Skip to Content

DEBATT

Gå till valstugorna och fråga om politikerna tar ansvar för vad de gjort!

PappersupplaganNya Tider v. 20

Publicerad: 17 maj, 2018, 19:54

 • Svenska

Läs även

Vem kunde ana att Sverige 2018 skulle stå inför massiva problem med värderingar och normer som inte överensstämmer med vårt sätt att leva? Kunde utvecklingen av hedersrelaterat våld och förtryck ha motverkats? Kunde en stor del av de gruppvåldtäkter som begåtts ha förhindrats? Kunde etableringen av ”särskilt utsatta områden”, även kallade ”no go-zoner”, ha förhindrats?

Det är relevanta frågor som varje medborgare och politiker i Sverige borde ställa sig. Jag slutar aldrig att förvånas över politikers bristande förmåga att göra en saklig konsekvensanalys avseende sin egen politik.

Vi är ett av de länder i världen som har högst skattetryck, vilket vi godtagit då vi månar om varandras välfärd. Har politikerna förvaltat det förtroendeuppdrag som vi gett dem? Ska vi acceptera att dessa politiker med makt över vår vardag och framtid svarar på kritik med att de ”varit naiva” eller att folket är ”orimligt missnöjda”? Ska vi inte kunna ställa högre krav på dessa politiker som bedrivit en politik med ledord som att Sverige ska vara en ”humanitär stormakt” samt ”öppna era hjärtan”?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Nina Drakfors

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Våra svenska politiker (utom SD och AFS) är knappast intresserade av inhemska problem! De ser en framtid i det nya Europa där de själva sitter vid “köttgrytorna” och beslutar över “allmogen”. Nej! Nu är det dags för svenska folket att visa vem som bestämmer över vårt land! Eller varför inte stämma upp i en vers ifrån Internationalen, som sossarna strök, då den påminde om det framväxande Sverige?
  Båd´stat och lagar oss förtrycka vi under skatter dignar ner.
  Den rike inga plikter tycka,en arme ingen rätt man ger.
  Länge nog som myndlingar vi böjt oss, jämlikheten skall nu bli lag.
  Med plikterna vi hittills nöjt oss . Nu taga vi vår rätt en dag.

Vänsterpartiet – det nya trasproletariatets parti

OPINION: ALF RONNBYVänsterpartiet kunde lika gärna kalla sig Samvetspartiet, eftersom de numera är en av de främsta representanterna för den liberala politiskt korrekta politiken och agerar som dess sanningssägare. Det menar veckans debattör, docent Alf Ronnby. Han har själv en bakgrund inom vänstern, men skriver att dagens Vänsterparti övergivit sina ideologiska rötter och vänt svenska arbetare ryggen genom att i stället agera gråterska åt välfärdsmigranter.

Minnesvärd högerman

KRÖNIKA

Viktigaste valet

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETValkampanjen är i full gång. Det ser ut att bli ett ytterst omvälvande val, där väljarna för första gången i hundratusental kommer att överge de etablerade partierna, trots hets och skrämselpropaganda. Man tar till och med till fräcka lögner, som den om att brottsligheten inte ökar, som vi skriver om i detta nummer. Väldigt mycket står på spel, och valet kan vara sista chansen att vända utvecklingen.

Solidaritet, ansvar och ett varnande exempel

VICE CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUnder några dagar i juli blev jag och Vávra Suk inbjudna av Zimbabwe att observera deras presidentval. Uppdraget gav oss inblickar som är svåra att få annars, och Zimbabwe liksom Sydafrika ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag intresserar mig för farmarsituationen i landet.

Statsnyttan eller moralen?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGInvandringspolitik brukar traditionellt grundas på avvägningar kring nyttan för den egna nationen, men en annan faktor har tillkommit: en moralisk förment skyldighet att hjälpa andra nationers medlemmar på den egna nationens bekostnad. Främst genom Liberalernas tillskyndan har detta argument blivit överordnat, menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Härdsmälta i den politiska ledningen – medan landet brinner

DEBATT

Det regnbågsfärgade mörkret

DEBATT

Valobservatörer behövs i Sverige

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet