Skip to Content

DEBATT

Gå till valstugorna och fråga om politikerna tar ansvar för vad de gjort!

PappersupplaganNya Tider v. 20

Publicerad: 17 maj, 2018, 19:54

 • Svenska

Läs även

Vem kunde ana att Sverige 2018 skulle stå inför massiva problem med värderingar och normer som inte överensstämmer med vårt sätt att leva? Kunde utvecklingen av hedersrelaterat våld och förtryck ha motverkats? Kunde en stor del av de gruppvåldtäkter som begåtts ha förhindrats? Kunde etableringen av ”särskilt utsatta områden”, även kallade ”no go-zoner”, ha förhindrats?

Det är relevanta frågor som varje medborgare och politiker i Sverige borde ställa sig. Jag slutar aldrig att förvånas över politikers bristande förmåga att göra en saklig konsekvensanalys avseende sin egen politik.

Vi är ett av de länder i världen som har högst skattetryck, vilket vi godtagit då vi månar om varandras välfärd. Har politikerna förvaltat det förtroendeuppdrag som vi gett dem? Ska vi acceptera att dessa politiker med makt över vår vardag och framtid svarar på kritik med att de ”varit naiva” eller att folket är ”orimligt missnöjda”? Ska vi inte kunna ställa högre krav på dessa politiker som bedrivit en politik med ledord som att Sverige ska vara en ”humanitär stormakt” samt ”öppna era hjärtan”?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Nina Drakfors

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Våra svenska politiker (utom SD och AFS) är knappast intresserade av inhemska problem! De ser en framtid i det nya Europa där de själva sitter vid “köttgrytorna” och beslutar över “allmogen”. Nej! Nu är det dags för svenska folket att visa vem som bestämmer över vårt land! Eller varför inte stämma upp i en vers ifrån Internationalen, som sossarna strök, då den påminde om det framväxande Sverige?
  Båd´stat och lagar oss förtrycka vi under skatter dignar ner.
  Den rike inga plikter tycka,en arme ingen rätt man ger.
  Länge nog som myndlingar vi böjt oss, jämlikheten skall nu bli lag.
  Med plikterna vi hittills nöjt oss . Nu taga vi vår rätt en dag.

Brott och straff: Fråga juristen del 1

FRÅGA JURISTEN DEL 1Vi får många frågor om brott och straff från våra läsare. Vi har vidarebefordrat några av dessa till Rolf Hillegren, före detta åklagare som i flera år skrivit uppskattade krönikor i Nya Tider. Här kommer första delen, där Rolf svarar på era frågor.

Samma lag – olika påföljder

KRÖNIKA

Domen mot Arnault håller inte rättsligt

OPINION: ALF RONNBY

Vill bryta mot reglerna för att neka Nya Tider presstöd

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEn ordstrid har blossat upp om presstödet till Nya Tider. På ena sidan står gammelvänstern som vill följa reglerna, inte minst för att man är rädd om det egna presstödet, på andra sidan liberal nyvänster som anser att ändamålet helgar medlen.

Det går inte att ha olika bevisvärdering beroende på brottstyp!

OPINION

Trygghet består inte av belysning och väktare

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUppsala vill också ta upp kampen för trygghet och ska nu anställa fler väktare och ta bort utrymmen där det är dålig insyn. Men trygghet har fler dimensioner än bara den direkta faran för brott. Trygghet hör till stor del samman med trivsel, och de åtgärder som kommunen överväger är allt annat än trivsamma.

Med kluven tunga

Ett uttryck som av de nordamerikanska urinnevånarna indianerna användes som anklagelse emot den vite mannen, hans brutna löften och notoriska lögner, skulle mycket väl kunna användas för att beteckna den politiska och mediala PK-elitens språk i dagens Sverige. Hur länge skall vanligt folk i Sverige köpa den officiella nyhetsförmedlingens bortförklaringar av uppenbara risker och problem?

Vegotrenden av idag: Klimathyckleri som stämplar vita män men ger muslimer fribrev till halalkött

KRÖNIKAJulen är över och undertecknad kan inte undgå att se att den urbane, hippe matskribenten Jonas Kramby på den vänsterliberala tidningen Metro försöker spå vad som skall bli nästa års mattrend. Eftersom Metro som sagt är en vänsterliberal tidning som gärna flirtar med den trendkänsliga storstadsmänniskan förutspår denne Kramby naturligtvis att den så kallade vegotrenden kommer att förstärkas, det vill säga att köttkonsumtionen skall minska och att det blir alltmer av konstgjort kött vi kommer att stoppa i oss.

Gå till arkivet