Skip to Content

Christian Piquemal, 75, tidigare chef för den beryktade Främlingslegionen, håller tal strax innan han brottas ned av polis och förs bort. Foto: Twitter

Frankrike upprörs över hårdhänt arrestering av pensionerad general

I Calais demonstrerade fransmän mot brottsligheten från det stora migrantlägret kallat ”Djungeln”. Polisen satte in tårgas mot den fredliga demonstrationen och grep bland annat en pensionerad fyrstjärnig general som varit kommendant för Främlingslegionen.

Publicerad: 16 februari, 2016, 14:44

  • Svenska

Läs även

Inom ramen för Pegida-demonstrationerna runt om i Europa samlades cirka 200 fransmän i hamnstaden Calais. Myndigheterna hade på förhand förbjudit sådana demonstrationer och den polisiära närvaron var massiv. Till den franska kanalen LCI sade en av deltagarna:
– Vad vi vill se är att Frankrike återfinner sin storhet och respekten för sitt folk, som man i dag struntar i. Folket krossas av en diktatur. Prioritet ges systematiskt till människor utifrån, på bekostnad av Frankrikes folk.

”Frankrike håller på att resa sig”

En timme in i demonstrationen bestämde sig polisen för att upplösa mötet, bland annat genom att använda tårgas. En av de gripna var den 75-årige generalen Christian Piquemal, tidigare kommendant (chef) för den beryktade Främlingslegionen. Detta skapade stor upprördhet i patriotiska kretsar över hela Frankrike. Några minuter före sin arrestering, gav generalen en kort intervju för nättidningen Boulevard Voltaire, där han förklarade demonstrationens syfte:
– Vi har kommit hit i dag som patriotiska medborgare, för att försvara Frankrikes storhet och identitet. Vi anser att den nu är hotad, inte minst i Calais, och vår närvaro här är absolut berättigad. Statens beslut om förbud är fullständigt skandalöst.
Han poängterade att demonstranterna bestod av hedervärda människor och tillade:
– Att man kan skicka ordningsmakten, gendarmer som ju är militärer, för att behandla fransmän på detta sätt är verkligen oacceptabelt. Det är bara början, för Frankrike håller på att resa sig. Det kommer att hända saker under de kommande månaderna. Det är säkert.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Vattuminskningen

HISTORIA”Vattenminskningsläran väckte anstöt i kyrkliga kretsar eftersom den ansågs strida mot bibeln, och förklarades av prästerskapet vid 1747 års riksdag vara ’en opålitlig sats på vilken inget i historien kunde byggas’. Biskop Johan Browallius i Åbo, teolog och professor i fysik och botanik, […] Enligt honom berodde vattuminskningen på att syndaflodens vatten fortfarande höll på att dra sig tillbaka.” Så såg man tidigare på det vi kal­lar landhöjningen, enligt Wikipedia.

Hollywood predikar, men bestraffas av publiken

KULTUR2010-talet har sett en stor mängd amerikanska filmer där huvudsyftet inte verkar ha varit underhållning, utan övertydliga försök att uppfostra publiken i de ”progressiva” värderingar som nu ska vara vägledande i Västvärlden. Den goda nyheten är att sådana filmer ofta bestraffas av sviktande publiksiffror och därmed låga intäkter.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Beväpnad svart milis marscherade i Georgia

USADen 4 juli marscherade cirka ett tusen beväpnade svarta medlemmar av en ny milisgrupp, ”No Fucking Around Coalition” (NFAC), genom Stone Mountain Park i delstaten Georgia i södra USA.

Bland kungar och krigare – Fornnordiska sagor om härnadståg och krigaröden runt Östersjön

BOKRECENSIONMöt den fruktade krigarkungen Ragnar Lodbrok, den store Oden och följ krigaren Gånge-Rolf till Gårdarike. Det enda ni behöver göra är att slå upp någon av de tre volymerna av Fornnordiska sagor som har getts ut av AlternaMedia i samarbete med Lars Ulwencreutz. Detta samlingsverk är unikt i avseendet att det är den första kompletta samlingen av de nordiska fornaldarsagorna som getts ut på svenska.

Gå till arkivet

Send this to a friend