Skip to Content

DEBATT

Gå till valstugorna och fråga om politikerna tar ansvar för vad de gjort!

PappersupplaganNya Tider v. 20

Publicerad: 17 maj, 2018, 19:54

 • Svenska

Läs även

Vem kunde ana att Sverige 2018 skulle stå inför massiva problem med värderingar och normer som inte överensstämmer med vårt sätt att leva? Kunde utvecklingen av hedersrelaterat våld och förtryck ha motverkats? Kunde en stor del av de gruppvåldtäkter som begåtts ha förhindrats? Kunde etableringen av ”särskilt utsatta områden”, även kallade ”no go-zoner”, ha förhindrats?

Det är relevanta frågor som varje medborgare och politiker i Sverige borde ställa sig. Jag slutar aldrig att förvånas över politikers bristande förmåga att göra en saklig konsekvensanalys avseende sin egen politik.

Vi är ett av de länder i världen som har högst skattetryck, vilket vi godtagit då vi månar om varandras välfärd. Har politikerna förvaltat det förtroendeuppdrag som vi gett dem? Ska vi acceptera att dessa politiker med makt över vår vardag och framtid svarar på kritik med att de ”varit naiva” eller att folket är ”orimligt missnöjda”? Ska vi inte kunna ställa högre krav på dessa politiker som bedrivit en politik med ledord som att Sverige ska vara en ”humanitär stormakt” samt ”öppna era hjärtan”?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Nina Drakfors

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Våra svenska politiker (utom SD och AFS) är knappast intresserade av inhemska problem! De ser en framtid i det nya Europa där de själva sitter vid “köttgrytorna” och beslutar över “allmogen”. Nej! Nu är det dags för svenska folket att visa vem som bestämmer över vårt land! Eller varför inte stämma upp i en vers ifrån Internationalen, som sossarna strök, då den påminde om det framväxande Sverige?
  Båd´stat och lagar oss förtrycka vi under skatter dignar ner.
  Den rike inga plikter tycka,en arme ingen rätt man ger.
  Länge nog som myndlingar vi böjt oss, jämlikheten skall nu bli lag.
  Med plikterna vi hittills nöjt oss . Nu taga vi vår rätt en dag.

Arab här inte samma som arab där?

Inkompetens och ministerstyre

I Sverige har vi ett unikt system som förbjuder ministerstyre. Det betyder att ministrar ska utarbeta regler och förordningar för sin verksamhet, men inte lägga sig i enskilda fall. Professor Karl-Olov Arnstberg menar att det kanske är tur, med tanke på hur inkompetenta politikerna är, men argumenterar ändå för att det å andra sidan skulle kunna tvinga fram lite mer ansvarstagande.

Var är ursäkten, Löfven?

LEDARE

”Ingen” kritiserar USA för att bomba Syrien?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI en krönika i Metro ställer sig kolumnisten Annica Ögren frågan ”Så vem har kritiserat USA för att bomba Syrien” och besvarar frågan med ”Ingen, vad jag vet”. Det visar hur inskränkt samtalet blir i den lilla ankdammen på etablissemangsjournalisternas redaktioner.

Politik för en levande landsbygd

OPINION: ALF RONNBYHotet mot en levande landsbygd är inte att människor inte vill bo där. Hotet kommer från styrande marknadskrafter, där aktörerna jagar lönsamhet och vinst. Det menar sociologen Alf Ronnby, som efterlyser en medveten politik för att möjliggöra en levande landsbygd och engagera dem som bor där i sin egen framtid.

”Klimaträttvisa” eller nationellt ansvar

DABATTDet fina med nationellt oberoende och nationellt ansvar är att för naturen spelar det ingen roll om en liten befolkning lever mer extravagant eller om en stor tät befolkning lever som fattiga munkar. Ett folk kan mycket väl tillåtas att välja livsstil på den skalan, menar miljöaktivisten Åke Blomdahl.

Folkutbyte – den verkliga rasismen

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Kvinnor har en viktig uppgift – engagera er!

VICECHEFREDAKTÖRHARORDETNya Tiders vice chefredaktör Sanna Hill deltog i en paneldiskussion om islam under en boklansering i Antwerpen, Belgien. Värdinna för arrangemanget – och författarinna till boken som lanserades – var senatorn Anke Van dermeersch. Anke representerar partiet Vlaams Belang och blev vald till Fröken Belgien år 1991. Här är Sanna Hills reflektioner från eventet.

Gå till arkivet