Skip to Content

DEBATT

Gå till valstugorna och fråga om politikerna tar ansvar för vad de gjort!

PappersupplaganNya Tider v. 20

Publicerad: 17 maj, 2018, 19:54

 • Svenska

Läs även

Vem kunde ana att Sverige 2018 skulle stå inför massiva problem med värderingar och normer som inte överensstämmer med vårt sätt att leva? Kunde utvecklingen av hedersrelaterat våld och förtryck ha motverkats? Kunde en stor del av de gruppvåldtäkter som begåtts ha förhindrats? Kunde etableringen av ”särskilt utsatta områden”, även kallade ”no go-zoner”, ha förhindrats?

Det är relevanta frågor som varje medborgare och politiker i Sverige borde ställa sig. Jag slutar aldrig att förvånas över politikers bristande förmåga att göra en saklig konsekvensanalys avseende sin egen politik.

Vi är ett av de länder i världen som har högst skattetryck, vilket vi godtagit då vi månar om varandras välfärd. Har politikerna förvaltat det förtroendeuppdrag som vi gett dem? Ska vi acceptera att dessa politiker med makt över vår vardag och framtid svarar på kritik med att de ”varit naiva” eller att folket är ”orimligt missnöjda”? Ska vi inte kunna ställa högre krav på dessa politiker som bedrivit en politik med ledord som att Sverige ska vara en ”humanitär stormakt” samt ”öppna era hjärtan”?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Nina Drakfors

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Våra svenska politiker (utom SD och AFS) är knappast intresserade av inhemska problem! De ser en framtid i det nya Europa där de själva sitter vid “köttgrytorna” och beslutar över “allmogen”. Nej! Nu är det dags för svenska folket att visa vem som bestämmer över vårt land! Eller varför inte stämma upp i en vers ifrån Internationalen, som sossarna strök, då den påminde om det framväxande Sverige?
  Båd´stat och lagar oss förtrycka vi under skatter dignar ner.
  Den rike inga plikter tycka,en arme ingen rätt man ger.
  Länge nog som myndlingar vi böjt oss, jämlikheten skall nu bli lag.
  Med plikterna vi hittills nöjt oss . Nu taga vi vår rätt en dag.

Den svenska massinvandringen

KRÖNIKAInvandring till Sverige ända fram till början av andra världskriget var obetydlig liten, jämfört med antalet invånare. Invandrarnas antal utgjorde endast cirka 0,7 procent av befolkningen och då handlade det mestadels om invandrare från våra nordiska grannländer.

Politikernas ”krafttag”

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVarje gång man hör regeringen prata om krafttag är jag skeptisk. I bästa fall är det ett slag i luften, men allt oftare riktas krafttag inte mot problemet i sig, utan de som pekar på det.

Den journalistiska propagandan

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG

FN vill stoppa kritisk journalistik

UTRIKES

”Okunniga säger att vi är en belastning”

KRÖNIKADe så kallade etablerade massmedierna, framförallt de vänsterorienterade tidningarna Helsingborgs Dagblad, Aftonbladet, Dala-Demokraten med flera, men även SVT, rapporterar oavbrutet om fördelarna med regeringens invandringspolitik medan statistiken, eller verkligheten om man vill uttrycka sig så, med all tydlighet visar på det motsatta.

Sydsvenskan/HD har chanserat

KRÖNIKA

Anständiga partier?

KRÖNIKAAnständigheten tar sig bakvända uttryck hos partier som tycker att det går bra att exkludera 1,2 miljoner landsmän från den demokratiska representation de har rätt till. Samtidigt står Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman i kammaren och talar om vikten av att respektera väljarnas åsikter. Är inte detta höjden av hyckleri?

”Otroligt jobbigt” för Bokmässans ansvariga

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet