Skip to Content

Hubert Védrine, till höger, var utrikesminister i Lionel Jospins (till vänster) regering runt sekelskiftet. Foto: Wikipedia/Fondapol/Marie-Lan Nguyen
UTRIKES

Fransk politikerveteran: USA och EU i rivalitet om Ryssland

Digital utgåva

USA:s president och EU:s ledare är angelägna om förbättrade relationer med Ryssland. Kanske är det rentav kapplöpning om saken. Att det är det menar i alla fall den franske politikerveteranen Hubert Védrine.

Publicerad: 2 september, 2019, 18:43

  • Svenska

Läs även

Både Donald Trump och Emmanuel Macron önskar ett förbättrat förhållande till Ryssland. Det säger den förre franske utrikesministern Hubert Védrine i en intervju i den franska dagstidningen Le Figaro, vilken refereras på den franska nyhetssajten News-front den 18 augusti.

Védrine påminner om att Emmanuel Macron flera gånger sagt att han vill se Ryssland knytet närmare till EU.

Trump är för sin del tvungen att närma sig Ryssland, anser Védrine. Trump har hela tiden hävdat att USA bör stå i gott förhållande till Ryssland. Han har lovat sina väljare en annan rysslandspolitik. Enligt Védrine är Trump tvungen att lägga an på ett närmande till Ryssland; annars sitter han inte kvar över valet 2020.

Ett hinder i vägen för ett amerikanskt närmande till Ryssland har, enligt Védrine, varit den så kallade Russiagate-affären. Det är så man har kallat den i amerikanska massmedier stort uppslagna konspirationsteorin att Donald Trump vann presidentvalet i USA därför att Ryssland önskade det och på lönnligt och bedrägligt vis ingrep i den politiska processen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Mats Loman

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend