffbilden hade sett helt annorlunda om det varit två svenska ungdomar som sparkat ned två afrikaner? Förutom domen grov misshandel skulle rasistbrott läggas till handlingarna? Nu lär inte dessa två idioter sitta av sitt straff, då de lär vara ute efter halva strafftiden. Det där med skadestånd på26 300 kronor till poliserna kan de glömma! Har dessa skitstövlar någonsin jobbat? Och de lär aldrig göra det heller!

 • Daniel Johansson

  fattar inte varför de inte lägger brotten på hög och lägger ihop, för att slutligen sen ge ett max-straff, och är det livstid så är det så
  Det skulle avskräcka många små pellejönsar som far landet runt och gör småbrott ständigt, plus att de kommer väck från allmänheten och brottsoffren får upprättelse och i slutändan så slipper vi många såna här idioter.

 • Roger Danella

  Ja enligt mig skulle de varit skjutna på plats bägge två! Sådana här individer klarar sig samhället bättre utan och beakta vilket lidande de utgjort för andra och vad dessa kostat samhället det är inte försvarbart!

 • RL, Vallentuna

  Tänk om sådana här typer kunde råka ut för något tragiskt missöde inom sjukvården ?? Tänkte på gamlingar med covid som dör av morfin..
  Dessa två kommer att förstöra människors liv så länge de själva lever.

Peter Lundgren (SD) frias i tingsrätten

INRIKESSverigedemokraternas Europaparlamentariker Peter Lundgren frias helt av Jönköpings tingsrätt. Han stod åtalad för sexuellt ofredande.

DIF:s medlemmar gav kalla handen till Reinfeldt i styrelsen – föreningen lägger locket på om varför

INRIKESDen tidigare moderate statsministern Fredrik Reinfeldt hade blivit nominerad att ingå i Djurgården Fotbolls styrelse. Men vid årsmötet den 21 oktober sade en klar majoritet ett rungande nej till att uppta Reinfeldt i styrelsen, rapporterar flera medier. Men när Nya Tider försöker att fråga föreningsledningen om vad motståndet från medlemmarnas sida mot den tidigare statsministern möjligen kan bero på, vägrar de att kommentera saken.

Alternativ för Sverige får rätt mot Örnsköldsviks kommun

INRIKESJustitieombudsmannen (JO) ger nu Alternativ för Sverige (AfS) rätt mot Örnsköldsviks kommun, angående ett antal händelser i samband med valet 2018. Anmälan ledde enligt partiets Sven Valerio till att den nytillträdda valnämnden agerade helt annorlunda redan vid EU-valet mindre än ett år senare.

Trots brist på skyddsutrustning – hundratusentals munskydd eldades upp

INRIKESTrots att det funnits stora brister i tillgången på skyddsutrustning under coronapandemin och att Sverige nu står inför ”den andra vågen” med snabbt växande antal smittade har Socialstyrelsens krisberedskapschef Johanna Sandvall fattat beslut om att elda upp 72 ton skyddsutrustning från beredskapslager.

Dispyt mellan släkter bakom slagsmål i centrala Malmö

INRIKESUnder söndagskvällen uppstod våldsamma slagsmål i centrala Malmö, där tillhyggen som dammsugarrör samt järnrör skall ha använts vid bråket. Uppgifter som snart började cirkulera i diverse medier gjorde gällande att det skulle handla om någon form av bråk mellan två släkter. Att det rör sig om familje- och släktrelaterade uppgörelser bekräftas till Nya Tider av polisen i Malmö, men polisen vill i nuläget inte kalla det inträffade för en klanrelaterad uppgörelse.

Regeringen skapar grogrund för ny migrantvåg till Sverige

INRIKESRegeringen skickar nu ut ett migrationspolitiskt lagförslag på remiss, som skulle innebära ett antal lättnader i asyllagstiftningen. Enligt bedömare är det uppenbart att Socialdemokraterna har vikit sig för Miljöpartiet, och förslaget får kraftig kritik från de partier som sägs bilda ”det konservativa blocket”. ”Det här betyder krig”, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Gå till arkivet

Send this to a friend