Skip to Content

Att byta bostad blir en ouppnåelig dröm för många framtida pensionärer när pensionerna inte räcker till i bankernas kvar-att-leva-på-kalkyler. Bild: pixabay
ANALYS

Framtidens pensionärer är förlorare på en dysfunktionell bostadsmarknad

PappersupplaganNya Tider v. 37

I en ny rapport pekar Skandiabanken på stora problem för framtida pensionärer, som vill byta bostad efter pensioneringen. Utgångspunkten för rapporten är det sjunkande realvärdet på pensionen för stora grupper, men också de regler som tillämpas av bankerna när de handlägger en ansökan om bostadslån. Den fortsatta prisökningen på bostadsmarknaden är ytterligare en komponent i sammanhanget. Effekten blir att vanliga pensionärer kommer att få stora svårigheter att få nya bostadslån, främst i storstäderna.

Publicerad: 10 september, 2020, 19:29

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Olle Felten

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Däremot har väckts förslag från lokala politiker att förenkla för invandrare genom att tillåta kontanter och andra värdesaker utan konstaterat ursprung, ska kunna stå som borgen för dem.
  Hycklandet når nya höjder och oförmågan att komma tillrätta med det ”oacceptabla” bara ökar!

  Hoppas att de pensionärer som ser det här visar partierna var skåpet ska stå nästa val.

  • samuelafugglas

   Det är väl märkligt. Media, tidningar och andra kan konstruera index av alla upptänkliga sifferserier med eller utan värde för medborgaren. KPI index är ett bluffindex som är anpassat för att politikerpatrasket inte skall köra helt i diket.
   Varför i hela friden kan inte en vanlig tidningsredaktion konstruera en prisserie (ett index) över en ganska vanlig MATKORG med 12 säger tolv varor. Medborgarna vill veta hur mycket våra ljungade och bedragande politiker har förändrat/försämrat köpkraften på vår svenska KRONA från krigsslutet fram till dags dato.
   De så kallade pensionärsföreningarna, alla över en kam, konstruerar mellan varven MATKORGAR med åsatta värden på en himmelsk massa livsmedel . De har som ända mål att uppelda och hetsa den svenska avundsjukan för att avslöja prisskillnader mellan olika DETALJISTER. Ynkligt och skämmigt.

 • Dacke

  Varför inte beskatta företag som lämnar landet p.g.a. billigare arbetskraft i “fattigländer” och som sedan har sin största marknad i landet som de lämnade? President Trump hotade med en tull på 35% för företag som lade sin produktion utomlands och det avskräckte många stora företag? Ett annat sätt är se till att våra företag stannar i Sverige och vad vore bättre än att slopa arbetsgivaravgiften på runt 32%? En gång i tiden lände företagarna ett samhällsansvar? Idag står företagen utanför det samhällsansvaret och känner ingen ånger då huvudnäringen rycks bort från en bygd och ställer hundratals människor utan försörjning.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Gå till arkivet

Send this to a friend